Şimdi Ara

T23 kabin ile Fiber alınabilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: emre845 , emre845 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar evin 10-15 m ilerisinde T23 kabini var. Şuan için VDSL internet hizmeti alıyorum. Birkaç bina yanımızdaki binaya ise direkt olarak turuncu kablolarla fiber hat çekilmiş. Bizim de bu saha dolabı üzerinden fiber kullanma imkanımız var mı? Bunun için ne yapmamız gerekiyor? Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam 10-15 metre mesafede zaten 100mbit rahat alırsın iç tesisatın sağlamsa. Neden fibere geçmek istiyorsun? Fiberde tek avantajın ping olur ve fiber paket fiyatları daha pahalı. Sorunuzun cevabı ise teknik olarak verilebilir. Zaten o kabine TT rögarlarından fiber kablo gidiyor. Bende de bir T7 bir de T23 var yanımdaki 3 binaya oradan FTTH sistem fiber çekmişlerdi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam şuan 95 mbps’e kadar alabileceğim yazıyor down hızı için iss’min paketi yükseltmesi bekliyorum kaç alabileceğimi görmek için. Aslında fiberi düşünmemin sebebi upload hızı içindi. Upload hızı Vdsl’de maks 4 mbps oluyor bildiğim kadarıyla. Misal başka bir iss’nin şuan bir fiber kampanyası var 50 mpbs up ve down hızını 110 tl’ye veriyor. Bu arada 80-100 m aşağıda ve yukarıda da tip 7 kutuları var.

• binanızın daire sayısı 6 üzerindeyse telekoma dilekçe verirseniz belki çekebilirler fiber hat ama pek bir artısı olmayacak size modem ücreti ödeyeceksiniz her ay ekstra olarak, zaten dolap yakınınızda fibere yakın hizmet alıyosunuz ping vs çok düşüktür kablonuz iyiyse tavsiyem vdsl devam etmeniz fiber çok büyük +lar sağlamıyor hızlar kısıtlanmasa vdsldede 50ye kadar upload alabilirsiniz

• erkaninn59 kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun hocam pin 5-7 arası gidip geliyor, hızda şuan 30 mbps up 6-7 umarım kısıtlama kalkar o halde teşekkür ederim tekrardan her ikinize de değerli cevaplarınız için
    Modem arayüzünde de alabileceğim maks hızlar download için 127 upload için 57 mbps olarak gösteriliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seferi56 -- 25 Haziran 2020; 15:3:31 >
  • seferi56 S kullanıcısına yanıt
    Hocam TT fiberini superonline kullanamıyor bildiğim kadarıyla 20mbps upload veren tek ISS o ancak o da temmuz ayının başında geri 5mbps hıza dönecek bir değişiklik olmaz ise. VDSL de de 50mbps e kadar upload alabilirsiniz ancak tekel firma olan TT nin elinde olan bir durum bu. Superonlinenin altyapısı yoksa bölgenizde TT'nin fiber çektiğini varsayarak VDSL ile aynı uploadı alacaksınız. Buna ek olarak her ay gpon modem ücretini ödeyeceksiniz. TT ve diğer ISS'ler tarafında da temmuz ayının başına kadar upload hızları ikiye katlandı. Yani 35mbps üstü bir pakete geçerseniz upload hızınız da 8mbps'e güncellenecektir. Şu anda 35mbps aldığınız için upload hızını 6mbps. Ayrıca 50mbps up veren firmanın adını verebilir misiniz merak ettim normalde böyle bir şey yapamaz kendi fiber altyapısı yoksa. (Geç cevap için kusura bakmayın DH bildirimi gelmedi kendim kontrol edince gördüm.)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 24+ bloklu bir sitede oturuyorum her binaya fiber giriyor ama VDSL dağıtıyorlar . Muhtemelen en iyi ihtimalle maliyeti size yükleyip çekerler .kesin bilgi için bağlı olduğunuz müdürlüğe bir başvurun .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chile_Mix -- 25 Haziran 2020; 16:49:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • akanzii A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam şuan paketim güncellendi 90 mbsp down 8 mbps upload alıyorum. Sitelere erişimde sorun yaşıyorum sürekli bu iss'den kaynaklı sanırım umarım cozulur.
    Whatsappte sesli aramada karşı taraf sürekli bağlantımın gittiğini söylüyor. İnternet sitelerine girişte bağlantım olmasına rağmen ekteki hatayı alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seferi56 -- 25 Haziran 2020; 17:36:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.