Şimdi Ara

Taksiciler İmamoğlu'na küstü :D Yeni Taksi Yönetim Modeli Toplantısına Katılmadılar (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
1
Favori
8.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
139 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aralarında namuslu ve işini hakkıyla yapanları ayrı tutuyorum ancak taksicilerin çoğu millet tarafından sevilmiyor.Bunun nedeni de taksiciliğin mafyalaşmasından kaynaklanıyor.


    İmamoğlu özellikle İstanbulda neredeyse devlete kafa tutacak kadar mafyalaşan bu taksici mafyasına karşı mücadele ediyor.Düşünün koca Dünya'da ÜBER var ancak bir tek Türkiye'de yok.Neden?Taksici mafyası bundan rant sağlayamadığından.Bunların mafya olduğu ÜBER araçlarını durdurup içindeki yolcuyu taciz etmelerinden ve şöförlerini tehdit ile darp etmelerinden anlaşılmıyor mu?Malum partide sırf bunlardan oy almak için bu mafya'ya boyun eğmiş ve ÜBER'i yasa dışı ilan etmişti.Bir ülke düşünün ülkesindeki taksicilere lafını geçiremiyor olsun.Olur mu böyle şey?


    Açıkçası İmamoğlunun toplantısına katılmışlar ya da katılmamışlar zerre önemli değil.Zaten geçen yerel seçimlerde de bu taksicilerin kimlere oy verdiği belli.Bu nedenle bir kaybı yok.Umarım İmamoğlu bu mafya bozuntularının kökünü İstanbuldan kazımayı başarır.Bunlar yüzünden turistlere de rezil oluyoruz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 23 Ekim 2020; 2:9:47 >




  • RevengeRain kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum.Naziler Amerika ve İngilteredeki üretim anlayışını benimsemiş olsalardı cephelerde tank ve zırhlı araç eksikliği çekmezlerdi.Mesela Amerikan fabrikalı günde 50 tank yapıp üretim bandından indirip aynı gün cepheye yollarken Naziler günde en fazla birkaç tane tank yapıp bunları üretim bandından indirip cepheye yolluyordu.Ayrıca müttefiklerin savaşı kazanmalarında bir önemli etkende savaş ekonomisini hemen benimsemiş olmalarıydı.Naziler ise savaş ekononomisini ancak 1943 yılından sonra uygulamaya başlamışlardı.

  • mavikıs M kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shenoma -- 25 Ekim 2020; 2:2:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Erwin kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shenoma -- 25 Ekim 2020; 2:2:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet arkadaşlar geldim. Nedir sizin bu taksicilerle derdiniz. Sizlerin meslekte herkes doğru, herkes zemzemlemi yıkanmışta şu Uber artıklarının gazına gelip, insan ayrımı yapmadan laf sayma hakkını kendinizde buluyorsunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr20mouse

    İş o raddeye gelirse bir torba yasayla taksi işletmeciliğini belediyelerin elinden alıp ulaştırma bakanlığına bağlarlar, yani bunlar çözüm değil. Çözüm hükümetinde ikna edilmesinde. Onlar ikna edilmediği sürece geçirilemez.

    Bu olayda halk istisnalar dışında parti gözetmeksizin belediyeyi destekliyor. Hükümet bu şark kurnazları için böyle bir şey yapacak olursa (cesaret edeceklerini sanmıyorum), torba yasanın yansımasını misliyle sandıkta görür ve bu yansıma sadece İstanbul'la da sınırlı kalmaz.


    Bir laf vardır götüyle inatlaşan donuna sıçar diye. Bu konuda Belediyeyle inatlaşmamak gerekir diye düşünüyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taksilobisi

    Evet arkadaşlar geldim. Nedir sizin bu taksicilerle derdiniz. Sizlerin meslekte herkes doğru, herkes zemzemlemi yıkanmışta şu Uber artıklarının gazına gelip, insan ayrımı yapmadan laf sayma hakkını kendinizde buluyorsunuz.


    önceden Faiz Lobisi ve Market Lobisi (Zam Lobisi) ile aynı mahalledeymişsiniz ancak Akp'den sonra taşınmışsınız diye duydum, doğru mudur?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ByKayseriLi38

