Şimdi Ara

SYMBOL 1.4 16V Expression alıyorum? Tavsiyeniz????

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, bu aralar symbol almak üzereyim. Yakın illerdeki tüm bayilere fiyat sordum. Bayiler arasında çok fiyat farkı var ve fiyatların Renault'un sitesindeki fiyatlarla alakası yok. Ben 1.4 16V EXPRESSİON modeli+ GÜVENLİK PAKETİ'ni bayii ile 22.000 ytl'ye anlaştım. Sizce uygun mu? Bu fiyata başka hangi araç alınabilir

• Arkadaşlar, bir de -varsa- Symbol'ün güvenlik testi (EuroNcap)den aldığı sonucu merek ediyorum. Bir çok araçta kapı içi çelik barlar mevcut. Symbol'de de bu çelik barlardan var mı? Bir de daha önce Clio kullanan arkadaşların bu aracın artı ve eksi yönleri ile ilgili tecrübelerini paylaşmalarını istiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarlarsa sevinirim. Teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: TURKCE

Arkadaşlar, bu aralar symbol almak üzereyim. Yakın illerdeki tüm bayilere fiyat sordum. Bayiler arasında çok fiyat farkı var ve fiyatların Renault'un sitesindeki fiyatlarla alakası yok. Ben 1.4 16V EXPRESSİON modeli+ GÜVENLİK PAKETİ'ni bayii ile 22.000 ytl'ye anlaştım. Sizce uygun mu? Bu fiyata başka hangi araç alınabilir

clio güzeldir; yani bagajı yeterli, ikinci eli olan bir otomobil. dizayn zevk meselesidir dizaynınıda beğendiysen al. ama başka alternatiflerde var tabi;

bu fiyata başka ne alınabilir demişsin;

mitsubishi colt 1.3 95 hp düz vites alabilirsin biraz pazarlıkla.

düzü 24900 liste fiyatı şu an ama baya bir düşüyorlar arkadaş otomatiğini 25000 e aldı ordan hesapla. liste fiyatı otomatiğin 27800 arkadaş 25000 e aldı. yani pazarlık yapabilirsen indiriyorlar.

otomatik klima, 4 havayastığı, abs ebd , euro ncap tan 4 yıldız ,alaşım jantlar, cd player+6 hoparlör, soğutmalı torpido gözü,elektrikli+ısıtmalı yan aynalar ,yol bilgisayarı,sıkışma önleyicili elektrikli ön camlar

3 yıl teknik, 12 yıl paslanmazlık garantisi

clio dan baya bir geniş iç hacim.

standart bagaja şiddetle ihtiyacın yoksa bir incele derim.

45 litre deposu ile şehir içi 600 km yol yapılabiliyor.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 12 Aralık 2006; 21:25:43 >

• çok iyi kardes çok güzel araba kazsız belasız güle güle kullan imkanın varsa biraz daha sıkıp 30000 e megane almaya çalış

2004 Toyota Corolla Terra 1.6 16v VV-TI Sedan / GranitGri
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    acillll clio 1.4 authentic
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yorumlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar...
  • Arkadaş bu arabayı alacaksan herşeyini kontrol et. Devir sayacı varmı? Klima varmı. Kapı açma kolları varmı? , kapıların üzerinde tutma askıları varmı. Bagaja , halı koymuşlarmı, bagajın yanları halıyla kaplanmışmı?, Bagaj ışığı varmı? , Direksiyonu hidrolik mi?, Teyp koymuşlarmı? , Arka koltuklar katlanabiliyomu?, Direksiyon kutusu kaza anında katlanabiliyomu? ,
    Bunların hepsini sor. Şaka yapmıyorum . ciddiyim. Bir reno klasiği yaşamayasın. Sonra üzülürsün.
  • Sen kimsin kardeşim. Adam sormuş alayım mı diye . Bilmiyo ki sormuş. sana noluyo. Sana mı dedik , şu nu kontrol et, bu nu kontrol et diye. sana noluyo? Daha geçen yıl sattıkları alize modelinde arka koltuk başlıkları yoktu kardeşim, halada arkada manuel cam kolu var. Böle arabamı kaldı piyasada. Nerde koymuşlar hepsini, Bu kafayla bu arabaları daha çok satarlar size. "Reno olsun taştan olsun" zihniyeti,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carenfly -- 21 Aralık 2006; 16:25:34 >
  • ne kadar ekmek o kdar köfte piyasayasa ya çıktığı gibi satılan hangi araçvar+parça sıkıntııs olmayan.. neyse

ben sana inanmıyorum ya nsaıl 1.4 16v gp exp 22 ya..1 .5 ay önce 14 8v autentic (klima/yol bilg/cd çalr) 21 e zor geldi servisi sölesen gerçi geç kaldıka rtıkda fiyat süper hiç kaçırma 16 olmasına dikkat et düz araç dürtmesinler
  • alizede yksa sende almazsın bu kadar basit parayı veren istediği araca biner + kore malı araç mı alalım sıfır alırsın geri vitersi arızalı çıkar servise gidsersin bunlar böle_ ne demek bu ya gir hyundaiye şikayetlere bi göz at onlar gitsin bisiklet yapsın + symbolün ncap testi bende vardı ya 3 yıldızdı sanıyorum aklımda değil
    quote:

