Şimdi Ara

*** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ *** (32. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: GK27 , GK27 , gltsry06
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil1 iOS
5 sn
5.442
Cevap
188
Favori
479.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
95. Sırada  bugün en iyi #22
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

On gogus sag ust klima menfezinin oradan geliyor maalesef.

2017 Dahon Mariner D8

iOS Developer, Software Engineer
  • Smyrnac35 kullanıcısına yanıt

Bakıma çok az kaldı. Büyük ihtimal dediğim hiç bir sesle ilgilenmeyecek servis ondan sonra önerdiğinizi denerim hocam

2017 Dahon Mariner D8

• Son kez rahatsız ediyorum sizi. Araçlarınıza kışlık lastik alırken normal araç olarak mı aldınız yoksa suv olarak mı? Birde önereceğiniz marka model varsa yazarsanız sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

2017 Dahon Mariner D8

• copural C kullanıcısına yanıt

Hocam ben eski aracımda Nokian wrd4 kullandım güzel lastik fakat kullanım ömrü fazla değil. Karda kesinlikle yarı yolda bırakmaz. Lastik ömrü konusunda çok km yapmıyorsanız düşünmeden alabilirsiniz. Fiyatları şu anda ne durumda hiç bilmiyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaslar bu bardak koydugumuz kisimdan bir tek ben mi sikayetciyim? Eskiden bardagi koydugumuz yerde yanlardan sıkıstiran yayli sistemler vardi bu aracta benim mug veya bardak veya sise ne koysam baya sallaniyor bunun cozumu var mi? Aparat vs gore oldu mu acaba?

Teşekkürler cevap için hocam. Nokian ın RFT olanını bundan önceki aracımda kullandım çok memnundum. O zaman normal binek otomobil lastiği bakayım ben.

2017 Dahon Mariner D8

• copural C kullanıcısına yanıt

Rica ederim hocam, bence binek lastiği alabilirsiniz problem olmaz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Servis sorumlusuna sordum , net bozmaz demedi, sorun;gizli özelliği açtığınız yerde değilse, garantiyi etkilemez diye düşünüyorum diye cevap aldım 🙂 , bence hiç actirmayin araç daha yeni böyle kullanın diye de ekleyerek öğüt verildi şahsıma 🙂

Ben aldim gayet kaliteli linki atarim fiatta gayet uygun ama koltuk baslarini bir turlu sonemedim soken veya sokmesini bilen varmi

Ben gayet yokuşlu bir muhitte yaşıyorum , ozelllikle çalışır çalışmaz direk rampa yukarı cikiyorum , zorlanma yasamadim fakat yokuş yukarı geri manevra sonrasında bir miktar inceden balata kokusu geliyor... (Fren balatasindan da yapabiliyormus , araç daha 1200 km de olduğu için...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smyrnac35 -- 9 Kasım 2021; 22:33:25 >
  • emreq E kullanıcısına yanıt

Kardesim agresif bi leonla bayirda kapistik geriden gelmesini bekledim ve gazi kokledim leon beni gececegini zannetmisken hevesi kursaginda kaldi bayirda dahi okadar agirlik farki olmasina karsin arac cift turbo yu acinca ozaman farkediyorsun farkini

• ertan1905 E kullanıcısına yanıt

Hocam bir süredir bakamadım foruma o yüzden cevaplayamadım yazdığınızı. Kalibrasyon sırasında aspect ratio değişiyor sadece. Fakat araç için doğru aspect ratio seçilirse çizgiler de tam oturuyor. Araç için doğru aspect ratio her zaman en geniş açılı olanı değil, onu kalibrasyon yaparken deneyerek bulmak lazım.

Kalibrasyonun tam olması için, VW'nin belirlediği bir kalibrasyon çizimi var onun yere doğru şekilde konulması gerekiyor. Sonra da çizimin doğru noktasından sağ ve sol arka tekerlek merkezlerine ölçü alıyorsunuz. Bir de kameranın yerden yüksekliği ölçülüyor. Yerde dalgalanma olmaması lazım kalibrasyonun tamamlanabilmesi için. Özetle çok eziyetli bir süreç bence. Umarım yardımcı olabilmişimdir :)

Benim araç sizinkinin aynısından. 2020 çıkışlı R-Line. Forumda yukarılarda araca detaylı olarak yaptıklarımı yazmıştım (https://forum.donanimhaber.com/t-roc-kullanici-kulubu--144606665-29#150778223) inceleyebilirsiniz. Aracınızda https://forum.donanimhaber.com/t-roc-kullanici-kulubu--144606665-29#150768147 mesajındaki resimdeki gibi kamera varsa, şerit takip ve trafik tabelası okuma sadece yazılım ile açılabiliyor. Sizin araçta bu şekilde kamera olması lazım ama yine de bir kontrol edin.

