Şimdi Ara

Sınav Senesi Adına Şahsi Tavsiyelerim (DERS TAVSİYELERİ EKLENDİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
60
Favori
16.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi günler ahali. Ne zamandır böyle bir yazı yazmayı planlıyordum ve sonunda vakit bulabildim. Öncelikle neden yazacaklarımı dikkate almalısınız ondan bahsedeyim;Forumda tıp kazananlardan, hukuk kazananlardan vs. bir sürü tavsiye yazısı okumuşsunuzdur hatta yazılarını hatim etmişsinizdir. Yani az çok ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz. Ama ben kendi potansiyelini harcamış, yapabileceğinden çok daha düşüğünü yapmış bir kardeşiniz olarak daha çok pişmanlıklarımdan, hatalarımdan ve daha çok ne yapmamanız gerektiğinden bahsetmek istiyorum. Tabii ki kendimce ne yapmanızı isteyeceğimden de bahsedeceğim.

    1)Ne için çalıştığınızı bilin (EN ÖNEMLİSİ)
    Sınav Senesi Adına Şahsi Tavsiyelerim (DERS TAVSİYELERİ EKLENDİ)

    Açıkçası kendimi başarısız olarak nitelendirmemin en büyük nedeni budur.Kendinize bir hedef koymanız gerektiğini zaten biliyorsunuzdur. Ama esas olay bundan sonra başlıyor bence; Herkes hedefini belirler, ders programını vs. yapar ve ilk gün başlar. -Bugünki amacım ne? Doğal sayılar çözmek,geometri tekrar yapm..+Hayır hayır amacımız kesinlikle bu değil! Amacımız X Üniversitesi Y Bölümü için yapmamız gerekenleri yapmak. Geleceğimize katkı yapmak! Hedefiniz için değil de ders çalışmak için masaya oturduğunuzda kritik süreç başlar. Sene başında koyduğunuz hedefi yavaşla unutur kaybolursunuz. Her masaya oturuşunuz sizin için anlamsız bir işkenceye döner derslerden iyice koparsınız. Hayatın anlamını sorgulamaya başlarsınız yavaştan.. Sizden ricam ne için çalıştığınızı ASLA AMA ASLA unutmamanız. Hedefinizi size sürekli hatırlatacak bir yere asın. Ve o masaya sadece onun için oturun, ders programında yazanları gerçekleştirmek için değil.

    2)Bunun bir yarış olduğunu kafamıza iyice oturtalım! (ÇOK ÖNEMLİ)
    Sınav Senesi Adına Şahsi Tavsiyelerim (DERS TAVSİYELERİ EKLENDİ)

    Aslında bu kısım 1. kısımla da örtüşüyor. Ders programımızı iyi güzel yazdık çizdik, göze de güzel gözüküyor. E hadi sınavı kazanmak için bugün x konuyu çalışıp y kadar soru mu çözelim? Bunu yapmanız iyi olur fakat ASLA YETMEZ! Bu bir YARIŞ! Size bu sınavı kazandıracak olan şey ne kadar hızlı olduğunuzdur, ne kadar pratik olduğunuzdur, ne kadar soğukkanlı olduğunuzdur! Yani YGS-LYS konularını bitirdiğiniz de benim gibi vicdanınız rahat olmasın. Konu çalışıp soru çözmek takviminizin küçük bir kısmını kaplamalı. Pastanın büyük kısmı kendinizi geliştirmenize, hızlanmanıza ayırın. Ve ayrıca tekrar yapmaya!

    3)Uzun vadeli planlar
    Yaptığınız plan ya da programlar günlük ya da haftalık olmakla sınırlı kalmasın. Sislerle kaplı olan yolunuzu aydınlatın. Sonraki aylarda neler yapacağımızı, konularımızı ne zaman bitireceğimizi,denemelere ne zaman başlayacağımızın vs. farkında olmalıyız.Bu tip aylık planlar ne durumda olduğunuzun, ne kadar yolunuzun kaldığını vs. bilmenizi sağlar.Psikolojik olarak da avantajlı olursunuz. Ben hiç böyle bir plan yapmadığım için bu sene bana işkence oldu adeta. Takvime vs. hiç bakmadığım için bu süreç bana sonsuza kadar sürecekmiş gibi geldi hep ve derslerden soğumamı sağladı.

