|
Takke düştü kel göründü (4. sayfa)

-
-
Hahaha doğru hocam biz para almıyoruz doğruları söylerken siz para ile yapıyordunuz değil mi yalan savunmacalığını hahahahha -
quote:
Orijinalden alıntı: Miraç ÜÇÜNCÜ
Arkada bunlar gitmez ülke genelinde öyle bir örgütleniyolar ki kaybettiler mi sokağa dökülecekler iç savaş çıkartılar bundan adım gibi eminim hileyle hurdayla gene karşıya geçecekler. Şuan adamdaki yetkinin detaylarını bilsek kafayı oynatırıxDostum bunlar tamamen korku ve yalan.
Bu ülkede iç savaş çıkarsa bu ülkeyi kimse yönetemez. Ama hiç kimse. Ne sanıyorsunuz? Burası Suudi Arabistan gibi doğal kaynakları olan rezervleri olan beya Rusya gibi askeri gücü, petrolü gazı olan bir ülke değil
Burası dışa bağımlı bir ülke. Senin ülkende kötü ekonomi yönetimi yüzünden 5 senede 3 kat değer kaybetti Türk liran. 3 kat fakir oldun ülke olarak
Olası bir karışıklıkta yabancı yatırımı geç yerli yatırımcı bile kalmaz herkes KAÇAR.
Para hep kaçar güven ister. Savaş ekonomisine geçilirse dış borçlar ödenemez. Ülke iflas eder. Venezuela gibi olur. Bak Venezuela da petrol olmasına rağmen adamlar aç. Gıda yok. Yetenekli herles kaçtı ülkeden. Ülkede sadece aptal ve iş görmez insanlar kaldı. Ki orda iç savaş olmadı sadece yönetim diye bişey yok devleti soyan bir çete geçti başa ve bitirdiler Venezuelayı.
Sen diyorsun ki iç savaş olur. Tamam da 1 dolar 100 TL olur.
Yediğin ekmeğin tahılının geldiği tarla da ki traktörün mazotu lira ile değil. Bu ülkede HERŞEY dolarla. Çünkü ithal.
Tarımda falan da kendine yetmiyor 10 yıldır ..
Açlık olur famine yani. Suriyeliler yamyam gibi evlere saldırır ülkede asayiş kalmaz. Hiç bir şehir yaşanır hale gelmez.. Kısacası bu ülkenin sonu olur. Ve tekrar ediyorum Türkiye şuan hazine borç varlık oranları kötü durumda. Sıkı mali politika kalmadı 2 yıldır. Durmadan genişleme var para basılıyor. En yüksek faiz ile borç alınıyor. Ve kur farkı bindikçe borç hiç ödenmez hale geliyor.
Kısacası bu ülkede dediğin şey tankın uçması ile aynı şey. Imkansız..
Burası 83 milyon nüfusu olan bir ülke. Ve ekonominin yüzde 70'i hizmet sektörü nerdeyse. Savaşta ne restoran kalır ne kafe ne avm ne otel. Ekonominin yüzde 70i bittiğini düşün. Memur maaşını asker maaşını ödeyemezsen nasıl kontrol edeceksin?
Bunlar deli saçması şeyler. Seçimle gelen illa ki seçimle gider. Aynı ondan önceki iktidarlar gibi. Türkiye ayrıca Suudi Arabistan, Arap Emirlikleri mısır ile neredeyse düşman durumunda. İsraili söylememe gerek yok. Mısır hafife alınamaz. Türkiye mısırla savaşsa sonucu tahmin edilemez ama 2. Bir ülkeye karşı koyamaz. Şuan en ufak iç karışıklıkta karşımızda 3 devlet işgalci olarak belirir.
Bunlar şaka değil. Suriyeye ırağa yaptıklarını çok yakın zamanda İran'a yapacaklar. Bunun ismi büyük İsrail projesi. İzle ve gör
İrandan sorna sırada hangi ülke olduğunu söylememe gerek yok herhalde.
Neyse dediğim gibi ortada stratejik bir sorun var, adeta bir kapanın içinde ülke. Hergün bir dost düşman oldu.
Bugün geldiğimiz noktada Türkiyenin bölgede katar dışında iyi ilişkisi olan devlet yok. Katar In askeri gücü yok zatn
Kendine faydası yok bize hiç olamayacak.
İstanbul da akp nasıl gitti CHP geldi ise benzeri olacak işte, artık halk farklı seçimler yapıyor. Yok iç savaş yok karışıklık yok kaos bunlar tamamen komplo teorisi.
