Şimdi Ara

Kyk Kredi Borcunu Toplu Olarak Ödeme (ATM ve İnternet Üzerinden)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
8
Favori
207.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şimdi arkadaşlar bu konuyla ilgili bana çok mesaj geliyor, maalesef Türkiye'de adam gibi bu konu hakkında ne kyk ne ziraat bir halt biliyor, o ayrı bir konu ona girmeyeceğim.Hep soruluyor; aylardır bu konuyla ilgili bilgi almaya çalışıyorum ama olmuyor nasıl yaptınız, diye ben de kısa ve faydalı olmasını umduğum bir konu açmaya karar verdim.
    Konuya geçmeden önce ben ziraat şubeye ne zaman gittimse kodaman ve işten anlamayan adamlar yüzünden hiç bir işimi doğru yapamadığımdan şubeden toplu ödemeyi önermiyorum, anlamıyorlar çünkü kaç kere anlatsan da biz biliyoruz benden iyi mi bileceksin diye azarlayıp, bir halt bildiğini sanıyorlar, oysa daha doğru dürüst on parmak klavye kullanan bir ziraat çalışanına rastlamadım, on parmağı geçtim bir parmağa düşürmüş çoğu ziraat çalışanı, bu şekilde nasıl işlerini yürütüyorlar anlamıyorum, bu adamları kaldırıp atacaksın oradan hem millete hem devlete yük bunlar!Bırak kredi ödemesini ben bunların eliyle para bile yatırmam Ziraat'e o dereceye geldim yani.Yok yani bu adamları nereden buluyorlar anlamıyorum.
    Neyse bu sitemden sonra ziraat şubeye gidip sıra bekleyip bir de derdini ona kabul ettirip ödemeden başka iki tür toplu ödeme yöntemi var ve ben bunları öneriyorum şimdilik bunların birincisi ziraat internet bankacılığı üzerinden toplu ödeme yapmak, ikincisi ATM'den toplu ödeme yapmak.
    Öncelikle %30 indirimli borcumuzu öğrenmemiz lazım, şimdi bu %30 indirim nereden çıkıyor onu da belirteyim, çoğu öğrencinin bundan haberi yok.Kyk sık sorulan sorularda cevaplanmış http://kyk.gsb.gov.tr/Sayfalar/2446/2388/SikcaSorulanSorular ama ben yine de 38.maddeyi buraya geçeyim:
    quote:

    38- ERKEN ÖDEMELERDE NASIL BİR İNDİRİM SÖZ KONUSU?

    Kurumumuzdan, normal öğrenim sürenizce almış olduğunuz öğrenim ve/veya katkı kredisinden doğan borçlarınızın tamamını, normal öğrenim sürelerinin bitim tarihinden itibaren birinci yıl içinde öderseniz anaparadan değil sadece Türkiye İstatistik Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki (Yİ-ÜFE) artışlardan doğan borçlarınızdan % 30; ikinci yıl içinde öderseniz % 20 erken ödeme indiriminden yararlanabilirsiniz.

    Yukarıda da bahsedildiği gibi anapara borcunuzdan değil bu borcunuza eklenen Yİ-ÜFE borcunuzdan 1.yıl içinde %30, 2.yıl içinde %20 indirim yapılacağı belirtilmiş, onun için öyle aman aman bir indirim olacağını beklemeyin ama olsun kar kardır.Bu durumda siz 3 yıl sonra borcunuzu ödemeye çalışıyorsanız, bu indirimden yararlanamayacaksınız.
    Eğer okul bitiminden sonraki 1.yılınızda veya 2.yılınızda iseniz, indirimli borcunuzu öğrenmek için kyk'nın 444 19 61 no'lu çağrı merkezini arayın ve indirimli borç miktarınızı öğrenin.Yine sık sorulan sorularda 39.maddede durum belirtilmiş:
    quote:

    39- ERKEN ÖDEME İNDİRİMİNDEN NASIL FAYDALANABİLİRİM?

    Erken ödeme indiriminden yararlanmak isteyen borçlular, ödeme yapmadan önce, Kurumumuz 444 19 61 nolu çağrı merkezimizi aramak suretiyle indirimli borç miktarını öğrenerek, T.C. Ziraat Bankasının herhangi bir şubesinde adını,soyadını, ve T.C. Kimlik Numarasını belirtmek suretiyle ödemelerini yapabilirler.

