Şimdi Ara

Sürücü Kursu ve Sınavı Deneyimim ve Tavsiyelerim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
1
Favori
12.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hafta sonu direksiyon sınavım var inşallah geçerim.

    Sürücü kursu seçerken kendi deneyimim ile şunları tavsiye edeceğim:

     Sürücü Kursu ve Sınavı Deneyimim ve Tavsiyelerim.


    Kurs fiyatları 600 ila 800 arasında. Gireceğiniz kursta benim gibi çok acemi iseniz sizin için önemli olan direksiyon dersi sayısı olmalı. Her ne kadar Milli Eğitim Bakanlığı müfredatında 12 saat direksiyon dersi verilecek yazsa da kazın ayağı öyle olmuyor kursa başlamadan sormanız ve teyit etmenizde fayda var. Simülatör var ise kursta tercih edin benim yoktu bilmiyordum var olduğunu, keşke olsa daha fazla pratik yapma şansımız olur.

    Benim yazıldığım kurs direksiyon dersini 6 ders ve yarım saat ayarlamış. Yani toplasanız 3 saat içinde bir arabayı tamamen kullanabilmek ve sınavı geçebilmek biraz mucize işi. E kurs dışında da kimse arabasını vermiyor veya düz vites araba da bulamıyorsanız işiniz bir hayli zorlaşıyor, ehliyetiniz olmadığı sürece özel ders de verilmiyor kalıyor işiniz şansa. Aman diyim direksiyon dersini fazla veren kursu tercih edin. Para biraz arta bilir ama 3 saat nere 8 saat nere.

    Ama kurs şunu da yapabiliyor, direksiyonu çok iyi bildiğini düşünüp derslere katılmayı düşünmeyen öğrencilerin yerine daha amatör ve direksiyon dersine daha çok katılması gereken öğrencinin hocanın da insiyatifi ile ders saatlerini kaydırıp arttırabiliyor.

    Bazı hocalar arabaya bindiğiniz anda araba ve araç kullanmak dışında hiç bir şey konuşmayıp tamamen sizi derse konsantre ediyor ve siz öğrenene kadar peşinizi bırakmıyor kimisi ise siyasetten ekonomiye kadar her şeyden konuşup ders saatinde arabaya konsantre olmanızı isteyebiliyor tabii o ana kadar ekonomik ve siyasi görüşünüz hoca ile ters düşmüş ve bu konuda da bir kaç lügat etmişseniz dersiniz pek iyi geçmeyebiliyor:( Verimsiz ve sığ bu tür derslerden pek bir şey öğrenemeyip kalacağınız kesin.

    Kurstan verimini ve uyumunu, dersini beğendiniz hocalar ile ders almayı talep etmeye gayret edin.

    Bunun dışında kursa yazılmadan önce bir kafanızı sınıflara sokup bakın. Sitelerini inceleyin. Derste ayrıntılı bir motor var mı, duvarlarda asılı grafikler yeterli ve iyi mi, sınıf rahat mı. Bu işi ne kadar profesyonel veya üstün körü yapacakları oradan belli olur.

    Önemli bir nokta da kursun arabaları. Bunu direksiyon derslerine ve sınavına girerken anlıyorsunuz. Çünkü sınava eğitimini aldığınız kursun arabası ile katılıyorsunuz. Arabanız ne kadar eski model ve kullanımı ne kadar zor ise sizin de ders alırken ve sınavda çekeceğiniz zahmet bir o kadar fazla oluyor. Kursun arabası daha yeni model ve kullanımı daha iyi ise gerek ders üzerinde gerek ise sınav esnasında yarışa önde başlıyorsunuz. Bizimki biraz eski model ve debriyaj fren kısmı sürücüyü zorlayan bir arabaydı, bu da dur kalk ve geri gidiş hakimiyetlerinizde amatör küme düşürecek nedenlere sebep oldu. :(

    Sözlü derslerime giren hocalar çok iyiydi. Ama sizi sınavı geçmeye ayarlıyorlar çok soru sormanızı istemiyorlar. Siz sorun, kafanızda takılı kalan her şeyi sorun ve ezbere girmeyin sınava. Sorduğunuz ve kafaca ikna olduğunuz soruya doğru cevap verirsiniz yoksa hocanın söylediği şey bir yerden girip öbür yerden çıkar siz kafanızdaki mantık ile cevap verip kalırsınız sınavda. Çünkü karmaşık sorular var. Mantık yürütmeniz gerek. Bunu en başta hoca ile mantık yürüterek teorinizi çürüterek doğru cevabı kafanıza mıhlamanızda fayda var.

