Şimdi Ara

süzme sayaçla ortak elektrik faturamı komşum yüzünden ödeyemiyorum,yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
40.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba ,kiracıyım ve bulunduğum eve taşınalı iki ay oldu ,şimdiden hayatım cehennneme döndü
    oturmaya başladıktan sonra elektrik sayacımızın ortak olduğunu öğrendik meğer süzme sayaç varmış,durum üsülsüz elektrik kullanımına giriyor ama kışın en soğuk zamanındayız ve ihbarda bulunamıyorum ,ihbarda bulunduğumda direk elektrik kesiliyor bir daha ne zaman açılacağı belli olmaz bu arada 4.5 yaşındaki kızımız ve biz donarız ,taşınmak desek buraya taşınırken 2500 tl harcadık bir kuruşumuz kalmadı yani herşekilde kapana kısıldık
    asıl sorun şu ;faturayı paylaştığımız alt kat komşumuz bizden öncekilerin ve ondan öncekilerin taşınma sebebiymiş ,adam ödemiyor kendi payını her ay aynı sorun yaşanıyor fatura tarihi geçiyor ihbarname geliyor elektrik kesiliyor ancak kendin artık yeter açılsın elektriğim dersen kendin tüm toplam faturayı ödüyorsun o zaman açılıyor fazladan ödenen miktar +gecikme faizi+açma kapama bedeli senin cebinden çıkıyor
    keşke bahsetselerdi bu durumdan en azından süzme saat olduğu söylenseydi gider başka yerden tutardım evi
    ne yapacağım polise gidemiyorum ,elektriksiz nasıl ısınırız bilmiyorum hadi karanlıkta mum yaktık
    bu arada kızıma alerjik astım teşhisi kondu sürekli doktordayız tahliller testler röntgenler ekonomik olarak göçtük ,astım krizi geldiği zaman her 4 saatte bir ev tipi nebulizatör denen bir cihaz var ilacını maskeyle birlikte bu cihazla veriyoruz yani elektrikle
    inanın evde huzur kalmadı eşimde bende sürekli sinir halindeyiz çocukta bizden etkileniyor sürekli huzursuz ağlıyor ,dün akşam neden mutsuzsun kızım neyin var dedim "ben hep mutsuzum ki zaten hiç gülmem ki ben" deyince gözlerimden yaşlar boşandı

kötü insanlara karşı okunacak duaları filan araştırmaya başladım inanın o kadar çaresizim
    ev sahibi hiçbirşey yapmıyor parayı kendiniz alın beni ilgilendirmez diyor
    az önce öğrendimki diğer komşuların hiçbiri onlara kapı açmıyormuş hiç konuşmuyormuş mahalleli bile
    buraya bunları neden yazdım sizlerden ne tür cevaplar bekliyorum bilmiyorum belki "sabret kardeş " demeniz bile bir destek olur
    ama ne olur polise gidin avukat tutun gibi şeyler söylemeyin bunları yapmak çok zor şeyler söylemek kadar kolay değil
    hele ki hasta bir çocukla uğraşıyorsanız cebinizde ancak o günki yiyeceğiniz kadar paranız varsa ve dışarısı dondurucu soğuksa ve sığınacak bir akrabanız bile yoksa ...
    yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ortak Elektrik Faturası Sorunu ve Çözümleri

Elektrik faturalarını komşularınız ile paylaşmanız gerektiğinde, süzme elektrik sayacı nedeniyle haksız yere yüksek ücretlerle karşılaşabilirsiniz. Bu tür durumlarda, aşağıdaki bilgiler sorununuzu çözmenize yardımcı olabilir:

Süzme Elektrik Sayacı Nedir?

Süzme elektrik sayacı, genellikle birden fazla konutu besleyen tek bir elektrik sayacından, izinsiz olarak dallanarak oluşturulan yasa dışı bir elektrik bağlantısıdır. Bu bağlantı, gerçek elektrik tüketiminizi ölçmeyen ve komşunuzun tüketimini de size yansıtan hatalı faturalara yol açabilir.

Ortak Elektrik Sayacı Ayırma Maliyeti

Ortak elektrik sayacını ayırmak için gereken maliyet, elektrik dağıtım şirketine ve bölgenizdeki işçilik ücretlerine göre değişiklik gösterir. Genellikle, yeni bir elektrik sayacı kurulumu ve kablolama çalışmaları için birkaç bin lira harcamanız gerekebilir.

Süzme Sayacı Yasal mı?

Süzme elektrik sayacı yasa dışı bir uygulamadır ve ciddi hukuki sonuçlara yol açabilir. Elektrik dağıtım şirketleri, süzme bağlantıları tespit ettiğinde yüksek cezalar ve yasal işlemler uygulayabilirler.

Ortak Elektrik Faturaları ve Süzme Sayaçla Mücadele

• Komşunuzla iletişime geçin ve süzme sayaç konusunu dile getirin.
    • Elektrik dağıtım şirketine şikayette bulunarak süzme bağlantıyı bildirin.
    • Hukuksal yollara başvurarak süzme bağlantının kaldırılmasını ve haksız yere ödediğiniz faturaların iadesini talep edin.

