Şimdi Ara

Taksicilerin uzakdoğu otomobili tutkusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pek anlayamadığım bir tutku. son dönemde kia cerato ve toyota corolla epey revaçta. fransız otomobillerine bu kadar ilgi göstermiyorlar daha ucuz olmasına rağmen.

• Neresi bilmiyorum ama bizim burada hala Sümbülden, Albea'dan, Accent'ten vazgeçen yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nedeni cok basit. Adamlara masrafsiz araba lazim ondan dolayi fransiz dahil olmak uzere avrupa arabalarindan genelde kaciyorlar. Bizim mahallenin duraginda 1 tane bile avrupa araci yok. Daha once bir Jetta vardi. Ne zaman binsem sorunlardan sikayet ediyorlardi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hiç görmüyorum ençok fiat sonra dacia var.

• dekorasyonankara kullanıcısına yanıt
    Sebep basit.Taksiciler yakıtta ve yedek parçada ekonomik aracı tercih eder her zaman..
  • Uygun fiyat ve parça için yerli üretim araçlara yöneliyorlar.Örneğin: Fiat Linea

Az yakıt için Fransızlara onda da fiyatı nedeni ile Renault'ya yöneliyor dizellerinde.Dacia'da artık Renault sayılır son dönemde

özellikle sandero stepway taksi çok gördüm.

LPG takmak ve uzun ömürlülük için ise uzak doğu ve japon araçları: Toyota Corolla , Hyundai Accent Blue (genelde dizel oluyorlar

sorunsuzluk namına) , Hyundai Accent (eski kasa genelde LPGli).

Corolla çok görünmüyor fiyatı nedeni ile.Mesela ben az da olsa Auris gördüm.

İstanbul için konuşursak her türlü araç var.Herkes kafasına göre bir şeyler alıyor.

Markalar genelde: Dacia,Renault,Fiat,Hyundai ve Toyota oluyor.
  • Ben Ankara'da bir tane Eski Mercedes C gördüm bir tane de sanki Kızılay dağıtmış gibi ortalarda dolaşan C180 vardı.

Ankara merkez taraflarında genelde Accent ve Ford var. Havaalanında Accent falan az. Dacia Lody mi ne var. Skoda var. Çeşit çeşit hepsi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İstanbul da oturdugum yerde hep linea albea accent var sakarya da ise civic astra var

• taksici esnafı için aracın az yakması veya dayanıklı olması çok çok arka sıralarda kalan bir özellik. en değer verdikleri şey; alırken en ucuz olması. piyasada kullanılan taksiler, taksi olarak kullanılabilecek b veya c sınıfı en ucuz otomobillerdendir.
  • Benimde en çok karşılaştıklarım Dacia, sümbül ve Accent Era
  • Hic gormedim desem yeridir.

En cok gorduklerim ise Doblo,Linea,Albea,Accent ve son zamanlarda sayisi baya artan Tourneo Courier.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güney Afrika ülkelerinde çoğu taksi uzakdoğu Araçları

• fransız araçları japonlarada güney korelilerede beş basar özellikle güney korelilere ben eski admire ımın bagaj kaputunun bayrak gibi dalgalandığını bilirim rüzgarda..
  • Sebebi çok basit japon arabaları çok masraflıdır ve motorları çok çabuk yorulur üstüne üstlük kaportalarıda çabucak çürür ve taksiciler çok para harcamayı çok sevdiklerinden nerede sorunlu araba varsa gider onu almak ister. Bu söylediklerim hiç mantıklı gelmediyse sizce neden olabilir acaba?

• Sorunsuz oldukları ve parçaları ucuz olduğu için.
  • İzmirde epey bir dacia var. İstanbulda accent Antalyada ne ararsan var
  • Türkiye'de hep albea accent görüorum,ama Yunanistan'da Mercedes s 250 cla serisl ve c seri"i çok vardı,hiç hOnda görmedim uzakdoğudan birtek eski kasa Avensis gördüm

•  Taksicilerin uzakdoğu otomobili tutkusu

2013 model ve Üstü olanlarda bu model çok yaygın.

• Fiat ve Multijet olduğu sürece diğer motor ve markalar her zaman 2.planda kalacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Denim_Blue

Neresi bilmiyorum ama bizim burada hala Sümbülden, Albea'dan, Accent'ten vazgeçen yok.

Yakında çoğu değişecek. Kanun 5 yaşından büyük taksiye müsaade etmiyor artık.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.