Bizim kültürümüzdeki şükürle hakkını yiyene karşı sessiz kalmayı karıştırmayın. Sen elinden geleni yapmışsındır ama şartların sınırlıdır mecvut haline şükredersin. Böylece tükenmezsin, enerjik kalırsın. O enerjiyle de çalışmaya ve hakkı korumaya, ilerlemeye devam edersin. Oradaki şükürün özü geçmişe kederlenmemek, gelecek için endişelenmemek bugünü hakkıyla yaşamak, bugün yapacaklarını yapmaktır. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Takke düştü kel göründü (7. sayfa)

-
-
Din din din diye geziyorlar, ülkede kuran-ı kerimi okuyan kesim %1'den fazlaysa beni şeyyapsınlar.
Sokakta soruyorlar Kelime-i Şahadet getirmeyi bilen yok, anlamını bilen hiç yok.
Zaten dini bilen biri olsa, AKP ye asla çanak tutmaz.
Hak yiyen insandan Müslüman olur mu? -
zırvalamışsın çok cahil konuşmuşsun söylediklerinin farkında değilsin arka planı perdeyi aralamamışsın hiç kulaktan dolma sağdan soldan görme bilgiyi harman edip yazmışsın bir şeyler keşke gerçekten araştırmış olsaydın
-
quote:
Orijinalden alıntı: Corvo_Attanozırvalamışsın çok cahil konuşmuşsun söylediklerinin farkında değilsin arka planı perdeyi aralamamışsın hiç kulaktan dolma sağdan soldan görme bilgiyi harman edip yazmışsın bir şeyler keşke gerçekten araştırmış olsaydın
Sen hepsini düzelt kaynakları ile gerçekleri açıkla o zaman.
Hahahahahha
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: mhmt042okuduğunu ve söylediğini anla orada sıkıntı yok. ama sen kuranı türkçe okuyorum derken kuran değil tercümeyi yapanın kurandan anladığını okursun. okumak namazın şartlarındandır namaz kılmak istiyorsan en az farz olan kıratı (okumayı) arapça yapacaksın. dine inanıyorsan dini kurallarını eğip bükmeden uygulayacaksın
Konu ile alakası yok ama Hanefi mezhep kurucusu en büyük imam, imamların hocası olarak anılan İmamı Azam yani Ebu Hanife ye göre herkes kendi anladığı ana dilinde anlayarak namaz kılmalı kuran okumalı.
Sen Arapça bilmiyorsun namazdali sureleri hiç anlamıyorsun. Sadece sesleri ezberliyorsun. Fransızca bir şarkıyı söylemeyi ezberleyen sözleri anlamaz mesela çok komik durur. Kuran biz anlayıp düşünüp öylece tutalım diye indi....
Düşünüp tutarsınız dize size öylece öğüt verir ayeti gibi...
İmam azam dan daha iyi biliyorum diyorsan kur kendi mezhebini ne diyim ki.
Arapça okumak sadece siyasal İslam ve arapçılık.
Arapça kutsal değil. Sözün anlamı kutsal. Sen zaten anlamı anlamadığında boşa okuyorsun
..
Zaten siyasiler ve din adamları burdan yürüyor, kimse anlamasın okumasın işlerine geliyor. İlk kuran tesrifi çevirisini Elmalı yapmıştır. Atatürk'ün emri ile.
Din Tacirleri ondan Atatürkten nefret eder. Atatürk yüzünden İran olmaktan mollacı olmaktan kurtuldu ülke.
Halbuki onlar istiyor ki 1 mollanın 4 karısı olsun, en zengin onlar olsun çalışmadan kazansınlar. ;)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoCat -- 1 Şubat 2021; 12:42:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: AREryilmaz
Bu mesaj silindi.Evet, alayı uydurma...
Atatürk Müslümanlığa en büyük hizmeti yapmıştır, Türkleri hıristiyanların zulmünden kurtarmıştır. Balkanlarda kalan Türk azınlıkların nasıl isim ve din değiştirmeye zorlandıklarını açın okuyun, yakın tarih.
Din düşmanı göstermeye çalıştığınız kişi, bütün bunlardan kurtarmıştır. Kur-an-ı Kerim'i Türkçe'ye çevirtmiş ve orada da yazdığı gibi bâtılı haktan ayırmak için cemaatleri kapatma emri vermiştir.
İmam-hatipleri kurmuş, dini doğru kaynağından Kur-an dan öğrenilmesini sağlamıştır.
Ama dinî bölenlere laf etmezsin. Ayiranlara, Kur'an dan başka kitabı kendine rehber edinipte müslümanım diyerek ortada dolaşanlara hiç bir sözünüz yoktur.
Benim en yakın arkadaşım, lise den sonra ayrıldık. O gitti üniversitede cemaat evinde kaldı. 2 senede değişti. Öyle bir etkilemişler ki. İnandığı kitapta, "bu kitap gökten inmedir" yazıyor. Onu buna inandırmışlar. Ve Kur'an son inen kitap olduğu halde doğru yola çağırdığım halde gelmiyor. Ve o kendisine müslüman diyor.