Ortak elektrik faturalarında süzme elektrik sayaçları nedeniyle sorun yaşarsanız, bu adımları izleyerek yasal haklarınızı koruyabilir ve adil bir fatura ödemeyi sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yukari tukursen biyik aşağı tukursen sakal Allah yardimcin olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: akıldakalıcı

Yukari tukursen biyik aşağı tukursen sakal Allah yardimcin olsun
    Allah yardımcınız olsun umarım her şey en yakın zamanda yoluna girer

Orijinalden alıntı: Chelonian

Alıntıları Göster
    komşularınız nasıl tipler yani bunları gidip onlara da anlatsanız '' bak kardeşim hastam var yeni taşındık masrafımız çok bu faturayı ben tek başıma kaldıramıyorum elektriksiz de yapamıyoruz vs deseniz tepkileri ne olur ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karapapakk -- 9 Aralık 2013; 1:30:12 >

Orijinalden alıntı: Chelonian

Alıntıları Göster
    Çok zor bir durum hocam ısınma sorununu sobayla filan çözebilirsiniz ama kızınız için sabretmelisiniz allah kolaylık versin.

Orijinalden alıntı: karapapakk

komşularınız nasıl tipler yani bunları gidip onlara da anlatsanız '' bak kardeşim hastam var yeni taşındık masrafımız çok bu faturayı ben tek başıma kaldıramıyorum elektriksiz de yapamıyoruz vs deseniz tepkileri ne olur ...

Alıntıları Göster
    müdür yengeyi ve kızı annene ya da kaynanana yolla sonra elektirik idaresine git işi hallet kıyağımıda unutma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz eve taşınırkende aynı sıkıntı vardı. Ev sahibine resti çektik bu böyle olmaz diye, bir kirayı vermeyiz sayacı yaptıralım dedik ve saatleri ayırdık. Derdini komşun anlamıyorsa ev sahibine aç konuyu hocam. Allah sabır versin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: karapapakk

Alıntıları Göster
    evsahibini aradım bu böyle devam edemez dedim yukarıda anlattığım herşeyi 2şer kez tekrar ederek anlatmak zorunda kaldım sürekli sözümü kesiyor konuşmama bile izin vermiyor ,burada usulsuz elektrik kullanımı var paylaştığım kişi vermeyi reddediyor ne yapmamı bekliyorsunuz ihbar mı edeyim ne yapayım dedim ,ihbar edersen sen zararlı çıkarsın dedi senin elektriğin kesilir bana birşey olmaz dedi ,size de usulsüzlükten ceza kesilir dedim ,benim sizden aldığım 1 aylık kira cezayı fazla fazla öder benim malım mülküm çok ceza bana koymaz dedi,alt kattaki kiracıya yaptırım uygulayın o zaman ödesin faturasını dedim ,o sizin probleminiz ben alacağım paraya bakarım dedi
    çok sıkı bir ev sahibiydi zaten her ay için ayrıca senet imzalattı
    polise gideyim tamam sonra ne olacak
    ben kimseden birşey istemiyorum buraya ağlamaya da gelmedim,sadece yazarken duygusallaştım işte duygusuzda yazabilirdim
    "komşum kendine düşen elektrik payını ödemiyor ,ev sahibi adamı evden atmıyor ben başka yere taşınamıyorum ne yapmalıyım
    a- memleketin dört bir yanından akrabalarını topla irice olanları adamı bi güzel dövdürt
    b-polise gidip dinsizin hakkından imansız gelir deyip adam hakkında yalan da olsa ,ihbarda bulun "evime zorla girdi çocuğumu ve beni öldürmekle tehdit etti vs sonuçta aksini kimse iddia edemez ,adam taşındığımdan beri kapımı aşındırıyor yok borç para ver yok faturamı sen öde (su faturasını) adfam hasta herkes anlamış bunu ,polis birkez komşulara sorsa dengesizlikleri ortaya çıkacak belki de
    c- en karasından büyü yap çarpılsın (umarım forum kurallarına aykırı değildir bu son yazdığım öyleyse siliniz lütfen)
    d-konuşmak kolay ,kolaysa sen yap

desteğiniz ve ağır eleştirileriniz için teşekkürler arkadaşlar bazen insan kendine açımaktan mantıklı düşünemiyor
    en azından polise gidersem başıma neler gelir onu söyleyin beni en çok o korkutuyor ,
    -ya ailecek karakola götürülürsek çoluk çocuk rezil olursak oralarda
    -usulsuzlük polis tarafından tespit edilirse bu soğukta ne yaparım
    -ev sahibinim tepesi atar ve elinde bize karşı ne koz varsa kullanırsa(kötüye birşey olmuyor olan hep iyi niyetliye oluyor zaten )
    para vermeyin akıl verin
    nazik olmanıza gerek yok yerden yere de vurabilirsiniz dobralığı severim beni kendime getiriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: pi10

