Şimdi Ara

suyla calısan araba varmi ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
10.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

duydugumda adam 1300 ytl ye satıyordu sulu motor yazıyordu o yuzden sordum

• dunyada hiçbir mekanizma yoktan çalışamaz yani enerji olmadan çalışamaz bi ısı enerjisi potansiyel bi enerjı olacakkki calıssın mantıken dusun sudan nasıl bi enerji elde etmeyi dusunuyorsun???
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tacarsoy

dunyada hiçbir mekanizma yoktan çalışamaz yani enerji olmadan çalışamaz bi ısı enerjisi potansiyel bi enerjı olacakkki calıssın mantıken dusun sudan nasıl bi enerji elde etmeyi dusunuyorsun???

acaba yamurun yüksekten düştüğnü hesaba kataraktan , bunun potansiyel enerjisini kullanarak giden bi araba yapılmaz mı??
  • yaw ben haberlerde görmüştüm
  • quote:

dunyada hiçbir mekanizma yoktan çalışamaz yani enerji olmadan çalışamaz bi ısı enerjisi potansiyel bi enerjı olacakkki calıssın mantıken dusun sudan nasıl bi enerji elde etmeyi dusunuyorsun???

SUda hidrojen var. Füzyon tepkimeleri ile gayet te güzel enerji elde edebilirsin. Hatta o kadar ki bu elde ettiğin enerji dünyada birim başına elde edebileceğin en yüksek enerji olacaktır. Önemli olan sudan hidrojeni ayırmak ve gereken tepkimeler için yer.
  • hiç bir reaksiyon %100 değildir. su ile çalıştığı söylenen sistemde su elektirik yardımıyla hidrolije yani atomlarına yarılır. buradan elde edilen hidrojen gazı yakılarak mekanik enerjiye çevrilerek araba ilerler
  • quote:

Orjinalden alıntı: .C.O.

quote:

SUda hidrojen var. Füzyon tepkimeleri ile gayet te güzel enerji elde edebilirsin. Hatta o kadar ki bu elde ettiğin enerji dünyada birim başına elde edebileceğin en yüksek enerji olacaktır. Önemli olan sudan hidrojeni ayırmak ve gereken tepkimeler için yer.

hehe tamamda elbet ilerde sudan enerji acıga cıkaracaklardır ama suankı gunumuz teknolojisiyle bu ımkansız yanı hadı elde ettın dıyelım bunu neden arabaya kullanasınkı baska seylere kullanırlar yanı arabaya bu teknolojının gelmesı coook uzun yıllar alır

quote:

acaba yamurun yüksekten düştüğnü hesaba kataraktan , bunun potansiyel enerjisini kullanarak giden bi araba yapılmaz mı??

bu şimdilik cok zor suyu nasıl bı yerde toplayacaksın ona bakarsan şelale mantıgı yap duran suyu potensiyel enerjiye cevir ama maalesef dedim gibi şimdilik imkansızz...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kola ile araba Fari temizleme
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • http://www.wasserauto.de/html/daniel_dingel.html

Şöyle bir adres buldum fakat tam olarak çalışma mantığını anlamadım. Anlayan olursa ve açıklarsa sevinirim. Toyota Corolla 1.6i araç bu sistemle 5 Litre su ile 500 km yol yapmış.
  • bende o aynı safaya bakıyordum evet varmışş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zekii_TRK -- 30 Ağustos 2006; 22:24:56 >
  • insallah türkiyeye benzin suya dönüstüren yani tamir edilecek cıkarsa

benzin parasındanda kurtuluruz
  • Sanırım araba 126 BIS idi ve su soğutmalı motoru vardı. Bilindiği gibi 126BIS'lerin su soğutmalıları hava soğutmalı olanlara göre daha makbul. Ama olay hakkaten komikmiş
  • öncelikle şunu belirteyim, hidrojen ve füzyon tepkimesinden bahsedilmiş, füzyon tepkimesinin başlatılabilmesi için 100 milyon derecelik bir sıcaklık gerekmektedir ve başladıktan sonra kontrol altında tutulması apayrı bir derttir, fzikçiler ve nükleer fizikçiler bu işlemi gerçekleştirebilmek için bir taraflarını yırtmaktalar.

