Evimde 5-6 senedir bilgisayar olduğu halde ilgim olmadığı için hiç bakmazdım Ama sınav senesinde olduğumdan 3 aydır günde 7-8 saat bilgisayar karşısındayım Bu süre zarfında baş ağrıları artmaya başladı artı olarak yüzümdeki o canlılık da söndü.Ailem de dile getirmişti- göz altlarım hafiften morarmaya başladı henüz bel ağrısı yok ama ilerleyen zamanlarda bu da başlarsa şaşırmam. — Benim gibi bu durumları yaşayan var mı aranızda < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sürekli bilgisayar karşısında oturmak

-
-
Bünyeniz alışık olmadığı için yazdıklarınızı yaşıyor olabilirsiniz. Bilgisayar başında uzun süre oturmak zararlıdır bunu kimse inkar edemez. Yapmanız gereken bu zararı minimize etmek. Kesinlikle durak vermeli ve belirli süre bilgisayardan uzaklaşmalısınız. Uzaklaşıp telefona bakmanız bir şeyi değiştirmez. Yani teknolojik aletlerden uzaklaşın aralarda. Esneme-Gerinme hareketleri yapın. Mümkünse günlük ev egzersizleri yapın. 30 dakikada bir ara verin. En önemlisi su tüketmeyi unutmayın. (baş ağrılarını azaltır) Bilgisayar başında oturunca insan unutabiliyor (aman dikkat bilgisayara su dökmeyin :D)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calmdownbro -- 8 Aralık 2020; 18:49:41 > -
Bence sınav senesinde fazla sorun etme bunu.
Çünkü sabah 8 den akşam 18 e kadar sürekli pc başında çalışan bir çok çalışan insan var. Ömür boyu bunu yapmak zorundalar . 1 sene bunu yapman seni çok etkilemez. Psikolojik olarak önemsemezsen alışırsın. -
O zaman baş ağrınızın kuvvetle muhtemel sebebi su. Su içerken yudum yudum için ve bir anda dikmeyin. Baş ağrısının bir numaralı çözümü sudur bir doktorda insanlar parol yerine bir bardak su içseler ağrısı gidebilir diyordu. Egzersizlerinizi aksatmayın, kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calmdownbro -- 8 Aralık 2020; 20:13:48 > -
Hocam benim dd bacaklarımda ağrı oluyor baskıdan dolayı herhalde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bizim canlı ders 15.00 a kadar 9.00 dan. Laptop var ben de ve mouse yok. Touchpad kullandığım için baş parmağım havada hissetmemeye başladım çok kötü ya.
Kalça kemiğimde özellikle çok ağrıyor zayıf olduğumdan .d
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi layt_selamii -- 8 Aralık 2020; 19:20:46 > -
Diz kapağının biraz üstü, tam orasının arkası. Feci ağrıyor anasını. Masadan kalkmak mola değil işkence oluyor
Aynen hocam yastık koyuyorum altıma ona rağmen böyle oluyor arka bacak. Eskiden kalçam da ağrıyordu yastık koyunca düzeldi o.
Aynı durumları zamanımda bende yaşadım ruh gibiydim bel ağrıları göz kızarmaları baş göz ağrısı herşey ve az hareket edip neredeyse hiç su içmediğimi fark ettim ve bir kaç şey daha.
Çözümü:
1- Yanına 1.5 Lt su al.
2- Egzersiz (Saat başı 45 dk da bir falan)
3- Konfor kesinlikle eğer iyi bir koltuğun yoksa gidip çok para vermene gerek yok. Ortopedik minder ve ortopedik sırta yaslanmalık set oluyor 50 60 lira bişey.
Diyeceklerim bu. Yazdıklarımı bizzat uyguladım ve hala devam ediyorum arada bir balkona pencereye çık temiz hava al 3 5 dk
Çok iyi olur.
İyi günler 🙂 -
Mouse vardı yere düştü kırıldı. Gidip alacağım yakın zamanda A-101 den valla, babam almıyor kırdım diye
Güzel öneri sağ olun da valla alışmak sıkıntı olur daha yukarda falan olunca. Sağ olun tavsiyeniz için
-
üst kısımlarda mı hocam benim öyle
-
Benim belim ve omuzum çok ağrıyor. Bu ağrı sürekli devam eder diye korkuyorum. -
Hocam kalça ve arka bacağın bitiştiği yerler diyebilirim. Bazen dayanılmaz oluyor cidden. Yürüyüş yapmaya falan da üşeniyorum ama yapmam lazım.
orada da var dün çıktım yürüyüşe ben de vakalardan korkuyorum hocam her apartmanda var artık neredeyse evde egzersiz yapacağız artık
-
Yok hocam, Allah razı olsun maddi durumumuz iyi. Aldırırım inşallah babama
Benzer içerikler
- atölye eğitim ücret
- sayısalda 200 bine girmek için kaç net
- samsun en iyi dershane sıralaması
- 1 ayda tyt bitirme programı
- ders çalışırken dikkat dağınıklığı için ilaç reçetesiz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X