Şimdi Ara

Takva (2006)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Tür : Dram
    Gösterim Tarihi : 1 Aralık 2006
    Yönetmen : Özer Kızıltan
    Senaryo : Önder Çakar
    Görüntü Yönetmeni : Soykut Turan
    Müzik : Gökçe Akçelik
    Yapım : 2006, Türkiye

Oyuncular

Erkan Can (Muharrem) , Meray Ülgen (Şeyh) , Güven Kıraç (Rauf) , Erman Sabah (Muhittin) , Settar Tanrıöğen (Ali Bey) , Murat Cemcir (Mahmut) , Engin Günaydın (Erol) , Öznur Kula (Hacer)
    Kendi halinde, oldukça mütevazi bir yaşam süren Muharrem, dini inançları çok kuvvetli bir insandır. Öyle ki, gece gündüz sürekli ibadet etmekte, cinsellikten uzak, içine dönük bir hayat yaşamaktadır.

Bütün bu özellikleri, çevresindeki insanlar tarafından büyük bir güvenilirlik kazanmasına neden olur. Bu durum, varlıklı bir tarikat şeyhinin dikkatini çeker ve Muharrem'in güvenilirliğini, tarikatın sayısız mülkünün kiralarının toplanması için kullanmaya karar verir. Birdenbire bambaşka bir dünyanın içine giriveren Muharrem için sahip olduğu değerler yavaş yavaş sarsılmaya başlar. Modern dünyanın içinde bulunduğu karmaşa, onun yıllardır alışık olmadığı kadar yıpratıcıdır. Ama işin kötüsü artık o da, bu dünyanın getirilerinden kendini uzak tutamaz.

Az önce izledim çok beğendim erkan can döktürmüş oyunculukta, senaryosu ve işleyişide güzel,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson_Crusoe -- 2 Eylül 2010; 12:01:59 >

• Benim de sevdiğim filmlerden biridir herkese öneririm , yalnız başlığa Takva (2006) yazarsan daha iyi olur
  • Yazdım üstadım ama filmin sonu pek hoş bitmedi açık kaldı bir kaç tane hadise,
  • Benim de beğendiğim bir filmdi. Muharrem'in içinde bulunduğu ruh halini ve dramını güzel bir şekilde anlatmış film.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

Yazdım üstadım ama filmin sonu pek hoş bitmedi açık kaldı bir kaç tane hadise,

İzleyeli bi kaç yıl oldu hatırlaymadım şimdi ne vardı mesela ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: slyman_b

quote:

Yazdım üstadım ama filmin sonu pek hoş bitmedi açık kaldı bir kaç tane hadise,

İzleyeli bi kaç yıl oldu hatırlaymadım şimdi ne vardı mesela ?

Muhittin kafayı yedikten sonra dervişin evinde bağlı olarak kaldı ne olacak o adamın sonu, ayrıca sanki meydan da dolaşan deli ile bir bağlantısı var gibime geldi ve birden bire ona aşırı derecede neden fazla değer verilmeye başlandı,

• @Robinson_Crusoe

Hocam, bu film -bana göre- pek öyle gizliden mesaj verme amacı taşımıyor. Kameranın gösterdiği bir adamı görünce "Bu da mı acaba işin içinde? Büyük resim ne ola ki?" şeklinde bir şeyler gizleme amacı güttüğünü, seyiricide merak uyandırma amacı güttüğünü düşünmüyorum. Filmin sonunu da açık bırakıyor bilerek, yorumu seyirciye bırakarak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HYUNDAİ SONATA 2009-2011
    14 yıl önce açıldı
    1993........2003........2013
    22 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok güzel filmdir. Erkan Can oynamasıda cabası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: @RİF_D

Yerli film izleyemiyorumhele dizileri mümkün değil(Çocuklar Duymasın hariç)yoksa yabancı dizi-film izlemekten ben mi yozlaştım?Yazıklar olsun bana.Arşivimde iki elin parmaklarını geçmez

Konumuzla alakası ne,
  • quote:

Yerli film izleyemiyorumhele dizileri mümkün değil(Çocuklar Duymasın hariç)yoksa yabancı dizi-film izlemekten ben mi yozlaştım?Yazıklar olsun bana.Arşivimde iki elin parmaklarını geçmez

???
  • quote:

quote:

quote:

Konumuzla alakası ne,

Bi alakasıyok,cevap vermek zorunda değilsiniz. Ama pardon konuyu siz açmışsınız burda patron sizsiniz dimi? "Film çok güzel,dün izledim" desem Alakalı mı olurdu o zaman?.Sadece yerli yapımlara olan ilgimin azlığından yakındım.Cevap beklemeden.

Benim konum bu;
    Senin verdiğin cevap ise şu şekilde fkshfsdhgtowerıhgkdbldsghod,

• Konu saparda sayfa yetmez diyemi korkuyorsun,sinema bölümünde yerli bir filmin konusuna yazılmış 2 satır mesajim fazla geldi, o kadarda alakasız değildi,ama baya kıymetliymiş anlaşılan konun.Al dostum konu senindir.Ben attğım mesajları sildim sen ve diğer arkadaşta silerse,bu mesajımıda silerim konu tümüyle senin olur.
  • quote:

Konu saparda sayfa yetmez diyemi korkuyorsun,sinema bölümünde yerli bir filmin konusuna yazılmış 2 satır mesajim fazla geldi, o kadarda alakasız değildi,ama baya kıymetliymiş anlaşılan konun.Al dostum konu senindir.Ben attğım mesajları sildim sen ve diğer arkadaşta silerse,bu mesajımıda silerim konu tümüyle senin olur.

Öyle bir düşüncem yok benim dostum, filmi beğendim fikrimi söyledim paylaştım onlarca kişi konumu okudu oda yeter senin gibi alakasız cevap vermediler en azından, ayrıca konuya yorum yazılsa ne yazılmasa ne,
  • Hatırlıyorum çekimlerinde polise şikayet gelmişti tarikat üyeleri ayin yapıyor diye polisler seti basmıştı
  • izlemiştim ve pek beğenemiştim. çok kötü değil ama kaçırılmaması gereken bir film de değil.
  • quote:

quote:

Konu saparda sayfa yetmez diyemi korkuyorsun,sinema bölümünde yerli bir filmin konusuna yazılmış 2 satır mesajim fazla geldi, o kadarda alakasız değildi,ama baya kıymetliymiş anlaşılan konun.Al dostum konu senindir.Ben attğım mesajları sildim sen ve diğer arkadaşta silerse,bu mesajımıda silerim konu tümüyle senin olur.

Öyle bir düşüncem yok benim dostum, filmi beğendim fikrimi söyledim paylaştım onlarca kişi konumu okudu oda yeter senin gibi alakasız cevap vermediler en azından, ayrıca konuya yorum yazılsa ne yazılmasa ne,

İkimizin de geri adım atmaya niyeti olmadığına göre, bu kadar basit bir konuda atışmaya devam etmenin bir manası yok, harcanan zamana yazık.Uzaar gider bu böyle.Ben beyaz güvercini bıraktım.İyi forumlar.

• Çok kaliteli bir filmdi, büyük bir keyifle izlemiştim. En kısa zamanda bir kere daha izleyeyim.
  • quote:

quote:

quote:

İkimizin de geri adım atmaya niyeti olmadığına göre, bu kadar basit bir konuda atışmaya devam etmenin bir manası yok, harcanan zamana yazık.Uzaar gider bu böyle.Ben beyaz güvercini bıraktım.İyi forumlar.

• erkan can yine döktürmüş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.