Şimdi Ara

System 32 den kalıcı olarak nasıl dosya silinir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
14.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sorunum sistem 32 klasörünün içinde braviax.exe (aynı isimle windows klasöründe de bir dosya mevcut ancak onu silebiliyorum bilgisayar yeniden başlatıldığında geri geliyo)diye bir dosya var nerden geldiğini bilmiyorum virüs programı kullanmamama rağmen sürekli virüs uyarısı veriyo anladığım kadarıyla bunu kendisi virüs, bunu başlangıçtan kaldırmayı denedim her kaldırdığımda yeniden bir kopyası geldi, regeditten sildim tekrar geldi. Şimdi bilgisi olan arkadşlardan ricam ben bu program ya da virüz herneyse bilgisayarımdaki yerini biliyorum ve kalıcı olarak kaldırmak istiyorum bunun bir yöntemi varmı yukarıda yazdıklarımın dışında. Aşağıdaki resimde mevcut durum.

• resim gözükmüyor kardeş

güncel diyebilirim ancak
  • valla nedenini bilmiyorum yüklerken bir sorun oldu hatta yeniden yükledim, yeniden deneyim

• makinene virüs bulasmıs
    adaware yi yada bildiğin daha iyi antispy programı varsa onu indir
    sonra updatesini yap. bilgisayarını güvenli modda açıp
    tarama yaparsan muhtemelen temizlersin

yada başlat-çalıştır- regedit

burda o silemediğin dosyayı arattır
    bul kısmına yazcaksın
    sonra her bulunan değeri sil
    f3 tuşu na basarak baska dosyalar var mı die bakmayı unutma
    onların hepsini silip bilgisayarını yeniden baslatırsan sorun düzelir
    ama sana tavsiyem böyle milyon çeşit virüs varken
    anti virüs programı olmadan bilgisayar kullanma

saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: carpediemct

makinene virüs bulasmıs
    adaware yi yada bildiğin daha iyi antispy programı varsa onu indir
    sonra updatesini yap. bilgisayarını güvenli modda açıp
    tarama yaparsan muhtemelen temizlersin

yada başlat-çalıştır- regedit

burda o silemediğin dosyayı arattır
    bul kısmına yazcaksın
    sonra her bulunan değeri sil
    f3 tuşu na basarak baska dosyalar var mı die bakmayı unutma
    onların hepsini silip bilgisayarını yeniden baslatırsan sorun düzelir
    ama sana tavsiyem böyle milyon çeşit virüs varken
    anti virüs programı olmadan bilgisayar kullanma

saygılar

+1
    bu arada o bir çeşit virüs yanlış bilmiyorsam arkadaşımın pc sinede bulaşmıştı.Siliyorsun res çekince yeniden geliyor.En son kaspersky 6 yüklettim trojen downloader diye bir şey çıktı 55 tane virüs 4 spyda cabası

Kaspersky6
    Spyware Terminatörle pc yi bir tarat bakalım kayıt defteri olayınıda unutma.

• ad-aware %90 sorununu çözer. ama sen yok ben illa onu elle silecem diyorsan bilgisayarı güvenli modda aç sonra büyük ihtimalle silebilirsin. o da olmazsa unluocker 1.85 programıyla silebilirsin, elle silmekte kararlıysan :))
  • Elimde kaspersky6 var kurup taratacam, virüs programlarını arasıra kullanıyorum devamlı çalışmaları bilgisayarımı yavaşlatıyo gibi geliyo bana onun için advanced windows care2 kullanıyodum ancak bunu silemedi onun için mecbur kuracaz antivir programı. Sonucu bildiririm burdan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada regeditten falan sildim hatta aynı isimle 3 tene daha buldum arama yaparak ancak resetlediğme geri geldi bu meretler, başlattan kaldırdım bu sefer yine kendini çoğaltmış bende kaspersky kurana kadar ellemicem dursun çoğalmasın bari.
  • gorev yoneticisinden ismini bulup kapat oyle dene
  • Şu ana kadar yaptıklarım: regeditten arama yoluyla sildim, bilgisayarımdan arattım sildim, güvenli modda sildim, kaspersky kurdum fakat ne hikmetse birtürlü çalışmadı, ayrıca görev çubuğunda sürekli bir kırmızı çarpı işareti var onuda kapatamadım, birtane sistem 32 de birtanede windows klasöründe var bundan aynı anda ikisinide silsemde görev çubuğundaki kırmızı çarpı duruyo acaba başka biyerde bir parçası dahamı var. Bu arada güvenli modda da sildim fakat ozaman bişey dikaktimi çekti güvenli modda görev çubuğunda kırmızı çarpı çıkmadı. Birazdandan ad aware denicem. Görev yöneticisinde adı ne bilmiyorum ama ordaki programlarıda tek tek kapatmayı düşünüyorum.
  • sen kaspersky aktive ettinmi aktive ettiysen güncelleştirdinmi yada virüs programı yüklü fakat devre dışı olmuş olabilir o kırmızı çarpı işareti güvenlik uyarısıdır.Yukarıda adı geçen durumlarda ortaya çıkar bi kontrol etmelisin ayrıca güvenlik duvarı kapalı olabilir
  • Yok abi güvenlik uyarısı değil yani windowsun güvenlik uyarısı değil, WinReanimator diye bir programı kurmaya çalışıyo o çarpıya tıklayınca hemen kurmaya başlıyo hatta şu an ikide bir yüklemeye uğraşıyo, bu arada ad aware de bişey yapamadı tarattım ancak bişey silmemiş. Kaspersky ı kurdum yüklerken aktive falan istemedi direk yükledi programların içinde de görüyorum fakat tıklasamda açılmıyo görev çubuğuna falanda gelmememiş onuda anlamadım. Acil yardımınızı bekliyorum arkadaşlar pire için yorgan yakmayalım boşuna format yemesin birsürü bilgi var yedeklemek saatler alacak.
  • Bu arada kaspersky nasıl aktive oluyo bilmediğim bişeymi var abi normal kurdum ben.
  • Ad aware virüsü bulamadı.
  • hdd fat32 formatlı ise win98 cd'si ile boot edip dos'tan silebilirsiniz...
    ntfs formatlı ise partition magic tarzı programlar ile önce fat32'ye dönüştürüp daha sonra yukarıda yazdığım işlemi yapabilirsiniz
  • Bu virüsü incelerken bişey keşfettim kendisini silme tuşu ya da komutuna karşı korumalı hale getirmiş yani biryerden biryere taşıyınca sorun olmuyo nezaman silmeye kalksam silindi gibi görünsede eski yerine geri geliyo.
  • Son çare format atmaktı onuda yaptım olay bitti. İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
  • Aynı sorun bende de var. Ne yani format mı tek çaresi?
  • format atmak cok mu zor geliyor ya haftada bir format atıyorm nerdeyse yada sistem geri yüklemeyi deneyin ^^
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.