Şimdi Ara

SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM (99. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: bigfish Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 8 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
2.654
Cevap
89
Favori
365.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
16 oy
Giriş
    Bu uygulamayı superonline a ait home gateway e bağlayamazsınız. Superbox ya da huawei’nin consumer serisi cihazları bağlanabilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SomeoneWhoCares kullanıcısına yanıt

Doğrudur, teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• behicefe kullanıcısına yanıt

Sen gene de dene (2. yi). Superonline da yaz ios platformu için uygulama istiyoruz diye. Bedava mı hizmet alıyoruz. Herkes android kullanmak zorunda mı? Apple store'de Turkcell uyguluması varken hizmet verdiği cihazlar için neden uygulama sunmuyor? SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM İyi akşamlar.

500/50 kullanıyorum Wifi 5 ZTE ile .

Wifi 6'ya geçmek istiyorum ; evdeki daha önceki montajı yapan SOL bayisi arkadaştan tavsiye aldım ; depolarda ZTE3600 olmadığını ve uzun süredir de gelmediğini söyledi, SOL'e başvurmam durumunda Huawei'n CAT6 modemini takacaklarını söyledi,şu an için başka bir opsiyon yok dedi bana.

Hangi modeli oluyor bu ?

Tavsiye eder misiniz Huawei ?

HG8245X6-10 muhtemelen

• HG8245X6-10 modemin usb girişine hdd bağlayıp ağdaki birkaç pc den bu hdd ye erişmek istiyorum. Dosya atabilmeli ve silebilmeliyim. Uğraştım, yapamadım. Yardımcı olabilecek var mı? Arayüzü alttaki gibidir.

SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teteni -- 20 Ekim 2023; 0:37:36 >

her türlü kurnazlık , üç kaatçılık, dolandırıcılık bir bizde birde çinlilerde var.aklımız hep böyle şeylere çalışıyor SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM 

Bu şeklide Zte Zxhn H3600 modeme bağlanınca cpu,cip,ram vs görebiliyomusunuz?

Teknik özellikleri nedir?İnternette hiç bir yerde bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 31 Ekim 2023; 10:56:26 >

https://forum.turk.net/t/ont-degistirmek/28284

Not: eğer elinize geçen ont hg8245x6 ise onun yönetici şifresini bulunana kadar çöp. Hiçbir şekilde kullanılamıyor. AP olarak bile.

Yönetici şifresi nasıl bulunur?

bi ara tp den bahsediliyodu, o sanirim iptal oldu, aokudum ama tam bi mana cikaramadim

Wifi6 zte modem taktilar. Huawei taktilar sanmistim. Eve gelip zte gorunce uzuldum. Ama konuya baktim pek bir ustunlukleri yok gibi gozukuyor huawein zteye. Modemin yaninda telefon 850mbiti goruyor. Araya iki duvar girince 5 ghz ise 200 mbite dusuyor. 2.4ghze duserse 30 mbite dusuyor. Sirket vpni ile test yaptim vpnsiz hiz neyse vpnlede ayni hizi aliyorum. Vodafone gibi hiz dusmuyor.

Eski modem salondaydi. Ev ince uzun. Salonla yatak odasi iki uc. Eski modem yatak odasinda tek dis cekiyordu yada hic cekmiyordu. Gelen ekip ortadaki odaya kuralim daha iyi olur demis. Cogunlukla salonda oldugumuz icin biraz pisman oldum. Telefonlar salonda gene 200-300 mbiti goruyor ama miboxte netflix uygulamasindan hiz testi yaptim 9 mbit cikti. 2.4 ghzi kapattim. Hic bisi degismedi. Begenmedigim vodafone salondayken mibox netflixte 90 mbit cikardi hiz testinde. Ekip cagirip salona mi tasitsam bilemedim.