Bunların olup halkı doyurabilmen için doğal kaynağa ihtiyacın var. Bak işte o yok.. Rusya da vs de bu kaynaklar varda o şartlar da taşıyor insanlar. Yoksa putin 1 gün kalamaz o sarayında. 1 doların 100tl olması ne demek biliyor musun. İşte düşün bunu baya..
Zero sum game. Mantıken imkansız. Para = güç para yoksa güç hiç yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoCat -- 31 Ocak 2021; 10:9:16 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Oğuzhan/Fox reytingleri zaten oy vermeyen %40lık kesimde. Diğerleri de minik minik %60a tamamlıyor işte. Tek kanalda yüksek reyting olmasının bir alemi yok.
%20lik kabuk tutmuş din iman ile kandırılmış kesimin düşüncesi varken, sen halen diğer insanların derdindesin.
Demek istediğim uyanmış adam zaten çok eskiden beridir uyanık. Uyuyanlar da devam ediyor. Yeni bir şey yok. İlla büyük bir kriz gelicek öyle adam olur millet. Zaten yıl olmuş 2021 teknolojinin ucuzlamasıyla kimse aç kalmayacak. Böyle insanların sistemden çıkması için 20 yıl civarı beklemek lazım, o halde İşinize bakın.
Alıntıları GösterHahaha teknoloji ve açlık?
Dostum ülkede insanlar pazardan artık arıyor.
Türkiye iklim değişikliği ve küresel ısınmadakı artış ile kuraklaştı. Nasa yakında ekin alamayacaksınız önlem alın diye uyarı yaptı..
Teknoloji nasıl çözüyormuş kuraklığı falan? Zaten sanayi devrimi ve hızlı tüketim yüzünden bu noktaya geldi dünya. Cidden çok ilginç ya. 21. Yüzyılda senin gibi insanları görünce şaşırıyorum :D
Aynen kankaa aynen açlık çözüldü çünkü iphone fln amd Intel aynen
-
quote:
Orijinalden alıntı: RamseyBolton
İha Siha ve sağlık sistemi haricinde haklısın. Sırf İha nın %90 ı ithal onu sallayın demen bile seni haksız duruma düşürüyor. Obejktifliğini kaybetmeDostm ben ihayı sallayın yazmadım ki. Tekrar oku. İha kötü değil. Kötü diyen yok.
Ama sen parasını ödediğin milyarlarca dolar verdiğin f35 lerini alamıyorsun. F16 satışı parça satış ve Moderizasyonu da bitti abd tarafından. Elimizdeki F16 parçaları stoğu bittiğinde uçakları uçuramayacğız. Sihs güzel ama senin F16 veya f35 lerin yoksa hava kuvvetlerin de yok demek. Eee dostum 21. Yüz yılda savaşlar nasıl oluyor? Allah aşkına.
S400 aldık iyi güzel de f35 vurmak için yapıldı sana neden f35 versin adam.. 😂😂 S400 rus ve Çin jeti vuramaz. Vurmaz. Dost tanıma teknolojisi yok mu sanıyorsun. Türkiye Avrupa ile savaşa girse ihracatın yüzde 75i orası ile... Cidden komik bunlar...
Siha iha tamam da yerli askeri sanayi değil... Montaj sanayi ürünü. Ve sorun şu. :) f35i üreten batılı ülkelerden alınıyor motor hariç her parçası. Ve adamlar satmıyorum dediği an bitti herşey işte. Dışa bağımlısın. Yani ha F16 f35 satın aldın. ha yabancıların parçalarını burda birleştirip Siha yaptın. İki durumda da adama bağımlısın.
Yani f16 almakla övünmek ne kadar saçma ise mevcut iha da aynısı. Farkında isen ülkenin f16 ya ihtiyacı var diyorum. F35e ihtiyacı var diyorum. Sihaya da ihtiyacı var, yok değil.
Ama f35 alınsa f16 alınsa bununla caka satılmaz. Satın almışsın...
F35 programında ürettiğimiz şeyler zaten Major parçalar değil en düşük teknolojili şeylerdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoCat -- 31 Ocak 2021; 10:12:45 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: RindamanBu çocuk ekran kartlarının pahalılığı yüzünden bu hale geldi. 10.300 liraya Zotac RTX 3070 twinedge var, ister misin kardeşim?
Sabretmeyen 7'ye aldı sabreden baka kaldı güzel insan.. Daha beklemek ister misin? 12'ye yolu var 2 aya..
Bitcoin 40k dolar oldu da öyle oldu.
Yarın bitcoin çökerse 20 k dolar olursa çok farklı durumlar olur sende fakrındasın bunun. Arz talep. Fiyatı piyasa belirler...