su,yu elektroliz ile hidrojen ve oksijene ayırıp ardından hidrojeni yakıt olarak kullanmanın saçmalığınıda şu şekilde izah ediyim. elektroliz bildiğiniz gibi suyun elektrik akımı ile hidrojen ve oksijen atomlarına ayrışması olayıdır, bu iş için elektrik gerekir bu elektrik enerjisini motordan elde edebilirsiniz ancak motorların verimi en yüksek %40 olduğu için kullandığınız yakıtın ancak %40 ını enerjiye çevirebilirsiniz bir sonraki kayıpta dinamoda yaşanır dinamonun tam verimini bilmiyorum ancak %100 olmadığını hepimiz biliyoruzdur, dinamonun veriminide %90 alıcak olursak motorun elde ettiğini %40 lık verimin %90 ı toplam gücün ancak %36 sı yapar yani hidrojeni suyun elektrolizi ile üretmek karlı değil zararlı bir iştir. şimdi diyiceksiniz o ürettiğimiz hidrojeni motorda yakarak tekrar hidrojen üreticez bu yüzden karlı diyceksiniz ancak şunu gözden kaçırmayınki verim %36 olduğu için ürettiğinizden fazlasını tüketiceksiniz. ayrıca daha başkı sorunlar mevcut ama onlar burda anlatılmıycak kadar teknik detaylar. kısacası suyun elektrolizi ile çalışan araba tamamen bir safsata.

• quote:

Orjinalden alıntı: vasago

öncelikle şunu belirteyim, hidrojen ve füzyon tepkimesinden bahsedilmiş, füzyon tepkimesinin başlatılabilmesi için 100 milyon derecelik bir sıcaklık gerekmektedir ve başladıktan sonra kontrol altında tutulması apayrı bir derttir, fzikçiler ve nükleer fizikçiler bu işlemi gerçekleştirebilmek için bir taraflarını yırtmaktalar.

su,yu elektroliz ile hidrojen ve oksijene ayırıp ardından hidrojeni yakıt olarak kullanmanın saçmalığınıda şu şekilde izah ediyim. elektroliz bildiğiniz gibi suyun elektrik akımı ile hidrojen ve oksijen atomlarına ayrışması olayıdır, bu iş için elektrik gerekir bu elektrik enerjisini motordan elde edebilirsiniz ancak motorların verimi en yüksek %40 olduğu için kullandığınız yakıtın ancak %40 ını enerjiye çevirebilirsiniz bir sonraki kayıpta dinamoda yaşanır dinamonun tam verimini bilmiyorum ancak %100 olmadığını hepimiz biliyoruzdur, dinamonun veriminide %90 alıcak olursak motorun elde ettiğini %40 lık verimin %90 ı toplam gücün ancak %36 sı yapar yani hidrojeni suyun elektrolizi ile üretmek karlı değil zararlı bir iştir. şimdi diyiceksiniz o ürettiğimiz hidrojeni motorda yakarak tekrar hidrojen üreticez bu yüzden karlı diyceksiniz ancak şunu gözden kaçırmayınki verim %36 olduğu için ürettiğinizden fazlasını tüketiceksiniz. ayrıca daha başkı sorunlar mevcut ama onlar burda anlatılmıycak kadar teknik detaylar. kısacası suyun elektrolizi ile çalışan araba tamamen bir safsata.

Arkadaşım öncelikle ilk paragrafında yazını sanırım benim mesajıma karşılık olarak vermişin ya da ben öyle algıladım bilemiyorum, neyse. Bende o mesajımı bir üstümde sudan enerji elde edilemez diyen mesaja karşılık olarak yazmıştım. O mesajda konu su ile çalışan araba içeriğinden çıkıp hidrojenden enerji elde edilir mi sorusuna geldiği için bende füzyon tepkimelerininden bahsettim kısaca. Anı şekilde dikkat edersen bunun zorluklarından da kısaca bahsettim. Şayet bunlar teorik olarak araba şasisi içinde gerçeklietirilecek olsa bile n basiti ise bunlar için gereken yerin günümüz araçlarından daha büyük bir alan olması. Diğer bahsettiğin durumlar ise zaten başlı başına bir keşmekeş. Onlarda da zaten sonuna kadar haklısın.

İkinci paragrafında ise dediklerinde haklı olabilirsin fakat başka insanların düşüncelerine saçma deme hakkına sahip olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki burada verimden bahsetmiyorduk sadece enerji elde edilir mi edilmez mi? Verim ayrı konu, şayet bir gün bu iş fabrika çıkımına kadar ilerlerletilmek istenirse o zaman düşünülmesi gereken iş verim konusu. Mühendisler tarafından yapılacak hesaplarda verim oranı düşük olursa projeden randıman alınamayacak olunursa zaten o proje ölür. Ama yinede o bir projedir ve ben saçma olduğuna inanmıyorum. Saygılarımla.

• Arkadaşlar yapmayın etmeyin 1300YTL'ye 126BIS'lerden başka ancak Woswos için yazarlar SULU diye. Kalıbımı basarım o araba 126 BIS. Sulu motor, su soğutmalı motor. Girmeyin füzyon falan konulara.