Miboxin hemen ustunde xbox series s var. Oyunlar 120 mbitle iniyor. Bilemedim 2 duvar bu kadar hiz dusurmesi normalmi

Güncelleme: buradaki okuduklarımla sadece 5ghz yayın yapan yeni bir yayın açtım. bu yayını 5ghz desteği olan bütün cihazlara tanımladım. mibox 80 mbit civarında hız almaya başladı. hemen yanında xbox series s var. ondaki hız testide 150 mbit olarak gözüküyor. hiç yoktan iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul615 -- 8 Kasım 2023; 13:11:24 >

• istanbul615 kullanıcısına yanıt
    Huawei kullanıyorum 500 mbit hız var. 50 kullanırken 5e düşen odada 150lerde takılıyorum ama Wi-Fi 6’ya geçişin etkisi de vardır.

ZTE router'lar her dönemde Huawei'lerden daha iyi olmuştur. Hele ONT içinde olan Huawei gelseydi ciddi bir sorundu.

Sinyallerin zayıflamasında etkili olan birçok kriter var. Öncelikler cihazın konumu. Bazen 30 cm sağa veya sola kaydırmak bile ciddi fark yaratabiliyor. Evinizin duvarlarının kalınlığı ve kullanılan malzeme de ciddi sorun yaratabiliyor. Cihazın etrafının boş olmasına da dikkat edin.

Diğer taraftan ISS'lerin verdiği cihazlar maalesef en kötünün bir tık iyisi olan cihazlar. O nedenle çok fazla bir şey beklemeyin. Ont cihazı ayrı olan bir router verdikleri için çok şanslısınız. Kullanıcı adı ve şifrenizi forumdaki ilgili konularda anlatıldığı gibi elde edip, oldukça sağlıklı çalışan düzgün bir router alıp yola devam edebilirsiniz.

• evet dediğiniz gibi denemeler yaptım. şu an salonda telefondan 450 mbit'lere kadar çıkarabildim. miboxta artık 150 mbit civarı hız alıyor. tahminimce miboxın fiziksel limitleri bu civarda olabilir. bu değişiklik 1 mt öteye taşımamla bu kadar farketti.

modemin olduğu oda da aynı zamanda bende çalışıyorum. gelen fiber kablosunu uzun bıraktırmıştık. duvarın dibinden çalışma masasına modemi getirip ethernet ile bağlantı sağlamayı düşünüyordum. ancak anladığım kadarıyla ethernet gelişimi wifi kadar hızlı değil. ethernet ile yaptığım hız testlerini aynı serverlarla aynı pcde wifi ilede yaptım. nerdeyse hiç bir fark yok. hatta bazı testlede wifi 50 mbit civarı önde çıktı. şu saatten sonra kablo ile bağlantı çok mantıklı durmuyor. wifi hızları oldukça tatmin edici seviyelere gelmiş. tabi sinyal kirliliği olan yerlerde bu fark ethernet lehine olacaktır.

arada 50 tl fark olduğu için ben önemsemedim ama 500 mbit ile 1000 mbit arasında öyle aman aman bir fark yok. bir duvar geçince zaten hız 500 mbit lere düşüyor. avrupadaki serverlarda hız testi 500-600 mbit arası çıkıyor. gerçekten bu hızları alabileceğiniz yer yok gibi bir şey. türkiye serverlarında bu hızları alabilirsiniz. ancak günlük kullanığımız kaç yerde türk serverlarına bağlanıyoruz emin değilim

• beyler wifi6 modemin wifi performansi yeterli gelmiyor

1 adet tplink mesh cihazi alsam, superonline wifi6 modem ile mesh sistemi uyumlu calisiyor mu

onerisi olan var mi

Teorik olarak cihaz (lg)hg8245x6 ise Easy Mesh sertifikası var. Yani Easy Mesh destekli herhangi bir cihaz alabiliyor olmanız lazım. Modem ayarlarından mesh özelliğini aktive edip kullanabilmeniz gerek. Tabi turkcell yazılımda ne kadar sakatlamıştır bu özelliği bilemiyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SomeoneWhoCares kullanıcısına yanıt

easymesh olarak çalıştı, güzel oldu. tek SSID üzerinden tüm ev wifi oldu.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.