bu araç kendi sınıfında efsane ,rakipleri pejo 2008, ford puma, opel mokka, citreön c3 aircross,seat ateca, skoda kamıq vs gibi. Adamlar tutup bu arabayı tiguan'ın rakipleri ile karşılaştırıyorlar. Yani elmayla armut'u karşılaştırmak gibi. Aracı 3 haziranda izmir vosmer'den satın aldım. Şu an 7 bin km'de iki defa uzun yol yaptım. Performansa ihtiyacım varken performans aldım, ekonomi dersen tatmin etti. Dsg şanzımanı önceden kullandığım için biliyorum huyunu suyunu,Dsg kesinlikle kullanıcı seçen bir şanzıman tipi bununla dağ yollarına girdim hiçbir şekilde kararsızlığa felan girmedi. Arabada tek hoşuma gitmeyen herkezin ortak noktası sert plastik olayı kapı cebine su koyarken bile tangır tungur etmesi insanın kafasını bozuyor onun içinde linkteki ürünü aldım. Şu ana kadar tatmin edici. Ancak daha öncede belirttiğim gibi bu arabanın segmenti düşük . Eğer içini yumuşak plastik kaplasaydı direk tiguan ve golf'ün satışlarını bitirirdi. |
*** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ *** (29. sayfa)

-
-
Sizin yazdığınız şu cümleye ilave olarak (Avrupa’da 2019 yılında yaklaşık 200.000 adet,2020’de ise pandemi şartlarında 158.000 adet satılmış,) aşağıdaki iki resmide paylaşmak isterim.
Bu araç bu kadar satılıyorken ve çok fazla olumsuz geri dönüş yokken eleştirmek mantıksız. Ayrıca haziran ayında aldığım aracım şuan fiyat değer endeksine göre ikinci el olmasına rağmen yaklaşık 75.000 tl üzerine koydu. (aracı aldığımda değer 290.000 görünürken şuan bakığımızda 371.000 görünüyor otoendeks kaynaklı)
Elbetteki kötü yanı ve kronik sorunlar olacak. Bu her arabada var. Dün ilk bakımını yaptırdım şükür bir sorunla karşılaşmadım. Hatta kronik balata sorunu filan olursa diye sordum (normalde şükür yok) direk plaka görünmeden ses içeren bir video ulaştırın yardımcı oluruz dediler.
Şikayetlerimden biri servis ücreti. Uygulamada 1600 tl görünsede 1930 dan yapıyorlar. Ama 1700 olanda var, 1800 olanda var. Banada zorla %5 lik bir indirip yaptılar ve 1800 tl halledebildim. Bu aşırı pahalı. Bir dahaki bakıma garanti bitmiş olacağı için belki alternatif düşünebilirim.
Ayrıca bakım sonra yerinde ünlü bir vagcıya gizli özellik sordum. Yani tabela okuma uzun far asistanı ile hareket halinde video oynatma için. 2020 eylül çıkışlı ön camda kamerada var. Adamlar abi logo altında sensör olması lazım yoksa açılmıyor dediler. ACC değil gizli özellikleri soruyorum kamera var araçta açılması lazım dedim, yok abi öyle değil aşağıda sensör olmazsa açılmaz dedi şaşırdım. Neyse andorid auto ile youtube, tel hafızadan hareket halinde video ve direk tel ekranı yansıttığımız için pek dert etmiyorum. Zaten amacım fiyat bilgisi almaktı. Çünkü letgo dan filan bir kaç yere sorduğumda 600- 400- 350 tl diye farklı fiyatlar söyleniyordu.
Uzun olmakla beraber ilk bakım ve bazı durumları özeten geçtim. Arabadan şimdilik çok şükür memnunum. Çekiş vb. sorun yaşıyorsanız S modda gitmenizi tavsiye ederim. Ben performans yerine tasarruf düşündüğüm için ve opel gibi hantal bir arabadan geçiş yaptığım için bana şuan çok güzel geliyor.
-
Merhaba,
Aracınızdan memnun olmanıza sevindim,sizinle görüşmeyeli epey olmuştu.
Güncel bakım fiyatı almadım,şehirden şehire de değişiklik gösterdiği için yorum yapamıyorum ama bahsettiğiniz rakamlar elbette yüksek.
Gizli özellik açılmasıyla ilgili;daha önce bahsettiğim gibi,ön camda kamera mevcutsa gizli özellikler açılır,hatta ben ACC’yi yaptırmadan,ki logo altına ACC radar sensörü takılıyor,gizli özellikleri açtırmış ve tabela okuma,uzun far asistanı ve şerit takip gibi özellikleri sorunsuzca kullanmıştım.Müsait zamanda 2020 araçlar için bu konuyu tekrar araştıracağım.