Orjinalden alıntı: carenfly

Sen kimsin kardeşim. Adam sormuş alayım mı diye . Bilmiyo ki sormuş. sana noluyo. Sana mı dedik , şu nu kontrol et, bu nu kontrol et diye. sana noluyo? Daha geçen yıl sattıkları alize modelinde arka koltuk başlıkları yoktu kardeşim, halada arkada manuel cam kolu var. Böle arabamı kaldı piyasada. Nerde koymuşlar hepsini, Bu kafayla bu arabaları daha çok satarlar size. "Reno olsun taştan olsun" zihniyeti,

• allah kaza bela vermesın hayırlıs olsun gule gule kullan bence clio guzel bır arac pazarlıgını yaptıysan sorun yok demektır

http://www.sikayetvar.com/?ara=clio&loc=ara

Sikayetvar.com dan alınmıştır...

RENAULT Sıfır Araçlara Bagaj ve Torpido Lambası Koymayı Unutmuş çakır [01 Aralık 2006, 09:00]
    2006 yılı l4 Nisan’da Renault clio lll hb l200 motor 16 v 75 b Alanya bayisinden araba aldım. Sıfır km olmasına rağmen bir sürü para ödüyorsunuz fakat arabanızın arka bagaj ve torpido lambaları takılmamış, yerleri boş bırakılmış. Renault fabrikasının kalite kontrolü her halde yok.

Galiba bu araçlar son kontrolsüz tüketiciye satılıyor. Gece yolculuğunuzda el feneriniz yok, bagajdan bir şey alacaksınız nasıl görebilirsiniz? Mantık bile yürütemiyorum. Bu konuda şikayetçiyim, ama bir şey yapılacağını da düşünmüyorum. Zaten bu araçtan memnun olmadım. Rampa çekişlerinde bir koku geliyor, kasa ağır uygun yakıt yakar diye düşünmüştüm, l400 motordan hiç farkı yok.^^

RENAULT Clio’larda Neden Torpido Ve Bagaj Aydınlatması Yok? kuzuguden [18 Kasım 2006, 09:00]
    Yaklaşık 1 ay kadar önce clio III 1.2 16 v bir araç satın aldım. Araç gerçekten donanım ve konfor yönünden doyurucu ancak araçta bagaj ve torpido lambası yok maalesef. Anlayamıyorum konfor ve donanım olarak aynı sınıftaki yerli araçlarla kıyasladığınızda gerçekten çok iyi bir araç ama maliyeti göz ardı edilebilecek bu donanımdan tasarruf edilmiş. Gece bagajdan ve torpido gözünden bir şey almak veya bir şey aramak ölüm. Kesinlikle bu kadar köklü bir firmaya yakışmayan durum.%

RENAULT Clio III’lerde Olması Gereken Torpido ve Bagaj Aydınlatması Yok! FBALÇAL [05 Ağustos 2006, 09:00]
    24.04.2006 tarihinde 2006 model Renault clio III aldım. Aracı satın aldıktan sonra fark ettimki torpido ve bagajda aydınlatma lambaları bulunmuyor. Renault gibi köklü ve saygın bir firma acaba bu aydınlatma yerlerine ampullerini takmayı mı unuttu gibi garip ama bir o kadarda trajikomik bir düşünceyle aracı aldığım firma yetkili servisine başvurdum. Firma yetkilileri satılacak olan diğer araçları da inceledikten sonra aydınlatma yerlerinde bulunmayan ampullerin takılmadıklarını beyan edip aynı şikayetten başka bir alıcının da başvurduğunu ve ona da aynı cevabı verdiklerini söylediler.

