Şimdi Ara

Tanrı zamandan ve mekandan bağımsız olamaz (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
2
Favori
5.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

A noktasındasın hocam. B noktasından sana | aşağıdan yukarıya, yukarıdan aşağıya bir ışık tutluyor. Bu ışının her inip çıkması bir saniye sürüyor diyelim. Ve çok gelişmiş bir teknoloji bu B noktasını A noktasından bilmem kaç ışık yılı uzağa taşıyor, yine bu teknoloji senin bu ışığı görmeni sağlıyor. Bir saniye aşağı bir saniye yukarı. Yine hayal edelim bu teknoloji B noktasının A noktası etrafında daire şeklinde dönmesini de sağlıyor. Aklın alamayacağı hızlarda. Bir saniye aşağı bir saniye yukarı.

Uzaklık ve dönüş hızına bağlı olarak biz bu dik çizgiyi bulunduğumuz A noktasından / eğik bir çizgi şeklinde hatta hızına bağlı olarak dümdüz bir çizgi olarak dahi görebiliriz. B noktasındaki kişi için süre bir saniye iken bizim için bu süre bir saniye ile sonsuz arasında değişebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uğur37 -- 1 Mayıs 2019; 18:40:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sınava sonradan tabi oldular. Kuran'da sınav ilk günahın işlenmesi ile başlar. Öncesinde cennette yaşamaktadırlar ve sorumlulukları yoktur.

@Communist 'e ithafen : Bazı hocalar ruhun dünyanın yaratılması ile yaratıldığını, bazıları da insanın yaratılması ile yaratıldığını söyler yani beden yaratılmamış olsa da ruh vardı derler. Kuran'da bunula ilgili bilgi yok o yüzden ne denirse varsayım olur. Kesin olan Bedenin ruh olmadan herhangi bir işleve sahip olmuyor oluşu. Ayriyeten bildiğimiz kadarı ile ruhun bir yaratılışı(başlangıcı) olduğu ama bir sonu olmadığı. Bu yüzden hep ışıkla(fotonla) özdeşleştiririm ruhu. Bir kaynaktan zuhur eder ve engel ile karşılaşmadığı sürece sonsuz yoluna devam eder.
  • DubSteq kullanıcısına yanıt
    dostum ruh ezeli değilse yani nerde olursa olsun yaratıldıysa yaratmadan önce ne olacağı biliniyordu objektif olarak sorgularsanız görürsünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Communist -- 1 Mayıs 2019; 19:44:9 >
  • İnanmiyorsaniz bu çaba ne kardeşim neyi ispatlamaya calisiyorsunuz?

• tego kullanıcısına yanıt
    Doğru farklı görüşler var. Kimine göre de yeryüzünde bir kutsal bahçede yaşıyorlardı oradan kovuldular. İnsanı insan yapan temel niteliklerden biridir nefis. Nefis sahibi olmayan insan olamaz. Bizi yaratılan her fiziksel veya fizkötesi canlıdan ayıran en temel unsurdur. Seçebilme özgürlüğü, aslında bakarsak bu özgürlüğe sahip olan canlılar daha önceden yaratılmış cin-şeytan. Sınavın başlama anı şeytanın başkaldırışı ile de başlamış olabilir. Çünkü o ağacın bu olay yaşanmadan önce var olup olmadığını bilmiyoruz. Elbet ki o ağacın var olmasının bir sebebi vardır. Kuran'ı baz alarak şunu söyleyebilirim. Cennette yaşamanın kuralı günahsız olmaktır(veya günahlarından affedilmiş olmak). Adem o elmayı yemeden önce günahın nasıl bir şey olduğunu bilmiyordu. Ona sadece o elmayı yerlerse cezalandırılacakları söylenmişti. Tanrıya inanmamasından(meyvayı yeme denmesine rağmen yemesi) dolayı da cezalandırıldı ve cennetten çıkarıldı. Asıl sınav o zaman başladı. Şimdi adem ve havva öyle bir yaşantıya sahip olmalılardı ki cenneti yeniden haketmeliler ve yargılama sonucunda bu hakkı kazanarak cennete girmeliler.

