Şimdi Ara

Suyun birden soğuyup ısınması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,benim sorunum şöyle.Banyoya girip sıcak soğuk karışık suyu ayarlıyorum termosifon gayet güzel ısıtıyor ama biraz sonra basınç düşüyor ardından yükseliyor ama bu kez su buz gibi geliyor biraz sonra bu sefer ykanılamayacak kadar sıcak akıyor ve bu böyle devam ediyor.

    Tesisat şöyle.Ev iki katlı tipik bodrum evi.En üstte güneş paneli ve elektrik kesintisine karşı 300l lik küçük bir depo var ,güneşsiz günler için içeride bir de Arçelik termosifon.Termosifon açıksa panelin vanasını kapatıyorum,güneş varsa termosifonun vanasını kapatıyorum öbürünü açıyorum.Zeminde büyük bir su deposu var.Şehir suyu bizim eve çıkmaz bu yüzden zeminden aşağıda bir yerde hidrofor var.Depodaki suyu yukarı basıyor soğuk su küçük yedek depo üzerinden eve iniyor.Anlayamıyorum su nasıl birden soğuk taraf tamamen kapalı gibi çok sıcak veya sıcak taraf kapalı gibi buz gibi akıyor.Sorun panel açıkken de termosifon açıkken de oluyor.Mesela bugün hava çok soğuk ama güneşliydi termosifondaki su çok sıcaktı ama denemek için kapatıp paneli açtım aynı şey oldu doğru dürüst yıkanamadım.Benim tesisatçı hidrofordan olur diyor ama bence o da bir şey bilmiyor. Bir yol gösteren olursa sevinirim.








  • sıcak su hattında çekvalf var mı?

    1. basınçlar birbirine çok yakın ve hemde az ise veya
    2. içlerinden birinin basıncı çok düşükse

    bu tarz sorunlar hep olur. bu sorunun ana kaynağı iki suyun karıştığı bataryada sıcak yada soğuk suyun debisi diğerinden fazla olursa iki suda aynı anda karışım noktasından sonraki borudan yani fıskiyeye çıkan borudan geçemeyeceği için, iki musluktan akan sudan bi miktar dahi az açtığın suyun akışını engelleyerek bataryaya girmesini engelliyor. mesala fıskiyeye vermeden bataryanın aşağısındaki geniş olan delikten suyu ne güzel ayarlarsın demi ama fıskiye kısmına gelince ayarlamak çok zordur. iki suyuda az açarsanda suyun ılıklığını rahat ayarlarsın ama ikisinide biraz fazla açarsan iki suyun miktarı karışım noktasından sonraki boru hacmine sığmadığından dolayı debisi(bazı durumlarda basıncı) fazla olan su diğerinin bataryaya girmesini engeller. bundan kurtulmanın bikaç yolu var.

    1. iki hattada sirkülasyon pompası takacaksın.
    2. batarya çıkışından sonra boru kalınlaştıracaksın ve bataryadan açarken fazla açmayacaksın.




  • heee acik sisteme takın pompayı ne olacak izleriz hep beraber.... sacma sapan bir yorum. sıcak su tarafına ne pompası takacan. hidrofor mu bu?


    fıskiyeyi kim kırdı?w d

  • Din Djarin kullanıcısına yanıt

    Güneş paneli yenilenirken terastaki vanayı açıp kapatmakla uğraşmayayım diye çekvalf takıldı .Ben ondan şüpheleniyordum ama vanayı kapatsam da sorun devam ettiği için bence onunla ilgisi yok .Sadece termosifon açıkken de sorun var o zamansu panelden geçmediği için çekvalfle ilgili olamaz değil mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talin -- 13 Mart 2022; 15:30:10 >
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt

    Bataryada -bir sorun olmasın diye ben de düşünmüştüm ama şimdi denedim mutfak batarya musluğunda da debi sorunu daha az olmakla birlikte soğuma ısınma sorunu oluyor.

    ,-*

  • sanırım çare termostatik karışım vanası
    veya termostatik batarya
    tesisatta konulacak yer varsa vana yoksa batarya
  • recep R kullanıcısına yanıt

    Batarya

    GPD diye yerli bir marka dışında el yakıyor!

  • Peki suyun debisinin evin diğer souk su musluklarında da gidip gelmesi

    hidrofordan mıdır,daha güçlü bir hidrofor çare olur mu?

  • talin T kullanıcısına yanıt

    ilk yazıda kaçırdığım bişey olmuş 'suyun debisi düşüyor ardından yükseliyor' yazmışsın, ama birde suyun yukardaki küçük depodan geldiğinide yazmışsın, yani suyun debisinin değişmemesi lazım, eğer suyun debisi değişiyorsa yukardaki küçük depo şamandıralı tip değil tamamen kapalı ve direk hidrofora bağlı galiba

  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt

    depo şamandıralı olsa bile, o depo sular gittiğinden kendi yükseklik farkından gelecek olan su ama gerçekte soğuk suyu tesisata basan hidrofor pompası olsa gerek, bu noktadan eminmisin yani soğuk su depodan gelse dalgalanmaz, büyük ihtimal hidrofordan geliyor

  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt

    Bu tesisat işinden pek anlamam ama yukarıdaki küçük deponun bir şamandırası var hatta arızalanmıştı su taşıp akmıştı geçenlerde.Ama hidrofor çalışırken depo üzerinden değil ayrı basıyor sordum tesisatçıma.Hidrofor hatırlamıyorum ama çok güçlü değildi diye biliyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.