    4)Kendinize mutlaka vakit ayırın
    Sınav Senesi Adına Şahsi Tavsiyelerim (DERS TAVSİYELERİ EKLENDİ)

    Sene sonunda mutlu ya da başarılı olacağınızın garantisi yok öncelikle bunu bilmeliyiz. O yüzden gençliğimizin 1 yılını, ömrümüzün en güzel yıllarından birini tamamen sınava adamak pek iyi bir fikir değil. Sene sonunda hem elimizden geleni yapmış olmalıyız hem de hayatın tadını çıkarmış olmalıyız. Öncelikle spor bu sene kendinize yapacağınız en büyük iyiliklerden biri diyebilirim.Spor sizi zihinsel açıdan da üstün tutacaktır. Kafanızdaki sis bulutları dağıldığı gibi mutluluk hormonları sizi ekstra motive edecektir. Arkadaşlarınızla vakit de geçirin, kitabınızı da okuyun, dizinizi filminizi de izleyin. Bu sizi psikolojik olarak bu yarışta öne atacaktır. Sene başında kendimi her şeyden soyutladığım da hedefimden saptım, hayat anlamsız ve sıkıcı gelmeye başlamıştı. Problemler üzerine kafa yormaktansa yalnız ölmek, hayatın anlamı gibi konularla boğuşuyordum bir süre sonra. Yani tüm seneniz sınav olmasın. Kendinize vakit de ayırın, geleceğinize katkı yapmak amacıyla dersinizi de çalışın. Ee Yigilante kardeş peki aşık olabilir miyiz? O senin elinde değil be hocam.. Her sınav tavsiyesinde altın harflerle yazılmış AŞIK OLMAYIN uyarısını yüzlerce defa okusam da ÖSYM yolunda beraber savaştığım, çokça vakit geçirdiğim yoldaşıma feci bir şekilde platonik aşık olmak benim elimde değildi.

    5)Erken kalkan yol alır
    E kardeş bizim vaktimiz yok! 4. kısmı nasıl yapalım bütün günümüz derslerle heba oluyor.Saat 7-8 gibi kalktığım, okula düzenli gitmeye başladığım vakitlerde ben de aynı durumdaydım. Okulda yarım yamalak dersler işlenir, arkadaşlarla gırgır şamata yaptıktan sonra eve gelinir. Biraz dinlenme ve yemek faslının ardından tekrar ve soru çözmeniz gerekir.. Vaziyetin farkına vardıktan sonra ailem ve okul yönetimine karşı okula gitmemek adına adeta savaş açtım! Devamsızlığımı sonuna kadar kullandım! Peki ne yaptım bu dönemlerde? Sabah 04.00-05.00 gibi kalkardım. Öğlene kadar ders programımın %95'i bitmiş olurdu zaten. Ondan sonra denememi de çözerdim, sporumu da yapardım, hobilerime vakit de ayırırdım. Özetle psikolojimi düzgün tutardım.Ama bu okula gitmeme kısmı çok riskli! Devamsızlığımın %40ını bu şekilde kullandıysam %60'ı kafama ters tepti! Yavaş yavaş erteleme fasılları başlardı. Nasıl olsa okul yok vakit bol diye şu diziyi izleyeyim,şunu da yapayım başlarım vs. derken günü rezil rüsva ederdim. Ve ders yerine yaptıklarımdan da zerre zevk almazdım! Çünkü yapmanız gerekenler aklınızın bir köşesinde hep dururken çektiğiniz vicdan azabı sizi asla bırakmaz, bırakmayacak da! Ama o masaya oturmak da zulüm gelir! Ayrıca tüm gün evde yalnızsınız. Konuşacak, kafa dağıtacak kimseniz yok. Ve bu vicdan azabıyla beraber psikolojinizin bozulmaya başladığını hissedebilirsiniz. Hayat size adeta zehir olur!

    6)Düşünmek
    Sınav Senesi Adına Şahsi Tavsiyelerim (DERS TAVSİYELERİ EKLENDİ)
    Belki bu güzel alışkanlığı edinmiş olan vardır ama sınava hazırlanmaya başlayacak benim gibi bilinçsiz başlayan arkadaşlar için yazmak istiyorum.
    Sorular üzerinde kafa yormaya alışalım yoldaşlarım! Bu ygs'de çok önemli! Bir soru karşıma çıktığında şöyle bir göz atardım, eğer bana yabancı geliyorsa, çözümü aklımda canlanmayınca direk sorulacaklar klasörüne şutlardım. YANLIŞ! Şöyle güzelce bir kafa yorun! Neden böyle olmuş, sorduğu şeye nasıl ulaşırım? Çünkü emin olun bi yere kadar karşınıza gelen çoğu soruya benim gibi yabancı kalacaksınız. Kafa yorup kendiniz bulmak yerine direk sorunun çözümünü öğrenip HEEEEEEEE DEMEK BÖYLEYMİŞ KOLAYMIŞ ASLINDA YAV tepkisini vereceksiniz. Bu sene özleyeceğim bir şey varsa da o da bir soruya uzunca bir kafa yorduktan sonra çözümünü bulduğumdaki mutluluğumdur!