• Öğretmenim.
    Kimin geçeceğini kimin kalacağını bilrim.
    Yine de sınav yaparım ki bana "şerefsiz hoca beni bıraktı" demesinler

• Olum tartışmaktan bıkmadınız mı la 4-5 gündür tartışıyorum benim bile enerjim tükendi nasıl dayanıyorsunuz bu kadar tartışmaya...

Bu arada yaratıcının her şeye gücü yetmesi durumu mevcutsa istediği her şeyi yapacak ve istediği her durumda olacak gücü de vardır.
  • Müminleri kışkırtmak için periyodik olarak böyle provokatör konular açtığınıza göre büyük bir kuyruk acınız var belli.

Basit bir kelam ilmiyle ilgili Ehli sünnet eseri okursan cevabını kolaylıkla bulabilirsin. Hayatı 5 duyu organının dar çerçevesinde değerlendirdiğin müddetçe böyle boş beleş hususlarla dünyalar kadar güzelliği barındıran İslamiyetten kendi kendini mahrum edersin.

Eğer vaktim olursa çok basit bir şekilde akılla bile aksini ispat ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: murat1981pls

Hocam sonuc belli ise neden ayetler var, sunu yap bunu yapma diyor..
    kardeşim orada tane tane anlatmaya çalıştım, yine niye ayetler var diyorsun. ayetler olmasa insanlar nasıl yönlendirilecek. sonuç belli değil sonuç biliniyor sadece öncesinden, zamanda yolculuk yapıp her şeyi görebildiğini düşün işte. ben yarın tam anlamıyla ne yapacağını biliyorum diye düşün senin, fakat sen yapıyorsun ki be kardeşim bunu sen sorumlusun tüm hareketinden.
    yönlendirme olmasa, hayatta olmasın direk sıfır noktasında mı duralım, gelmişsin dünyaya işte kural bu inanıyorsanız inanın inanmıyorsanız da; en azından dinin en mantıklı olgusunu "şimdiki maymunlar niye insen olmuyor yav" seviyesindeki tezinizle çürütmeye çalışmayın.

akşam akşam din savunucusu yaptınız, neyse.

• quote:

Orijinalden alıntı: Communist

yaratacağın şeyin ne yapacağını bildiğin halde onu yaratıyorsan ondan faydalanıyorsundur sınav anlamsız.

Alıntıları Göster
    kardeşim senin biri hakkında bir şey bilmen ondan faydalanmanı mı sağlıyor? ne faydasından bahsediyorsun sonsuz güç ve hüküm sahibi bir varlık için?
    her şeyi de kendi hayatınızdaki kararlar gibi düşünmeyin, bir şey yapmak sadece sonucunda fayda/getiri vs. sağlamaz bazen. niye sınava bağlıyorsun ki olayı, hayat bence bir sınava benzemiyor.
    ek olarak senin ailenin verdiği bir karar yani çoğalma isteği neden ilahi bir varlığın faydasına olsun bir de buradan düşün. sınav anlamsızsa, bir dönem sonra verirsin dersi

• 1. Bu açtığın konu içeri tamamı ile Allah a şirk koşmaktır. Dikkat et tövbe et inanıyorsan
    2. Nefsin var onu yöneten sensin
    3. Senin önceni ve sonranı hatta düşünmeden düşüneceklerini de Rabbim bilir. Öleceğimiz yer saat dk saniye bellidir. 2 ye dön nefs

Yaşadığın evrendeki herşey bir mucize eseri araştıracağın şey çözebiliceklerin olsun. Sınav diyorsun ama bilmiyorsunki sınav kadar basit bir hadise değil. Herşeyi çözdün ve Allah in yer ve zamandan münezzeh olmadığını çözdün küçük beyninle dimi? Aslında çoktan öldük zamana mahkum olan biziz aradaki dönemeçleri yaşıyoruz nefse hakim olmak ve şartlar var yapman gereken.

Allah in sana ihtiyacı var mı? Bana ihtiyacı var mı? Hiç sanmıyorum.