    Bende taksiciyim kardeşim müşteride seçmem kısa mesafe de seçmem arabama kim binse 2 dakikalık yer bile olsa götürüyorum. Kötü hizmetten kastın nedir peki? Taksi de çay kahve ikramımı yapılmasını bekliyorsunuz? Söylüyorsun gideceğin yeri adam basıyor gaza bırakıyor seni ne yapacak ki daha? Kötü hizmet veriyor diyorsunuz ama taksiyi kullanan müşteriler yani sizler neden dönüp kendinize bakmıyorsunuz önce? Arabama o kadar müşteri bindi %80'i sorunlu ve ağır psikolojik sorunu olan kişilerdi. Yolda gidiyorsun burdan niye girmedin burdan niye dönmedin başlıyorlar hemen yahu en kısa yoldan gidiyorum bu yolu ben bilmiyorum yolu mu uzatıyorsun diyorlar halbuki gittiğim yol ona 2dk kazandırıyor. Sabah mesela müşteri aldım insanlık hali dalmışım yanlış yerden döndüm hemen hatamı farkettim ilerden döndüm geri devam ettim kız ilerde ben ineyim dedi problem mi oldu kusura bakmayın dedim yok siz yanlış yerden girdiniz falan yaptı çıktı gitti. Siz bence taksici değil robot arıyorsunuz.



    Alıntıları Göster

    Burası Türkiye. Çok bir şey beklemiyorum. Aslında olması gerekeni bekliyorum. Müşteri yokken yolda uyuz uyuz takılıp caddede yürüyen herkese bıp bıp korna çalarken, müşteri aldığında füzeye dönmesin mesela. Trafiğin akış hızına uygun, insan gibi, sarsılmadan gitmek istiyorum mesela. Veya bindiğim arabanın leş gibi sarımsak kokmamasını... Adam öğlen işkembe çorbası içmiş! Kokusunu alıyorum.


    Aracın dışının temizliği konusunda çok sert yaptırımlar var mesela. Müşteri olarak umurumda bile değil. Öğleden sonra ikide taksiye biniyorum. Leş gibi köfte ekmek kokuyor. Bok yiyesice, basmış bir de soğanı... Araba da zıkkımlanmak zorunda kaldı isen bir zahmet kokmayan bir şey tıkın. Peynir domates salam sandviç ye yani. Beklentilerim son derece düşük yani. Bana Tai masajı yapmanı beklemiyorum tabii ki.


    Kazadır yaşanır mesela. Kimse kasten gelip vurmaz yani. Adı üstünde, kaza. İstenmeden olur. Kaza yaparsak haydarla inmesin, az insan olsun istiyorum. Ona buna salça olmasın, laf atmasın, ekmeğine saygılı olsun istiyorum. Ters yönden sokağa girmesin. Girdiyse ve karşıdan gelen tarafından uyarılarsa zeytinyağı gibi üste çıkıp bir de kufretmesin, utanması olsun, kafayı öne eğsin istiyorum. Hata yaptığında özür dilemeyi bilsin. Trafikte saygılı olsun. Sarı yanar yanmaz kornaya abanmasın. Selektör kolunu 100.000km'de bir değiştirmek zorunda kalmasın. Basit şeyler yani.


    Böyle efendi taksiciler de tabii ki var. Ama içinizdeki itler ne yazık ki efendi insanlardan fazla. Elinizden de bir şey gelmiyor, biliyorum. Ama durum bu yani. Bir de mafya durumu var. Ben Ankara'daki yapılaşmayı, taksi plakası gruplaşmalarını şahsen biliyorum. O plakanın kiracıları da o plaka sahibinin "adamı" gibi oluyor. "Koruma" sağlıyor ve kendi de "koruma" alıyor falan...


    Ben tüm bu sebeplerden, hayat memat meselesi değilse taksiye binmiyorum. Plaka rantçılarının törpülenmesini izlemek de bana ciddi keyif verir. Zerre üzülmem.


    Taksici esnafı olarak da, sizin de işinize gelir. İnanın bana. Plakalılar gazliyor sizi. Konumu korumak için. Size zerre değer verdikleri yok. Onlar için bugün siz, yarın başkası. Kendi dalgalarına bakıyorlar. O yüzden yemeyin bu numarayı.  Siz emekçisiniz, onlar sermayedar. Çıkarlarınız nadiren örtüşür. Bunu hiç mi hiç unutmayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 23 Ekim 2020; 9:29:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bebekli kadınları bebeği koltuğu kirletir diye aracına almayan, atatürk havalimanı saldırısında insanları bölgeden uzaklaştırmak için 100$ isteyen bu grup gözümde teröristten farksızdır. Umarım imamoğlu bu işi çözer. Oturup bu halk bizden nasıl bu kadar nefret eder hale geldi diye düşüneceklerine hala rant peşindeler.

