Şimdi Ara

SÜS BALIĞI ALDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
5.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ilk defa akvaryum aldım. küçük bi akvaryum,içinde 3 balık var. şimdilik

sarı prenses, beyaz prenses birde kaplan gurami diye bişey. akvaryuma hava filtreside aldım birde renkli minik taşlar.

ama bazan sarı ve beyaz prenses takla atıyor. nedeni ne olabilir ? eksik bişeymi var ? birde bazan böyle çok telaşlı gibi oluyo ı ikisi yüzeye çıkıyo hava almak için galiba ama hava filtresini alınca yapmaması lazım değilm i?

bugün 3. gün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighTechLowLife -- 1 Ağustos 2009; 20:25:39 >

• Akvaryum kaç litre?
    Akvaryum suyu dinlendirilmiş su dimi?
  • kaç paraya mal oldu akvaryum. birde mümkünse foto koyabilirmisin. benimde düşüncem varda...
  • break dance olabilir bu konunun üstüne akşama balık alcam
  • yani şohpen den ılık su koydum 5 dk sonra falan balıkları koydum akvaryumun kaç litre olduğunu bilmiyorum. ya benim aldığıma akvaryum mu deniyor onuda bilmiyorum açıkçası fanus değil ama. resim eklicem şimdi
  •  SÜS BALIĞI ALDIM

resimler özenli çekmedim maksat akvaryumu göstermek

bi tane daha
     SÜS BALIĞI ALDIM

SÜS BALIĞI ALDIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighTechLowLife -- 1 Ağustos 2009; 16:34:55 >

• evet arkadaşlar görünüm böyle. eksikler varsa yazarsanız sevinirim. birde o dedikleri çok sık yapmıyor .arada.

ama takla atması iyi bişleymi kötü bişey mi ? ilk gün çok telaşlı gibiydiler ve sürekli suyun yüzeyine çıkıyolardı .sordum filtre olmadığı için oksijen az mış. 2.gün aldım filtreyide .bugün 3.gün

ayrICA TOPLAM 42 TL YE PATLADI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighTechLowLife -- 1 Ağustos 2009; 16:37:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sokaktan Kedi Aldım
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu arada bi yerlerden okudum bu prensesler haşlanmış havuç- ıspanak yiyebiliyorlarmış.hemde renkleri daha canlı oluyormuş. deneyen varmı bi zararı yoksa bende beslerim onlarla
  • Kardeş aldığın akvaryuö kücük bi kere ilk hatayı öyle yapmışsın..,
    Sanırım 20 lt lik civarı akvaryumun o balıkları beslemek için aldığının 4 katı akvaryum lazım en az...
    2. hatayı da en az 2 gün dinlendirilmiş su koymamakla yapmışsın ,hatta filitreyide çalıştırman gerekiyordu 2 gün içinde
  • off yaa.. aldığım yerdeki adam böyle bişi dememişti.. neyse ben bi kovaya su koyup 2 gün dinlerdirsem sonra o suyla şimdiki suyu değiştirsem.. birde evde küçük bi fanus var en küçük olan guramiyide onun içinde koysam. nasıl olur . o akvaryumda sadece 2si yaşar
  • Merhaba
    Akvaryumunuz 20 litreymiş,bu akvaryumda belirttiğiniz türler dahil diğer hiçbir ciklit türünü besleyemessiniz ciklitler çok hacim isterler
    (en az 100 litre civarında),bence geç başka bir tür ile değiştirin bence 1 erkek betta uygun olacaktır.Akvaryumcular o kadar detaylı bilgi
    vermezler akvaryum forumlarından danışırsanız almadan önce daha çok işinize yarayacaktır.Ayrıca filtre almışsınız bu filtrenin debisini yüksek aldıysanız bu da olumsuz etkileyebilir.20 lt için ideal debi 50-90 lt arasıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tek_korsan

off yaa.. aldığım yerdeki adam böyle bişi dememişti.. neyse ben bi kovaya su koyup 2 gün dinlerdirsem sonra o suyla şimdiki suyu değiştirsem.. birde evde küçük bi fanus var en küçük olan guramiyide onun içinde koysam. nasıl olur . o akvaryumda sadece 2si yaşar

Seni 1 metrekarelik bir odaya koyarsak nasıl olursa balıkta o fanusta aynı şeyleri hisseder :)
    Tavsiyem o balıkları gerçekten istiyorsan gidip akvaryumu daha büyüğü ile değiştirmen ya da balıkları değiştirmen o akvaryuma uygun küçük balıklar besleyebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: PIERzig

quote:

Orijinalden alıntı: tek_korsan

off yaa.. aldığım yerdeki adam böyle bişi dememişti.. neyse ben bi kovaya su koyup 2 gün dinlerdirsem sonra o suyla şimdiki suyu değiştirsem.. birde evde küçük bi fanus var en küçük olan guramiyide onun içinde koysam. nasıl olur . o akvaryumda sadece 2si yaşar

Seni 1 metrekarelik bir odaya koyarsak nasıl olursa balıkta o fanusta aynı şeyleri hisseder :)
    Tavsiyem o balıkları gerçekten istiyorsan gidip akvaryumu daha büyüğü ile değiştirmen ya da balıkları değiştirmen o akvaryuma uygun küçük balıklar besleyebilirsin

adam yaşar dedi.ama çok telaşlı gibiler acaba üreme zamanlarımı geldi bilmiyorumki, tam kuyruklarında beyaz noktamı,yumurtamı bişeyler var yoks onlar yumurtamı ?

ayrıca ben o guramiyi hep onun içinde yani o fanusda besledim o gurami 1 yıllık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighTechLowLife -- 1 Ağustos 2009; 20:26:23 >

• 1.O akvaryum balıklar için çok küçük o 3 balık için 60lt akvaryum gerekir.
    2.Beyaz prensesler çok kavgacı balıklardır.
    3.Guramilerle malawiler beraber yaşamaz.
    4.O noktalar balıktaki gazdır.(banada akvaryumcu söylemişti)
  • kardeş akvaryumun cidden kücük ayrıca ilk defa besliyomussun biraz agır gelebilir japondan falan başlasaydın
  • quote:

Orijinalden alıntı: M. Volcano

1.O akvaryum balıklar için çok küçük o 3 balık için 60lt akvaryum gerekir.
    2.Beyaz prensesler çok kavgacı balıklardır.
    3.Guramilerle malawiler beraber yaşamaz.
    4.O noktalar balıktaki gazdır.(banada akvaryumcu söylemişti)

aldığım yerdeki yaşar dediği için aldım.zaten dediğim gibi gurami 1 yıllık.. ama hiç guramiye dalmıyolar.bazan arada beyaz dalıyor ama o da onun genetik yapısı saldırgan.sarı hiç saldırmıyor guramiye.akvaryum olayıda dediğim gibi adam onun içinde yaşar dedi diye aldım :(..neyse artık gittiği yere kadar gider moralim bozuldu..
  • bende 2 akvaryum var biri tropikal biri cichlid(istenirse yarın resim eklerim) sana önerilerim:
    Diğer arkadaşlar demiş zaten akvaryum küçük ama şunları yaparsan yaşatma ihtimalin olur;
    1-O filtre hangi model benim tropikalde(65 lt) onun aynısı var eğer seninkininde modeli HL-BT200 ise(%90 öyledir) onu o şekil değilde hava verdiği şekilde kullan
    2-Akvaryumdaki suyu balıkları koymadan 1 hafta falan dinlendirdinmi?
    3-Hangi ildesin bilmiyorum hava çok sıcak değil ise ısıtıcı koy bence sıcaksada koy çünkü kışın kesin lazım zaten iyi bir modelde ayarlıyor sıcaklığı yani su uygunsa çalışmıyor otomatik
    4-Düşük ihtimal ama bakteri varsa suda suya seranın ilaçlarından al
    5-Bunları balıkların havasız ve ısısız kaldığını düşünerek yazdım eğer böyle bir şey yoksa önemli değil oynuyolardır eğer balıklardan ölen olursa söle bir kaç öneri daha yazarım ama onlar uzun iş olduğundan şuan yazmadım

• çok şükür balıklarım yaşıyor hala.arada telaşlı gibi davranıyolar okadar. bide bazan beyaz ve sarı kapışıyor. cinsiyetlerini çözemedim daha ... :S

filtremin modeli sunsun diye bi marka. ayrıca filtreyi takma metodunu anlamadım nasıl takmamı istiyorsun ?

birde sarı olan arada o filtrenin su çıkan deliklerine kafasını çıkarıp heralde ısırmaaya falan çalışıyo. bu çok hoşuma gidiyo çok şirin oluyor.:) umarım bu bi sorun değildirr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighTechLowLife -- 3 Ağustos 2009; 11:27:58 >
  • Sağlıklı yaşıyorlarsa sorun yok boşver yani bir problem olursa yazarsın yardımcı olmaya çalışırım
  • Benimde evde akvaryumum var ve içinde toplam 9 balığım var.Bunlardan 7 tanesi japon balığı 2 tanesi de çöpçü deniyor galiba ondan işte.Ama benim akvaryumda lamba yok bir sorun oluşturu mu balıklar için acaba ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.