Garanti olayına gelince, Smyrnac35'ın dediği gibi bir bilgi aldım ben de hem teknik servisten hem de bu işleri yaptırdığım ustadan. Eğer garanti konusu hata, işlem yapılmış yere ait değilse garanti bozulmuyor. Örneğin siz şerit takip açtırdınız ama airbag arıza verdi bir gün. Garanti etkilenmiyor. Hata ve yapılan yükseltmenin üst üste denk geldiği noktalarda da teknik servis inisiyatifine kalıyor iş aslında, illa garanti kapsamı dışında kalmasına gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokec -- 12 Kasım 2021; 10:1:37 >

• Bu arada son yaptıklarımı da bilgi amaçlı paylaşmış olayım. Kış geldiği için lastik arayışına Eylül gibi başlamıştım ben. R-line ile gelen 18" lastiklere bakınca tanesinin 2000 TL olduğunu görüp biraz canım sıkılmıştı. Sonuçta lastik, bir gün illa değişecek ve bu dert bitmeyecek. Neyse özetle kendime henüz 2000 km yapmış orijinal T-roc 17" jant takımı buldum. 4 jant bana 3000 TL'e mal oldu. Doğuş oto, sıfır 17" jant için tanesine 3500 TL civarı gibi bir fiyat vermişti.

17" jantlara, hepsiburada'dan 4 adet Bridgestone Blizzak LM005 lastik aldım, 4250 TL vermişim 13 Eylül 2021'de. Ebatlarını T-roc highline'larda olanın aynısı olarak seçtim, 215/55 R17. Yeni lastik alacakların lastik ebatları ile birlikte yük taşıma kapasitesine dikkat etmelerini öneririm. Araçla gelen yazlık lastiklere benzer değerler seçmeye çalışın, kış lastikleri için yük limitinin bir miktar altına inebilirsiniz. Blizzak'ları test etmedim, bu kış göreceğiz. Ama okuduğum 50'e yakın test ve araştırmada ilk 3'te hep. Gerçi bu araştırmaların doğruluğu konusunda ciddi şüphelerim var ama bakalım deneyip göreceğiz.

Özetle 18" jantlara alacağım 2000 TL'lik lastikler yerine, 4 adet daha 17" jant ve 4 kış lastiğini 7250 TL'e halletmiş oldum.

Şimdi gelelim işin cafcaflı kısmına :D. Dedim madem yeni lastikler aldık, neden benim lastik basınçlarım teker teker gözükmesin dedim. Necati abiyle konuşup (Ankaradaki efsane ustam biliyorsunuzdur), Aliexpressten 8 adet sensör (yazlık ve kışlıklar için) bir de modül siparişi verdim. Aliexpress parçalarına kargo ve gümrük dahil 226 USD vermişim. Eylül'de dolar hala böyle değildi, 8.5le filan çarpmıştım sanki :/. Necati Usta montaj ve işçilik için makul bir rakam aldı. Kendisine yaptırmak isteyenler onunla görüşsün, burada rakam yazıp sonra "şu tarihte bu kadardı naaptın abi" denmesin diye belirtmiyorum :). Sonuç olarak artık lastik basınçlarını kadrandan ve multimedia ekranından okuyabiliyorum. Faydalı bir özellik bence :)

Umarım faydalı olur birilerine :D

Not: İstediğiniz lastik tiplerini ve basınç ayarlarını kodlama sırasında ayarlayabiliyorsunuz. Ben örneğin kışlık ve yazlık lastikler için ayrı değerler belirledim. Confort, Full ve Standart olarak 3 ayrı basınç seti tanımladım. Bunları menüden seçip değiştirebiliyorum istediğim şekilde sürüş sırasında.

Araç yanımda değil ama ekran şu şekilde gözüküyor:

*** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ ***

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.