    7)ODAKLANMAK

    ÖZET GEÇ KARDEŞ DİYENLER İÇİN BÖLÜMÜN SONUNDA ÖZET MEVCUTTUR!
    Bilimsel açıdan ''odaklanmak'' kavramının tanımı nedir bilemem ama tanımlamak istersem şu olur heralde;''Yaptığın işle bütünleşmek''Bu odaklanma muhabbetini sadece derslerimizde değil, tüm hayatımızda etkili olarak kullanmalıyız! Çok teşekkürler Yigilante kardeş o zaman hadi odaklanalım!Peki nasıl odaklanacağız? Çok basit;Sadece tek bir işi yaparak! Beynimiz hem kendini hem de vücudumuzu o işe yoğunlaştırmalı.. Eğer soruyu okurken bir yandan ders ne zaman bitecek diye düşünürseniz odaklanmış olamazsınız! Eğer denemede soruyu okurken ulan amma da çok boşum var ne yapacağım diye düşünürseniz odaklanmış olmazsınız! Ee ama ne yapalım istemeden oluyor bilerek yapmıyorum ki! Bunun için hem biraz çalışacağız hem de bazı alışkanlıklarımızı gözden geçireceğiz. Biraz meditasyon eğitmeni gibi olacak ama bunu yapmak durumundayım Zihnimiz berrak bir su gibi tertemiz olmalı öncelikle!Ona şekil vermek istiyorsak önce onu saf ve temiz bir konuma getirmeliyiz.Onu sadece biz yönlendirmeliyiz, nereye çekersek oraya gitmeli!

    Daha sınava uzun bir süremiz var ve bu odaklanma işini hallederseniz tüm hayatınız boyunca bunun ekmeğini yiyebilirsiniz.İlk olarak bazı alışkanlıklarımızı değiştirelim(Varsa) Örneğin telefon ve sosyal medya gibi. Sosyal medya ve internet bizi haber bombardımanına tutar desek yeridir. Sizin bir kere okuyup geçtiğiniz bir haber başlığını ya da fotoğrafı vs. beyniniz belleğine anında alır ve doldurur kendini.Zihnimiz gereksiz bilgilerden yapmanız gerekenlere düzgün bir şekilde veremez kendini.. Ve bu sizin zihninizi boşaltma amacınıza uymaz!Sizden telefonunuzu ya da modeminizi çöpe atmanızı istemiyorum! Ama gün içinde bunlardan ayrı kalmalıyız ki beynimiz öğreneceklerimize ve çalışacaklarımıza hazır konumda dursun.. Gün içinde tüm çalışmanız bittikten sonra alın elinize telefonunuzu ya da bilgisayarınızı. Eğer internet ve sosyal medyayla olan ilişkimizi gözden geçirdiysek, beynimizi gereksiz haberlerden koruduysak hadi odaklanma, zihni boşaltmak için yapacağımız yararlı şeylere;Meditasyon! Sizden günde 10 dakika basit bir meditasyon yapmanızı istiyorum. Evinizin çok da havasız olmayan bir yerine geçip bağdaş kurmanızı istiyorum. Gözlerimizi kapatıyoruz ve beynimizi her şeyden uzaklaştırıp sadece nefesimize odaklıyoruz! Nefesin vücuduna girişini hissediyorsun, çıkışını hissediyorsun ve başka hiçbir şey düşünmüyorsun! Başlarda illaki kendinizi hayallere dalmış halde bulabilirsiniz ama hemen kendinizi toparlayıp yine nefesinize odaklanmalısınız.Derslerinizde de nefesimize odaklandığımız gibi sorulara odaklanıyoruz!Peki başka ne yapabiliriz?