Ben de madem firma takmamış kendim alıp taktırayım düşüncesiyle servisten bu aydınlatma ampullerinden istedim. İşte olayın en garip noktalarından biri daha serviste de bu lambalardan bulunmuyor. Daha önceden kullandığım otomobil 1994 model bir Renault idi ve bu aydınlatmalar o araçta bile vardı. Şimdi aldığım araç 2006 model ama ne ilginçtir ki aydınlatma yerleri bulunuyor ama ampulleri takılmayıp bu basit düzenek biz müşterileri mağdur ediyor. Şimdilik gece aracımın bagajını açtığımda çakmakla idare ediyorum peki bu ne zamana kadar böyle gidecek? Kaç Renault clio III sahibi bu işkenceyi çekecek? Bir müşteri olarak bu konu hakkında daha geniş bilgi verilmesini ve mağduriyetimin giderilmesini istiyorum.%

RENAULT Aracımın Kapı Köşelerinden Rüzgar Sesi Geliyor! fikret336 [21 Mayıs 2006, 09:00]
    Sıfır kilometre Renault clio sembol araç aldım. Aracın kapı köşelerinde 80 kilometre hıza ulaştığımda rüzgâr sesi aşmaya başlıyor. Servise başvurduğumda bunun arıza kabul edilmediğini araca böyle binmem gerektiğini, ayrıca servis görevlisi sesi duymamam için teyp sesini açmam gerektiğini söyledi. Buna canım çok sıkıldı ve Renault müşteri hizmetlerini aradım. Onlarda ilgilenmediler. Bu sorun gerçekten arıza sayılmıyor

quote:

Orjinalden alıntı: shelby_88

alizede yksa sende almazsın bu kadar basit parayı veren istediği araca biner + kore malı araç mı alalım sıfır alırsın geri vitersi arızalı çıkar servise gidsersin bunlar böle_ ne demek bu ya gir hyundaiye şikayetlere bi göz at onlar gitsin bisiklet yapsın + symbolün ncap testi bende vardı ya 3 yıldızdı sanıyorum aklımda değil
    quote:

Orjinalden alıntı: carenfly

Sen kimsin kardeşim. Adam sormuş alayım mı diye . Bilmiyo ki sormuş. sana noluyo. Sana mı dedik , şu nu kontrol et, bu nu kontrol et diye. sana noluyo? Daha geçen yıl sattıkları alize modelinde arka koltuk başlıkları yoktu kardeşim, halada arkada manuel cam kolu var. Böle arabamı kaldı piyasada. Nerde koymuşlar hepsini, Bu kafayla bu arabaları daha çok satarlar size. "Reno olsun taştan olsun" zihniyeti,

• iide bunalrın hepsi aynı arıza zaten clio 3lerde demkki bu aydınlatmalar yok alıken dikkat etsin..
    benim aracımda bunlar mevcut_ ki topalsan 2 şikayet ediyo bunun renaultta olması çok çok doğal çünkü araç pazarında %25 pazar opayı ait wv /opel/bmw bunalrda şikayet yokmu sanıyosunuz arkadaşım golf aldı kemerlerden ve filtreden ses gfeliyo onu napcaz.. o bende yok sessiz gidiyorum___şikayet arasanız hepsinde var
    arçelk/beko da sabah 8 akşam 12 de eve gidiyordum arıza yüzünden dandikmi demek bu_ ama beyaz eşya pazarının büyük kısmı bunlara ait ne akdar çok olursa arıza olma olsaılığıda artar beğenemyen fazla para verri sağlam alır sıfır bmw alanda servisten çıkmayan gördüm--->
  • HYUNDAİ Yokuşta Park Edilince Çalışmıyor bobmarley [19 Aralık 2006, 09:00]
    Hyundai accent 1,6 automatic marka arabamla sorun yaşamaktayım. Hangi otomatik arabanın gösterge panelinde otomatik vites göstergesi olmaz. Tabiki bu Hyundai'de. Artı bir özellik olarak gösterge panelinde hangi vites tercihi yazıyor. Geri vitese alacağım, geçti mi diye vitese bakıyorum. Bu genelde bayan sürücülerde sorun oluyor.

Dik yokuşlarda aracın ön takımından sesler geliyor. Vites otomatik geçerken sanki bazı parçalar yere düşüyor. Bu arada araba 10 bin kilometrede. Araçta bir çok özellik var. Bu olay literatüre girer. Geçen gün dik bir yokuşa park ettim. Arabanın önü havada doğal olarak. Geldiğimde araba çalışmadı.

Mekanın otoparkçısı Hyundai'lerde böyle sorunlar yaşandığını ve benzin deposundan kaynaklandığını söyledi. Motora benzin gitmiyormuş. Doğal olarak araba çalışmıyor. Neredeyse gittiğimiz restoranda herkesin anahtarlarını aldık ve arabaları tek tek çıkardık. Benim Hyundai'yi düzlüğe çektik ve çalıştı. Park ederken artık bunu gözönüne alıyorum.^^

HYUNDAI ASSAN’ların Yakıt Deposu Paslandı chetos [14 Aralık 2006, 09:00]
    Aralık 2005’de Kocaeli Fertan Otomotiv’den 2006 model "0" km. Hyundaı accent Admıre dizel araç satın aldım. Aldığım tarihten itibaren aracın ön düzeni ile ilgili uzunca bir süre sorun yaşadıktan sonra (bu şikayetlerim Hyundaı firmasında da kayıtlıdır) nihayet ısrarlı rot ayarı ve lastik balansı isteğimi yerine getirerek haklı bir şikayetimin olduğunu gördüler ve sorunumu 9. ayda çözdüler.

