Şimdi Ara

SÜS BALIĞI ALDIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
5.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • lamba sadece görsellik için :) geceleri falan yakarsın. gece lambası niyetine hemde kışın bi nevi suyun ısınmasını da sağlar. böyle düşünüyorum ^^
  • Eğer akvaryumda bitki yoksa lamba şart değil ama olursa iyi olur lambaların özellikleri oluyor mesela mavi ışık suyu daha berrak gösteriyor.Işık koycak olursan elektrikçilerde satılan daylightlardan koyma çünkü onlar çok yosun yapıyor.Slyvania grolüx tavsiye ederim 8 TL civarı fiyatı balıkların rengini ortaya çıkarır pembesi özellikle.
  • Bitki var ama canlı bitki yok Neyse alırım bir tane.Teşekkürler
  • benim sarı prensesin kafası hafif böyle sanki yeşil gibi oldu acaba nedeni nedir ?

birde bunların ikiside erkekse üreme zamanında ne olacak.komik gibi ama ciddi bi durum ? birbirlerini öldürme ihtimali varmıdır ? ayrıca üreme zamanları nezaman nasıl anlıcaz ? sarı prenses daha sakin diye geçiyo özelliklerinde ama beyaz prensese saldırmaya başladı dün geceden beri :(
  • bide bu gün bi baktım o renkli taşların ortasını açmışlar yuva haline getirmeye çalışmış sanırım onlara büyük taşlar alacam bugün

bide daha çok sarı prenses taşları ağzına alıyo başka yerlere atıyo. onu öyle görünce bi hoşuma gidiyo ki sormayın :D ama bazen taşı ağzına alıyo birden cama vuruyo. ilginç xd ama niyetini anlamadım değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighTechLowLife -- 4 Ağustos 2009; 13:17:16 >
  • buyuk taslar koyman gerek cikletler yuvalarını oyle yerlere yapar yada icine girebilcekleri bir comlek gibi bisey alırsan daha ii olur
  • güzel ne mutlu sana ben de almayı düşünüyorum inşallah uzun süre yaşar
  • Ya suyu dinlendir ya içme suyu koy. Biz 300 lt akvaryuma damacana damacana içme suyu alıp koyduk, küçücük akvaryuma 1 damacana yeter, fazla bile gelir.. Balıkları geri ver daha küçük balıklar al, sıkışmasınlar. Hava motoru ve hava taşı al. Aklında bulunsun akvaryumu akvaryumcu yerine camcıda yaptırırsan aynı fiyata 2 katı büyük akvaryumun olur.
  • Kardeş senin o balıkları o küçücük akvaryumdan çıkarman gerekiyor ne yazıkki.
    Bendeki 2 cm lik yavrulara baktığım yavru akvaryumu bile bunun iki katı.bu kadar büyük balıklar onun için hapiste gibi yaşarlar.

bi balığın akvaryuma uygun olmadığını anlamak için balığın yüzgecinde ''ben buraya uygun değilim'' pankartını açmasını bekleyemeyiz.
    dili yok konuşsun.
    bu balıklar en az 80..90 lt de yaşarlar.

ben 10 cm lik yunusu ana tanktan 40 lt lik tanka aldım kavga oluyor diye.
    en fazla 3 gün dayabildim gittim akvaryumcuya verdim.böyle küçük hacimler özellikle cichlitler için işkence vericidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M. Volcano

1.O akvaryum balıklar için çok küçük o 3 balık için 60lt akvaryum gerekir.
    2.Beyaz prensesler çok kavgacı balıklardır.
    3.Guramilerle malawiler beraber yaşamaz.
    4.O noktalar balıktaki gazdır.(banada akvaryumcu söylemişti)

Lütfen kulaktan dolma bilgilerle konuşmayalım
    1. O akvaryum balıklarına, sağlıklı bir yaşam işin en az 200 litrelik akvaryum gerekir.
    2. Beyaz prensesler kavgacı değillerdir. Üreme dönemlerinde biraz agresifleşirler ama bunun diğer balıklara bir zararı olmaz ama akvaryumdaki diğer balıklarla yaklaşık aynı büyüklükte olmak şartıyla. Kendinden küçük olursa diğer balıklara zarar vercektir.
    4.Bu yoruma gerçekten çok güldüm. Balıktaki gaz mı? Bu noktalara yumurta benekleri denir. Yetişkin hale gelen balıklarda çıkmaya başlar. Bazı balıklarda örneğin Beyaz prenseslerde cinsiyeti belirler fazla olursa erkek az olursa dişidir.

NOT: Bunlar kendi edindiğim tecrübeler ve araştırmalarım sonucu yazılmıştır.

• Arkadaşım seni o akvaryum için en uygun balık olan Betta Splendens (Beta) ile tanıştırayım. Betalar çok küçük akvaryumlarda bile yaşayabilir hatta senin akvaryum onlara büyük bile ,

SÜS BALIĞI ALDIM

Resimdeki bir erkek Beta'dır. Erkek Beta'ların en önemli özelliği çooooooook kavgacı balıklar olmalarıdır. Bu yüzden tek başlarına bakılır akvaryumlarda. Hatta akvaryuma ayna tutarsanız kendisini bile gördüğünde sinirlenir. En mutlu Betta yalnız Bettadır. Bu yüzden tek bakmalısınız. Size güvence vereyim, 1 tane Betta'yı bile beslemek çok zevklidir canınız asla sıkılmaz. Bu Bettalar Asya ülkelerinde dövüş balığı olarak yetiştirilip dövüşleri yapılmaktadır. O yüzden iki tane Betta'yı aynı akvaryuma koymayı denemeyin bile.

SÜS BALIĞI ALDIM

Yukarıdaki bir dişi Betta'dır. Kuyrukları erkek Betta'dan daha kısadır. Erkek Betta'ya göre nadir bulunur. İki tane dişi Betta'yı aynı akvaryumda besleyebilirsiniz fakat 1 tane erkek Betta her zaman daha eğlencelidir. Dişi Bettalar sadece Betta üretiminde kullanılmaktadır.

SÜS BALIĞI ALDIM

Bettaların üretimi yeni başlayanlar için birazcık zordur. Bu zorluğun sebebi erkek ve dişi Bettanın aynı akvaryumda yaşayamamasıdır. Bu yüzden bir Betta akvaryumunu cam ile ikiye bölerek (resimdeki gibi) dişi ve erkek ayrılmalıdır. Erkek dişiyi gördükçe camın arkasından kur yapmaya başlayacak, sonra baloncuk şeklinde yuva yapacaktır.

SÜS BALIĞI ALDIM

Bu yuvanın yapımı bittiğinde (köpükler erkeğin bölümünün tümünü kapladığında) erkekle dişiyi ayıran cam çok dikkatli şekilde çekilmelidir. Eğer bu çekme işlemi sırasında yuva bozulursa erkek dişiyi tek hamlede boğarak öldürecektir. Eğer bozulmaz ise akvaryumun etrafında dolanacak ve dişiyi sıkacaktır. Dişiyi kavrayıp sıkar sıkmaz yumurtalar dökülecektir. Hayırlı olsun

SÜS BALIĞI ALDIM

Akvaryumculuğa yeni başlayan birine asla Betta üretmeyi önermem. Size de bir erkek betta ile işe başlamanızı öneriyorum.

(alıntı değildir ben yazdım)

Başka sorunuz olursa yazarsınız burdan ben arada bakarım.

• ßaşlangıç için yanlış seçim o balıklar için o akvaryum çok küçük canlı doğrunla başlasaydın keşke ...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.