    Kitap okumak hem sizi rahatlatır hem de odaklanma açısından çok yararlı bir çalışma olur!Hem de kendinize vakit ayırmış olursunuz.
    Eğer bunlara kendinizi ciddi şekilde alıştırıp derslere öyle çalışırsanız farkı sizde göreceksiniz emin olun. Özetle yaptığınız şeyin hakkını ciddi bir şekilde vermiş olacaksınız
    ÖZET
    Sosyal medyadan olabildiğince uzaklaşmak.
    Kitap Okumak
    Meditasyon

    8)Savaş-mücadele psikolojisi (ÖNEMLİ)
    Sınav Senesi Adına Şahsi Tavsiyelerim (DERS TAVSİYELERİ EKLENDİ)
    Sabah uyandığınızda ilk yaptığınız şey ne oluyor? Perdeyi aralayıp gökyüzüne bakıp içinizi mi ferahlatıyorsunuz? Yoksa o günkü ders programınızı düşünüp içinizi mi karartıyorsunuz? Cevap 2 ise gelin hele biraz konuşalım. Öncelikle şundan emin olalım. Daha yolun başında sayılırız ve çoğumuz içimizdeki gazla iyi bir şekilde çalışıyor. Peki ya motivasyonumuz bittiğinde? İşte o zaman savaşımız başlayacak. Kendimizi zorlamaya başlayacağız. Adeta kendi içinizde bir iç savaş yaşayacaksınız. Peki bundan kurtulmanın çözümü nedir? Çoğu kişiden asla pes etmemek, savaşmak, yılmamak vs. gibi cevaplar alıyor gibiyim. Bence bu değil.Bu süreçte başarılı olmak istiyorsak savaş meydanında bulunmak zorunda değiliz. Belki de kılıcımızı bırakırsak düşmanımız da bize saldırmayı bırakacaktır? Bu olayın önemini ben kendimce şöyle kavradım hemen anlatayım, böylece siz de ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınızdır; Yıllarca bazı bağımlılıklarla mücadele ettim ve yıllarca da kurtulamadım. Her sabah kalktığımda ilk düşündüğüm bağımlılıklarımdan kurtulmak için daha kaç gün beklemem gerektiğiydi. Beynim sürekli kendini baskı altında hissediyordu. Motivasyon kaynağım ise çok netti; Daha iyi bir hayat! Ama başaramıyordum her seferinde bozuyordum süreci. Savaşmak istiyordum ama dayanamıyordum zayıf düşüyordum. Peki nasıl başarılı oldum? Tek yaptığım bağımlılıklarımı bir süreliğine görmezden gelip hayata karışıp kafamı dağıtmaktı. Kendime yeni hobiler edindim ve sadece onlara odaklandım. Bir nevi düşmanıma arkamı dönerek başardım. Yani anlatmak istediğim savaş-mücadele muhabbetleri her zaman iyi etki yapmıyor üzerimizde. Derslerde nasıl bir yol izlemeliyiz peki? Masaya oturup ders çalışmayı hedefiniz için savaşmak olarak, fedakarlık olarak görmeyin! ÖSYM ya da sınavı kendinize bir düşman ya da canavar olarak görmeyin. Bu süreci kendinize yaptığınız bir iyilik olarak düşünün. Masaya oturmak için kendinizle savaşmayın. Sabah kalktığınızda perdeyi aralayıp güneşe bir selam çakın ve sağlığınız için ve okuma gibi bir şansı elde ettiğiniz için mutlu olun. Bir güzel kahvaltımızı edelim. İlk olarak geleceğimiz için, o üniversite için oturalım masaya ve kendimiz için çalışalım. Gerekeni yaptıktan sonra kendimize bir güzel vakit ayıralım. Yani bu seneyi hayatınıza 1 sene ara verip vereceğiniz bir savaş olarak görmeyin arkadaşlar. Emin olun bu sizi daha çok yoracaktır. Geleceğimize katkı işini alışkanlık haline getirelim. Bu konu hakkında da sonraki kısımda bahsedeceğim. (Bu bölümü cebe aldıysak 2. bölümü cepten çıkarmamalıyız. Dikkat edelim )

    9)Ders çalışma alışkanlığı(ÇOK ÖNEMLİ)

