17 günde akü boşalır mı? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Tam kapanma ve akü durumu

-
-
aracı sıfır aldığımda birkaç ay haftada bir gün kullandım sonra bir ara 2 aya yakın kapının önünde yattı. sıkıntı olmamıştı.
duster için de servis ayda iki defa çalıştırın yeterli demişti sanırım.
ama araçların ikisi de sıfır alınmıştı, aküler yeniydi yani. akü eski ise sıkıntı yapabilir 2 ayda... da 15 günde de sıkıntı olmaması lazım, bence yani...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 28 Nisan 2021; 13:54:10 > -
bitik değilse boşalmaz, bitik olan akü bile zor boşalır hiç şarj tutmaması lazım. kafanız rahat etsin haftada bir 15-20 dk rölantide çalıştırın bir de etraf müsaitse 150-200 metre tur atın lastik basınçları çökmesin
-
6 yasinda akusuyle corollayi zamaninda 1 ay yatirmistim. Tereddutsuz yarim marsta calismisti. Siz yine de tedbirinizi alin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben 2 aydır kullanmıyorum ,7 yıllık akü var ilk marşda çalışıyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
10 günde bi marş basın 15 dk çalışsın başka yol görünmüyor
-
Toros değilse bir şey olmaz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arabada kaçak yok ise Havaların ısınmasından dolayı bişey olmaz -
Araçtan çok uzakta mı olacaksınız,farklı şehir falan mesela.Eğer öyle değilse aracınızı günlük bile çalıştırabilirsiniz,adı tam kapanma ama bugün nasılsa 2 gün sonra aynı olacak sokaklar,kimse yasağı takmaz
Şart değil ama tedbir amaçlı yarın 15-20 km dolaşın, park edin. Akü sağlamsa hiçbir şey olmaz. Ben bugün 20 km gezdim (sakin yerdeyim, ev anayola yakın 10 km gidip döndüm).
-
Öyle arada bir çalıştıracaksanız en az 15 dakika çalışır halde tutup sonra söndürün. Araç marş esnasında çok fazla güç tüketir, siz çalıştırıp 2 dakika sonra kapatırsanız çalıştırmadan önceki halinden daha boş bir akü bırakmış olursunuz.
-
Aracın elektrik sistemi basit ve sağlam mı(toyotanınki gibi mesela)?
parazit akım çeken donanımlar var mı(alarm, LPG, kamera)?
kontak kapalıyken de tek düğmeyle çalışan donanımlar var mı?
elektrik sistemiyle oynayarak sonradan takılan multimedya gibi zamazingolar var mı?
akü durumu markası ne(uzun süre 12.4v'nin altında bekletildi mi)?
gibi durumlara göre değişir.
kimisi aylarca durur gık demez kimisi bir haftada pes eder.
sahsen ben arada şiddetli soguklarda, uzun süre yatacaksa, Göstergesi siyaha döndüyse şarj ediyorum. Black deckerin akü bakım aletini almıştım yıllar önce. Aküyü zorlamadan, zehirli gaz saldirtmadan, ısıtmadan, akünün durumuna göre gücü ayarlayarak, kutup başını ayırmadan 1-2 amperle şarj ediyor, doldukça yavaşlıyor, bitince duruyor, gerekirse yeniden başlıyor. yarım kalirsa hafızası var, kaldığı yerden devam ediyor. Yıllardır kullanırım elektronik olarak sorun açmadı(kutup başı ayirmazsan sistemdeki güç akü + şarj cihazı olacağı için kalitesiz cihaz zarar verir.)
not: akü evde şarj edilmez. Sakin yapmayin., kötü bir cihaz yüzünden zehirli gaz salabilir, ısınıp tehlikeli hale gelebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sancar10 -- 28 Nisan 2021; 23:28:26 >
-
Akü sağlık testi bunu söyler aslında bende söktüm 5 ay kullanmayacaktım 5 ay 3 hafta geçti 6. Ay a giriyordum taktım bastı akü sökük güneş görmeyen yerde idi ama tabii o aküyüde sökmeden 5-6 önce almıştım sıfır olarak ama yine de isterseniz siz sökün takmadan geri şarj ettirin 10-20₺ arası bir şey isterler ki benden hep öyle alıyorlar yeni akümüde netten aldım boş geldi ben 20 lira vermiştim sizde öyle yapar takarsınız ama araçta kalmasın isterseniz (araç lpgli ise kalsın) çünkü lpg de beyin sıfırlama olayı var
Akümüzün soğuk havada misafirimiz bile olmuşluğu var. Yasak başlamadan önce sökeceğim.