10 Aralık’ta aracıma mazot alırken, pompa görevlisi tabancayı depoya dayadığında bir şey fark ettim. Dikkatlice baktığımda, depoya giden borunun iç yüzeyinde paslanma başladığını gördüm. Elimi sürdüğümde ise bu pas lekesinin taze olduğunu ve kabarmalar olduğunu aşağıya doğru da devam ettiğini tespit ettim.

Tabi bu inanılması zor bir şey ama gerçek. Teyit etmek için benimle birlikte aynı tip dizel araç aldırdığım iki arkadaşımı telefonla arayarak onlarda da aynı şeyin olup olmadığını sordum ve çarpıcı cevabı aldım. Aynı şey, yani depo içinde paslanma var. Bir yakıt deposunun paslanması demek aracın yakıt filtresi olsa bile yakıtla birlikte pasın motora gitmesi demek.

Milyarlar sayarak aldığımız aracın deposunun dönüşümlü metal bir malzeme ile yan sanayiye ürettirildiğini düşünmekteyim. Ayrıca bu tipte üretilen bu araçlara eğer aynı depolar konulduysa şu anda hepsinin deposunun içi paslanmış demektir.
    İlk olarak ön düzen ile ilgili yaşadığım tatsızlığı, araç alan arkadaşlardan biri daha yaşadı.

Sorunu düzelttirebilmem için servise gidiş geliş 100 km’den, 3 kere 300 km. yol yaptığım da cabası. Yine bu sorun ile ilgili kontrol yapılmak istenecek ve ben yine 100 km. Gidip geleceğim ve maliyet yine bana olacak.

Bence müşteri memnuniyeti sadece hesaplı araç satmak ve 5 yıl/10 yıl garanti vermek değil, garantiyi dahi gerektirmeyecek kalitede üretimi sağlayabilmek.

Belki bu isteğim biraz fazla abartılı olacak ama dünyaca ünlü firmaların yaptığı gibi Hyundai firmasınca tüm dizel accent Admire (benzinli araçlarda depo ağzında plastik bir parça olması nedeniyle ve diğer modelleri bilemediğim için) araçlarını servislere çağırarak bu kontrolün yapılmasını, gerekiyorsa bu depoların doğru olarak imal edilmiş paslanmaz çelik v.b. Malzemeden üretilmiş olanı ile değiştirilmesini talep ediyorum.^^

HYUNDAI’nin Bitmeyen Sorunları mustafadogular [09 Ekim 2006, 09:00]
    Şubat 2006’da Gaziantep Ayintap Plaza’dan Hyundai accent era 1.4 select marka araç aldım. Aldığım aracın sorunları bitmek bilmedi. İlk önce, aracımı yıkarken sol far içine su aldı, klimaya fabrika çıkış gazı basılmamış ve boruları gevşek kalmış, direksiyon milim arıza yaptı ve servis parçayı değiştirdi. Fakat servisten çıkar çıkmaz direksiyonum kilitlendi, aynı gün içerisinde ikinci kez direksiyon mili değişti. Cd mp3 çalar arıza yaptı, amortisör arıza yaptı, daha sonra yine direksiyon mili arıza yaptı. Şu an direksiyon milim halen arızalı, servis parçanın en erken 15 gün içinde geleceğini söyledi.

Benim servise olan uzaklığım 130 km. Şu ana kadar aracımı garanti kapsamındaki arızalardan dolayı servise götürmek için 2500 km’ye yakın kilometre yaptım. Müşteri hizmetlerini aradığımda ise arıza yirmi defa da olsa servise götürün yaptırın, bu bizim sorunumuz değil diyorlar.

Buradan herkesi uyarıyorum; Hyundai yetkililerinin ilgileri sadece malı satıncaya kadar, daha sonra hiç ilgi göstermiyorlar. Garanti şartlarına göre bir yıl içinde dörtten fazla arıza yapan aracı değiştirmek zorundalar. Garanti şartlarını Sanayi Bakanlığı zorunlu yaptığı için koyduk, firma olarak uygulamıyoruz diye yanıt veriyorlar.^^

vedaha o kadar farklı ve çok sorun varki bi lamba sorunu bunda hiiiiççç kalır arasan şikayet çok

• Shelby_88 arkadaşım, yazdıklarını anlamak gerçekten de çok zor. Herhalde çok hızlı yazıyorsun. Kelimelerin birbirine girmiş...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.