Yüzbaşı
22 Eylül 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme
Toplam: 63 (Bu ay: 1)
Gönderileri

Başlıkta da belirttiğim üzere; otomobillerdeki fren sistemi çok fazla geliştirilmiyor mu, yoksa geliştirilemiyor mu?

Mesela son teknolojilerle donatılmış 300 km/h hızlara saniyeler içinde çıkabilen süper spor otomobillerin(La Ferrari,BMW M5,Bugatti Chiron’un 100 km/h’den 0 km/h’ye iniş mesafeleri 35-36 metre iken, sıradan bir aile otomobili olan 2003 model Renault Megane’nin bile duruş mesafesi de hemen hemen aynısı olacak şekilde 37 metre.

Teknoloji ve performans anlamında aralarında uçurum olmalarına rağmen fren performanslarının bu denli yakın olmalarının sebebi nedir sizce?Otomobil teknolojisinde bu kadar ileri gidilebilmişken ortalama bir aile aracının bile süper spor otomobillerle hemen hemen aynı mesafede durması sizce de garip değil mi?Bu mesafeler 20 metre civarına indirilemez mi?

Herkese saygılar

Arkadaşlar 2. kez aynı sorunu yaşadığım için sizlerden bilgi almak istedim.
2 kez 2 farklı istasyondan 100’er TL motorin almama rağmen yakıt göstergesi yukarıya doğru yerinden bile oynamadı.Ama aşağıya doğru tüketimi gösteriyor.Konuyu araştırdığımda sorunun, kuvvetle muhtemel şamandıradan kaynaklandığı belli oldu.Aklıma takılan bir kaç sorum olacak.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

1- Şamandırayı değiştirmeden, daha basit bir işlemle bu sorunu çözme şansım var mi?(kısa devre, depo boşaltımı vs)
2-Captur şamandırası ile diğer Renault modellerinin(Clio, Symbol) şamandıraları aynı mıdır?
3- İnternette 3,500 liradan, 300 tl’ye kadar değişik fiyat skalası mevcut.Orjinal parça mı seçmeliyim, yoksa muadili bir parça da olur mu?
4- Şamandıranın tamiri olur mu, olursa ne kadar sağlıklı olur?
5- Captur’un şamandıra kapağı koltuğun altında mıdır, yoksa yakıt deposuna yakın bir yerlerde mi?(Yakıt deposuna yakınsa tamiratı çok zahmetli oluyormuş)

Kısaca bilgi almak istediğim konular bunlar.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum

Arkadaşlar dün gece itibari ile kapıyı açık bulan kedimiz, kaçmıştır.Gören ya da duyan olursa haber verilmesi rica olunur.Şu an ki görüntüsü,yeni tıraşlandığı için kısa tüylüdür.

Cinsi: İran Chinchilla
4.000 cc ve 8 silindirli benzinli (B5) kasa kodlu VW Passat’ın
2.000 cc ve 4 silindirli dizel (B8) kasa kodlu Passat’a performans anlamında yetişememesi durumu mevcut.
Öncelikle verileri ekleyelim(Zeperfs)

http://www.zeperfs.com/duel5545-396.htm
http://www.zeperfs.com/match396-5545.