-
Çok eski model değilse bir şey olmaz.
Tereddütünüz varsa bir kaç günde bir durduğu yerde çalıştırırsınız 1 kaç dk.
-
buluttan nem kapmayın..
işin kuralı aracınızı hafta en az bir kere 15 dakika çalıştırın buna lastik hareketide dahil bir ileri geri ve turlayın kısaca ve geri dönün
lastik yanak yapmasın
bunun kapanma açılma dahada açılma dahada kapanma versiyonu yok..
akü şarj olmazsa biter hepsi bu.
-
Benim akü bitik. Yenisi 550-600 TL. İki günde bir aşağı inip çalıştırmayı planlıyorum. Bir arkadaşa şimdiden söyledim. Olası durumda takviye için yasak bitince gelecek.
-
Son tümce yanlış. akü evde şarj edilir. ancak kaliteli marka akü ve şarj cihazı olmak şartıyla.
dandik aküyü açıkta balkonda da şarj etseniz yine sorun sıkıntı cıkarır.
Son 8 yıldır Varta akü kullanıyorum. Elektrik işlerinde Made in Germany'ye güvenirim.
Corona yaygarasında araç uzun süreler yattığı için Varta 'ya ek olarak Alman üretimi Einhel akü şarj cihazı aldım. Alttaki model.
Arac zaten 15 gündür yatıyordu. Bu akşam aküyü araçtan cıkarıp şarja koydum. Aküden zararlı bir gaz çıkmasının olanağı yok cunku aküyü en optimum şekilde şarj ediyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Son kapanmadan sonra jump starter edindim. Kendi işimi kendim hallediyorum. Bu ürünleri arabamın abd forumunda gördüm araştırdım. Amerikada satışının çok olduğunu gördüm ayrıca Rusyada fln çok soğukta akülerini takviye için araçlarında bulundurduklarını gördüm.
Bendeki Baseus marka başlangıç 400A , max 800A rusların aldığını incelediğini ve önerdiğini gördüm. Araçlar 2.0 2.5 cc havaları eksi derece olunca benim aracı her türlü taşır dedim. (Yazılarını google lens ile çeviriyorum bu arada) Mantığı kullanımı basit poverbank gibi özellikleri mevcut şarj vs farkı ise anlık olarak çok yüksek akım verebiliyor.
İyi çalışıyor. Akü zayıfken deneme imkanım oldu. (Akü : 12.0-12.1 civarı idi kritik eşik daha altında marş alması şans soğuk havada çalıştırmaz.) yeni Akü takmış gibi seri verdi marşı...
Çok profesyonelleri Noco gb40 vs gibi ürünlerdir. Pahalı ama 4000 cc dizel motor vs çalıştırabilicek güçtedir (1000A+)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 29 Nisan 2021; 23:46:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Benim Civic FC5'de 44 Amper akü var. Küçücük kutu kadar.
Askere gittim 1 ay yoktum. Gelincede 15 gün karantina verdim kendime etti 45 gün.
45 gün boyunca kimse araca dokunmadı. Tek marşla kolayca çalıştı.
Milletin aküleri nasıl bitiyor anlamıyorum. 3-4 ay bile dursa kaçak yoksa bir şey olmaması gerekiyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- tiguan 1.4 tsi 122 hp yorumlar
- lassa multiways 2 yorum
- engelli aracı otoyol ücreti öder mi
- araba su kaynatıyor
- adblue iptali
- lynk & co türkiye fiyat
- kia tasman
- toyota corolla fiyat listesi
- c5 aircross 2025
- zeekr 009 fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X