Ama o değil ki sizin amacınız müslümanlık, din değil zaten. Öyle olsa önce bunlara laf etmen gerekirdi. Bu ülkede kendini müslüman zanneden bir sürü yolunu kaybetmiş insan var.
Atatürk attığı her adımda Türk milletini diğer milletlerin boyunduruğundan kurtarmış ve ona gerçek kimliğini kazandırmıştır. Ve bunu tarih yazmış, senin atacağın çamur kalır mı sanıyorsun.
Sonunda Ahirette göreceğiz elbette gerçeği de, sizin yüzünüz de orada ortaya çıkacak zaten. Ama unutma Allah sevmediği hiç bir kuluna böylesine büyük ve şerefli bir zaferi kazandırmak nasip etmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaptanMemo1234 -- 1 Şubat 2021; 12:47:17 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Omega Speedmaster
Züğürt tesellisi... O tren 2018'de kaçtı!
Atatürk'e bile bu kadar yetki verilmemiş. Millet hangi düşünceyle sistem değişikliğine "evet" dedi, anlayamıyorum!?Aynen oyle hocam
Bu millet
Suriyelilere
Biraz ekmek alip sukretmeye
Kuralsizliga
Adaletsizlige
ve fakirlige RAZI
Biz burda bos konusuyoruz.
Hos bunlar daha iyi gunlerimiz
-
sana değmez o uğraş
-
quote:
Orijinalden alıntı: Corvo_Attanosana değmez o uğraş
Hahahha çamur at izi kalsın.
Aynen kanka aynen. 5 milyon Suriyeli falan? Xhsjsjs
Yazdıklarımın hangisi yanlış? Hiç biri değil.
Üstte biri ihaya takılmış. F35den iyi demiş resmen. Hatta S400 vurmadı ihalarımızı demiş.
İyi de S400 çok daha pahalı ve füze savunma + hava sanuvma sistemi. İhayı bile vurmaktan aciz ise S400 füzeyi asla vuramaz. Biz şimdi bu S400 ü mü aldık cidden?
Hahahahahahahha
Savunmaya bak.... 😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣
Hadi gardaş hadi. Mansur yavaşa atılan iftiralar ortada. Güneş balçıkla sıvanmaz!
İmamoğluna da atılan iftiralar ortada...
İstanbul'u alan Türkiyeyi alır.
-
Ya teknoCat niye millete hayal satıyorsun yine burda :))
Uzun uzun yazmayacağım bu sefer de boşa kürek çekiyorsun, aklı başında birisi yazdığın şeylerin aslı astarı olmadığını biliyor -
Okusan da anlamazsın. Sen o kitapları çok iyi biliyorsun da... Bahsetmek işine gelmiyor. Gelmez de zaten.
quote:
Orijinalden alıntı: teknoCatTamam neytullah ihalar, tanesi 250 350 milyon dolar olan f35 den iyiymiş sağolasın.
Geri kalan yazdığım şeylere cevabın yok sanırım
Alıntıları Gösteryanlış anlama da sen kimsin ben direk konuya yazdım :D
-
kendi düşüncelerinizi imamı azama yansıtmayın. kaynaksız atmasyon yapmayın. fatiha suresinin anlamını öğrenemeyecek kadar akli yeterliliğiniz yoksa korkmayın namazdan da sorgulanmazsınız.
-
quote:
Orijinalden alıntı: mhmt042kendi düşüncelerinizi imamı azama yansıtmayın. kaynaksız atmasyon yapmayın. fatiha suresinin anlamını öğrenemeyecek kadar akli yeterliliğiniz yoksa korkmayın namazdan da sorgulanmazsınız.
şıacının şahidi bozacı yaşar nuri
-
quote:
Orijinalden alıntı: neytullah1yanlış anlama da sen kimsin ben direk konuya yazdım :D
Alıntıları GösterBen iha veya siha kötü veya etkisiz demedim.
Sadece tamamen yabancı parça ile yapıldığı için f16 almaktan çok farkı yok, bununla övünülmez dedim..
F16 değil yerli ve milli yasarım ve yerli üretim yerli jet motoru yerli yazılım yerli donanımlı f4 jet bile yapsak (f4 jet özelliklerinde) büyük başarı olur ve akpli olurum zaten.
S400 alınması büyük hata zaten yukarıda biri iha öveceğim derken S400 lerin nasıl çöp olduğunu kabul etmiş. Drone bile vuramayan S400 füze nasıl vuracak! Ahhahahahahha
3. Havalimanı pardon 2. Yeni havalimanı hazine garantisi verilmese o garanti yerli S400 muadili için verilse Türk mühendisleri S400 den çok daha iyisini yapardı...
Yeter ki niyet olsun
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X