    8. kısımdaki bahsettiğimiz düşmanımızı silahsız bırakmaya ne dersiniz? Bu düşmanımız genelde ilerleyen aylarda motivasyonumuzun düştüğü, hatta mücadele-savaş muhabbetinden yolun başında koyduğumuz hedefin bile anlamsız gelmeye başladığında karşımıza çıkıyor. Peki nasıl halledeceğiz bu silahsızlandırma işini? Ders çalışmayı alışkanlık edinerek. Ups özür dilerim. Geleceğimize katkı yapmayı alışkanlık edinerek! Evet böyle daha anlamlı geliyor kulağa! Elinizde 2 yol var. Birisi tüm yılı daha ağır bir yük altında geçirmek, diğeri de yükü sadece yolun bi kısmında taşıyıp diğer kısmında yolun kenarına sallamak! Burda bahsettiğim yük'ün psikolojik bir şey olduğu umarım anlaşılmıştır Gün içinde ne zaman ne yapacağımızı ayarlayıp birkaç ay buna uyacağız. Belki de çok daha az sürecektir göreceğiz! Günün şu kısmında şunları yaparım, belki ekstra şeyler de koyarım üstüne , günün şu kısmında da kendime vakit ayırırım. Sosyal medya'dan olabildiğince uzaklaşıp kendimi kitaplara filmlere veririm. Şu saatte koyarım kafamı yastığa yatar uyurum. Kendinize uygun süreci oluşturup uygulamaya başlıyoruz ve zinciri kırmamaya bakıyoruz. Bir yerden sonra farkedeceksiniz kendinize oluşturduğunuz süreci hiç zorlanmadan uyguluyorsunuz çünkü alışkanlık haline getirdiniz! Hazır motivasyonumuz yerinde, yolun başındayız da hem. O yüzden bunu kendimize böyle bir güzellik yaparak değerlendirelim!

    NOT
    Belki yazdıklarım sınav senesiyle pek alakasız, daha çok hayata yönelik şeyler gibi görünse de öyle değil! Tabi ki hayatla da ilgili ama bu yazdıklarımı iyice idrak edip uygulamanız sizi çok daha iyi yerlere taşıyabilir. Hem sınavda hem hayatta!
    YAN TAVSİYELER




    DİZİ TAVSİYESİ: HOUSE MD
    Diziye ygs'ye 1-2 ay kala başladım ve matematik netlerimde ciddi artış sağladı. Neden diye sorarsanız 6. kısmı uygulamaya bu dizi sayesinde başladım. Düşünmeyi seveceksiniz..


    DERS DERS TAVSİYE
    Yoldaşlar öncelikle şunu belirtmek isterim; Hiçbir çalışma yöntemi size başarı garantisi veremez. Her şey sizde bitiyor.Hepimizin kapasitesi, düşünme şekli değişik olduğundan kendimize uygun çalışma yöntemini oluşturmalıyız. Her gördüğünüz tavsiyeyi direkt olarak uygulamaya çalışmanızı önermem çünkü başta bahsettiğim gibi herkesin kapasitesi aynı değil. Birini başarılı yapan yöntem sizi de başarıya götürecek diye bir şey yok.Doğru olan dinlediğiniz tavsiyelerden size uygun olan kısımları çıkarmak ve kendi yöntemlerinizle harmanlamanızdır. Aşağıya yazacağım şeylere sizin de aynı şeyi yapmanızı istiyorum. Ve aşağıda yazacaklarım mezuna kalsaydım nasıl bir yol izleyeceğimle de alakalı olacak.

    MATEMATİK
    Öneminden bahsetmeme gerek yok. Yukarıda bahsettiğim gibi bu dersi ezbere çalışmanızı istemiyorum. Daha vaktimiz bol. Formülleri nedenleriyle kavrayacağız ve nedenleriyle kullanacağız. Ne yaptığımızı bilerek ilerleyeceğiz!
    KONU ANLATIMI
    HOCALARA GELDİK
    Matematik netlerim durup dururken 10 net civarı arttıysa bu adamlar sayesindedir! 6. kısımda bahsettiğim düşünme kısmında düşünmeyi HOUSE MD ile sevdim fakat düşünmeyi bu adamlardan öğrendim diyebilirim. Şu zamana kadar bir sürü ders videosu izledim, konu anlatım kitaplarından çalıştım. Hepsi de ezber yapmamı istiyorlardı. Ama bu adamlar buna karşıydı. Sınavda karşımıza çıkacak olan matematiğin ne istediğini bilerek,ve nasıl çalışmamız gerektiğini bilerek konuları anlatıyorlar.Güzel olan kısımlarından biri de videolarının kısa olması. Çünkü olay sizde bitiyor. Videoların mantığını iyice kafanıza oturtup sorulara öyle geçmelisiniz. Çözdükleri soruları onlardan önce siz de denemelisiniz!
    SORU BANKASI
    KAREKÖK SORU BANKASI
    Konuyu yukarıdaki çalışmanızdan sonra buna uygun şekilde pratik yapmanızı sağlayacağını düşünüyorum.Çoğu kişinin dediği üzere zor bir soru bankası olarak bilinir.
    Kolay değil ama bu çözemeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Bu soru bankası sizi zorlamaktan ziyade düşünmenizi istediği için böyle bilinir. Sorular üzerine kafa yormanızı ister.
    Sene içerisinde sadece bu soru bankasını bitirmenizin yeterli olacağını düşünüyorum. Bunu bitirdikten sonra denemelere abanmanız uygun olacaktır. Elinize geçen her denemeyi çözün! Deneme çözesiniz olmasa bile oturun başına soru bankası çözer gibi deneme çözün. Burdan konu anlatımından daha çok şey öğreneceğinize eminim.