Maalesef yanıldım. Bitcoinin 40k ları göreceğini bilmiyordum. Mevcut fiyatı ile gitse talep aynı kalacaktı ekran kartlarına coin tarafından
Ve 2000 serisi gibi olacak sandım Bi noktada stokların. Ama maalesef 1000 serisine dönüştü iş. Yarın Bi saldırır olur coin piyasalara veya ekran kartından çok daha iyi mining yapan donanım çıkar o zaman işler değişir baya. Şuan yakın gelecekte sanmıyorum.
Ayrıca o konunun seçim anketleri ile ne ilgisi var? 2003 beri bütün seçim anketlerin ve gerçek sonuçları yaz şuraya kaynak koyarak. Ne zaman 25 ve 32 arası almış akp beraber bakalım anketlere ;) seçildikten sorna asla anketlerde 40 altına inmedi akp. Sadece 2015 tr inmiştir o da 38 39 dur. Hata payı içinde zaten (yüzde 2)
25 ve 32 arasında şuan oy oranı. Şuan 32. Sene sonu 27 olacak. Gayet doğal. Baştaki cazibesi kalmadı. Özgürlükçü anlayışı nerede? Hani liberallik? Nerede istikrar.? Halk fakrında değil mi bunların. Ekonomi çok iyi olsa sence bu kadar konuşulur mu? Mesela 2013 2014 2015 de krizz var ekmek kuyruğu! Oo yağ çok pahalı?! Böyle haberler mi vardı o yıllarda?
Yıllarca herşey aynı kalmış da oy oranı keyfi düşmüş gibi algı yapmayın. Komik ve gülünç oluyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoCat -- 31 Ocak 2021; 1:32:8 >
-
Ne yazık ki daha kötüye gidiyoruz ve bu halkın cehaleti kara delik gibi.
-
Mansur, Ekrem falan diyorsun da bunlar yerel seçimlerde vardı. Genel seçimler çok farklı bir havada. Toplum geneli, net bir karşı aday görmedikçe oyunu değiştirmez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Türkiye her zaman dönecek bir yer olarak kalsın, yaşanılacak değil... -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-82AD9505EMansur, Ekrem falan diyorsun da bunlar yerel seçimlerde vardı. Genel seçimler çok farklı bir havada. Toplum geneli, net bir karşı aday görmedikçe oyunu değiştirmez.
Fakrında isen şuan seçim olmuyor. Seçimlere en az 10 ay var. Olacak en en erken seçim o.
2023e kalırsa erken seçim olmadan, 2023 seçimlerinde İmamoğlu değil kılıçtaroğlu bile aday olsa 55 60 puan alacaktır. Ama o vakte kalmaz erken seçim olur.
Olurda ekonomik sorunlar ortadan kalkar. Wv polo sıfır 2014 teki gibi 30 bin tl olursa, dolar 3.5 TL olursa, akp kazanır elbette. Ama bırak bunları sıvı yağ alamıyor insanlar şuan.. Sene sonu bu enflasyon ile TL daha da erir yağ yüzde 40 zamcık yer. Benden söylemesi. AKPliler in kemik kesimde olanların CHP ye oy vereceğini söylemiyorum. Bunu iddia eden okuyamıyordur gündemi. Ama sandığa gitmez veya geçersiz oy verirler. Ben buna eminim. Herşeye rağmen akpliyim kafasında olanlar zaten az değil. Türkiye seçmeninin yüzde 20si diyorum. Bence gayet yüksek bir oy oranı.
Ekonomi iyi olsa, Suriyeler olmamış olsa şuan akp oy oranı 40 aşağısına inmiyor olurdu.. Herkes farkında bunun. Zaten ekonomik kriz varken geldiler. Krizi çözemeseler ilk seçimde giderlerdi. 2015e kadar başarı vardı. 2018de yönetim sorunları ve yanlış kararlar sonucu kriz başladı.
Mesela merkez bankası neden bağımsız dendi. Bunlar canlı yayında dendi hemde. ;)
Neyse olan ortada. Zaten kimse söylediklerime cevap verememiş yalan diyememiş. Ancak her parçası ithal olan ihanın abartılmaması gerektiğini söylememe takmışlar birde sağlığa. Hastane ve ambulans sayısı 2000 yılına çok yakın inanmayan sayılara bakar kaynağı verip buraya da ekler. Sorun yok
Sgk açığı 60 milyar TL dostlar. Battı balık yan gider modunda.
