Şimdi Ara

Tablet pazarında ilk üç; Apple, Samsung ve Acer

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Araştırma şirketlerinden DisplaySearch'ın analistlerinden Richard Shim'in hazırladığı son rapor, Galaxy Tab 10.1'le birlikte yarışın kızıştığı tablet pazarındaki son duruma ışık tutuyor. Rapora göre Apple, liderliğini sürdürürken; güçlü Androidi tabletleriyle Samsung ikinci sırada yer alıyor.

Apple, son çeyrekte 4.7 milyon iPad satışıyla 2010 yılından bu yana oturduğu liderlik koltuğundaki yerini sağlamlaştırırken; pazarın ikşnci büyük ismi Samsung aynı dönemde 850,000 adet tablet satışının altına imza attı. Pazarın üçüncü sırasında yer alan Acer ise 800,000'lik tablet satışı ile Samsung'u yakın markaja almış durumda.

Acer, gerçekleştirdiği bu satışla birlikte 2011 yılında satmayı öngördüğü tablet sayısını 5 ile 7 milyondan 2,5-3 milyona indirirken; J.P. Morgan analistlerinden Mark Moskowitz, sadece Acer'ın değil Apple dışındaki firmaların, iPad'e olan yüksek talep gibi yüksek talep yaratacak ürünler hazırlayamadıkları için tahminlerini aşağı çekmek zorunda kaldıklarını söylüyor.

• Acer A500 ekrani 262 bin renk ile kalitesi vasattir...
  • apple'ın olduğu alanda tartışmaya yer kalmıyor malesef adam gibi rakip çıkamadı apple'a ya da fanatik mi demeliyim?
  • Hani Asus'un Eee Pad Transformer'ı yok satıyordu, hani stok skıntısı yaşıyorlardı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nokia e65

Hani Asusun Eee Pad Transformerı yok satıyordu, hani stok skıntısı yaşıyorlardı...

Arkadaşımda var o asus transformer, tam bir rezalet bence, inanılmaz yavaş ve tablet sınıfından çok uzak, ucube bir netbook havasında birşey olmuş. Çok şek bekliyordum asustan halbuki...
  • quote:

Hani Asus'un Eee Pad Transformer'ı yok satıyordu, hani stok skıntısı yaşıyorlardı...

bence bu bir pazarlama stratejisi, insanlarin dikkatini cekebilmek icin yapilan birsey gibi daha cok, yoksa ben hic zannetmiyorum boyle bir cihazin apple ile kapisabilecegini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz tartışın da Asus Eee Transformer'ın ekranı daha aydınlık ve parlak diğer tabletlere karşı. Şahsen ekran kalitesinde bu iki değere önem veriyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: PSPro Gamer

quote:

Orijinalden alıntı: nokia e65Hani Asusun Eee Pad Transformerı yok satıyordu, hani stok skıntısı yaşıyorlardı...
    bence bu bir pazarlama stratejisi, insanlarin dikkatini cekebilmek icin yapilan birsey gibi daha cok, yoksa ben hic zannetmiyorum boyle bir cihazin apple ile kapisabilecegini

Ben zaten apple ile karşılaştırmadım. 2.ve 3. lükten bahsetmiştim Sony bile "Kral belli, ikinci kim?"dediğine göre apple ile karşılaştırmak doğru olmaz.

Vede dediğin gibi sanırım insanların dikkatini çekmek için pazarlama stratejisi olabilir.

quote:

Siz tartışın da Asus Eee Transformer'ın ekranı daha aydınlık ve parlak diğer tabletlere karşı. Şahsen ekran kalitesinde bu iki değere önem veriyorum.

Sanırım bu iki değere bir tek sen önem veriyorsun.Tableti sattıran parlaklığı değil uygulama mağzazı, işletim sistemi, pil ömrüdür.Parlaklık daha sonra gelir

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PSPro Gamer

quote:

Orijinalden alıntı: nokia e65Hani Asusun Eee Pad Transformerı yok satıyordu, hani stok skıntısı yaşıyorlardı...

Ben zaten apple ile karşılaştırmadım. 2.ve 3. lükten bahsetmiştim Sony bile "Kral belli, ikinci kim?"dediğine göre apple ile karşılaştırmak doğru olmaz.

Vede dediğin gibi sanırım insanların dikkatini çekmek için pazarlama stratejisi olabilir.

quote:

Siz tartışın da Asus Eee Transformer'ın ekranı daha aydınlık ve parlak diğer tabletlere karşı. Şahsen ekran kalitesinde bu iki değere önem veriyorum.

Sanırım bu iki değere bir tek sen önem veriyorsun.Tableti sattıran parlaklığı değil uygulama mağzazı, işletim sistemi, pil ömrüdür.Parlaklık daha sonra gelir

apple derken diger urunleri de kastetmistim zaten :) bence apple da ayni stratejiyi kullaniyor olabilir cunku i4 cikti ciktigi gibi stokta yok dendi, ipad 2 cikti yine bitti hemen stoklar bence applein goz ardi edemeyecegi bir pazar turkiye coluk cocuk herkesin elinde apple cihazlari var, ya kasten az gonderiliyor hemen bitsin insanlar paniklesin daha cok satilsin daha cok reklami yapilsin diye ya da fazla gonderiliyordur da bilkom stok bitti diyerek sakliyor da olabilir fiyatlar dusmesin, sabit kalsin ya da tam aksine artsin diye :)

• quote:

Hani Asus'un Eee Pad Transformer'ı yok satıyordu, hani stok skıntısı yaşıyorlardı...

