duş aldıktan sonra petekleri açıyorum bu esnada suyun derecesi 65'lerden 20 lere kadar düşüyor yaklaşık 5 dk bekliyorum ondan sonra kombi yanmaya başlıyor petekleri ısıtıyor normalde sıkıntı değil benim için ama niye böyle oluyor ? normal kombilerin hem sıcak suyu hem de petekleri ısıtamadığını biliyorum ama geç devreye girmesi kafamı karıştırdı. kombi atron condense p20 < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 19 Aralık 2021; 14:3:7 > |
Sıcak suyu kullandıktan sonra petekler geç yanıyor

-
-
misal 40 dereceye ayarladığını farzedelim.
bazı kombiler kullanım suyunu kapatınca anında devreye girer. bazıları ise(büyük ihtimal seninki böyle) musluğu kapatınca içindeki suyu peteğe göndermeye başlar ve 40-5 yani 35 dereceye düştüğü andan itibaren 3 dk (180 saniye) sonra ateşlemeye geçer. senin kombi ile daha tanışmadım tanışsamda zaten bu özelliğine bakmam ama zamanla arıza ararken bazı modellerde farklı farklı çalışma şekilleriyle karşılaşıyoruz.
senin kombi fabrikasyon anında sıcak sudan kalorifere geçer(parametreden 45saniye yapılabilir)
senin kombi fabrikasyon 3 dk da bir kalorifer ateşler (parametreden 1,2,3,4,5 dakika yapılabiliri)(sık devreye girerse tüketim çok artar. 3-5 dk iyidir)
kafaya takılmayacak şey boşver
sık sık musluk açarsan kombi bi türlü ısıtmaya geçmeyebilir.
-
atromix kombi böyle çalışır, atron condense büyük ihtimal aynıdır. demirdökümün eski modellerinin bazılarında da böyle çalışır.
-
kalorifer gidiş rekorunda ısınmayı hissediyorum ondan sonra hemen soğuyor bence de sorun değil merak etmiştim
teşekkürler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X