    Fakat ben Ziraat şubeden ödeme olayını önermiyorum, çünkü en alt çalışanından müdürüne kadar böyle birşeyden haberleri bile yok.Onun için öncelikli olarak ziraat internet bankacılığımız varsa oradan şu adımları takip edeceğiz:İşlem Yap>Eğitim>Yurtkur>Kredi Ödemeleri sonra Fatura Bilgileri altına T.C. Kimlik Numaranızı girin sonra Göster deyin borcunuzun taksitleri görünecek herhangi bir taksidi seçin sonra paranın çekileceği hesabınızı seçin TRY tutar alanında bir değer varsa onu silin ve kyk'yı arayıp öğrendiğiniz indirimli borcunuzu elle tutar olarak girin, devam deyip ödeme işlemine onay verin.
     Kyk Kredi Borcunu Toplu Olarak Ödeme (ATM ve İnternet Üzerinden)

     Kyk Kredi Borcunu Toplu Olarak Ödeme (ATM ve İnternet Üzerinden)

     Kyk Kredi Borcunu Toplu Olarak Ödeme (ATM ve İnternet Üzerinden)

    İşlem tamamdır, 15 veya 30 gün içinde ödemeniz onaylanır ve sisteme düşer, ödemenizin sisteme düşüp düşmediğini kontrol için şu sayfayı ziyaret edin:https://www.kyk.gov.tr/web/YENI_GRODEME/geriOdemeParametreGiris.do gerekli bilgileri girdikten sonra ara butonuna tıklayın, şöyle olması lazım:
     Kyk Kredi Borcunu Toplu Olarak Ödeme (ATM ve İnternet Üzerinden)
    Bu arada ben fazladan 1,86tl ödemişim.
    İkinci yöntemimiz ATM üzerinden ödeme şimdi tam olarak adımları birebir hatırlamıyorum, onun için bir kaç adımı atlıyor olabilirim:Ödeme İşlemleri>Eğitim Ödemeleri>Yurtkur>Kredi Ödemeleri seçin bu son aşamada borcunuzun bir veya birden fazla taksidi çıkacak bunlardan birini seçin ödeme tutarı alanındaki değeri elle düzeltin veya silin ve buraya kyk'dan öğrendiğiniz indirimli borç miktarrınızı girin, ödemeyi yapın işlem tamamdır.15 veya 30 gün içinde ödemeniz onaylanır ve sisteme düşer, ödemenizin sisteme düşüp düşmediğini kontrol için şu sayfayı ziyaret edin:https://www.kyk.gov.tr/web/YENI_GRODEME/geriOdemeParametreGiris.do

    Umarım yararlı olmuştur.Sorun yaşayanlar sorunlarını yazarsa elimizden geldiğince yardımcı oluruz.Hatalarımız varsa yazılıp çizilsin de biz de hatamızı düzeltelim, anlatımı düzeltelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cokomoko -- 8 Nisan 2015; 16:48:21 >







  • Ben de bu konuda mesaj atanlardanım ve maalesef hiçbi bilgi yok bu konuda. Benim 2. yılım ve yüzde 20 indirimden yararlanacağım. Yalnız ben 444 1961 noyu aradığımda bi turlu indirimli borcumu öğrenemedim. Bunu nasıl yapacağım? Siz nasıl öğrendiniz ya da. Ben aradığımda sadece olan borcumu öğrenebiliyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Numarayı arayın burs ve kredi için 1'e basın sonra tc girin geri ödeme bilgileri için 3'e basın, size borcunuzla ilgili birşeyler sayacak sonra müşteri temsilcisine bağlanmak için 8'e basın, çıkan adama indirimli borç miktarınızı sorun, bu kadar.Az önce sizin için aradım, adımlar bu şekilde olacak.
  • Alakasız olacak ama KYK'da kalan biri yazın 3 ay boyunca sigortalı olarak çalışırsa KYK hakkı yanar mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla o konuda hiçbir bilgim yok ama 5 yıl boyunca kyk'da kaldım arabası olup da hem burs alan hem de yurtta bedava kalan adamlarla aynı odada kaldım, sadece o mu hem yeşil kartı hem de sigortası olan olan adamlarla aynı sınıfta okudum, buna rağmen öyle yoksul çocuklar da gördüm ki bırak bursu kyk yurdu bile çıkmayan nice yetimler gördüm.
    Yani işini götüren bir şekilde götürüyor, sizin durumunuzun da pek sorun olacağını sanmıyorum çünkü maalesef bu ülkede o kadar sıkı denetim olmuyor hele kyk'da, benim gördüklerim tam bir odun hepsi adam yönetici görevine getirilmiş ama o görevin eğitimini almamış ki o kafa yapısıyla hareket etmiyor, edemiyor.
    Size bir misal vereyim, bizim odaya 5 sene içinde o kadar adam geldi geçti ki hepsini anlatsam ayrı bir hikaye olur, hatta kitap olur ya neyse bunların içinde bir ilahiyatçı vardı, son senelerinde bir sınava girdi sınavı kazandı imam olarak bir yeri kazandı ve hem burs hem de devletten ayrıyeten imam maaşı aldı ve benim mezun olduğum son seneye kadar da aldı, bilmiyorum şimdi hala daha da alıyordur herhalde.Şimdi cemaate haftada bir kaç kez gidip işlerini başkasına idare ettiriyor sonra da üniversiteye gelip kaldığı dersleri verip mezun olmaya çalışıyor.2 yıldır hem burs hem maaş alıyor ve bu devlet bunu tespit edemiyor veya ediyor da buna rağmen göz yumuyorsa sizinkisi bunların yanında hiçbir şey.Pek farkedileceğini sanmıyorum yani.




