Şimdi Ara

TAKSİM Rezilliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
1
Favori
12.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Taksim gibi bir cadde başka ülkede olsa pamuklara sarar, 50 tane koruma kararı çıkarır turizme de pırıl pırıl sunardı.

Taksim’deki tarihi hanlar, binalar İstanbul’un başka hiç bir caddesinde bu yoğunlukta ve bu pırıltıda değildir.

Dönemin en ünlü mimarlarının şaheserleriyle doludur.

Her turistin bir zamanlar mutlaka “must see” mekanıydı. Ha pisliği de eksik değildi ona lafım yok ama vardı çok başka bir kimliği. Sahafları, tiyatroları, antikacıları ile gayet özgün bir yerdi.

Bugünlerde gittiğimde bir daha gitmem diyerek dönüyorum. Hiç bir kaliteli turistin de gitmek isteyebileceği bir yer değil artık. Sürüler halinde dolaşan mülteciler olmuş oranın sahibi.

Hayırlısı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 1 Kasım 2017; 9:20:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam alman japon turistlerin yerini arap turistler aldı değişen bir şey yok kısaca diyor sevgili dh üyeleri de bunu en cok oylanan mesaj yaparak en üste taşıyor siz mi yanlışsınız ben mi anlayamadım biraderler?

geçen hafta nevizade'ye gidip nostalji yapayım dedim daha sokağın girişinde yanıma biri yanaşıp kadın lazım mı abi dedi taksim'i bu hale getirdiler işte emeği geçen herkesin sonu balıkesir belediye başkanı gibi olsun inşallah!

son olarak galatasaray lisesini hemen geçince sağ tarafınıza bakarak ilerleyin orada muhteşem tarihi binaların arasında bir tane cam kaplanmış yeni estetik özürlü bir bina göreceksiniz onu oraya koyduranı izin vereni tasarlayanı tek tek bulup.. ecdad saygıları bu kadar işte bunların.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fiyaka1903 -- 1 Kasım 2017; 10:14:58 >
  • Bazen tarihi güzelliklerin, kültürel zenginliklerin yüceltilmesi için öncesinde bir "çöküntü" yaşanması gerekir. Şöyle düşünün, Taksim evet cıvıl cıvıl ve her daim yaşayan bir yerdi. Ama hep "vasat" bir yerdi. Potansiyelinin onda birinin bile sergilenemediği, gizli hazinelerin olduğu bir yerdi.

Bu çöküntü sayesinde, belki de gelecekte bunu "pislik" olarak tanımlayabileceğiz. Bu tanımlamayı yaptığımız anda orayı temizlemek çocuk oyuncağı olacak. "Vasat"ı temizlemek, süslemek, gizli değerleri ortaya çıkarmak zor. Tepkisi bol olur. "Pisliği" temizlemek kolaydır. Herkes ister, yardım eder. İşte bu temizlik sırasında hedefe "vasatı" değil, oranın hak ettiği potansiyeli hedeflerseniz, "iyi ki de bu çöküntü olmuş da bu değere tekrar kavuştuk" dersiniz.

Hasar verilen eserler ise ayrı bir konu. O işin geri dönüşü yok. Ranttan ağzı sulanan, rant için atasının, aidiyet duyduğu coğrafyanın tarihi mirasını satan, namus ve şeref yoksunu oksijen ziyanlarının yaptıkları ayrı bir konu. Bu süreçte bu ayı oğlu ayıları yavaşlatabildiğimiz kadar yavaşlatmalıyız. Ne zamana kadar? Betona tapan düzen çökene kadar...

Ortam karanlık olabilir. Umudunu kaybetmezsen elbet güneş doğar...

• Aynı şey Ankara Kızılay içinde geçerli
  • Babam anlatırdı Allah rahmet eylesin. Oğlum biz taksimde sinemaya giderdik takım elbise kravat olmadan da içeri almazlardı derdi. Şimdiki halini görünce çok üzülürdü maalesef bilinçsiz göçler ve hergelen kendi kültürünüde getirmesi taksim değil heryeri bozdu. Tabi bu değişimde belediyelerinde çok payı var.
  • guguk kullanıcısına yanıt
    Doğru nede olsa kravat ve takım elbise bizim Anadolu kültürümüz olmazsa olmaz değil mi ?
  • Taksim e gezmeye gidenler 1 alt ve 1 üst sokağına gitsinler. Taksim taksim dediğiniz rezil bir yer...
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpalp84

Taksim e gezmeye gidenler 1 alt ve 1 üst sokağına gitsinler. Taksim taksim dediğiniz rezil bir yer...

