Şimdi Ara

SUUDİ ARABİSTAN VE DAHASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar gördüklerime izlediklerime okuduklarıma göre yorum yapacağım hatam varsa düzeltin lütfen.

Eskiden şeytan taşlama alanında tek şeytan vardı ve taşlar bedavaydı.
    Ama artık..
    Hacca giden Müslümanlar üç gün şeytan taşlamaya gidiyor.
    Her gün her şeytana yedi taş atılıyor. Önce büyük şeytan, sonra küçük şeytan ve en son orta şeytan taşlanıyor. Evet tam 3 şeytan var, şeytan Suudi Arap yönetimine 'para' getiriyor.
    Peki, şeytana atılan bu taşlar ne oluyor? Suudi Arap şeyhler bunu da iyi düşünmüş. Atılan taşlar aşağıdaki delikten iniyor, orada kurulan tesiste yeniden yedişerli olarak poşetleniyor. Bu taşlar hacılara 3 dolardan yeniden satılıyor. 5 milyon hacı, her biri 9 poşet taş alıyor, 45 milyon poşet taş.Tanesi 3 dolardan 135 milyon dolar. Ne güzel değil mi? Arabın 'şeytanla ortaklığı' saf Müslümanlarca finanse ediliyor.
    Ha.. Bir de kurban rantı var.
    Her bir hacının haccı kabul olsun diye koyun kesmesi şart. Beş milyon hacı, 300 Amerikan dolarıyla hesaplayın. Parayı bırakın, peki et nereye gidiyor.Arabistan'ın yanıbaşında Sudan ve Somali’de açlıktan insanlar ölüyor. Onlara 1 koyun bile vermiyor, çocukların açlıktan ölmeleri umurlarında değil.
    Peki son Mülteci krizinde Suudi Arabistan kaç Müslüman mülteci aldı, biliyor musunuz? 0, evet 'sıfır' mülteci aldı. Yani '1' Müslüman'ı bile sınırlarına yaklaştırmadı.
    Hac sırasında sadece dolarları hesaplayan, ziyaretçilerin can güvenliği için hiç bir önlem almayan Suudi Arap yönetimi, 700 küsür kişinin ölümüne, 800 küsür kişinin yaralanmasına yol açtı.

Birde kafama şu olay çok takıldı. Oraya giden milyonlarca insan tek amaç uğrunda oradalar
    yani ibadet için. Hepsi müslüman saygıyı sevgiyi iyiliği kötülüğü en iyi bilen kişiler değil mi ?
    Milyonlarca insan karşı karşıya geliyorlar gidecek yer kalmıyor en sonunda yan taraflarında ki
    tel örgülü kapıya yüklenerek açıyorlar ve o sırada izdiham çıkıyor ortaya peki neden ?
    O insanlar neden o kadar cahil ?
    1 saat 2 saat bekleyip insan gibi çıkmak varken neden birbirlerini ezdiler ?
    Tamam orada milyonlarca insan var hava durumu 50 derece diyelim.
    Ama insanları ezmek katletmek öldürmek nedir ?
    Engelli insanlara yaşlı insanlara saygı sevgi nerede ?
    5 saat 10 saat oradan geç çıksalar ne olacaktı ?

Benim anladığım kadarıyla bu dünya var olduğundan beri savaş, zulüm, açlık, izdiham, felaket
    hep oldu ve hep olacak olmak zorunda.
    Bunu engelleyecek hiçbir insan ve hiçbir ülke olmayacak.
    Din uğruna para uğruna bu savaşlar asla ama asla bitmeyecek her zaman devam edecek.
    Sadece bu olaydan bahsetmiyorum bütün olayları düşünerek yazıyorum.
    Yani hiç bir şeye üzülmeye acımaya gerek yok.
    İnsanlar istediği kadar tepkisini ortaya koysun protestosunu yapsın sesini çıkarsın hiçbir faydası olmamış olmayacaktır.
    Ne de olsa bir gün sonra unutuluyor her şey aynı şekilde devam ediyor.

• okumadım ama suudi kadınları çarşafla kapalı olupta prenseslerinin dış ülkeleri bıraktım kendi ülkelerinde bile açık giyinmesi beni hep şaşırtmıştır
  • daşları satıyolar mı lan hakkaten
  • Bu şeytan taşlama olayı saçmalıktan başka bir şey değil.Suudi yönetimi çıkarını düşünüyor islam hikaye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Dini nasıl kullanırız" diye düşünmese dinler ortaya çıkar mıydı?

Zamanında da "putlara" altın ve yiyecek sunulurdu.

"Zeus" için adaklar ve aynı şekilde değerli eşyalar falan.

Tarihin neredeyse her dönemi aynı cacık.

Türkler bile (yanılmıyorsam "kut" olarak geçiyordu) hükümdarlığın yaratıcıdan geldiğine inanıyorlardı...

Hiç gördünüz mü "Hakkını al" diyen din?
  • Tabiki islamı sorgulamıyorum ama hacca gitmek neden islamın şartı anlamıyorum

Her müslümanın oralara gidebilmesi imkansız

Kendi iradesi dışında imkansız, 25 bin lira paraya malolan bir ibadet

Yiyecek ekmek bulamayan onca Müslüman var

• Hac sadece parası olan için farzdır.Asıl amacı dışında insanların sosyalleşmesi , zamanında köyünden şehrinden çıkıp yeni yerler görmesi diğer insanlarla tanışmak vb.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • GATIRCAN kullanıcısına yanıt
    Satıyorlar tabi ki.

• heymanberry kullanıcısına yanıt
    Tamamen kendi çıkarları için olayı ticarete çevirmişler bunuda milyonlara adet etmişler. Yani anlamadığım bunu bizler anlıyoruz farkındayız milyonlar nasıl anlamıyorlar farkında değiller gerçekten akıl işi değil

• sekizeşittirbüyükd kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle çok doğru.

• yyildirayy kullanıcısına yanıt
    İslamın şartı ona bi şey diyemeyiz. Ama dediğin gibi imkanı olan gidebilme şansını bulan insanlar o kadar parayı gözden çıkarıyorlar bunu sadece türkler değil giden herkes gözden çıkarıyor yetmiyor bide orada bu taş zımbırtısına bilmem neye para verip orayı paraya boğuyorlar üstüne böyle rezillik yaşıyorlar.

• Merhaba.
    2 rekat olan cuma namazını nasıl 16 rekat yapıp kendi propagandalarını gelen herkes mecbur dinlesin diye hutbeyi farzın önüne aldılarsa,
    Yılın her hangi bir zamanı sadece 1 gün yapılan Hac ibadetini de Araplar daha çok kazansın diye 14 güne çıkardılar.

• Mytohology M kullanıcısına yanıt
    Bunları bilmiyordum. Yani adamlar gerçekten ne kadar çok kar ederiz düşüncesindeler. Tamamen ticaret konuşuyor çok üzücü çok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.