    Derslere gelmenizi öneririm, sözlü dersten aldığınız bilgi ile okuyarak veya internetten doldurduğunuz testler ile arasında bariz fark var. Aklınıza ve hafızanıza sözlü ders çok daha iyi giriyor. Evde kitaplarını karıştırıp ayrıca sürekli test çözün, android üzerinde çok güzel programlar var.

    Benim size önereceklerim:

    MTSAS 2013 SORU BANKASI. Mehteşem, dokunmatik dolduruyor ve anında görüyorsunuz yanlış ve doğru cevapları. Ayrıca soru bankası geçmiş sınavları barındırıyor.

    OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI DENEME TESTİ. Başarılı bir program anlaşılır ve kolay çözülüyor.

    EHLİYET SINAVLARI ÇIKMIŞ SORULAR. Program güzel.

    TRAFİK HAYATTIR. Tamamen bilgiler üzerine bir program küçük bir kitap gibi. Güzel.

    Bunların dışındakileri pek beğenmedim önerisi olan yazabilir.

    Son not. Yazılı sınavda sakın yanınıza cep telefonu getirmeyin almıyorlar sınava perişan olursunuz. Soruları önce sınav kağıdında çözüp aktarmak akıllıca ama sınav kağıdında işaretleyip teste aktarmayı unutan arkadaşlar olmuş, dikkat. İlk yarım saat bitirdikten sonra tekrar en baştan soruları tekrar çözüp muhtemelen üç ila beş tane yanlış cevap bulabilme şansınız var. Yeni sınavda 50 soru ve bir saat veriliyor. Her soru 2 puan. Sanıyorum 70 puan geçme nedeni. 96 aldım, hayırlısı. Herkese kolay gele.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 19 Mart 2014; 17:08:00 >







  • 2007 yılıydı ehliyet aldığımda, derslere çok katılmamıştım araç kullanmayı da biliyordum sağolsun evdekiler öğretmişti. Sınava girdim bitirdim daha çıkabilme süresi gelmemişti oturdum bekledim :) ozamanlar yazılı sınavda direksiyonda kolaydı şimdilerde değiştirmişler sanırım daha eskiden uygulanan zor direksiyon sınavı gelmiş park etme filan, bizde o tarz şeyler yoktu elini sallayan ehliyet aldı trafik kasap dolu.
  • Bir kere sürücü kursunda ki derslere girmedim, yurt dışındaydım sınava 3 gün kala döndüm. 3 gün içinde çıkan soruları çözdüm, yazılı bölümü geçtim. Araba kullanmayı az çok biliyordum 4 kerede direksiyon dersi aldım. Direksiyonuda yüksek bir puanla geçmiştim, kısacası kasmaya hiç gerek yok.
  • 600 ile 800 mü Yuh ben geçen sene Mart ayında 5 taksitle 270 TL'ye yazılmıştım
  • 2 hafta sonra O gözlemcilerden biri oluyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oğlum yazıldı ekim ayında 200 liraya vergisi dosyası ıvır zıvır derken 800 liraya hallettik hepsini
  • quote:

    Orijinalden alıntı: humerus06

    600 ile 800 mü Yuh ben geçen sene Mart ayında 5 taksitle 270 TL'ye yazılmıştım

    Keşke 600-800 olsa, 4 ay önce merak ettim fiyatlar ne alemde diye, 1200 dediler..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • weycell1905 W kullanıcısına yanıt
    Of ne olmuş böyle ya Yazık günah
  • Teorik sınav konusunu fazla büyütmeye gerek yok 4-5 yıllık soruları çözmek yeterli oluyor hep aynı sorular var zaten ancak yeni direksiyon sınav sistemi biraz daha zorlaştırılmış ama oda direksiyon derslerine giren biri için aynı ölçüde kolay geçecektir diye düşünüyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece sürücü kursuna para vermek için ve yazili sinav giris belgesi icin gittim.Yazili sinava sadece play markette ki cikmis sorulari cozup girdim 100 90 90 alarak gectim.Direksiyon sinavida eski sistemdi 3 5 dkda bitmisti í

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 200 lira sürücü kursu ücreti ödeyen arkadaşlar acaba bu makul mü? İlkyardım, trafik ve motor olmak üzere sözel bir çok derse girdim ve hocalar her hafta 7 saat ders verdi, toplamda 14 saati geçen ders verdiler, bütün derslere girmiş olsam 20 saati buluyor. Bu konuda öğrendiklerim hakikaten bilinmeyi hak eden güzel derslerdi, hocalar bu konuda oldukça deneyimli bilgili sabırlı ve aydınlatıcıydı.

