Şimdi Ara

Taahhüt İptali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 24 aylık taahhüt sürem boyunca beni çileden çıkaran ttneti yoğun çabalarım sayesinde neredeyse 1 sene rahat kullanıyordum. Geçen gün pinge bir baktım 5 olan pingim 45-50 lere fırlamış. Eskiden uğraştığım sorunun aynısı. Müşteri hizmetlerini aradım karşıma çıkan robotun konuşması beni gerçekten çok şaşırttı. 1 sene önce beni çok uğraştıran metni okumaya devam ediyorlarmış. Herneyse daha fazla kendimi çileden çıkarmadan resti çektim iptal ettireceğimi söyledim. Şimdi sözleşmeye baktığımda şöyle bir madde gördüm.

"İŞLETMECİ veya Abone tarafından, herhangi bir sebeple 24 (yirmidort) aylık taahhüt suresi tamamen dolmadan once; Abonenin dahil olduğu kampanyanın ve/veya aboneliğinin iptal edilmesi ve/veya kampanya giriş paketinden daha düşük ücretli bir pakete geçilmesi halinde; Taahhütname'nin Abone tarafından imzalandığı tarihten itibaren taahhüde aykırılığın oluştuğu döneme kadar aboneye sağlanan indirim, rayiç cihaz veya diğer faydaların bedellerinin tahsil edilmemiş kısmının toplamı Abone'den tahsil edilecektir. Ancak aboneden taahhüt kapsamında tahsil edileceği belirlenen hizmet bedellerinin henüz tahakkuk etmemiş kısmının toplamı, bu tutardan düşük olması halinde düşük olan tutar aboneden tahsil edilecektir."

Öyle bir yazmışlar ki doğru mu anladım bir türlü emin olamadım. Benim 24 aylık taahhütümün bitmesine 5 ay kalmış. Bu durumda sadece kalan ayların indirim fiyatını ödüyorum galiba? Doğrumu anlamışım? Teşekkürler şimdiden.

• evet indirimleri ödeyeceksiniz diye biliyorum ben de
  • Bende indirimleri ödeyeceksin diye biliyorum.
  • Onu biliyorum da kalan 5 aylık süreyi mi yoksa şuana kadar aldığım 16 aylık hizmete ki indirimi mi ödeyeceğim onu sordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Final Getsuga Tenshou

Onu biliyorum da kalan 5 aylık süreyi mi yoksa şuana kadar aldığım 16 aylık hizmete ki indirimi mi ödeyeceğim onu sordum.

Kaç ay taahhüt yaptırtıysan hepsini ödeyeceksin. Yanılıyor olabilirim ama.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Final Getsuga Tenshou kullanıcısına yanıt
    kardesim sadece 5 ayın indirimini ödeyeceksin.

son faturana bak ne kadar indirim yaptıkları yazıyor. bende 30 tl mesela.
    30*5 150 tl vazgeçme bedeli öderim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevketbd

kardesim sadece 5 ayın indirimini ödeyeceksin.

son faturana bak ne kadar indirim yaptıkları yazıyor. bende 30 tl mesela.
    30*5 150 tl vazgeçme bedeli öderim.

Bende bu şekilde anladım ama dediğim gibi emin olamadığım için sormak istedim. Benimde aşağı yukarı öyle bir fiyat çıkıyor. Neyse diğer firmalar ile bir görüşüp tekmeyi basacağım ttnete. Teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üyelik iptali
    5 yıl önce açıldı
    Abonelik iptal
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Örneğin hizmetin liste fiyatı 90 TL diyelim ama bunu size 60 TL den kampanya adı altında veriyorsa kullandığınız 19 ayı aradaki indirim tutarı ile çarparlar 19x30 TL olarak toplam indirimi hesaplarlar yani 570 TL gibi bir cayma bedeli isterler yada kalan ay miktarını 60 ile yani size indirimli olarak verdiği fiyat üzerinden hesaplarlar 5x60=300 TL şeklinde bu iki tutardan hangisi düşük ise sizden onu talep ederler.
  • ben aralık ayında bozdumdu bır abonemı ttnetten 14 aylık yaklasık....bana yansıyan ındırımlerının hepsını fatura yaptılar.........telefonda da vardı aynı ındırım yıne onunda aynı ındırımlırı carpıp aynen faturaya eklıyorlar...
  • sevketbd kullanıcısına yanıt
    Bu hesaba göre benim 63 tl ödemem gerekiyor (21 tl indirim ve taahhüt eylülde sonlanıyor), ancak telefonda sorduğumda 200 tl bozma bedeli olacağını söyledi. Hangisi doğru hangisi yanlış şimdi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 480mrt

Bu hesaba göre benim 63 tl ödemem gerekiyor (21 tl indirim ve taahhüt eylülde sonlanıyor), ancak telefonda sorduğumda 200 tl bozma bedeli olacağını söyledi. Hangisi doğru hangisi yanlış şimdi?