Bahsettiğiniz diğer konular daha önce tartışıldığı için sözü fazla uzatmayayım.
Sağlıklı ve mutlu sürüşler diliyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aracın ön cam kamera görüntüsü aşağıdadır. Ben bu olduğu zaman özelliklerin açıldığını duymuştum. Açıkçası birazda yüz yüze görüşüp fiyatta almak istiyordum. Çünkü çok fazla abartanlar var. Zaten direk görüşmede ya aşağıda sensör olmalı filan diye konuşulması sonrası ben güvenipte onlara açtırmam. İşini düzgün yapan ve en önemlisi yaptığını bilene yaptırırım. Fakat trakya bölgesinde gördüğüm kadarıyla yüksek paralar koparma derdindeler. Parça eklenmiyor, aç kapa gibi bir işlem yapılıyor tabiki saygı duyuyorum ama bu işlemi örnek 100 tl yapan varken 600 tl istemek nedir? Sanırım esnaflık problemleride var. Mesela kaput korumada hava kabarcığı için yukarılarda foto paylaşmıştım. Servise gittim tek bir kelime etmeden hemen bakım sonrası değiştirelim dediler ver değişti. 3 yılda bir söküleceği düşünülürse ekstra 1 yılda kazanmış oldum.
-
Merhaba,
Benim de aracım Eylül 2020 çıkışlı, ön camdaki kamera sizin gösterdiğiniz gibi. Yaptıklarımı yazayım, size olmasa bile en azından birilerine referans olur:
- Ekrandaki kamera hız tabelası okuma ve şerit takip sistemi için yeterli. VCDS ya da ODIS kullanarak kodlama üzerinden menüde ilgili fonksiyonlar açılabiliyor. Ben bunun için Nisan 2021'de aracı aldığımda 250 TL vermiştim.
- Gizli özellik kavramını anlamıyorum, çünkü aslında gizli bir özellik yok :). VAG grubu araçların temel bazı özellikleri ortak olduğu için tüm araçlarda yazılımda hazır geliyor. Fakat gerek araç modelleri, gerek Avrupa/Amerika/Hindistan gibi bölge regülasyon farklılıkları ya da pazarlama amaçlı kapalı oluyor. Bunlar örneğin: hayalet ekranda arka plan rengi değiştirme, kapılar kilitliyken içeriden açıldığında kornayı alarm şeklinde çalma, kilitleme sırasında korna çalma, start/stop düğmesinin kalp şeklinde atması, araç çalışırken kapıların kilitlenebilmesi vb. Bunların bir kısmını VCDS üzerinden açtırdım. Usta benden ek bir ücret almadı. Ama normalde raici 150 TL civarında diye biliyorum.
- ACC için ön logo altında radar konulması gerekiyor. Radar ya Çin piyasasında VAG grubu için yedek parça üreten firmalardan temin ediliyor ya da hasarlı araçlardan çıkma alınıyor. Golf ve Passat grubu araçlarda kullanılan radarla aynı. Radar için motor bölmesinden direksiyonun altına hat çekiliyor. Sonrasında ODIS ya da VCDS üzerinden kodlaması açılıyor. Yazılımı hazır, her zaman açabilirsiniz. Ama anlamlı olması için dediğim gibi radar olması lazım. Ben aracı ilk aldığımda şerit takip ile birlikte taktırmıştım. Şerit takip ile birlikte açılırsa koordineli çalışıyor, biribini destekleyici özellikleri de aktive ediliyor. ACC ile birlikte front assist (önde bir araç aniden durursa önce uyarı sonra tam fren) de geliyor.
- Kör nokta T-Roc larda biraz farklı. Golfteki radarlar olmuyor. Ben Aliexpress'den aldım radarlar, iki adet arka tamponun sağına ve soluna konuluyor. Alırken plastik montaj aparatının olmasına dikkat etmek lazım, aparat varsa montajı kolay. Arkadan öne kadar hat çekiliyor, işçiliği dertli. Arka koltuk ve kapı kenarındaki plastiklerin hepsinin çıkması gerekiyor. En zor kısmı ise sol ve sağ ayna hatları, kapı içinden geçirmesi gerçekten zor, incelikle yapılması gerekiyor. Kit içinde iki radar, kablaj ve iki ayna (kör nokta ışıklı) geliyor. VCDS ya da ODIS üzerinden aktive edilirse park yardımı ile birlikte geliyor. Hem arka sağ ve sol da park yardımı açıkken araç, insan, motorsiklet gibi geçen şeylere uyarı veriyor hem de manoeuvre braking (menavra frenleme) geliyor. Manevra frenleme geri geri giderken solda kaya var mesela görmediniz, ani fren yapıp durduruyor. Kör nokta T-roclarda verimli değil diye düşünüyorum, benim gibi taktıran başka T-Roclar da biliyorum. Aynalardaki ışıklar çoğunlukla gereksiz yere de yanıyor, bir türlü çözemedik. Kodlamada problem var diye düşündük ama orijinal yazılımı mevcut radarlara gömsek bile olmadı olmuyor. Kendi rutinine alıştım diyelim :), gereksiz uyarılarını dikkate almıyorum ama bir çok zaman hayat kurtardı. Park assist ve manoeuvre braking kusursuz çalışıyor.