Nitekim dendiği gibi de çıktı.
    Haber editörümüzün konusundan sadece 1 gün sonra açıklanan 2011 ilk üç ay sonuçlarında Digitimes'ın aktardığına göre Asus Eee TF101 Transformer 400,000 civarında adet üretildi.
    Samsung gibi rakiplerinden geç sunulmasına rağmen, Apple'ın ardından ikinci.
    Asus bu sene 2 milyondan fazla üretmeyi planlıyormuş. Nvidia Tegra 3 çipli yenisi de geliyor.
    http://www.notebookcheck.net/Asus-becomes-the-largest-non-Apple-tablet-shipper.56431.0.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 23 Haziran 2011; 23:34:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

quote:

Nitekim dendiği gibi de çıktı.
    Haber editörümüzün konusundan sadece 1 gün sonra açıklanan 2011 ilk üç ay sonuçlarında Digitimes'ın aktardığına göre Asus Eee TF101 Transformer 400,000 civarında adet üretildi.
    Samsung gibi rakiplerinden geç sunulmasına rağmen, Apple'ın ardından ikinci.
    Asus bu sene 2 milyondan fazla üretmeyi planlıyormuş. Nvidia Tegra 3 çipli yenisi de geliyor.
    http://www.notebookcheck.net/Asus-becomes-the-largest-non-Apple-tablet-shipper.56431.0.html

ilgimi çeken tek tablet.

usb girişi ile harici disklerin bağlanabilmesi ayrıca şarjlı,klavyeli ve trackpad'li bir dock istasyonunun olması büyük avantaj.

ekranından bahsetmeye gerek bile yok.

• quote:

Asus Eee Transformer ergonomik değil.. Dün Gold Bilgisayar'da kullandım ekranı IPS oanel LCD olduğu için Xoom ve Acer dan çok daha iyi ama köşeler yuvarlak hatlı olmadığı için yani sivri keskin hatlı elime batıyor ve rahatsız ediyor bir de harbiden ağır ... Kamera netliği Assus Acer dan çok üstün hem ön hem arkası çok daha net... Acer ın avantajı ise kasası rahat ve batmıyor usb host özelliği de var ama ekranı dediğim gibi 262 bin renk ve IPS panel bile değil.. Acer da renkler ölü ve parlaklığı da düşük...

Gold Bilgisayar'daki satış görevlisi bana Acer çok talep gördüğünü söyledi ... Valla Acer i tercih edene şaşarım... Tablet alınacaksa mümkün oldukça alternatifleriyle ciddi kıyas yapılmalı öyle karar verilmeli...

Kendime göre kesinleşmiştir : Yurt dışından Samsung Galaxy Tab 10.1 almayı düşünüyorum (ekranı Ipad2 den daha kaliteli, 10.1 " tüm tabletlerden daha hafif, ekranı kırılmaz camlı ve ince oluşu ağır basmakta ... USB host Galaxy Tab 10.1 için usb host dönüştürücü adaptörü de çıkmış onu da alırım..

• quote:

Orijinalden alıntı: xfacts

quote:

Asus Eee Transformer ergonomik değil.. Dün Gold Bilgisayar'da kullandım ekranı IPS oanel LCD olduğu için Xoom ve Acer dan çok daha iyi ama köşeler yuvarlak hatlı olmadığı için yani sivri keskin hatlı elime batıyor ve rahatsız ediyor bir de harbiden ağır ... Kamera netliği Assus Acer dan çok üstün hem ön hem arkası çok daha net... Acer ın avantajı ise kasası rahat ve batmıyor usb host özelliği de var ama ekranı dediğim gibi 262 bin renk ve IPS panel bile değil.. Acer da renkler ölü ve parlaklığı da düşük...

Gold Bilgisayar'daki satış görevlisi bana Acer çok talep gördüğünü söyledi ... Valla Acer i tercih edene şaşarım... Tablet alınacaksa mümkün oldukça alternatifleriyle ciddi kıyas yapılmalı öyle karar verilmeli...

Kendime göre kesinleşmiştir : Yurt dışından Samsung Galaxy Tab 10.1 almayı düşünüyorum (ekranı Ipad2 den daha kaliteli, 10.1 " tüm tabletlerden daha hafif, ekranı kırılmaz camlı ve ince oluşu ağır basmakta ... USB host Galaxy Tab 10.1 için usb host dönüştürücü adaptörü de çıkmış onu da alırım..

1500 tl den geleceğini söylüyorlar öyle olursa asus tercih sebebi olur...

• Apple en yakın rakibine neredeyse 5 kat fark atmış. İnsan değil bunlar.
  • Güzel Şeyler Bunlar Aslında
  • Evet sonunda samsung galaxy tab 10.1 geldi 16 gb + 3g ile gelene tablet 1399 tl ile turkcellde bulunuyor ( peşin fiyatı ) Şahsen bende almayı düşünüyorum .. Sadece sorum ise sizce ipad mi almalıyım xoom mu yoksa samsung mu ? İpadi almak istememe yanım flash desteğinin bulunmaması ve telefon konuşması ve sms yapılamaması .. Peki sen bunları xoom ve galaxy tabda yapabiliyormusunu sorularını duyar gibiyim . Yaptığım araştırmalara göre örneğin motorola xoom root edilerek telefon konuşması ve sms atılabiliyormuş .. Tafsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler .
  • asus tf101 aldım aldığım güne nalet ettim (haşa) yanından bile geçmeyin derim. Harika görünüşünün arkasında berbat yavaş bi donanım adamı kanser etmeye yeter. İsteyen varsa satabilirim alalı daha 2 ay oldu faturası garantisi kutusu herşey tam. Mesaj tabilirsiniz.
  • Valla ben xoom aldım, ama kla ye yüzünden asus almadığıma hafif pişmanım. İkisi yaklaşık aynı fiyatti ama 3g var diye xoom aldım. Hız konusunda asusla xoom arasında baya fark ozaman, en ufak kasa olmuyor xoomda
  • teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.