Şimdi Ara

Taksicilik İçin Ne Gerekli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
14.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar daha önceden src falan muhabbetleri vardı. birçok yerde taksi, servis, dolmuş vb. için src gerekmez yazıyodu. şimdide src zaten iptal edildi haberleri yayılıyor. merak ettiğim taksici olmak için ne yapmak gerekiyor. bildiğim kadarıyla şöförler odasına kayıt oluyormuşsun. o nasıl olur ve baska bişey gerekli mi?

• araba gerekli
  • babam 20 yıla yakın taksicilik yaptı ilk 10-15 sene baya kazandı şimdi taksicilikte iş yok bence bir daha düşün ayrıca zor meslek hırlısı-hırsızı-sarhoşu uğraşman lazım
  • işsizlikten gına geldi, artık ne olursa çalışmak gerek. ayda elime geçecek 500 lira bile artık büyük para gibi görünüyor gözümde.. zorluğunu şimdiden kabul ettik, bi 5 yıldır şöförlük var zaten sürekli trafikteyim. o nedenle az da olsa uyum sağlayabileceğime inanıyorum.

@ibrahimuysalgis: biz at arabasıyla yapıyoruz
  • Demek diğer konuda berlitmiş olduğn gibi banka soymaktan vaz geçip ekmek paranı helal yollardan çıkarıcan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 08handsome

işsizlikten gına geldi, artık ne olursa çalışmak gerek. ayda elime geçecek 500 lira bile artık büyük para gibi görünüyor gözümde.. zorluğunu şimdiden kabul ettik, bi 5 yıldır şöförlük var zaten sürekli trafikteyim. o nedenle az da olsa uyum sağlayabileceğime inanıyorum.

@ibrahimuysalgis: biz at arabasıyla yapıyoruz

bende faytonculuk bitti diyodum.ne güzel işte.
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknikkonular

Demek diğer konuda berlitmiş olduğn gibi banka soymaktan vaz geçip ekmek paranı helal yollardan çıkarıcan.

biri çıkıp şunları şunları yapıcaksın sonra taksici olacaksın dese, niyetim var bu işi yapmaya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kendi aracın olması falan zor çünkü taksi plakaları çok pahalı 500-600 bin falan bildiğim kadarıyla. Kiralayabilrsin veya başkasının arabasını çalıştırırsın
  • İlk önce Ehliyet
  • yahu arkadaşlar şöförüz dioruz ehliyet diyorsunuz. ehliyetim var b sınıfı. başkasının arabasında çalışıcam. bunun için ne yapmam gerekiyor. bilen birisi varmı?
  • önce taxi plakası olması lazım.oda astronomik rakamlara ulaştı.bu kadar paran olsa zaten başka bi iş düşünürsün.anca başkasının arabasında maaşlı veya yüzdeli çalışırsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pirate_1905

Kendi aracın olması falan zor çünkü taksi plakaları çok pahalı 500-600 bin falan bildiğim kadarıyla. Kiralayabilrsin veya başkasının arabasını çalıştırırsın

Plakalar o kadar değlde 400 civarı ediyo araba sahibi değilsen çıkma derim taksiciler neredeyse hemen hemen

hergn ciddi kazalar yapıyolar kasko suydu vergisiydi araba tamirdeyken kazanamadıgın parasıydı vs...

Edit: Plakanın aylık kirasıda bildigim kadarıyla (yanlış olabilir) 3 bin civarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubilây -- 12 Ocak 2009; 21:08:30 >
  • onları sordum ben kira olayını falan, durakta çalışırsan 85 kişiye çalışırsan 75 şu aralar (günlük) yani kiralasanda, başkasına şöförlük yapsanda para bu. ayrıca ben 5 senedir hususi araçla kaza yapmadım, ticariylede yapmam heralde. illa taksici diiyince bunlar geliyor olabilir aklınıza ama olay taksi değil şöför. zaten uzun süreli çalışma niyetinde değilim. amacım yarım kalan üniversite için para biriktirmek. benim merak ettiğim şey sadece taksici olabilmek için ne gerektiği.
  • Git bir durağa otur konuş en iyi bilgiyi oradan alırsın..
  • hangi il ? bir taksiciden senın için referans olmasını iste bir taksi duragına gıt şöför olmak istiyorum de

yardımcı olurlar bız 15 gubde bır söför degıstırıyoruz
  • istanbul. bizim meslekler birbirine yakın olduğu için sucuların büyük kısmı ya sek, tikveşli gibi firmalardan, yada taksici minibüscülerden oluyor. dolayısıyla taksici tanıdık bulmak zor değil. hatta gazetelerde bile taksiye şöför aranıyor ilanlarını görüyorum. burada öğrenmek istediğim hangi yasal belgeler gerekli?
  • yok mu ne gerektiğini bilen?
  • ne taksisi ya git şehirler arası eşya taşı ondan rahattır.elalemle mi uğraşcaksın
  • quote:

Orjinalden alıntı: ruzgar2442

ne taksisi ya git şehirler arası eşya taşı ondan rahattır.elalemle mi uğraşcaksın

bulsam öyle bir iş gidicem de yok işte
  • quote:

Orjinalden alıntı: ruzgar2442

ne taksisi ya git şehirler arası eşya taşı ondan rahattır.elalemle mi uğraşcaksın

Şehirler arası çok mu kolay acaba?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.