- Son olarak da geri görüş kamerası. Ben de zaten fabrikadan gelen geri görüş vardı. Fakat Passat'larda "high" kamera dedikleri hem görüntü kalitesi daha iyi olan hem de direksiyon ile yol çizgileri hareket eden ve balık gözü modu ile römork (yukarıdan görüş) modu bulunan kamera T-Roclara uyuyor. Taktırdım, memnunum. Ama keyfe keder. Montajı zor, bagajdan öne hat çekilmesi gerekiyor. VCDS ve ODIS üzerinden kodlanıyor. Kalibrasyon yapılması gerekiyor ama biz yapamadık, bazen şans eseri oluyormuş. Kodlama sırasında Passat, Golf, Octavia vb VAG grubu araç kodları arasında gezip ekran görüntüsünün "aspect ratio"sunu değiştirebiliyorsunuz. En ideal aspect ratio, şöyle tamponu hafifçe gören ama görüşü en arttıran Octavia oldu benim için. Denemek lazım.
- Bunu dışında yoksa koltuk ısıtma, otomatik bagaj da yukarıdaki gibi eklenebiliyor. Bende elektrikli bagaj var, koltuk ısıtma için biraz bekleyeceğim belki yaptırmam. Koltuk ısıtma için klima panelinin değişmesi gerekiyor, ek düğme takılarak olmuyor. Döşemecide koltukların komple sökülüp (dikişlerinden) içine padler yerleştiriliyor. Montajı döşeme işi dışında çok zor değil ama iki ayrı usta devreye girdiği için maliyetli. Bugün isteseniz 4000 TL civarı sanırım her şeyi ile birlikte.
Başka sorularınız olursa deneyimlerimden yardımcı olmaya çalışayım :D
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu güzel yazı için emeğinize sağlık. Sizin kadar detaylı bilgiye sahip değilim. Hatta şu VCDS ya da ODIS terimlerini bile bilmiyorum desem yeridir. Sanırım bunu İstanbul da filan işe bilen birine yaptırmalıyız. Çünkü buralarda adamların açıp açamadığını bile bilmemesi ve fahiş fiyat istemesi onlara güvenimi sarsıyor.
-
Haklısınız hocam, işi bilen birine yaptırınca herşey çok tıkırında yürüyor. Fakat işi bilmeyip de el atan ustaların bozduğunu toparlamak çok daha maliyetli ve zaman alıcı oluyor.
-
Vw grubu belli yıldan sonraki modellerde dsg problem çıkarmasın diye şanzımanı baya yavaşlatmış. Daha önce başka birinden duymuştum ama teyit edemedim. Araç videosu çeken bir arkadaş da dün seyrettiğim video’da aynı şeyi söyleyince ikna oldum. Yani bu bir problem değil fakat sürüş zevkini törpüleyen saçma bir yavaşlatma. Dediğim gibi formentor’daki şanzıman yazılımı çok daha iyi, hızlı ve net çalışıyor. Bir daha dsg şanzımanlı araç alırsam kesinlikle önceden test ederim.