    GEOMETRİ
    Konu anlatımının çok önemli olmadığını düşünüyorum. Size önerebileceğim 2 yol var. Biri bol çözümlü soruları olan konu anlatımlı kitaptan konuyu çalışmak ardından soru bankasına geçmek. Diğeri de videolardan izleyip soru bankasına geçmek. Ama 2 türlü de soracağınız çok soru olacak. Yazımın sonunda çözemediğimiz soruları hoca yoksa kime soracağımız hakkında bilgi vereceğim.
    SORU BANKASI
    BİREY Geometri Soru Bankası (A)
    Bakmayın kapağında kolay yazan o hınzır bakışına! Konuyu düzgün bir şekilde çalışıp pratiğimizi de az çok yaptıktan sonra bu soru bankasına geçmeliyiz. Aksi takdirde çok fazla hevesimizin kırılacağını düşünüyorum. Bu soru bankasıyla kapılarını aşındırdığım hocalarımın saçlarını beyazlattım diyebilirim. Eğer uğraşıp da çözemediğiniz soruları hocalara sormazsanız KAYBEDERSİNİZ. Ama sorularınızı çözdürmeyi de sakın geciktirmeyin! Bilgileriniz tazeyken hocanızın yanına gidin çünkü hoca size anlatmaya başladığında hiçbir şey anlamayıp boş boş kafanızı sallamanız muhtemel olacaktır. Ayrıca hoca soruyu anlatırken ''Hocam şurdan şöyle bir dikme indiremez miydik, şöyle yapamaz mıydık?'' gibi eklemeler de yapabilirsiniz. Ve daha önce sorduğunuz sorulara geri dönmeyi de unutmayın. İllaki unutuluyor zamanla. Bu derste de tekrar çok önemli! Ayrıca ne kadar soru çözdüğünüz, ne kadar kitap bitirdiğiniz gibi istatistikler sizi sınavda başarıya götürmeyebilir. Soru çözüyorsanız hakkıyla yapmalısınız , kitabı bitiriyorsanız hakkıyla bitirmelisiniz! Sürekli tekrar etmelisiniz. Ben bir gece önce çatır çatır çözdüğüm testten ertesi gün bana soru sorulduğunda o soruyu yapamıyorsam o testin hakkını veremediğim anlamına gelir. BU ÇOK ÖNEMLİ!
    GEOMETRİDE ALTIN KURAL!
    Arkadaşlar eğer üzerine iyi bir şekilde düşerseniz en sevdiğiniz ders bile olabilir. Emeklerinizin karşılığını alacaksınız ama ihmale asla gelmez. Hergün soru çözmelisiniz! Hamlamayı asla affetmez geometri..

    TARİH
    Uzun uzun konu anlatım kitaplarıyla boğulmanızı tavsiye etmiyorum. Ya da her bulduğunuz bilgiyi ezberlemeye çalışmanızı.. Tarih de kafayı çalıştırmanızı ister çoğu zaman. Konu çalışırken aldığınız bilgilerinizi mantığınızla harmanlamanızı ister!
    KONU ANLATIMI
    Ben körfez tv'den tarih dersini satın almıştım ve bu tarih dersi adına yaptığım en doğru hareketti! Hoca sizi boğmadan konuyu hikaye-bilgi karışık anlatır siz de dinlersiniz. Ardından hemen test çözmeye geçersiniz. Çözdüğünüz testlerden alacağınız notlar HAYATİ önem taşıyor. Önemli bulduğunuz kısımları ve yapamadığınız soruların bilgilerini bir deftere not almanızı istiyorum. Ve o aldığınız notlara sürekli göz atmanızı. Tarihi bu şekilde hallederdim ben olsam.