hangi sehir ?
    ev sahibinle sözleşme yaptınsa sözleşmen ile git, elektriği üzerine al, sayacı taktır.
    DaMaGe#21380
    PaMiRaZ#2242
  • Bir an önce şikayet et o sayacı düzelttir. Sen salak mısın başkasının kullandığı elektriği ödeneceksin. 2 günlüğüne kalacak yer bul. Gerekirse ufak bir Motel veya pansiyonda kal bir an önce o işi hallet. Kızının rızkını o şerefsize yedirmek istiyorsan şu an yaptığın şeyi yapmaya devam et.
    Ayrıca eşini de tebrik ederim, sağ duyulu ve sabırlı bir insan anlaşılan. Ben olsam yakarım ortalığı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: baymirza

ev sahibinle sözleşme yaptınsa sözleşmen ile git, elektriği üzerine al, sayacı taktır.

Alıntıları Göster
    elektriği üzerime alacağım ama hocam buraya süzme sayaç takılmasının bir sebebi var muhtemelen dairenin ruhsatı yok ,yani oda usulsuz
    bu arada kişisel bilgilerim
    antalyadayım
    bayanım(duygusallığım bu yüzden)
    hayatımda hiç polisle muhatap olmadım

Orijinalden alıntı: lightlila

elektriği üzerime alacağım ama hocam buraya süzme sayaç takılmasının bir sebebi var muhtemelen dairenin ruhsatı yok ,yani oda usulsuz
    antalyadayım

hanım hanım sözleşme yapmadın mı sen o evi kiralarken? Hem Antalya çok soğuk olsa ne kadar soğuk olabilir ki?
    DaMaGe#21380
    PaMiRaZ#2242
  • quote:

Orijinalden alıntı: baymirza

quote:

antalyadayım

hanım hanım sözleşme yapmadın mı sen o evi kiralarken? Hem Antalya çok soğuk olsa ne kadar soğuk olabilir ki?

Alıntıları Göster
    şu an burası 3 derece elektrikli soba kullanıyoruz zor ısınıyor alt katımız tadilatta boş bir daire onun altındaki de sorun yaşadığımız şahıslar

şunu sorsam bu daire ruhsatsız ise yinede elektrik saatini üzerime alabilirmiyim
    evet kontratta imzaladık her ay için ayrı ayrı senet de imzalandı
    ödediğimiz kiraya karşılık senetlerimizi alıyoruz

• quote:

şu an burası 3 derece elektrikli soba kullanıyoruz zor ısınıyor alt katımız tadilatta boş bir daire onun altındaki de sorun yaşadığımız şahıslar

şunu sorsam bu daire ruhsatsız ise yinede elektrik saatini üzerime alabilirmiyim
    evet kontratta imzaladık her ay için ayrı ayrı senet de imzalandı
    ödediğimiz kiraya karşılık senetlerimizi alıyoruz

Alıntıları Göster
    ev alma komşu al diye boşa dememişler,şahsen evimiz amcamlarla yan yana o halde sıkıntılar yaşadık elin adamı ne diye taksın ki...geçmiş olsun bulursunuz inşallah bir çözüm

• Bence yarin vali,kaymakam, belediye başkanı, elektrik müdürü kimi bulursaniz yanina gidin derdinizi anlatın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Willy Willie

ev alma komşu al diye boşa dememişler,şahsen evimiz amcamlarla yan yana o halde sıkıntılar yaşadık elin adamı ne diye taksın ki...geçmiş olsun bulursunuz inşallah bir çözüm

Alıntıları Göster
    ev sahibime ödediğim fazla elektrik kadar eksik kira vericem ne yapacak bakalım
    ben alacağım paraya bakarım dedi
    alacağın bu kadar diyeceğim

eşim evet sakin bir insan kavga gürültü olmasın işime gidip geleyim,huzurum olsun
    polislik işim olmasın(kavgacı olsun da istemez dim o da başa bela)

• quote:

ev sahibime ödediğim fazla elektrik kadar eksik kira vericem ne yapacak bakalım
    ben alacağım paraya bakarım dedi
    alacağın bu kadar diyeceğim

eşim evet sakin bir insan kavga gürültü olmasın işime gidip geleyim,huzurum olsun
    polislik işim olmasın(kavgacı olsun da istemez dim o da başa bela)

Alıntıları Göster
    belediyenin beyaz masası derdime care olur mu sizce hocam ?

belediyenin beyaz masası derdime care olur mu sizce hocam ?

Alıntıları Göster
    bu arada elektriği üzerime almam için bunları vermem gerekiyormuş
    Emlak Beyannamesi (İlgili İlçe Belediyesinden alınacak)
    Tapu Aslı yada Fotokopisi
    T.C. Kimlik Numarası yer alan Kimlik Belgesi
    339 TL Abonelik ve 147 TL Teminat Bedeli
    Vergi Levhası
    İmza Sirküleri
    314 Teminat Bedeli ve metrekareye göre değişen Abonelik Bedeli
    ve daha bir sürü belge sadece ev sahibinin bileceği şeyler arsa pafta parsel vb bilgiler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.