Furkan Karakayayoutube
Merhabalar, Seat'ın Arona modelinin makyajlı kasasıyla bugün sizlerleyim. Aracın Yenilenen donanımlarını ve fiyatlarını sizlerle paylaştım. Siz araç hakkında ne düşünüyorsunuz? Peugeot 2008 yerine tercih eder misiniz? %50 ÖTV diliminde bir SUV artık neredeyse kalmadı. Bu fiyata tercih eder misiniz? Yorumlarınızı çok merak ediyorum... - Kanalı büyütmem için Abone olursanız bana çok büyük destek olmuş olursunuz. 💙 Ayrıca videoyu beğenerekte önerilenlere çıkarmama yardımcı olabilirsiniz.😊 İyi seyirler dilerim...https://www.youtube.com/watch?v=K-vqMHEVcoo&feature=youtu.be3:40’dan itibaren şanzıman yavaşlığından bahsetmiş arkadaş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arkadaşım DSG'lerin özellikle 2016 model öncesi sıkıntı yaratmalarının başlıca sebebler
1-Kavramalarının dayanıksız olması sonradan servisler güçlendirilmiş kavrama takmaya başladı iyi niyet garantisinden
2- Mekatronik gövdesinin dökümünün yeterli mukavemeti yani gerekli dayanıklılığı göstermemesi nedeniyle çatlaması hatta yırtılması,sonradan mekatronik ünitesinin döküm teknolojisini değiştirdiler
3- Mekatronik ünitesinde kullanılan yağın, sıcak ve nem ile özelliğini kısa sürede kaybetmesi nedeniyle mekatronik ünitesinde aşındırması ve ömrünü kısaltması, mekatronik ünitesinde kullanılan yağ tam sentetik yağ kullanarak sıcaktan ve nemden etkilenmesini engellediler.
İlk başlarda vw yazılımsal olarak Dsg sorununu çözmeye çalışmış olsa da başarılı olamamıştır çünkü sorunlar mekanikseldi. Eğer bu yazdıklarım yapılmış olmasaydı yazılımla dsg sorunu çözülemezdi ve senin şu an övdüğün araba ilk dsg sorunu çıkartacak arabaydı kazasız belasız sürüşler dilerim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hangi aracı övdüm anlamadım. Ben şu anki şanzımanların yazılımlarının kötü olduğunu söyledim sadece.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynı şeyleri konuşuyoruz hep, servisleri de kötü bunların, adama "yahu frene basmadan dönerken çızırtı geliyor" diyorum, adam kalkmış auto hold dan bahsediyor. Gülermisin ağlarmısın. Lastikleri bi okadar berbat, aracın konforunun içine ediyor. Daha önce bahsedildimi bilmiyorum, sol sinyal kolunun ordan çat pat ses gelmeye başladı. Bir değil iki değil ekran reset atıyor.
İstemedim bu aracı.
Beni buldu bunlar!
Yukardaki arkadaşa katılıyorum, araba 150 beygirin hakkını vermiyor, nedir bilmiyorum.
Selamlar, makyajlı T-ROC fotolarını göruyorum yabancı kaynaklarda, ülkemize ne zaman gelir acaba ?
-
-
5.7 lt/100km çok iyiymiş gerçekten. Ben uzun yolda sizin gibi 110-120 gitmeme rağmen hep 6.5 lt'nin altına inemedim. Fakat bu durum kullanımla çok alakalı. Hızlanma/frenleme çok etkiliyor yakıt performansını. Referans olması açısından güzel bir resim, teşekkürler :)
Motor gücünde sıkıntı yok “Şanzıman yazılımın’da” sıkıntı var. Aracın potansiyelini aşırı törpülüyor. Arabadan hiç anlamayan eşim bile kullanmaya başlayınca bu araçta bir problem var dedi…
Selam. 2021 troc larda ana ekranda anlık yakıt tüketimini göremiyorum. Biraz menüleri tuşları karıştırdım ama bulamadım. Bilen yardımcı olursa sevinirim.
Merhaba arkadaşlar,
Benim aracımda yol bilgisayarı (uzun süreli ve yakıt aldıktan sonra) verileri, saat ve tarih düzensiz aralıklarla sıfırlanıyor. Aracı Haziran 2020'de aldım, problem ilk olarak 2020 sonunda ortaya çıktı, bazen günlerce bir problem olmuyor, bazen ise iki gün üst üste karşılaşıyorum. Bazen aracı sabah 08.00'de açtığımda saat bir kaç saat geri kalmış, bu olay gece yaşanmış oluyor, bazen açtığımda ise saat yeni 00.00 olarak başlıyor. Doğuş Oto Maslak bilinen bir problem olduğunu, Almanya'dan yazılım beklediklerini iletti ancak forumda hiç kimsenin bundan bahsetmemiş olmasını garipsedim. Benzer bir problem yaşayan var mı?
-
Bu arada yakıt tüketimi soranlar olmuş.
Uzun yol bir kere gidip geldik, 6.1 litre idi çok kopmadan.
İstanbul şehiriçi -otobansız- ağır trafik ortalamamız ise 8.8 litre.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uno60sx -- 16 Ekim 2021; 16:18:54 > -
Merhaba, bende 6 ay önce aldım aracı bahsettiğiniz sorun ile karşılaşmadım.
Benim bildiğim 2022 bahar aylarına doğru tanıtılacak. Yani Türkiyeye gelmesi 2022 sonu 2023 1. çeyreği bulur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X