    TÜRKÇE
    Bana göre Türkçe dersinde başarıya ulaşmanın sırrı okuduğunu anlama, odaklanma, soruya temiz kafayla başlama gibi şeylerde gizli.Dil bilgisi halledilmeyecek bir şey değil.Bana kalırsa hiç masrafa girmeyin, ne bir konu anlatımlı kitap ne de bir soru bankası alın. E peki nereden konu çalışacağız? Konu çalışacağımız kısımlar sadece dil bilgisi ve küçük ıvır zıvır şeyler. İnternete bunlarla ilgili çok güzel örnekli konu anlatımları var. Hatta kendi özetlerinizi çıkarabilir ve konu çalışma olayını rafa kaldırabilirsiniz. Gelelim kilit noktaya; PARAGRAF. Önemini hepimiz gayet iyi biliyoruz.Yeni bir alışkanlık edinmeliyiz. Hergün temiz kafayla 50 paragraf sorusu! Hatta bu 50 soru için günlük tutarsanız tadından yenmez. Günlüğünüze o gün 50 soruyu kaç dakika da çözdüğünüzü ve kaç doğru kaç yanlış çıkardığınızı yazabilirsiniz. Ve durumunuzu görüp buna göre hırslanıp daha iyi olmak için savaşabilirsiniz!
    Not: Konu çalışmayı bitirdikten sonra direk Türkçe denemelerine geçmek bence mantıklı bir hareket olacaktır. Hem dilbilgisi ve diğer şeyler için pratik yapmış olacağız hem de paragraf türü kısımlarda kendimizi deneyip geliştireceğiz!

    Diğer dersler hakkında diğer arkadaşlar ne biliyorsa ben de o kadar şey biliyorum. Umarım faydalı olabilmişimdir. Aklıma gelen bir şey olduğu sürece ve konu kapatılmadığı sürece sürekli güncelleyeceğim.

    Bu yazdıklarımı asla ama asla unutmayın değerli yoldaşlarım! Siz zaten ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz. Ama benim düştüğüm hatalara asla düşmeyin! Bu sene mezuna kalmayı defalarca düşündüm, ne yapmam gerektiğini, nasıl bir yol izlemem gerektiğini biliyordum. Zaten okul sayesinde şubata kadar ygs konularını çalışıp soru çözdük. Bırak LYS çalışmayı deneme bile çözmedik Ama ailem çok yorulmuştu bu süreçte, annemin sınav senesi yüzünden küçük sağlık sorunları başgösterince mezuna kalma düşüncesini kalbime gömdüm ve tercihlerimi yaptım. Şuanlık pişman değilim ama bu hatalarımın farkında olup, yeniden bu kafayla hazırlansaydım neler yapardım merak etmiyor da değilim.

    MOTİVASYON KÖŞESİ
    Sınav Senesi Adına Şahsi Tavsiyelerim (DERS TAVSİYELERİ EKLENDİ)

    Tercih sonuçları sonrası yapılabilecek güzel şeyler
    UYARI
    Bu yazacaklarım tamamen iyi senaryoya göre oluşturulacaktır. İstediğimiz bir bölüm ve üniversiteye kapak attıktan sonra neler planlayıp neler yapabiliriz onları yazacağım. Tavsiye mesajları gelirse elbette güncellerim.

    En başta gururlanmak olsa gerek kesinlikle.Sizi ödüllendirmek için verilen herhangi bir harçlık,götürülen tatil vs sizi başarı hissi kadar mutlu edemez emin olun. Gökyüzüne bakıp ''BAŞARDIM ULAN'' diyip triplere girmek sizin en büyük ödülünüz olacak. Pardon bir şeyi unuttum. Yıllarca sizin mutluluğunuz için mücadele eden ailenizin gözündeki gurur ve mutluluk da var ayrıca! Gözlerinizi kapatın ve hayal edin. Zor bir dönemi başarıyla atlatmışsınız. Ailenizi gururlandırmışsınız. Sene içerisinde çektiğiniz sıkıntıları ve acıları düşündükten sonra her şeyin bittiğini farkediyorsunuz. Ben her masama baktığımda duygulanıyorum örneğin. Ulan ne bitmez videoymuş bitse de mola versem diye düşünürken masama yapıştırdığım ailemin fotoğrafına bakıp gaza gelip saatlerce çalışmamı unutamıyorum. Ders molası verdikten sonra biraz instagrama bakayım dediğim de sevdiğim kızın sevgilisiyle koyduğu fotoğrafı görüp boğazımın düğümlenmesini unutamıyorum.. Her geriye baktığınızda mutlu olacağınız bir geçmişi kenara bırakıp artık ileriye bakmanın vakti geldiğini anlıyoruz. Hayatın yepyeni bir dönemine yelken açıyoruz. Öğretim hayatımızın son kısmına adımımızı atıyoruz. (Devamı gelecek)





    -Yokuşta akmayan ter inişte gözyaşı olur!
    -Yarın hakkında bir hüküm veremezsin, yarınının olup olmayacağını da bilemezsin. Öyleyse bugün yapacaklarını nasıl yarına erteleyebilirsin. Hüküm sürdüğün tek zaman şimdi;öyleyse harekete geç!Başarısızlık senin hazır olup olmamanı beklemez, gelir bulur seni!
    -Kimse hayattan daha sert vuramaz. Kimse hayatı mağlup edemez. Evet bunlar yanlış değil fakat bunlar hayata karşı direnmeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Hayatın karşısına dikilip en azından mutluluğumuzu ve başarımızı isteyeceğiz ondan!