    Ben de ilk yazılırken 600 lira kurs ücreti olur mu yahu pahalı demiştim ama böyle bir eğitim ve öğretimin 200 lira olması ayıptır. Üç ayrı hoca ve bu kadar süre... Sırf sözel kısımda üstelik.

    Sonra da direksiyon dersi var. Her ne kadar üç saat az desem de hocalar biraz müsamaha gösterip ilgi gösterip ders sayısını arttırıp 8 ders ve toplam 6 saat direksiyon dersi verdi, az bir mesai değil.

    Bir arabanın günlük kirası, benzini, hocaların ücreti ki toplam 6 hocadan ders aldım ve iş yeri kirası ve vergiler ile 200 lira ile nasıl ayakta kalabilirler ki?. Ben 600 lira ders ücreti makul buluyorum, 200 lira imkansız bir rakam ya da bu işte büyük bir kalitesizlik var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 19 Mart 2014; 17:13:16 >




  • Bu gün direksiyon sınavı vardı. İster istemez sınav kelimesinden dolayı heyecan var herkeste, normal olarak bende de vardı. Fena değildi bakalım.

    Sınav sizin kursa katıldığınız ve ders yaptığınız araç ile yapılıyor. Bu yüzden kursa gelmeyip araba kullanmayı çok iyi biliyorum yea, ben direkt sınava geleyim geçeyim diyen arkadaşların hüsranına da tanık oldum. Direksiyon derslerine gelmeyip kursun arabasına aşina olmadıkları için, yok freni sertti yok debriyajı çok yüksekti derken bayağı sendelediler. Siz siz olun kursun arabasına aşina olun en azından yarım saat muhakkak kullanmış olun ki şaşırmayın, acemi durumuna düşmeyin. Geçeceğiniz sınavda kalmayın.

    Sınav sizin direksiyon dersini aldığınız yerde yapılıyor, yani şehrin yarı trafik içinde kalan dönüşleri, yokuşları olan bayağı minibüsün otobüsün geçtiği şehrin içinde. Her sürücü okulu kendi arabaları ile bu parkurun belirli kesimlerinde öğrencileri ile bekliyor. Bizi sabahtan saatin 7'sinde servis ile sınav yerine götürdüler, benim sınavım 10'daydı o saate kadar izledim. Kursun iki arabası vardı, öğrenciler ikişer ikişer bir sonraki grup ile 15 dakika dinlenme molasıyla alınıyorlar. Böylece parkurun farklı yerlerinden hareket eden onlarca kursların sınav araçları parkurda tur atıyor, kimisi korkunç amatör kimisi yarı usta.

    Sınava üç kişi katılıyor, iki müfettiş, bir de kursunuzun direksiyon hocalarından biri. Müfettişlerden biri yanınızda oturuyor ve kimliğinizi ve belgenizi teyit ettikten sonra 30 dakikalık sürüş sınavı başlıyor.

    Yol boyunca ve ilk oturduğunuz andan itibaren aslında kimliğiniz ve günlük hayatınız da dahil, ki sanıyorum sizin heyecanınızı azaltmak için sorular soruluyor ve konuşurken yola konsantrasyonunuz kontrol ediliyor arada da yol ve trafik konusunda bilgiler soruluyor. Tabii ki sürücü ile konuşulması doğru mu değil mi bir yana yol ve araç stresi bir yana yazılı sınav sorularına da maruz kalınca biraz afallayabiliyorsunuz. Ama sorular gayet doğal, sonuçta şu levha nedir, bu levha nedir, şimdi kaçta gidilmeli veya yokuş aşağı park ettiğiniz araç hangi viteste bırakılmalı (geri viteste imiş) gibi sorular sorulabiliyor. Bu esnada ya araç hakimiyetiniz ya da bildiğiniz konulardaki hatırlama kapasitesinde sendeleme olabiliyor:) En iyi bildiğim Yol Ver işareti olan Ters Üçgeni bile ada etrafında dönerken ne olduğunu hatırlamam güç oldu, kendime şaşırdım ama ada etrafını da hatasız döndüm:))

