Şimdi Ara

Sicak Su Borusu Olarak Ne kullaniyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evdeki sicak su tesisatina kullanmak icin ne tur borular kullaniliyor.
    sicak su soguk su borusu diye bir ayrim var mi?
    normal beyaz plastik boruyu kullansam randiman alir miyim?
    extradan uzerini kaplamam gerekir mi?

• yarım parmak plastik boru kullanın izolasyon gerektirmez. standart hep böyledir.
  • Bizim banyoya 2 sene önce tadilat yapıldı, boruların hepsi sil baştan yenilendi.
    Yanlız şimdiki aklım olsaydı sıva altındaki sıcak su borularının betona temas etmesini bişekilde engellerdim, mutlaka yalıtım malzemesiyle kaplatırdım. Ama olmadı, öylece direk sıva altına yerleştirildi. Duş alırken sıcak suyu kapattığınız vakit çok geçmeden su soğuyor. Kombiden banyoya gelen sıcak su borusunun mesafesi çok uzaksa yalıtım yapmaya değer bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alaçatı

Bizim banyoya 2 sene önce tadilat yapıldı, boruların hepsi sil baştan yenilendi.
    Yanlız şimdiki aklım olsaydı sıva altındaki sıcak su borularının betona temas etmesini bişekilde engellerdim, mutlaka yalıtım malzemesiyle kaplatırdım. Ama olmadı, öylece direk sıva altına yerleştirildi. Duş alırken sıcak suyu kapattığınız vakit çok geçmeden su soğuyor. Kombiden banyoya gelen sıcak su borusunun mesafesi çok uzaksa yalıtım yapmaya değer bence.

duş alırken sıcak suyu kapatıp tekrar açtığınızda kombi yeniden ateşleyecek ve buda 5-10 sn tesisattan soğuk su geçmesi anlamına gelir. yani soğuk su gelmesi normal. bu her tesisatta var. kombinin çalışma prensibiyle alakalıdır.
  • bizim sucu izolasyon malzemesi ile kaplamak istiyor, mesafe biraz uzun (25 metre) . baska biri kaplamaya gerek yok diyor.
    galvanizli boru olsa kaplanabilir belki diye dusunuyorumda, artik plasik boru satiyorlar. plasik borularda da kimi siyah boru alacaksin diyor kimi de normal beyaz boru al sicak soguk ayrimi yok diyor, ikilemde kaldim anlayacaginiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: otuz3

bizim sucu izolasyon malzemesi ile kaplamak istiyor, mesafe biraz uzun (25 metre) . baska biri kaplamaya gerek yok diyor.
    galvanizli boru olsa kaplanabilir belki diye dusunuyorumda, artik plasik boru satiyorlar. plasik borularda da kimi siyah boru alacaksin diyor kimi de normal beyaz boru al sicak soguk ayrimi yok diyor, ikilemde kaldim anlayacaginiz

25 metre az bir mesafe değil. Vakit erkenken boruları izalasyon malzemesiyle kapattır derim, faydasını görürsün, zararını görmezsin. Tesisatçı ne derse desin önemli değil onlar bakar işin kolayına.

Bizde geçen seneye kadar kombi yoktu, onun yerine elektrikli termosifon kullanıyorduk. Bahsetmiş olduğum ısı kaybının aynısını termosifonda da yaşıyordum.
    Kışın buz gibi betona temas eden sıcak su borusunda ısı kaybının oluşması gayet doğal, çünkü hiçbir yalıtımı yok.
    Daha az enerji, daha az su harcamak istiyorsanız yalıtım yaptırmanızı öneririm.

• yalitim yaptirmak istiyorum ancak, kimi malzemeciler sicak su borusu icin siyah boru satiyorlar, kimiside farketmez ikiside icme suyu borusuyla olur diyor. ikilemde kaldim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    buzdolabindan neden su akar?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

yalitim yaptirmak istiyorum ancak, kimi malzemeciler sicak su borusu icin siyah boru satiyorlar, kimiside farketmez ikiside icme suyu borusuyla olur diyor. ikilemde kaldim

Borular beton içinde kalacaksa beyaz pprc boruyu izoflex ile izole edin yada beyaz kompozit (cam elyaflı) pprc boru kullanın kendinden izolasyonlu kalorifer sistemlerinde kullanılan borudur.
  • quote:

yalitim yaptirmak istiyorum ancak, kimi malzemeciler sicak su borusu icin siyah boru satiyorlar, kimiside farketmez ikiside icme suyu borusuyla olur diyor. ikilemde kaldim

usta içinden musluk için sıcak su geçmeyecekmi bu borunun? benmi yanlış anladım?
  • oguzenerji O kullanıcısına yanıt
    borudaki cam elyaf ne gibi bir yalitim sagliyor acaba? herkes yalitimli boru vs diye satiyor ama cam elyaf plastige dayaniklilik versin diye koyuluyor, yalitimla ilgisi yok diye biliyorum. hem boru yalitimli olsa nolur olmasa nolur oksijen bariyerli(ekler dahil) olsun da yalitimli olmasa da olur :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

borudaki cam elyaf ne gibi bir yalitim sagliyor acaba? herkes yalitimli boru vs diye satiyor ama cam elyaf plastige dayaniklilik versin diye koyuluyor, yalitimla ilgisi yok diye biliyorum. hem boru yalitimli olsa nolur olmasa nolur oksijen bariyerli(ekler dahil) olsun da yalitimli olmasa da olur :)

• evet sicak su tesisatini musluklara baglayacagiz. su borulari banyo ve mutfak icin. onadan haric soguk su (icme suyu) tesisatini ellemeyecegiz oldugu gibi kalacak
  • plastik boruyu hava almayacak sekilde izole etsem sisme yaparmi?
    sicaktan plastik boru sisme yapar diye korkuyorum. diger tanidiklarimin sicak su tesisatinda hic yalitim yok
  • plastik boru sicaktan sisme yapmaz mi?
  • boruyu, dışı folyolu polietilen boru kılıfıyla (ya da camyünü ) izole edin,güzel sonuç alırsınız...
  • ısınma için kullanılan tesisat haricindeki, kullanım suyu için çekilen borulara izolasyon yapılmasının çok bir fayda sağlayacağını düşünmüyorum. yarım parmak standart beyaz boru iş görür diye tahmin ediyorum. 25 metrenin kendisi başlı başına bir sorun ama.
  • eskisi gibi galvanizli boru yok. plastik boru geldi mertlik vozuldu deyor tesisatci.
    ne yapacagimi sasirdim ki galvanizli olsaydi disini cam yunu veya elyafca guzelce kaplayacakim. mesafe bazi nokalarda 35 metreyide geciyor
  • otuz3 kullanıcısına yanıt
    Dizayn yeni boru üretmiş birde onu inceleyin.

http://www.dizayngrup.com/product-detail/dizayn-elit-pipe.html
  • kisa bir donem dizayn ile calismistim. fabrikasi esenyurt tarafindaydi, kirac dolmuslari ile giderdik. fena degildir iyi insanlardir ama yinede pek guvendigim bir marka degil
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.