Şimdi Ara

suyun tadi neden kotu olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
6.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    canim istiyor siseyi dikiyorum kafaya suyun tadi hic hos gelmiyor sanki biri tuz katmis gibi ama su tuzluda degil.yani nasil tarif edeyim suyun tadi bozuk gibi icince istemsizce yuzum kasiliyor(limon icerken oldugu gibi dusunebilirsiniz).

sebebi nedir bilen varmi acaba internette aradim ama pek ise yarar birsey bulamadim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Suyun Tadı Neden Kötü Olur?

Suyun tadındaki kötülük, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. En yaygın nedenlerden bazıları şunlardır:

• Çözünmüş Maddeler: Su, mineraller, metaller ve organik maddeler gibi çeşitli çözünmüş maddeler içerebilir. Bu maddeler suyun tadını acı, metalik veya tuzlu yapabilir.
    • Klor: Belediyeler genellikle suyu dezenfekte etmek için klor kullanırlar. Ancak klor, suya hafif bir koku ve tat verebilir.
    • Borular: Suyun geçtiği borular, pas veya korozyon nedeniyle suyun tadını değiştirebilir. Örneğin, bakır borular suya metalik bir tat verebilir.
    • Bakteri: Su, bakteri gibi mikroorganizmalar içerebilir. Bu mikroorganizmalar suyun tadını bozabilir ve hatta hastalığa neden olabilir.
    • Su Arıtma Sistemleri: Su arıtma sistemleri suyu temizlemek için tasarlanmış olsa da bazı durumlarda suya kötü bir tat verebilirler. Örneğin, su yumuşatıcıları suya tuzlu bir tat verebilir.

Suyun Tadı Acı Geliyorsa

Suyun tadı acı geliyorsa, bunun nedeni yüksek oranda çözünmüş maddelerin, özellikle de magnezyum ve kalsiyum tuzlarının varlığı olabilir. Ayrıca, suyun geçtiği borulardaki pas veya korozyon da acı bir tada neden olabilir.

Suyun tadını iyileştirmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

• Suyu bir sürahiye veya kaba koyup birkaç saat bekletin. Bu, çözünmüş maddelerin çökmesine ve suyun tadını iyileştirmesine yardımcı olacaktır.
    • Suyu bir su filtresi kullanarak filtreleyin. Bu, sudan çözünmüş maddeleri ve bakterileri uzaklaştıracaktır.
    • Suyun geçtiği boruları kontrol ettirin ve gerekirse değiştirin.
    • Su arıtma sisteminizi kontrol ettirin ve gerekirse bakımını yapın veya değiştirin.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra suyun tadında hala kötüleşme varsa, bir su testi yaptırmanız önerilir. Bu, suyun tadını bozan spesifik kirleticilerin tanımlanmasına yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kuduz olmussun hocam beynin suyu reddediyor. Helvan fıstıklı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuzduz olmuşun sevdiklerine son kez sarıl
  • Çok basit bence nezle olmuşsun Olur ya hani ağzının tadı kaçar herşeyin tadı kötü gelir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: retro.

su son bir kac haftadir su icemiyorum.
    canim istiyor siseyi dikiyorum kafaya suyun tadi hic hos gelmiyor sanki biri tuz katmis gibi ama su tuzluda degil.yani nasil tarif edeyim suyun tadi bozuk gibi icince istemsizce yuzum kasiliyor(limon icerken oldugu gibi dusunebilirsiniz).

sebebi nedir bilen varmi acaba internette aradim ama pek ise yarar birsey bulamadim

aile hekimi yada doktora danışmak en iyisi

• Kanalizasyon karışmıştır suya.
  •  suyun tadi neden kotu olur?

Görünce bir titreme geldi mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    buzdolabindan neden su akar?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • özkaynak mı içtin,ben de geçen özkaynak içmiştim sanki içinde aliminyum çubuk bekletilmiş gibi tat geldi.keşke marka vermeseydim ban filan oluyor mu marka verince?
  •  suyun tadi neden kotu olur? gözüktü.
  • Sen limona ne diyorsun lae?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  •  suyun tadi neden kotu olur?
  • helvan neyli olsun?
  • kullandığınız suyun markasını değiştirin isterseniz
  • Bazen sulardaki ilaç oranını arttırıyorlar, suyun hem tadı hem kokusu iğrenç geliyor insana.
  • Isı durumu tadını etkileyebiliyor bazen
  • Ben doktor adayıyım. Hemen acile git bu işin şakası yok

• Şimdi bir market/bakkala git "erikli su" al ve iç
    Aynı şey oluyorsa alıntıla

• dedigim gibi 2 haftadir durum bu
    musluk suyu zaten icemiyorum icince bosaltim sistemi ucuyor(ishal)
    geriye kalan bircok markayi deniyorum ama biri normal geliyor biri kotu geliyor ayni sisedeki sabah iyiken aksam icince kusacak gibi oluyorum.
    birde kokuya karsi cok hassaslastim sabahlari 30dk bir yolu bisikletle gidiyorum bugun sanirim benden once cop arabasi yolda gitmis ve suyu akmis diye bisikletten indim en yakin kapali bir mekana daldim eger midem dolu olsaydi kesinlikle kusmustum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.