Peki bizim ihtiyacımız var mı? Çaresizce ihtiyacımız var.

Burada ateistlere bakma cahil cesareti onlarda ki

• Skylined kullanıcısına yanıt
    şirkle ilgisi yok. Sorgulamayan kendine müsluman dememeli. Hristiyan ülkede doğsan ne olacaktı?

• minmaster kullanıcısına yanıt
    Hangi ehli sunnet eseri okursa anlar bu arkadaslar?

• Ben sizin gibi lafi eveleyip gevelemiyorum, kendisine ateist diyenlerin sordugu soru.. İmtehanin sonucu belli ise neden imtehan oluyoruz.. Suna cevap verinde gorelim..

• o şeyi ben imal etmişsem tabiki önce ne işe yarayacak ona bakarım soruyu başka şekilde sorayım madem şeytanın kötü olacağını biliyordu neden yarattı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Communist -- 1 Mayıs 2019; 22:19:16 >
  • Düşünce yolunun, yönteminin ve usülünün tamamen fanilerin yaşaması için kurulan düzen üzerinden yürüdüğünün farkında mısın ?

• Şu insanla yaratıcı arasında bazı açılardan bazı benzerlikler olduğunu varsayarak bazı özelliklerin yaratıcıda da olması gerektiğini söyleyen veya inanan gençler. Şöyle düşünün matematikten örnek vereyim sizi doğar doğmaz bir yere kapatıyorlar ve siz büyüdükçe sadece 6 tabanında sayılar öğretiliyor. Üstü yok. Tüm hesaplamalar ve dersleri bu düzende alıyorsunuz. Sizi bu tecrit ortamından bir anda çıkarıp normal lise matematik dersine koysalar hoca tahtaya 7-8-9 içeren sayılar yazıyor "o semboller de ne lan" çeker haliyle. Bireyimiz ofsayt error 404 verecek ve hiçbir şey anlamayacaktır. Çünkü kendisi için kurulan düzende bunlar yoktu. Yakın zamanda evrenin bittiği bir sınırın varlığı teorik olarak keşfedildi. Yani bu karanlık evren hiçbir zaman ulaşılamayacak olan bir sınırdan sonra karanlık değil belki bembeyaz yeni kurallar elementler düzenler içeren bir evrene açılacak ve bu yeni evrenden geriye baktığımızda bizim karanlık evren bir kara delik gibi gözükecek. Demem o ki yaratıcının vasıflarını bizim anlamamız varedildiğimiz düzenden ötürü mümkün değil. Bize kendisini dahi göstermiyor elçiler vasıtasıyla varlığından haberdar ediyor. Bu hayatı ve düzeni vermenin karşılığında ise sizden sadece sadakat göstergesi istiyor (ibadetler). İhtiyaç meselesini geçin ayrıntılı anlatılmış. Düşünecek olursanız az bile istemiş uzayda kaç yıl ötede size sizden üstün düşman uzaylı ırkı yarattım onları devamlı beni anarak yok ederseniz sadakatinizi ispatlamış olursunuz da diyebilirdi. Sadakatsizlerin bedeninde hücresel yıkım başlatarak acı içinde ölüme terkedebilirdi. Yani insan aklıyla bile bizler bunları düşünebiliyoruz zalimlik düşünmemizin bile bir sınırı varken kendi çapımızda düşünmemiz bile hayattan soğumaya yetiyor. Yaratıcıda o sınırın olmaması bunu potansiyel bir sonsuz korkunç hale sokarken bunun aksine merhametli olduğunu bildirmesi akılalmaz büyük bir müjdedir. Biz kendisine akıl ve ruh verilerek bitki ve hayvanattan farklı hale getirilen Ademoğulları, Azazil'in henüz çamur halindeki insana dediği gibi ne kadar aşağı olabiliyormuşuz meğer.

İbretlik tek varlığız. Daha doğrusu aramızda ibretlik halde olanları gördükçe halime ve halen varlığından ve amacından haberdar olan bir kesimin varlığına seviniyorum.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.