    Eğer yazdıklarımı faydalı bulduysanız başka arkadaşların da faydalanması adına fikrinizi belirtip uplarsanız sevinirim. Yolunuz açık olsun. Ayrıca TM hakkında fikir almak isteyen olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. PM yoluyla bana ulaşabilirsiniz.

    21 Aralık Editi:Üniversite başladığından beri konuyu pek güncelleyemedim farkındayım. Ama en azından konuyu biraz canlandırıp hatırlatmak istiyorum. Kritik sürece yaklaşılıyor. Çoğu kişinin ne için çalıştığını unuttuğu, bu uzun maratonda nefesinin kesilmeye başladığı noktalara geliyoruz. Yani esas farkımızı ortaya koyacağımız vakitler bunlar. Benim tavsiyem varsa konu eksiğiniz veya yapmanız gereken konu tekrarı, en kısa sürede halledin ve DENEMEYE ABANIN! Denemeler emin olun sizi tahmin edemeyeceğiniz kadar geliştirip özgüveninizi arttıracak.
    Edit Editi: Motivasyon köşesine bir kaç söz daha sıkıştırdım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yigilante -- 21 Aralık 2016; 12:54:9 >







  • Yararlı olduysa ne mutlu bana! Sınavda başarılar dilerim
  • Up+
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel noktalara değinmişsin, teşekkürler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni uyandım kavalti yaptiktan sonra okuyacam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yigilante kullanıcısına yanıt
    Everybody lies
    Super dizi hocam bitirdiniz mi diziyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bitireli aylar oldu ama etkisi yıllar sürecek Benim için gelmiş geçmiş en iyi dizidir
  • Bitireli aylar oldu ama etkisi yıllarca sürecek
    Edit: Forumda bir sorun var sanırım bu mesajımın silinmesini rica ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yigilante -- 16 Ağustos 2016; 10:47:50 >
  • Hocam spor olarak ben vucut gelistirme yapıyorum ama ertesi sabah yorgun uyanıyorum ders calışma temposunu etkiliyo ne önerirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WWalker kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgili arkadaşlar daha iyi yardımcı olurlar ama ben de fikrimi belirteyim.Spora yeni başladıysan böyle olması normal vücudun yakın zamanda alışacaktır. Ama uzun süredir yapıyorsan şu da olabilir; Hem ders hem de fitnessla tükettiğin enerjini ne kadar yerine koyuyorsun? Beslenme ve uykuyla enerjini geri kazanman çok önemli.
  • Faydalı olacağını düşündüğüm ders tavsiyelerini ekledim. Up+
  • Hocalarageldik on numara kanaldır. Ben behzat izlemedim ama yokluğunu da hiç hissetmedim açıkçası.
    Matematikte 36 ve 41 net yaptıysam bu hocaların sayesindedir
    İzlerken bol bol not alın, o aldığınız notları devamlı tekrar edin faydasını göreceksiniz
  • Yigilante kullanıcısına yanıt
    Aynen house candır bende 2 ay önce bitirmiştim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • House M.D'den ilham alan takım burada demek rez aldım hepsini okuyamadım okuyacağız.
  • Lemansky kullanıcısına yanıt
    House abimizin izindeyiz!
  • Türkçe dersi için tavsiyemi de ekledim! Up+
  • Yigilante kullanıcısına yanıt
    antrenman yogunlugunu azaltmayı dusunuyorum, buyuk bolge 5 kucuk bolge 3 hareket giriyordum onu 4 ve 2 ye dusurcem bakalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WWalker kullanıcısına yanıt
    O da mantıklı bir hareket olacaktır. Ama benim önerim vücut olarak gelişmektense -lere düşmemek için spor yap Hem hard antremanlar hem de ygs/lys maratonu ciddi bir yük olur. 2 günde 1 çok ağır olmayan antremanlarla ve düzgün bir diyetle hem sene sonu bağımsızlığını ilan etmemiş bir göbeğin olur hem de sene içinde psikolojin rahat olur.
  • fizik kimya biyolojide olsaydı iiydi
    bide benim geom 0 antrenmanlarla geo aldım ama anlayamıyorum öneriniz varmı ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.