İşte Sulu araba;http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=2772510

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kibitzer -- 30 Ağustos 2006; 23:38:13 >
  • Su anda Petrol rezevrlerin azligindan dolayi amerika 2020 yilina kadar petrol fiyatlarina indirime gidilecegini aciklamisti.Tam tarihini bilmiyorum.Bu yuzden sanirim Otomotiv firmlaalrin AR-Gelerinde petrole ihtiyac duymadan calisabilecek motor prototipleri veya projeleri var olduguna inaniyorum.
    2009 da ilk ucan ve yolda gidebilen arac piyasa cikiyor.Belki bu projelerlede bir alakasi olabilir diyorum.
    Gelelim bu adam bu teknolojiyi bulmussaam ozaman Otomotiv firmalari Benzinli motorlarin sonun getirmislerdir Ar-Ge de.Yani kullandigimiz su anki araclar 20-30 sene onceki AR-Ge leri olabilir.
    SAygilar
  • beni tanıyanlar bilir, arabaya ödediğim paradan fıttırmış ve proje yapmaya çalışan bir insanım ve çeşitli projeler için kafa yoruyorum elektrikli araba falan gibi. suyla çalışan araba yapılabilir şöyleki, güneş panelleri çok gelişti, 1 metre karelik bir solar panel artık bir klimayı bile çalıştıracak kadar güç üretebiliyor, mercedes in maybach isimli modelinde tavanda bir solar panel var bu araba güneş altında dururken, klima, içindeki buzdolabı, uydu telefonu, internet vs bütün elektrikli araçlar hiçbir güce ihtiyaç duymadan çalışabiyor bi solar panel alıp hidroliz yaptırıp hidrojen ve oksijen depolanırsa suyla çalışan arabaya sahipsiniz demektir
  • .C.O. insanların suyla çalışan araba düşüncelerine saçma demiyorum günümüz teknolojisiyle çıkıp ben tamamen su ile çalışan başka hiçbir enerji kaynağı kullanmayan bir araba yaptım diyen birine inanmamak gerekir diyorum, ancak yinede yorumumla birilerini incittiysem özür dilerim.

lord bak senin dediğin mantıklı, bu şekilde suyla çalışan bir araç yapılabilir çok da mantıklı ancak güneşe bağımlı olduğu için bu sistemlerin kullanımları sınırlı olur. suyu arabalarda kullanılabilir hale getirmek için gerken enerjinin büyüklüğü suyla çalışan araç hayallerinin yakıt hücreli araçlar fikri ile yer değiştirmesine sebep olmuştur, bugün suyla yapamadıklarımızı ilerde yakıt hücreleri sayesinde yapıcaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vasago

.C.O. insanların suyla çalışan araba düşüncelerine saçma demiyorum günümüz teknolojisiyle çıkıp ben tamamen su ile çalışan başka hiçbir enerji kaynağı kullanmayan bir araba yaptım diyen birine inanmamak gerekir diyorum, ancak yinede yorumumla birilerini incittiysem özür dilerim.

lord bak senin dediğin mantıklı, bu şekilde suyla çalışan bir araç yapılabilir çok da mantıklı ancak güneşe bağımlı olduğu için bu sistemlerin kullanımları sınırlı olur. suyu arabalarda kullanılabilir hale getirmek için gerken enerjinin büyüklüğü suyla çalışan araç hayallerinin yakıt hücreli araçlar fikri ile yer değiştirmesine sebep olmuştur, bugün suyla yapamadıklarımızı ilerde yakıt hücreleri sayesinde yapıcaz.

Anlaştığımıza sevindim. Zaten düşünceler güzel ifade edildiği sürece anlaşmamak için bir sakınca yoktur.

Olaylara birde tamamen farklı açılardan bakmak gerekirse aslında böyle saçma ya da değil mantıklıya da mantıksız tüm düşünceler sonuçta esas gerçeğe varır. Sadece mantıksız düşüncelerde mantığın bulunmadığı yere gerekli eklemeleri yapmak gerekir. Yani lafın kısası bir düşünceyi gerliştirip tabir-i câiz ise beyin fırtınası yapıldığı sürece (bu fırtına yetkin beyinlerde olmak sûreti ile) sonuçlanmayacak proje yoktur. Ha bu ülkemizde olur mu ya da olursa nerede olur kesin bir cevap veremem fakat tarih bunu bize göstermiştir.
    Saygılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: zekii_TRK

suyla calısan araba varmi ?

Belki su soğutmalı demek istemiştir. Hava, su ve yağ soğutmalı motorlar var. Piyasada en yagın tercih edilen su soğutmalıdır. İkincisi hava soğutmalı, nadirende yağ soğutmalı motorlar var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: coderMX

quote:

Orjinalden alıntı: zekii_TRK

suyla calısan araba varmi ?

Belki su soğutmalı demek istemiştir. Hava, su ve yağ soğutmalı motorlar var. Piyasada en yagın tercih edilen su soğutmalıdır. İkincisi hava soğutmalı, nadirende yağ soğutmalı motorlar var.

Ben de bunu yazıyorum ama dinleyen yok ki. Gerçi bazı arkadaşlar arabayı bırakıp "su ile çalışan araba olur mu?" tartışmasına dalmışlar :) Onlara lafımız yok

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.