Şimdi Ara

Bir Garip Sorun----Peteklerin ısınması-soğuması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
10.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.
    Belki de benim sorunum çok basit ama olay büyüdü. Sucu ile gırtlak gırtlağa geldik.
    Ben yeni bir eve taşındım. Merkezi sistemle ısınıyoruz. Peteklerde termostatik vana mevcut. Solanmdaki büyük petek önce normal ısınıyor. Aradan 10-15 dkgeçtikten sonra çok ılık oluyor.Bu arada solandaki diğer petek cayır cayır yanıyor. Elimi dokunamıyorum o derece. Bunu sucu ile paylaştım. Sucu sorunu kabul edene kadar bayağı bi uğraştım, ancak akşam soğudu zaman çağırdım da öyle inandı.Tabii önce yine yan çizdi-büyük petekler böyle olur fln dedi- ama inat ettim bir şeyler yapmasını istedim. Önce peteği değiştirdiler. olmadı. sonra by-pass arızalı olabilir dediler. Değiştirdiler. olmadı. en son termostatik vanadandır dediler değiştirdiler. olmadı. Şimdi de kollektörü değiştirecem diyor. olmazsa yapacak başka bir şeyim yok diyor. Sizcebu sorunun sebebi nedir. kollektör çözüm olacak mı, olmazsa ne yapacağız ?
    Not: bu arada biz hep salondaki peteğe kanalize olmuşken az kullanılan odalara pek bakmadık. Az kullanılan odalarla salondaki petek aynı anda soğuyup aynı anda ısınyor. Bunu da yeni farkettim. Evde toplam 7 tane petek var. 4 tanesi süper, el dokunmuyor o 3 tanesini çözmedik.
    Saygılar







  • Brixcxx B kullanıcısına yanıt
    kolektore yakin olan ve iyi isinan peteklerin alt donus vanalarini tam kapatip yarim tur acin..bakalim arka odalara isi ulasiyormu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brixcxx B kullanıcısına yanıt
    Aynı anda soğup ısınan peteklerin by-passları ters bağlanmış olabilir mi?
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    1 tanesinin by-pass ı değişti hiç olmazsa onu ters bağlamamışlardır diye tahmin ediyorum.

    Ancak aklıma şu geldi, peteklere gelen ve giden borular ters bağlanmışsa buna sebep olur mu diye merak ediyorum. Yani peteğin sıcak girişine soğuk, soğuk girişine sıcak bağlanıorsa ne olur ?
  • Brixcxx B kullanıcısına yanıt
    By-pass değişse bile boruların yeri değişmediği için ters bağlantı devam ediyordur.

    Bende ters bağlantı vardır derken merak ettiğiniz durumdan bahsediyorum. Sıcak ve soğuk suyun yerleri hatalı bağlandıysa petekler ısınmaz sizdeki sistem by-pass olduğu için bir miktar ısınma oluyordur muhtemelen.
  • Brixcxx B kullanıcısına yanıt
    zaten sıkıntı önce ısınıp sonra soğuması. Bir müddet sonra bir daha ısınıyor, sonra bir daha soğuyor. boruların yanlış bağlantısı bunu yapar mı onu bilemedim işte.
  • Brixcxx B kullanıcısına yanıt
    Sizin anlattıklarınıza bakılırsa ters bağlantı var. Aşağıdaki resmi referans alarak kendiniz kontrol edebilirsiniz.

    Kombiyi yüksek sıcaklıkta (70°C) çalıştırıp önce hangi boru ısınıyor kontrol edin, kırmızı ile işaretli olan ısınıyorsa bağlantı doğru fakat mavi işaretli ısınıyorsa ters bağlantı var.

     Bir Garip Sorun----Peteklerin ısınması-soğuması
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.