Arkadaş Taksim'e gezmeye gidelim diye bir olay yok işte bilmeyenler sizin gibi düşünüyor.Taksimde herkes takıldığı mekanlara gidiyor.Taksimin doğal ve tarihi güzellikleri yok ama ara sokaklarında ne kitapcılar,barlar,yemek yerleri var.Obaa hadi taksime gezip görelim diye birşey yok.Her şehrin multiculturel mekanları vardır, İstanbul'da Taksim işte aradığın herşey var..
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Hocam Allah askina Taksim’in neresi elit, bildigin ayakalti bir yer. Ne mekanlar kaliteli ne baska bir sey. Yani İstanbul’da elit diyince aklima Bagdat caddesi, Fenerbahce’nin bir kismi, Etiler, Bebek ve Nisantasi geliyor. Hani bu listeye ekleme cikarma yapilabilir ama, Taksim’in elit olan hic bir tarafi yok gercekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 1 Kasım 2017; 14:14:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zerathull

Hocam Allah askina Taksim’in neresi elit, bildigin ayakalti bir yer. Ne mekanlar kaliteli ne baska bir sey. Yani İstanbul’da elit diyince aklima Bagdat caddesi, Fenerbahce’nin bir kismi, Etiler, Bebek ve Nisantasi geliyor. Hani bu listeye ekleme cikarma yapilabilir ama, Taksim’in elit olan hic bir tarafi yok gercekten.

8-10 yıl önesinden bahsediyorum..Hatta daha önceleri d var.
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Hocam ben 8 yil once İstanbul’da universitededeydim. Hic elit bir tarafi yoktu, bildigin ogrenci, apaci vs. yerinden halliceydi. Nedir Taksim’i elit yapan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 1 Kasım 2017; 14:35:23 >
  • quote:

Hocam ben 8 yil once İstanbul’da universitededeydim. Hic elit bir tarafi yoktu, bildigin ogrenci, apaci vs. yerinden halliceydi. Nedir Taksim’i elit yapan?

Zamanında yabancı kesimin çok yaşadığı(aslında hala öyle) ve pek çok mesleği gerçekleştirdiği bir yerdi terzisinden ayakkabıcısına.. bu kadar eğlence mekanı odaklı olmadığı zamanlar var ki 2000li yılların başına kadar bu böyle sonrasında yavaş yavaş bu dükkanlar kapanıyor oranın asıl insanları göç ediyor ve eğlence mekanlarının olduğu yer olarak algılanıyor toplumca ama işin özü öyle değil. Taksim'i yavaş yavaş bitirdiler, caddenin bir ruhu varmış eskiden o da kalmadı betondan geçilmiyor artık ve eğlence mekanları da eski hareketlilik yok diye şikayet ediyor. 6-7 eylül olayları yaptıklarımızın özeti olabilir taksim hakkında.

• Artık Kadıköy de takılmak daha mantıklı bence. Maltepe beşçeşmeler vs. oralarda içmek istersen güzel Hem kitle daha iyi hemde kültürlü tipler var. Ses etmede barzolar Taksim de oyalansın.
  • Karaköy e bakman da fayda var😉

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Téquila -- 1 Kasım 2017; 16:15:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • VoicesOfTheDead kullanıcısına yanıt
    Hocam iki binli yillardan oncesini bilemem, dogrudur. Ama son 10 yildir taksim ve elit kelimesi ayni cumle icinde degil:)

• quote:

tam öldüğü zamanlara denk gelmişsin.2009'a kadar güzel bir yerdi,ayrı bir kültürü vardı.çok kaliteli sokak müzisyenleri vardı. türkiye nin kültür sanat merkeziydi. fransız kültür merkezinde film haftaları olurdu.iran büyük elçiliği ona keza,iran filmleri haftası yapardı. mısır çarşısı,pera müzesi pek çok sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapardı. zaten o aralar oraya gidenler ekseriyette sanatla ilgilenen entelektüel tayfaydı. mazhar alanson bir kaç defa kimseden habersiz gitarı alıp sokakta müzik yapmıştı. sahaflar,eskiciler,antikacılar,emek sineması... metal ve rock un kalbi kadıköyle birlikte burada atardı. kemancı,caravan,yaz yaz bitmez. forum bebeleri metrobüs ile taksime anca gidebildikleri için her zamanı kendi çöp zamanları sanıp yargılıyorlar,o da cahillikten,görgüsüzlükten oluyor. görgüsüzlük demişken,metrobüs falan yokken bu bağcılar apacileri,sefaköy yamyamları gelemiyordu.bunların mağaralarına çok uzak kalıyordu.cidden de öyleydi otobüsler topkapı,cevizlibağdan kalkarken sefaköy e 1 saatte bazen trafik olduğunda 2 saatte gidilirdi.o da bir filtre görevi görür bu maymunlardan bizi uzak tutardı.

• Yemek kulubu vardi, orasi da kapanmis sonunda. Caddedeki dukkanlar iflas etsin diye kasitli mi yapiliyor bu kazip delme isleri. insanlar istiklale hafriyat yuzunden giremiyor. Rantcilar istiklali tamamen ele gecirene kadar devam edecek bu kazi isleri bence

• Hocam bu espiriyi arkadaşlara yapıyodum sende yapıyomuşsun gerçekten aksaraya pasaportsuz girilmez arapların bölgesi istemediklerini orda barındırmazlar.
  • x571 X kullanıcısına yanıt
    Ben 2009 da gittim dediginiz gibi, oncesini bilemeyecegim:)

• Bitti abi bitti bitirdiler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.