    Araç içi sorular da geliyor, dikiz aynasındaki Polarize camın hangi nedenle açıldığını sormak dahil, rezidans ve araç içi buğu çözme olayını nasıl yapacağınızı ve göstergedeki kimi şeyleri de sorabiliyor size hoca. İki tur, geri geri park etme ve bir kaç durakla kalk ile debriyaj ve fren gaz kombinasyonundaki hakimiyetiniz de test edilip sınav kağıdında sanıyorum 20'ye yakın maddeye takılmamanız gerekiyor. Bu hatalı hareketlerin bir tanesini yaptığını anda sınavda kaybetmiş sayılıyorsunuz sınav kağıdına göre.

    Genelde en çok tanık olduğum, çok genç sürücülerin,kendi yaptıkları hataları müfettişe yükleme telaşı vardı. Yaptıkları her hatayı "e ama soru soruyor benim kafamı bulandırıyor diye nitelendirirken" sürüşleri vahim ve korkunç olanların bunu daha da çok yaptığını gözlemledim. Empati azaldıkça kötü sürücülük artıyordu

    Eksiklerim var, sonucu henüz arayıp öğrenme telaşına girmedim. İki üç bilmediğim hatam oldu, eğer kalır isem sanıyorum bir iki hafta içinde ara sınav olur demişlerdi, tabii o araya kadar kurs size 2 ders daha veriyor ama bunun için 100 küsur lira civarı bir miktar daha yatırmak gerek direksiyon dersi için. Normal yani. En iyisi olana kadar ve kendimi hataları azaltılmış bir sürücü olarak geçene kadar ehliyet vermelerini doğru bulmadığım için e ama kazanamamış demek yerine bu deneyim ile daha da iyisine çalışmam için avantaj da olabilir diye düşünmekteyim. Geçtim mi kaldım mı öğrenince yazarım.

    Yalnız dışarıdan korkulduğu gibi değil araba kullanmak, oturunca içine yaya kadar rahatsınız, zor olan fren, debriyaj, gaz algoritmanıza hiç alışık olmadığınız ayaklarınızı ve beyninizi ayarlamak. Tabii ki kursta düz vites araba şartı var yoksa otomatik ile bu sorunun azalacağı da belirtiliyor. Trafikte sağlam ve güvenilir bir sürücü olmak dileği ile. Ehliyet alır almaz usta bir hocadan 10 veya 20 saatlik özel ders almadan trafiğe adımımı atmayı düşünmüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 1 Mart 2014; 23:06:25 >




  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Vay be, neresi orasi öyle bir an baska ulke zannettim.Gecen yaz iki saat direksiyon dersi ve bir tur araba surme ile direksiyon sinavi hallediliyordu simdi araba surerken soru mu soruyorlar yani? Muhabbet falan ediliyordu da soru sormayi ilk kez duydum. Arabaya ve guzergaha alismak cok onemli direksiyon sinavinda gercekten. Direksiyon dersi de arkadasin dediği gibi onemli o yuzden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen yaz benim de bir arkadaşım 2 saat ders ve bir kaç tur ile direksiyon sınavını geçmiş, ki ben daha geçtim mi bilmiyorum ama kesinlikle öyle kolay değildi benim gördüğüm. Herkes ter döktü, sınav hocaları bana göre olması gerekeni yapıyor sadece böyle yüklü sözel sorulara ve sürüş stresine alışık olmayan acemileri büyük bir heyecan bekliyor orası kesin. Sadece amatör değil kendine çok güvenen sürücüleri bile bu sınavlardaki hocalar biraz terletir bana göre. Bilgi sahibi ve iyi bir sürücü istiyorlar. Birinden birinin eksikliği pahalıya patlıyor.
  • arkadaşlar merhaba bugün kursa kayıt olmak için gittim istanbuldayım kurs bana

    evrak+sınav=160
    kurs= 600
    vergi vs. 455
    toplamda 1215 tl ye işi kapatıcağımı söylediler nasıl sizce kurs ücreti ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sablsm

    arkadaşlar merhaba bugün kursa kayıt olmak için gittim istanbuldayım kurs bana

    evrak+sınav=160
    kurs= 600
    vergi vs. 455
    toplamda 1215 tl ye işi kapatıcağımı söylediler nasıl sizce kurs ücreti ?

