Şimdi Ara

TTNET Tip-7 Erişim Kabini Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
4.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar caddeye 7 gün önce tip-7 erişim kabini koydular. O gün sormuştum bu meret ne zaman aktif olur diye "15 gün sürer" dedi tamam dedim. 2 gün önce bizim 2 sokak öteye aynı kabinden kuruyorlardı onlara da sordum bunlar ne zaman açılır diye "bunun daha 1 ayı var ama sizinki eli kulağında 10 güne açılır" dedi rahatladım tamam dedim. Forumlarda okuyorum herkes en az 3 ay en geç 6 ay arası aktif oluyor bu kabinler demişler. İçime kurt düştü bir de ben sorayım dedim kaç günde aktif olur arkadaşlar? Ha birde kabin ile aramda 300 metre var 2 sokak ötekisiyle 400 acaba dilekçe versem bizim sokağa da kurarlar mı? hatırlıyorum 3-4 sene önce evimin dibinde adsl kutusu vardı kaldırdılar caddeye attılar bizim portu. Şuan 2 Mbit şahane bir internetim var.

• bizimde geçende yenilenmişti, ağustosun 9unda kabinler yenilendi ve araya bayram girdi 1 hafta tatildi ekipler hiçbir işlem yapmadi bayram geçtikten 1 hafta sonrada elektrik bağlantısını sağladılar kabine, 2-3 hafta içindede kabin aktif oldu, şuan kullanmaktayım ekiplerin çalışma prensibine bağli hızlı çalışırlarsa sorun olmadan hızlı bir şekilde aktif oluyor, 2 ay bile sürmeden aktif ettiler bizim burada,birde her türk telekomcuya inanmamak kabinin içindeki portları kontrol eden 2 kişiye ne kadar sürede aktif olur diye sordum 2 hafta dedi cuma günüydü sordugumda pazartesi çalışmaya başlamıştı kabin salı günü vdsl'e geçirdim adam 2 hafta sonra açılır dedikten sonra 4 gün içinde açıldı, sürekli kontrol etmekte fayda var, kabinin içinden fan sesi gelirse sisteme 3-4 gün içinde aktarıyorlar bazen altyapı gözükmeyebiliyor fanların sesini duydugum ilk gün baktıgımda gözükmüyordu, kabin çalışsada sisteme hemen girilmiyor galiba o yüzden gözükmüyor ekipler iyiyse 1.5 ayda aktif edilebiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkaninn59 -- 23 Eylül 2019; 21:52:22 >

• şu kutunun değişim süreini başında sonuna izleyen var mı, bugün bizim kutunun olduğu yerde telekom altyapı çalışması diye tabela koymuş yolu kazıyordu, işim olduğu için yanından geçtim gittim etrafta turuncu kablo falan yoktu. geri geldiğimde ise kazılı yeri kapatmışlardı kimse yoktu. kutu da aynı şekliyle duruyordu.
  • erkaninn59 kullanıcısına yanıt
    Hocam vdsl geçtikten sonra paketin de değişiyor mu otomatik? Bir de ücretsiz modem veriliyor mu? Son sorum bağlı olduğum kabin ile ev arası 300 metre 50 mbps alır mıyım? Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ares kullanıcısına yanıt
    Hocam ben her iş dönüşü kabinin yanına gelip bakıyorum. Kabinin yüzeyinde kare bir cam var içeriyi gösteriyor orada elektrik sayacı var çalışırsa aktif demektir. Bizim kabin konmadan önce yollara asfalt döküldü o ara gelmişler turuncu kabloyu döşemişler en son gördüğümde kablolar takılıyordu. Kablonun yanına kutuları atmışlar nokia yazıyordu herhalde dslam kutusuydu bakalım duruma göre haber ederim.