  • Dediğiniz gibi yaptım, öğrendim. Çok teşekkür ederim gerçekten.. Allah Razı olsun..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir şey değil umarım işinizi görmüştür.
  • Peki birşey sorucam erken ödeme gerçekleştirmeseydiniz
    ne kadar ödemiş olucaktınız erken ödemeyle toplam ne kadar ödeme yaptınız
    Demem o ki kaç lira farketti :D
    Banada ödeme sırassı geliyorda çok merak ettim teşekkürler :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreyyz -- 21 Mayıs 2015; 22:24:21 >
  • Ben şu an 3. yıldayım yani normal geri ödeme döneminde. Hatta 5-6 aydırda ödeme yapmadığım için vergi dairesine aktarıldı borç. Kalan borcumu tek seferde ödemek istersem bir indirim faiz indirimi olmaz değil mi arkadaşlar?
  • emreyyz E kullanıcısına yanıt
    Şimdi tam hatırlamıyorum ama 100tl gibi bir indirim oldu çok ahım şahım bir indirim olmadı.Ama kar kardır.
  • Hayır maalesef bir indirim olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cokomoko -- 6 Haziran 2015; 15:25:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cokomoko

    Şimdi tam hatırlamıyorum ama 100tl gibi bir indirim oldu çok ahım şahım bir indirim olmadı.Ama kar kardır.

    Teşekkür ederim :)
  • Arkadaslar bende kyk borcunu ödemeyi düşünüyorumda borcumu biliyorum 2.yilin içindeyim fakat erken odeme indirimini ogrenemiyorum 444 1961'i aradığımda ne yaptiysam musteri temsilcisine bağlanamıyor ve bir tuşta belirtmiyor surekli borcumun ne olduğunu söylüyo başka bi iletisime geçemiyorum indirimden faydalanan arkadaşlar nasıl faydalandı birde ne kadar bi kazanç sağladı acaba şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cokomoko

    Numarayı arayın burs ve kredi için 1'e basın sonra tc girin geri ödeme bilgileri için 3'e basın, size borcunuzla ilgili birşeyler sayacak sonra müşteri temsilcisine bağlanmak için 8'e basın, çıkan adama indirimli borç miktarınızı sorun, bu kadar.Az önce sizin için aradım, adımlar bu şekilde olacak.


    borcu sayıp bitirmesini bekle sonra müşteri temsilcisine bağlanmak için 8'e bas.borcu sayıp bitirmesini bekle sonra müşteri temsilcisine bağlanmak için 8'e bas.
  • %30 indirim ile çok bir fark oluyor mu peki aldığınız para ile ödediğiniz para arasında ?

    Ben de yüksek lisansta başvuru yapıp aylık 600 tl kredi alarak biriktirip 2 kredi almam bitince direk borcumu ödemeyi düşünüyorum da ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cokomoko

    Şimdi tam hatırlamıyorum ama 100tl gibi bir indirim oldu çok ahım şahım bir indirim olmadı.Ama kar kardır.

    iyi okumamışsınız.
  • cokomoko kullanıcısına yanıt
    Merabalar bir sorum olacak benim öğrenim kredisinin yanında ayrıca taksitler halinde 17 şer TL toplam 290 TL katkı kredisi borcu var bu neyin parası ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara344 -- 20 Ekim 2015; 15:24:16 >
  • Anapara harici yaklasik ne kadar oduyoruz bilgidi olan var mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kara344 kullanıcısına yanıt
    Bilemiyorum, yoksa katkı kredi mi aldınız?
  • Anapara derken neyin anaparası? Katkı kredisi içinse fazla bir indirim olmadığını söylemiştim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.