Sizinki dogru telefonda yalan soyluyolar hangisi yuksekse onu soyluyor telefonda

• M1Abrams kullanıcısına yanıt
    Hocam en temizi biraz daha tahammul etmek, taahhut biter bitmez kapattiracagim.

• Telefondakilere inanmayin. Evet az daha kullanin sonra komple kapatin.

• quote:

Ancak aboneden taahhüt kapsamında tahsil edileceği belirlenen hizmet bedellerinin henüz tahakkuk etmemiş kısmının toplamı

Kalan ay çarpı aylık ödediğiniz miktar beyler yanlış yönlendirmeyin eğer bu miktar diğerinden düşükse bunu ödersiniz

Senin taahhüte sanırım 3 ay kaldı 21 tl den hesaplamışsın bu yanlış aylık ne kadar ödüyorsan onu 3 ile çarpacaksın 70 tl ödüyorsan 210 tl çıkar indirimler sadece geçmiş aylar için geçerli 21x21=441 TL çıkıyor 210 tl daha düşük olduğu için senden o miktarı isterler.
  • Me[S]uT kullanıcısına yanıt
    51 tl ödüyorum ve bu ay dahil 4 ay kaldı, şu an anladım mantığı. Eylül sonunda taahhüt bitiyor, ay ortasında kapatırsam sadece faturayı ödeyeceğim yani. Teşekkürler.
  • MADDE 52
    ...
    (4) Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir. Süresi bir yıldan az olan belirli süreli abonelik sözleşmesinde satıcı veya sağlayıcı tarafından sözleşme koşullarında değişiklik yapılması hâlinde de tüketici sözleşmeyi feshedebilir. Fesih bildiriminin kâğıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya sağlayıcı, abonelik sözleşmesinin feshi için sözleşmenin tesis edilmesini sağlayan yöntemden daha ağır koşullar içeren bir yöntem belirleyemez.

ben mi yanlış anlıyorum acaba :D
  • Ttnet'i yaklaşık ilk 4 yıldan uzun süredir kullanıyordum. En son internet kopukluğu yaşadım eve arıza ekibi geleceği söylendi ve 2.5 hafta boyunca evde olmama rağmen gelen giden olmadı sayısız telefon konuşmasından sonra sözleşmesiyi iptal ettirdim. Eve 409 lira gibi bir cayma bedeli + 68 lira son ayın faturası geldi. Siz siz olun TTNet kullanmayın.

• cem771 kullanıcısına yanıt
    Sizin belirttiğiniz madde'yi bende Superonline'a yazdım onlarda bana,

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/01/20150124-2.htm

Madde 16'yı göndermişler sağolsunlar. Burada sıkıntı Sözleşme ile Taahhüt ayrımından geliyor kanımca çünkü yukarıda belirttiğiniz 52. madde de sözleşme diyor taahhüt demiyor ama bende derim ki eğer bir seneden fazla süre geçmiş ise sözleşme iptal olursa taahhütte iptal olmaz mı? İşte soru budur?

Sağlıcakla.
  • Madde 52 cezai şart ödetilemez diyor. Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği Madde 16'da ise yapılmış olan indirim bedellerinin iadesi anlatılıyor. Birincisi dururken ikincisini de yönetmelik altında tanımlayıp hükme bağladığına göre bu iki konu birbirinden farklı iki şey olarak kabul edilmiştir. Aynı şey olduğu iddiasına sahip olan kişi dava açıp iddiasını mahkemede ispatla mükellef. Bu yönde bir mahkeme kararı olduğunu görmedim şu ana dek.

Dolayısıyla bu konuda işlenen husus Madde 52'nin konusu değil. Madde 16'nın konusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brian Damage -- 30 Haziran 2016; 12:21:46 >
  • bende son iki ay akla tahttüt iptal ettrimeyi düşünüyorum tam 4 defa aradım hepsi farklı şey soyledi.... 300 tl idyende 190 diyende sadece son ayların indirimi diyende ...ne yapçağımı şaşırdım.. adece alo paketi indirimsiz hali 33 ayda 10 tl oduyorum.. kanun açık ama tüketici mahkemesidir uğraşmak istemiyorum bunlarla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 1 Temmuz 2016; 13:10:15 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.