    kurs ücreti gayet normal

    geriside zaten standart değişmez ücretler.
  • sablsm S kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı ücreti ödedim. Normal fiyat. Yalnız pazarlık yapılabiliyormuş, bir başka kursiyer 450 ödemiş ama derslere gelmemiş mesela, direksiyon konusunda da deneyimliydi bu yüzden hocalar ona fazla ders göstermedi. Böyle de durumlar olabiliyor. Hiç bir sözel derse gelmedi mesela, bu yüzden kursa gelmeyene ücret indirimi yapılabiliyor galiba pazarlık esnasında. Ama siz bütün derslere girin, çok faydasını göreceksiniz. Sırf bu yüzden belki de 75 alacakken sınavda 96 aldım çoğu öğretmenlerin sözlerini dinlemek ve sorup cevap almakla beyne işyenen derslerden dolayı.

    Direksiyon sayısı ve arabanın modeli önemli buna dikkat edin. Eski model ve kullanımı zor bir araba var ise kursun ders için atadığı, gerek direksiyon eğitimi gerekse sınavı geçmek zor oluyor. Aman diyim. Ben kaldım mesela. Arabanın modeli ve debriyajın fazla yüksek olması iki kere stop ettirmeme neden oldu, geri geri yokuş yukarı üstelik daha da zor

    Bir de müfettişler biraz fazla soru soruyor. Sizin hayat hikayenizden arabayı ne amaça kullanıcağınıza kadar sorular siz yolda araç kullanırken sorularak cevaplamanız bekleniyor. Bir de sizi bir kursiyer olarak değil yıllardır araba kullanıyormuşsunuz gibi sorgulaması yanlış, mesela araba içinde buğu olur ise araba içinde klimanın hangi ayara getirilip buğu çözülür veya dikiz aynasının polarize özelliği nerede gibi bir aceminin bilemeyeceği şeylere girmeleri yanlış. Sonuçta daha önce araba görmemiş veya arabanın kullanım tuşlarını kurcalamamış olan sürücü adaylarının bir haftada bir arabayı yalayıp yutmaları mümkün değil, kaldı ki kurs dışında araba kullanmak yasak malum ehtiyetiniz yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 5 Mart 2014; 11:34:17 >




  • Alıntıdır:


    1-2 Mart 2014 Direksiyon Sınavında Dikkat Edilecek noktalar-ipuçları


    Direksiyon Sınavı 8 Şubat 2014 tarihli Ehliyet Sınavında başarılı olan adaylar için 22-23 Şubat, 1-2 Mart ve kalanlar için 8-9 Mart ve 15-16 Mart 2014 tarihlerinde direksiyon sınavı yapılacaktır. Bu sınavda başarılı olabilmeniz için dikkat etmeniz gereken belli başlı noktalar vardır. Bunları uyguladığınız sürece direksiyon sınavından geçmemeniz süpriz olur. İşte direksiyon sınavını geçmek için yardımcı bazı ipuçları:

    Koltuk ve ayna ayarlarını yaptıktan sonra emniyet kemerinizi takın.

    Vites kolunu boşa aldıktan sonra kontak anahtarını çevirerek aracınızı çalıştırın.

    Debriyaj pedalına basarak vitesi Bir’e alın. Aracın kalkış yönüne doğru sinyalinizi verin.

    Hareket etmeden önce el frenini mutlaka indirin veya inik olduğunu kontrol edin.

    Hareket edecek olan aracının debriyajını yavaş yavaş gevşeterek ve aynı zamanda hafif gaz vererek kalkın.

    Gaz pedalına basın ve araınız devrini aldıktan sonra debriyaj pedalına basarak vites kolunu iki’ye alın. Bu işlemi mümkün olduğunda seri yapmaya çalışın. zira geç kalırsanız araç devirden düşecektir.

    U dönüşü yapacağınız zaman gazı kesin ve vites kolunu bire alarak dönüş yapacağınız yöne doğru sinyalinizi verin, orta dikiz aynandan aracının arkasına bakarak yol müsait ise dönüşünüzü yapın.