• Ares kullanıcısına yanıt
    ilk başta kablo çekmek için rögar kapaği hazırlanıyor eğer hali hazırda bir rögar kapaği yoksa tabi, kabloyu kabinin önüne getirdiklerinde kutuya bağlıyorlar veya kutuyu değiştirmeden önce kabloyu getiriyorlar kabin önüne bizim burda öyle oldu mesela bu farklılık gösterebilir,kablo geldi diyelim kablo geldikten sonra kutu değişiyor yeni kutuyu takıyolar kutu boşken ne yapılması gerekiyorsa onları yapıyorlar,sonra elektrik hizmeti veren firmaya elektrik için başvuruyorlar onlar gelip kabine elektrik veriyorlar,ondan sonrada ekipler kutunun son işlemlerini yapiyorlar içindeki portları vs kontrol ediyorlar sanırsam düzgün çalışıyor mu diye bizim burda tek tek tüm portları deniyordu,o ekip portları denedikten sonra benim bağlantım 3 gün sonra gelmişti son işlemi onlar yaptı sanırsam başka gelen gideni görmedim benim gözlemlediğim bunlardı kısaca özetle,kablo için kapaklar açılıyor,kablo çekiliyor,kabin yenileniyor,kutuya bağlantısı sağlanıyor,elektrik bağlantısı gerçekleşiyor,son kontrolleri yapılıyor ve açılıyor

• Öncelikle bu dolapların saha kodu ile sizin saha kodunuz uyuşuyor mu yani sahalardan birisi sizin sahanıza mı ait?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tip-21 Genişbant Erişim Kabini
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dolapta 44-SD yazıyor. Benim kodumu nereden öğrenebilirim?

• Küçükpazarlı kullanıcısına yanıt
    Binanızda veya bina dışındaki ankastre kutusu üzerinde yazar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • https://www.extranet.com.tr/altyapi/

Şuradan sorgulayabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kapıcı_ -- 24 Eylül 2019; 19:50:45 >
  • Beyler kabin aktif olmuş fakat modemi vdsl moduna geçiriyorum dsl ışığı sönüyor bir daha da gelmiyor. hızım 4096 kbit yani 3.5 mbitlerde geziyor eski hali anlayacağınız. Ne yapmam gerekiyor? Bu hipernet paketlerine geçsem geçiş ücreti alıyorlar mı cayma gibi felan? Bu vdsl modunu nasıl aktif edeceğim aga
    Dolaptan ses gelmesi aktif olduğunu göstermez. Test yapıyorlar, bi 15-20 güne tamamlanır ve direk VDSL geçişin yapılır merak etme.

Hergün milleniden sorgulama yap ayrıca.

VDSL'e geçerkende 8-10 saatlik modemde sinyal gider ve modem sinyal aldığında turuncu ışık yanar VDSL geçmiş olursun, tabi modem destekliyorsa..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 26 Eylül 2019; 1:40:40 >
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Evet destekliyor. Bir arkadaş demişti paketin vdsl değilse o ışık yanmaz adsl de kalırsın demişti. Doğru mudur hocam yoksa modem vdsl ye geçer fakat ben 16 mbit mi alırım paket hızım 16.

paketini değiştirmen gereklimüşteri hizmetlerini arayıp 16 mbps pakette adsl sinyalı yollanır, o yüzden vdsl'e geçirdiğinde modemi işik yanmaması normal,minimum paket hızın 24 olması gerekli o kabinden vdsl hizmeti almak istiyorsan,tavsiyem evde 2-3 veya daha fazla kullanıcı varsa 35 bağlatmanız

24 ve üzerine VDSL2 tanımlanıyor.
  • Peki geçmesem bile hızım artar mı hat değerlerim iyileşir mi? Şuan 4 mbit alıyorum 14 15 olur mu snr değerleri artar mı? Teşekkürler.

• Sizin kabin kaç günde aktif oldu? Bizim sokağa da koymuşlar ama tesisat çekili değil heralde sayaç yok.
    Ama etrafta kablolama çalışması da yok. Direkt yer altından geliyorsa iyi ama baştan yapılacaksa önce kabin, sonra kablo döşeme şekilde mi çalışma yapıyorlar?

• pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    Benim 2 ay 15 sürdü

O dolap tipine göre değişiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    2 ay iyi, ne zaman koydular bizimkini bilmiyorum ama yer altından hallediyorlar galiba, telekom yazan kapaklar vardı kabine giden.

• quote:

Orijinalden alıntı: Küçükpazarlı

Hocam vdsl geçtikten sonra paketin de değişiyor mu otomatik? Bir de ücretsiz modem veriliyor mu? Son sorum bağlı olduğum kabin ile ev arası 300 metre 50 mbps alır mıyım? Teşekkürler.
    Merhaba bizimde tip 7 kabin ile aramızda 1 sokak var milenicom da sorgulattığımda 63 mbps yazıyor ama hattım 139 mbps e kadar destekliyor ben 75 mbps kullanıyorum
    TTNET Tip-7 Erişim Kabini Hakkında

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.