Şimdi Ara

Superonline Yaşadığım Sorunu Çözemiyor - Nat Tip Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam,


    Arkadaşlarımla multiplayer oyun oynarken (GTA V) sürekli oyundan kopup durmam üzerine araştırma yaptığım zaman Nat Tip 3(Strict) sorununu yaşadığımı fark ettim. Bilgisayarım kablolu, PS4 ise kablosuz bir şekilde aynı probleme sahip. İnternette biraz araştırma yaptım ve bunu yaşayan başka insanlar da olduğunu gördüm. Çözüm için kimisi unpn'i aktif etmeyi, DMZ'den tanım yapmayı ya da port yönlendirme yapmayı tavsiye etmiş. Tüm bu denilenleri yapmama rağmen çözüm bulamayınca müşteri hizmetlerini aradım.


    Kendileri modemi kapatıp açmamı, IP adres değiştirmeyi önerdi. Çözülmeyince saha ekiplerini gönderelim belki modemde bir arıza vardır kontrol edelim diye kayıt oluşturdu. Bu sırada ben araştırmalarıma devam ettim.


    Birkaç forumda statik IP kullanımının sorunu çözeceğini belirtilmişti. 25 TL verip statik IP satın aldım ve gerçekten sorunumu statik IP çözdü. Anladığım kadarıyla CGN IP havuzundan alınan IP adresim, Tip 3 hatasına sebep oluyor ve Statik IP sorunumu çözüyor. Fakat sırf bunun için 25 TL vermek istemiyorum. Müşteri hizmetlerini geri aradım ve durumu anlattım. Kendileri CGN havuzundan alınan IP Adresine herhangi bir şey yapmayacaklarını, statik IP'den başka çözümümün olmadığını belirtti.


    Şimdi sorum şu. Milyonlarca abone aynı havuzdan IP adresi alıyor. Herkesin teknik olarak bu sorunu yaşaması gerekmez mi? Ben 25 TL verip sorunu çözüyorum ama bunun başka çözüm yolu olmalı. Herkesin kullandığım bir özellikten faydalanmak için benim ekstradan 25 TL vermem ağırıma gidiyor. Faturama ek 25 TL ödeyeceğime giderim farklı ISP'ye 50 TL fazla veririm en azından daha hızlı internet kullanırım vs.


    Bu durumda ne yapabilirim, tavsiyeleriniz nedir?


    Teşekkür ederim.








  • CGN'den kurtulmak dışında yapabileceğiniz bir şey yok, cihazlarınızı birkaç kez resetleyerek belki kısa süreliğine çıkış sağlayabilirsiniz ama eninde sonunda yine dahil olacaksınız, şu an için platin paketlere ve platin ayrıcalıklarını sağlayan paketleri CGN uygulaması dışında tutuyorlar, belki paket yükselterek bir çözüm bulabilirsiniz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: LGR9

    CGN'den kurtulmak dışında yapabileceğiniz bir şey yok, cihazlarınızı birkaç kez resetleyerek belki kısa süreliğine çıkış sağlayabilirsiniz ama eninde sonunda yine dahil olacaksınız, şu an için platin paketlere ve platin ayrıcalıklarını sağlayan paketleri CGN uygulaması dışında tutuyorlar, belki paket yükselterek bir çözüm bulabilirsiniz.

    Wow bilgi için çok teşekkür ederim. 151 TL veriyorum her ay. Ben platine geçmeye bakayım. Çok teşekkür ederim

  • Superonline'ı neden İSS olarak seçersiniz anlamıyorum, Türknet'e geçin bence.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: JustOffer

    Superonline'ı neden İSS olarak seçersiniz anlamıyorum, Türknet'e geçin bence.

    Aslında ben superonline ile hiç sorun yaşamadım ta ki düne kadar. Ayrıca annem TV+ kullanıyor ve geri alabilme özelliğini çok seviyor. TV+ alternatifi iyi olan bir ISP biliyor musunuz? Tavsiyelere açığım. Türknetin IPTV'si var mı


    Not : Kablonet yok malesef :(

  • Konu eski ama bilgi vermek amaçlı söyleyelim. Platin paketlerin cgn nat konusunda bir ayrıcalığı yok tüm aboneler artık cgn havuzunda tutuluyor, hiçbir şekilde çıkmak mümkün değil.

  • Bende 4 aydır havuzdayım ancak gta online da böyle 1 sıkıntı yaşamadım tuhafmış.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.