    U dönüşü bitiminde direksiyon hakimiyetini bozmadan yolun sağ şeridini takip edin.

    Aracı (sağa) yanaştırırken sağ sinyalinizi verin.

    Duruşlar (Park) için debriyaja basın ve geri görme aynasına bakarak müsaitse frene basarak durun.

    Aracı terketmeden önce vites kolunu boşa alın, emniyet kemerini çıkarın ve El frenini çekin.

    Araçtan inerken sol aynayla arkanızi mutlaka kontrol ederek çıkın.



    DİREKSİYON İMTİHANI DEGERLENDİRME FORMU

    Siz aracı kullanırken, sizi teftiş edip not verecek müfettişlerin elinde bulunan puanlama formunda şu kriterler ve puanlama sistemi yer alıyor:

    Direksiyon Sınavı esnasında adayı gözetleyecek yetkili kişilerin elindeki formun içeriği 100 puan üzerinden değerlendirilecek şekildedir.
    (Direksiyon Sınavı Puan Dağılımı – Direksiyon Sınavında Puanlama – Direksiyon puanı nasıl hesaplanır)
    Sıralama: Sıra no – İmtihan Esnasında Değerlendirilecek Haller – Kötü Puan

    1. Aracı çalıştırma ve harekete geçirme usul ve kurallarına uymuyor emniyetli ve rahat kalkış yapamıyor iseniz 2 puan kaybedersiniz.

    2. Durakladığınız veya parkettiğiniz yerden çıkarken yoldan geçen araçlara geçiş kolaylığı sağlamıyor, kontrolsuz ve işaretsiz çıkış yapıyor iseniz 5 puan kaybedersiniz.

    3. Şerit izleme kurallarına uymuyor. Uygun şeritten gitmiyor. Şerit değiştirme kurallarına uymuyor iseniz 5 puan kaybedersiniz.

    4. Hız kurallarına uymuyor. Hızını ayarlamada başarısız bulunuyor. Hız sınırlarına dikkat etmiyor iseniz 5 puan kaybedersiniz.

    5. Önündeki aracı yakından takip ediyor. Takip mesafesinin yeterli olup olmadığı hususundaki kontrol metodunu bilmiyor iseniz 5 puan kaybedersiniz.

    6. Önündeki aracı sollayıp geçme kurallarına uymuyor iseniz 5 puan kaybedersiniz.

    7. Kendisini geçmek isteyen araçlarla ilgili geçilme kurallarına uymuyor iseniz 5 puan kaybedersiniz.

    8. Kavşak yaklaşımlarında doğrultu değiştirme (Dönüş) kurallarına uymuyor iseniz 5 puan kaybedersiniz.

    9. Kavşaklardaki karşılaşmalarda ilk geçiş hakkı kurallarına uymuyor iseniz 5 puan kaybedersiniz.

    10. Araçların manevralarıyla ilgili kurallara uymuyor. Manevra beceriniz zayıf bulunuyor ise 5 puan kaybedersiniz.

    11. Karşıdan gelen trafikle karşılaştığında geçiş kolaylığı sağlama kurallarına uymuyor iseniz 2 puan kaybedersiniz.

    12. Durma, duraklama, parketme, indirme, bindirme, kapıların açılmasıyla ilgili kurallara uymuyor iseniz 5 puan kaybedersiniz.

    13. Yaya geçidi, okul geçidi ve demiryolu geçidi yaklaşımlarındaki kurallara uymuyor, geçiş hakkı vermiyor iseniz 5 puan kaybedersiniz.

    14. Okul taşıtlarıyla geçiş üstünlüğü hakkına sahip araçlarla karşılaştığında ilgili kurallara uymuyor iseniz 2 puan kaybedersiniz.

    15. Eğimli yolda aracı harekete geçirmede başarısız bulunuyor, eğimli yolda hareket etme kurallarına uymuyor iseniz 5 puan kaybedersiniz.

    16. Aracı harekete geçirmede, yavaşlatıp durdurmada, kumanda pedallerine yeterince intibak edemiyor iseniz, Vites değiştirme beceriniz zayıf ise, Vites değiştirirken direksiyon hakimiyetiniz azalıyor ise, gözünü yoldan ayırıyor iseniz 10 puan kaybedersiniz.

