Şimdi Ara

TAKİP MESAFESİNE DİKKAT ETMEMEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün akşam eşimle dışarı çıkalım dedik.Şehir dışındaki Avm'ye giderken,çift şeritli yolda hız sınırı 70 olduğu olduğu için hızımı 73'e sabitlemiş gayet rahat bir şekilde ilerliyordum.O sırada arkama eski bir araç yanaştı,beni çok yakın bir şekilde takip ettiğini fark ettim.Hızımı hafif arttırarak sağ tarafımdaki Tır'ı geçmeye başlamışken o tır sola,yani bize doğru gelmeye başladı.Öncelikle Korna ve selektör yaparak uyarmaya çalıştım ama hala üstüme gelmeye devam edince,arkamda araç olduğu için çok hafif frene dokundum.Frene çok hafif dokunmama rağmen arkadaki araç hareket halindeyken bana çarptı.Araçları uygun bir yerde durdurup,aşağıya indik.Benim araçta hiçbir şey yoktu sadece diğer aracın benim tampona bıraktığı hafif boya izleri vardı ,ama onun ön panjur dağılmış haldeydi.Aracı kullanan daha 18-19 yaşlarında bir çocuk,arka koltuktan da aynı yaşlarda bir kız ve bir erkek indi.

Genç,beni niye bu kadar yakından takip ediyorsun?Bak senin yüzünden frene çok sert basmadım,riske girdim,ama ona rağmen çarptın dedim.O da,'abi kusura bakma mecburen yakın takip ediyorum' dedi.Ona yakın takibin nasıl mecbur olduğunu sorunca da,sustu.Sadece abi sende hasar yok,bırak yoluma gideyim dedi.Aracımda hasar olmadığını görünce biraz nasihat edip gitmesine izin verdim.

Sonuç olarak,arkamdaki araca dikkat etmeyip,frene daha sert basabilirdim.Ki Tır beni biraz daha sıkıştırsaydı onu yapmak zorunda kalacaktım.Bu sefer de maddi ve manevi çok daha büyük bir hasara yol açacaktı arkadaki arkadaş.Allah korudu.Peki böyle bir durumda sizin yaklaşımınız ne olurdu diye sormak istiyorum?

• Bugun sehir disinda cift seritli yolda onume kopek atladi hizim yaklasik 110 120 flandi frene sert basip hizimi 10 20km ye dusurdum arkamda mercedes vardi mesafe vardi aramazda mesafa oldugu icin arkamda anca durabilirdi biraz yakin olsa carpicakti takip mesafesi cok onemli bugun daha iyi anladim bunu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En doğrusunu yapmışsınız

• Tamponuma yapışana yakiyorum arka sis farlarini.

• quote:

Orijinalden alıntı: Meticulous

Tamponuma yapışana yakiyorum arka sis farlarini.

Hocam arka sis farını yakmak için yeterli süre yoktu,ayrıca onu yapsam da peşimden ayrılacağını düşünmüyorum..
  • Ben hafif fren pedalina dokunuyorum fren yaptim sanip arkadaki afalliyo ani fren yapiyo. Dikizden yuz ifadelerini izliyorum bende keyifle

• Hocam siz doğru olanı yapmışsınız. Maalesef bu şekilde araba sürenlerin sayısı hayli fazla. Gerçi bizlerde istemeden takip mesafesini koruyamıyoruz. Öndeki arabayla arayı biraz açsak arkadan tampona yapışıp sellektör korna abanıyolar. Veya arayı boş bulup sağdan soldan araya atlıyolar. Arabayı severek ve zevk alarak sürerim fakat şehir içinde sürmek artık daraltıyo beni.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu adamı takip edin
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben yavaşlıyorum. Sıkılıp gdiyorlar.
  • arkama araba geldiği zaman kacicak yer yoksa gazliyorum mesafeyi açıyorum yol musait olunca önünden kaçıyorum.O anki ruh halime bağlı olarak biraz uğraşıyorum adamla.

• Trafikte genellikle sorumluluk arkadan gelen araçtadır diye bir genelleme yapılır.Fakat ben katılmıyorum.Takip mesafesine dikkat edelim ve öndeki araçlar için de gerekmedikçe ani fren yapmayalım.Arkadaki sürücünün refleksleri sizin ki kadar gelişmiş olmayabilir. Mesafe bırakalım ve ani fren yapmayalım kısaca.
  • birde arkadan gelip sağdan sollayıp senin takip aralığına giren denyolar var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.