  • Bunların mafya triplerine rağmen hala karısını kızını utanmadan çekinmedne bu taksilere bindiren var. Bilmiyolar ki bu taksicilerin çoğu sigortasız günlük yevmiyeli çalışıyor kaydı kuydu yok yani. Dolayıısyla nerede sabıkalı nerede hapisten yeni çıkmış adam var direk taksici oluyor çünkü sabıkası sebebiyle hiçbir patron işe almıyor. Bu kadar agresif olmalırının sebebi de bu zaten. Nerede cinayetten tecavüzden hırsızlıktan darptan yatmış adam var gidiyor yevmiyeli taksici olarka çalışıyor. İddia ediyorum şuan istanbuldaki taksici diye acındırdığınız kesimin %65 - 70 i içerde yatmış çıkmış sabıkalı adamlardan oluşuyor. Öncelikle istanbullu halk olarak bunları kullanmayarak tepkisini koymalı ki kendilerine çekidüzen vresinler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 23 Ekim 2020; 9:13:48 >
  • Başvurular açılsın gitmeyen namerttir :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul'da hiç bir sorunu çözemeyenler rant uğruna garibanın ekmeği ile oynuyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle böyle azalacaklar. İstanbul'lular da rahat bir nefes alıp güvenle taksi kullanabilecek.

  • Arkadaşlar bakın böyle insanları dişlayarak bir yere varamayız.
    Zamanında yetişmiş insanlar beyin göçü yaptı Avrupa'ya, ülkemiz için büyük kayıp oldu.
    Taksicilerimiz de aynı şekilde göç edebilir, kayıp olmaz ama işte hiç bir şey olmadıysada bir seyler olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kassady kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shenoma -- 25 Ekim 2020; 2:1:55 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • coolman06 C kullanıcısına yanıt

    Hocam uberde seviliyordu ama yediler halk itirazda etmedi. İbbyide hükümet suriyeliler yüzünden ve papaz meselesi yüzünden kaybetti.


    Taksi işine el atacaklarını sanmıyorum ciddi birşey olsaydı plaka fiyatları düşmesi gerekirdi şimdiye kadar bu olaylardan çıktığından beridir sahibindene ara bakıyorum hala fiyatlar 2.200 seviyesinde.


    Ben hala hükümet değişmeden bu işin düzeleceğine inanmıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr20mouse -- 23 Ekim 2020; 11:15:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çine gittim birkac taksi firması vardı. Dolularda kırmısı tavan lambası yanıyordu. Sadece uygulama ile taksiler cagrılıyordu. 1-2 dk ve gelecegi uzaklıgını size hemen uygulama bildiriyordu. Taksici yolda bulsa almıyordu ve taksilerin en kotusu 2014 te elentraydı. Cogu sonata tarzı buyuk arabalardı. Sofor mahali seffaf kalın fiberle kapalı idi. Odeme nakit yada kredi kartı ile hatta odeyecegiz tutar belli olunca oduyordunuz yada inip nakit veriyordunuz uzatıp delikten. Bizim buradaki gibi aval ava dolasan yarısan kapmaca oynayanı korna calanı herhalde dovuyorlarki duzenlilerdi. Taksiciler kendilerine gelip duzen kurmalılar. Taksicilerde haklı kimse ekmegi ile oynatmaz. Orta yol bulunmalı. Sonucta bizim petrolumuz az ve havaya ucurmamamız lazım.

  • Ülkedeki taksicilerin %50'i sabıkalı, kalan 50'si suça meyilli.. Bunu nasıl düzeltecekler merak ediyorum..


    içlerinde bir tane adam akıllı kimse yok

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101



    önceden Faiz Lobisi ve Market Lobisi (Zam Lobisi) ile aynı mahalledeymişsiniz ancak Akp'den sonra taşınmışsınız diye duydum, doğru mudur?

    Alıntıları Göster
    Keşke olsa, hatta haklarımızı savunan bir cemiyetimiz olsa bu meslek bu durumda olurmuydu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kassady

    Bunların mafya triplerine rağmen hala karısını kızını utanmadan çekinmedne bu taksilere bindiren var. Bilmiyolar ki bu taksicilerin çoğu sigortasız günlük yevmiyeli çalışıyor kaydı kuydu yok yani. Dolayıısyla nerede sabıkalı nerede hapisten yeni çıkmış adam var direk taksici oluyor çünkü sabıkası sebebiyle hiçbir patron işe almıyor. Bu kadar agresif olmalırının sebebi de bu zaten. Nerede cinayetten tecavüzden hırsızlıktan darptan yatmış adam var gidiyor yevmiyeli taksici olarka çalışıyor. İddia ediyorum şuan istanbuldaki taksici diye acındırdığınız kesimin %65 - 70 i içerde yatmış çıkmış sabıkalı adamlardan oluşuyor. Öncelikle istanbullu halk olarak bunları kullanmayarak tepkisini koymalı ki kendilerine çekidüzen vresinler.

    İnsaf, yalanımda bı sınırı var,nerden biliyorsun taksicilerin %60 70 inin sabıkalı olduğunu. eksik evrakla polise yakalan, bak bakalım ne yapıyor.Mal sahipleri o kadar parayı araçlarını bağlatmak, ceza yemek için bu işe bağlıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.