    17. Genel olarak direksiyon hakimiyetiniz zayıf ise 10 puan kaybedersiniz.

    18. Ses cihazını ve araçların ışıklarını gereksiz yere ve amaçları dışında kullanıyor iseniz, gerektiğinde kullanmıyor iseniz 2 puan kaybedersiniz.

    19. Işık sisteminin, ısıtma ve havalandırma tertibatının kumanda düğmelerinin yerlerini bilmiyor ve kul-lanamıyor iseniz. Soğutma, yağlarna, şarj ve yakıt göstergelerini ve manalarını bilmiyor iseniz 2 puan kaybedersiniz.

    20. Aşırı derecede heyecanlı ve telaşlı bulunursanız. Bu halinizle dikkatiniz dağınık görülürse 10 puan kaybedersiniz.

    Toplamda 100 üzerinden, hatalarınızdan kaynaklanan puanlar düşüldüğünde 70 veya üzeri bir puandaysanız direksiyon sınavını başarıyla geçtiniz demektir.



    Ayrıca Güvenli Bir Sürüş İçin Öneriler:


    Koltuğu, elinizi uzattığınızda bileğiniz direksiyonun en üst kısmına uzanacak konuma ayarlayın ve simetrik olarak, saat 3 ve 9 konumlarında tutun.

    Aracı hareket ettirmeden ve durdurmadan önce her şeyin yolunda olup olmadığını kontrol edin.

    Araç kullanırken sürekli dikkatli olun ve genellikle sağ tarafa dikilmiş olan trafik işaretlerini asla gözden kaçırmayın!

    Trafik işaret levhalarındaki hız sınırlarının müsaade edilen maksimum hızlar olduğu unutulmamalı.

    Yokuşları, çıkabileceğinizi tahmin ettiğiniz vitesle inin. Yokuş aşağı inişlerde asla vitesi boşa almayın.

    Şehirlerarası yollarda başka araçlara çok yaklaşmazsanız, onların yapacağı kazalara karışmamış olursunuz.

    Aynalarınıza sık sık göz atın.

    Hız yapanları yavaşlatmaya da çalışmayın.

    Kısa süreli de olsa, aracınızı terk ederken güvenceye alın.

    Yaklaşan farlara fazla bakmayın.

    Bakışınızı yolun sağ kenarına yoğunlaştırın.

    Geçişler dışında sol şeridi boşaltın.

    Uykulu iken araç kullanmayın.

    Gözleriniz bir noktada sabit kalıyorsa bu tehlike işaretidir.



    Kaynak:http://www.ehliyetsinavisonucu.com/direksiyon-sinavi-nasil-olur/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 5 Mart 2014; 11:25:24 >




  • Arkadaşlar bir direksiyon sınav görevlisi olarak tavsiyem bol bol pratik yapın..
    -Aracın 1.5 katı duba arasına park etmek çok önemli
    -Emniyet kemeri,aracı kaldırma(stop ettirmeme vs) sinyal vs aklınıza ne geliyorsa

    Artık bunlardan herhangi birini yapmayan direk kalabiliyor..Hatta müfettişler bırakın diye baskı yapıyorlar...Yani bütün sürücüler şansınıza iyi gelip geçirdiyseniz fırça yiyorsunuz hatta belgenizi iptal ediyorlar...

    Eğer ilk etapta kaldıramazsınız 'sınavınız bitti' ...

    Şahsi olarak katılmıyorum sanırım direksiyon sınavı 150 tl gibi bir meblağ..Para kolay kazanılmıyor...En azından 2.bir şans verilebilir..Herkes stop ettirebilir bizde stop ettiriyoruz, sinyal unutabiliyoruz..

    ''Aracı ekonomik kullanmıyor'' bile bırakma seçenekleri arasında ona göre düşünün..



    NOT: Yukarıda arkadaşın verdiği değerlendirme formu yanlıştır..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fragman44 -- 5 Mart 2014; 11:33:14 >




  • Adam soyuyorlar artık bi ehliyet çıkarmak 1500 tl yi buluyor kurs indirim yaparsa.Dandikten karton olan kart ise 107 tl . Bu sene çıkardım kursa sadece imza atmaya gittim derse girmedim çalışmadımda yazılı sınavdan 90 aldım direksiyondan 100 aldım.Pratik çok önemli ...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.