Amerikan büyük elçisi çıktı 2 senedir ilaç firmalarımıza borcunuzu ödemediniz ilacı kesecekler son uyarımız diye adeta ultimatum çektiler. Medikal tıbbi cihazların da ödemesi yapılmıyor VS.
Neyse sağlık bakanı özel hastane zinciri sahibi, turizm bakanı tur şirketi ve otel zinciri sahibi olduğu, milli eğitim bakanı özel okul zinciri sahibi olduğu ülkede...
Ekonomi de ÇoH eYi olur siha da! 😂😂😂🤣🤣
-
bence yine RTE secilir, ki diyelim bir mucize oldu RTE secilemedi.. politikacilar secmenin aynasidir o gider bir benzeri gelir. sorun cok baska yerde ve duzelecek gibi degil
-
quote:
Orijinalden alıntı: orhanyorbence yine RTE secilir, ki diyelim bir mucize oldu RTE secilemedi.. politikacilar secmenin aynasidir o gider bir benzeri gelir. sorun cok baska yerde ve duzelecek gibi degil
CHP olmayacağı kesin zaten. Birincisi chp nin halkta karşılığı yok. İkincisi CHP nin iktidar olmak gibi bir niyeti yok.
-
Hiç boşuna tartışmayın Twitter da hastagleri görün.. Adamlar hala hazineden çatır çatır garanti ücreti ödenen şehir Hastanelerini savunuyor. Çatır çatır parası ödenen yolları köprüleri savunuyor.
Bu kafalar bitmez bu ülke de.
quote:
Orijinalden alıntı: Mehmet_qkks
Hocam son 2senede başta dedem anneannem VS olmak üzere kafayı yemek üzereyim Bi insan nasıl hala savunabilir dediğin gibi sadece kendinizi kurtarmaya bakın yoksa bu halktan bu saatten sonra Bi b.k olmazBen yıllardır anneme babama her şeyi anlattığım, yol gösterdiğim halde bundan vazgeçmiyorlar. Bunun tek sebebi de ne biliyor musun "DİN". Konuyu dönüp dolaştırıp neden dine bağlıyorsun diyorlar ama bunun altında yatan tek sebep de DİN. İnanmayan var ise, akp destekçisi 100 kişiye şunu sorsun; "RTE ve AKP dindar bir parti olmasaydı, ya da İslam dinine mensup müslümanlardan oluşmasaydı 20 yıl boyunca bunları desteklemeye devam eder miydiniz?" 100 kişiden 90-95'i "HAYIR, ASLA" diyecektir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: TastarakayBen yıllardır anneme babama her şeyi anlattığım, yol gösterdiğim halde bundan vazgeçmiyorlar. Bunun tek sebebi de ne biliyor musun "DİN". Konuyu dönüp dolaştırıp neden dine bağlıyorsun diyorlar ama bunun altında yatan tek sebep de DİN. İnanmayan var ise, akp destekçisi 100 kişiye şunu sorsun; "RTE ve AKP dindar bir parti olmasaydı, ya da İslam dinine mensup müslümanlardan oluşmasaydı 20 yıl boyunca bunları desteklemeye devam eder miydiniz?" 100 kişiden 90-95'i "HAYIR, ASLA" diyecektir.
Alıntıları GösterFethullahçılar ve akplilerin geneli de böyleydi. Bizim gibiler yıllarca anlattı, devlete sızıyor, abd de yaşıyor lideri fetö devleti ele geçrineye çalışıyor dedik. Vay efendim Müslüman diye korudular.
Sorna 15 temmuz oldu. Övüne Övüne bitiremedileri "Müslüman dindar namaz kılan" fetöcü polisler çıktı tankların içinden.
Devlet memuru emrini devletten alır. Tarikat liderinden değil.
Neyse ki cemaatler sittin sene devlete yaklaşamayacak şuan olan tarikatçı varsa ilk seçimde temizlenir kadrolardan laiklik ilkesi ile.
Siyasal İslam işte. Çöküyor sonunda... Denendi ve gördük sonuçlarını, memlekete faydasını.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoCat -- 31 Ocak 2021; 15:18:18 >
-
Millete afedersiniz koyun koyun dediniz her seçimde bu millet koydu o yüzden;
Reis bitti demedikce bu bitmez...
İstediğiniz kadar yazın bu sefer gidiyo kesin bitti gidecekler bu seçimde işi zor demeyin.Buyuk konuşmayın...
Yine Reis seçilecek yine seçilecek çünkü adamın seveni çok...
Öyle bi yazmışsınız..
Belkide amaç iç savaş çıkartmak.
Bop projesi tıkır tıkır işlemiyor mu yoksa!!
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X