Sizce bu durumun sebebi sadece teknoloji gelişmesi mi, yoksa insanların taleplerinin ve ekonomik durumlarının değişmesi mi?Mesela 10 yıl sonra 0.8 cc 3 silindirli performans canavarları görebilecek miyiz?
Şuna adım kadar eminim ki içimizde bile, “V8’in sesi bile yeter” diyenler de çıkacaktır kabul ama, kendisinden çok daha az yürütme maliyeti ile daha performanslı bir otomobile binmek otomobil zevkinden mahrum kalmak mıdır?
Öncelikle herkese iyi forumlar diliyorum.
Ben Adalet Bakanlığında çalışıyorum.Haftaya 3 günlüğüne Antalya’ya seminer için gitmek durumundayım.
Bu mevsimde Antalya’da nerelere gidilebilir?Neler yapılabilir?Antalya’yı bilen arkadaşlardan ricam bu konuda yardımcı olabilirlerse çok mutlu olurum.
Arkadaşlar bugün akrabaların evine gittik .Giderken herhangi bir sorun yoktu ama park ederken geri vitese attığımda araç ne geri gitti, ne de gaz yedi.Ve ekranda bu uyarıyı aldım.Bir kaç kere denedikten sonra araç birden kendine geldi ve park edebildim.
Sonrasında eve dönerken başlarda sorun yaşamadım ama ışıklarda durmamla birlikte ne ileri, ne de geri hareket sağlayabildim.Bu arada ekranda yine aynı uyarıyı vardı.Gaz pedalına sonuna kadar basmama rağmen devir saatinde de herhangi bir oynama yoktu.Çok hafif bir rölanti düzensizliği ile birlikte,araç kendi kendine 1. vitesten 2. vitese atıyordu.35 dakika kadar dörtlü flaşör ile ışıklarda bekledikten sonra bir kaç denemem ile birlikte araç yine normale döndü ve ben evin önüne kadar gelebildim.
Bu arızanın sebebi ne olabilir?Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Akşamüstü eşimi iş yerinden almak için kayın validem ve 6 aylık kızımla yola çıktık.
Eşimi alıp eve doğru giderken benimle aynı istikamette yoluna devam eden kamyon, sağ sinyalini vererek kademeli bir şekilde yavaşlayıp önümde durdu.Kamyon sağ sinyalini verip durduğu için onu sollamaya çıktım ki, sollamam ile beraber kamyonun durduğunu gören başka bir araç,tali yoldan ana yola atlayıp birden önüme çıktı.Fren sıkıp son anda durdum,ama karşıdaki vatandaş bana yol verme şansı olduğu halde bilerek geçiş yönümü daraltarak yavaşladı ve küfürler ederek silme bir şekilde yanımdan geçip gitti.
Şimdi size sorum şu?
Bu olayda ben dikkatli davranmayıp frene basmasa idim, gerçekleşen kazanın suçlusu kim olurdu?
Hayır aracın içinde 6 aylık bebeğim var, eşim var, kayın validem var.Kaza olmadı çok şükür ama el hareketleri yapıp, galiz küfürler etmek nasıl bir ruh hali ben çözemedim.Suçlu olan ben miyim ki bu arkadaş bir anda hiddetlendi?İnanın kaza tehlikesinden daha çok o tavırlar beni gerdi.
Olayın krokisini paint programı ile çizmeye çalıştım.Olayı değerlendirebilirseniz çok sevinirim.Herkese teşekkür ederim.
Arkadaşlar teknoloji günden güne gelişiyor.Hatta uçan otomobil çalışmaları bile sonuç vermeye başladı.
Ama kullandığımız araçlardaki fren mesafeleri kendimi bildim bileli aynı.100 km/h hızda 35 metre ile 40 metre arasında değişiyor.
Yok mudur araçları 15-20 metre arasında durdurabilecek bir teknoloji?
Gerçi F1 araçlarında hali hazırda bu teknoloji mevcut ama muhtemelen pahalı olduğu için binek araçlarda kullanılmıyor, ama daha ucuz teknolojiler geliştirilip binek araçlarda kullanılamaz mı?Mesela 35 metrede durabilen bir aracın fren mesafesine 25 metreye çekebilen bir teknoloji?Küçük ve büyük çaplı bir çok kazanın bu yenilik ile önlenebileceği kanısındayım.Sizin düşünceleriniz nelerdir?
Arkadaşlar aracını hemen satmak isteyen birinden çok temiz ve uygun fiyata 2010 model,32.000 kilometrede, otomatik vites, değişeni olmayan Peugeot 207 1.4 benzinli bir araç bulduk.Aracı babam için alıyoruz.Bu araç nasıldır, Kronik arızası var mıdır, Yakıtı üzer mi, Muadillerine göre kalitesi ne durumdadır?
Fiyat: 31.000 TL
Fikir verebilir misiniz?Araç pazartesi'ye kadar bize ayrılmış durumda.Pazartesiye kadar almazsak araç Başkasına gidecek..
Arkadaşlar boyum 1,86, kısa değilim.
Ancak ne yaparsam yapayım, koltuğu hangi pozisyona getirirsem getireyim aracın ön kısmını yani Kaputu göremiyorum.Bu da dar yerlerden geçerken, araç sollarken veya şehir içi manevralarda tedirginlik yaratabiliyor.
Bu olay ağırlık merkezini aşağıya çekerek, yol tutuşu iyileştirmek amaçlı bilinçli yapılmış birşey midir acaba?
Ya da sportif Sürüş hissiyatı için mi?
Ya da bu bir araç kusuru mudur?Çözümü nedir?
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Notebook
Takım
Galatasaray
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 8 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 395
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 27.481 (Bu ay: 2.300)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 616 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.