< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
bunlar niye aynı kartın lacivertini çıkarıyorlar? kart en azından 7900 xtx kadar güçlü olsaydı da almamıza değseydi. şimdi 7800-7900 xt sahipleri bu karta niye geçsin? rt diyorlar tamam da öyle çok da fark yaratmıyor oyunda. hafif bir ışıklandırma gibi, oyunları 4k da oynayacak adamın buna çok da ihtiyacı yok. path tracing dense neyse. benim 6800 xt kartım 7800 xt ile başa baş gidiyor, bazı oyunlarda eş bazı oyunlarda 3-5 fps eksik veriyor. bana 7900 xtx performansını ver alayım. |
5070Ti modeline gore satis fiyatlari 900-1000USD olacaktir. 749 USD MSRP hikaye olur yine. 9070XT'nin de performansi asagi yukari belli oldu gibi. 7900XT/4070Ti Super dengi/civari render performansi olacak. RT performansini da en az 4070 Ti Super seviyesine cikartip fiyati AIB modellere gore 549-649 USD araliginda civari tutabilirse gayet guzel kart olur. Zaten tepe modeli yok ve bu sene rekabet edecegi segment en fazla 5070/5070Ti. Bu sefer her turlu sart AMD icin uygun ama nasil olsa satilacak deyip fiyati yuksek tutarsa iyice sacmalar. 9070XT normalde segment olarak 7800XT guncel modeli. Normalde 600 USD bile fazla ama segmentler her seride fiyat olarak yukari cikiyor. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lax_0 -- 15 Şubat 2025; 9:4:24 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lax_0 -- 15 Şubat 2025; 9:4:59 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 15 Şubat 2025; 9:26:37 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Nvdia kütüphane olarak önde, cuda ve tensorflow gibi teknolojiler ile tekelleşti bu cuda ve tensorflow alternatifsiz değil. Özellikle deepseek i yerelde çalıştırmak isterseniz rx 7900xtx 4090 dan fazla performans verebiliyor, deepseek i geliştiren ekip ptx kullanarak geliştirmişler ve diğer modellere göre daha performanslı çalışabiliyor ki halihazırda bu sebepten ötürü nvdia hisseleri çakıldı, cuda olmadan da yapay zeka modellerinin çalışabileceği hatta daha performanslı çalışabileceği ortayaö çıktı . Her ne kadar sevmesem de Apple işlemciler bu işten çok karlı çıktı çünki paylaşımlı bellek kullanıyorlar. 4090 yerine mac mini de gayet iyi kullanılabilir, umarım sektör biraz kızışır çünki mevcut düzen son kullanıcıdan kepçeyle para alıp çay kaşığıyla performans verme üzerine kurulu. Aç gözlü nvidia 5060 da sunacağı mfg yi 4090 a vermiyor mesela ki 4090 5060 dan kat kat üstün bir kart. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f 22 raptor -- 15 Şubat 2025; 17:5:23 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ASUS P5Q3 DELUXE/WI-FI P45 CORE 2 QUAD Q9650 ASUS V60 CPU COOLER CORSAIR DOMINATOR (4x2) 8GB DDR3 1600 MHZ ASUS 9800 GTX+ TOP CORSAIR OBSIDIAN 750D ASUS VX239H AH-IPS LED WD CAVIAR BLACK 1TB CORSAIR RM650 80+ GOLD ASUS DRW-24B5ST LOGITECH G510 KEYBOARD LOGITECH G402 HYPERION FURY LOGITECH G230 HEADSET LOGITECH Z623 2.1 THX ![]() |
Bu Amd neyin kafasını yaşıyor? 9070 Xt 5070 Ti ile , 9070 ise 5070den daha pahalı. Kime satacak bu fiyatlardan? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ASUS P5Q3 DELUXE/WI-FI P45 CORE 2 QUAD Q9650 ASUS V60 CPU COOLER CORSAIR DOMINATOR (4x2) 8GB DDR3 1600 MHZ ASUS 9800 GTX+ TOP CORSAIR OBSIDIAN 750D ASUS VX239H AH-IPS LED WD CAVIAR BLACK 1TB CORSAIR RM650 80+ GOLD ASUS DRW-24B5ST LOGITECH G510 KEYBOARD LOGITECH G402 HYPERION FURY LOGITECH G230 HEADSET LOGITECH Z623 2.1 THX ![]() |
Anlaşılan ben Rx580'den devam... |