< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM (90. sayfa)

-
-
Öyle demeyin hocam cihazla aranızda 1mm var iken vadettiği hızı veriyor şaka bir yana o kadar kötü bir cihaz ki birebir bu modeli kullanan 5 firma vardı (sadece 2 si avrupa birliği üyesi ülkelerde idi) onlar da dağıtımı 2022 de bitirdi. Para kazanmak için git gide gateway kalitesini düşürüyor sağolsun turkcell.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba, superonline ile uyumlu router varmı? Netduma r2 kullanan var mı acaba?
Ax200 ile kablolu ile aynı performans veriyor senin ya cihazda sıkıntı var yada bilgisayarında.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar cihaz ile aramda 2 kalın duvar var. Bilgisayar da bir sıkıntı yok daha geçen sene topladım bu sizin dediğinizi test etmek için cihaz ile bilgisayarın aynı odada bulunup test edilmesi lazım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben de o şekilde bağlamak zorunda kaldım. Öyle de bir uygulama yokmuş, servis elemanı hayal etti sanırsam.
-
Arkadaşlat bu wifi6 modemi nasıl talep edebiliyoruz?Herhengi bir ücreti var mıdır? Benim modem yan odada çekmiyor.Modeme bağlantı cat kablo ile geliyor.
Müşteri hizmetlerinden arayıp,şikayetinizi bildirin.250 TL ücreti var.Ancak önceden hangi marka,model istediğinize karar verin.Ellerinde olanı takabiliyorlar.
-
Hocam hala aynı modemi mi kullanıyorsun? Çekim gücü iyi mi Wi-Fi 5'e göre? Online oyunlarda sıkıntı oluyor mu telefonda? İkinci elde 475'e buldum şifreyi kırıp bunu kurayım diyorum. Ben engelli paketi kullandığım için bana vermiyorlar parasıyla bile. 25mbit 44TL yıllardır 😅
iş yerimde hem 1000mbit hemde 200mbit var. Modem yenilemek ister misiniz dediklerinde yok demiştim. Evdeki ile değişirdim akıl etseydim 😅
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 20 Mayıs 2023; 1:7:14 >
Arkadaşlar merhaba ,Superonline fiber için 1gpbs istedim ama altyapı olmadığını 500mbps desteklediğini söylediler kabul ettim .Gelen arkadaşlar zte H3600 V9 modeme direk cat6 kablo taktı , ont kutu ve fiber optik kablo nerde dedim şu an için bizim sitede olmadığını yakında geleceğini söylediler.Hız testi yaptım sonuç bu speedtest.net
Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Testhttps://www.speedtest.net/result/i/5614913780
Hız 500 gözüküyor ama böyle bir fiber şekli var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dc106 -- 20 Mayıs 2023; 18:25:57 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arkadaşlar şu an hali hazırda ZTE H3600 modem kullanıyorum,internet GPON üzerinden geldiği için arada mecburen dönüştürücü kullanmak zorundayım.Dahili ont'li Huawei HG8245X6
modemde varmış.GPON dönüştürücü var diye gerçekten boşuna priz işgali oluyor,bu yüzden Huawei modeme geçiş yapmak istiyorum,ayrıca ZTE'nin çekim gücünden de hiç memnun değilim.Huawei HG8245X6 vs ZTE H3600,sizce hangisi daha iyi ?
Bir de superonline'ın bu konularda oldukça vasat ve memnuniyet düzeyi düşük bir firma olduğunu biliyorum elbette türlü bahanelerle modemi değiştirmeyecekler,modemi değiştirmelerini sağlamak için ne yapmam,ne demem gerekiyor ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoloClassic75 -- 20 Mayıs 2023; 21:37:7 > -
Sırf priz için cihaz değiştirmek istiyorsanız eğer 10-15 liraya adaptör için bir tane ara kablo alabilirsiniz. ONT zaten pek bir güç çekmiyor. Router kutusundan çıkan adaptör ikisine de yeter.
HG8245X6 pek matah bir şey değil zaten muhtemelen geçerseniz pişman olursunuz.
https://www.motorobit.com/urun/2-basli-dc-adaptor-coklayici-kablo
-
Aslında o işin biraz da bahanesi ama kötü durduğu ve yer kapladığı da bir gerçek hocam,hoş durmuyor.Bu kablo mükemmelmiş bu arada,bunu dışarıda nerede bulabilirim örneğin elektronikçilerde olur mu ?
Bir de modem işine geri dönersek,Huawei kullanan bir arkadaşım memnun olduğunu söylemişti çekim kalitesi güzel dedi.Ek olarakta dahili ont olması iyice cezbetti.Kapsama olarak biraz da olsa daha iyi olacaksa onu almak isterim.
-
Hocam bu kabloları büyük elektronikçilerde veya güvenlik kamerası işi yapan dükkanlarda bulabilirsiniz herhalde. 1 tane çıkışı 2, 3, 4 ... 8'e kadar çoklayıcı olanları var.
HG8245X6 bende var açıkçası hiç de öyle tavsiye edilebilecek bir cihaz değil. Kendi çabamla zar zor kurtuldum hatta HG8245X6 ana konusunda mesajlarım mevcut. İkisi arasında H3600 tavsiye ediliyor genelde.
-
Hadi ya,ben de bir tık daha iyi diye düşünüyordum.İki markayla da çok kötü bir internet geçmişim olduğu için,(ZTE'de H168N,Huawei'de HG253 ve 255s)açıkçası çok fark yoksa bari dahili ont'li hepsi bir yerde bir modeme geçmeyi düşündüm ancak H3600 daha iyiyse madem hiç geçiş yapmayalım,bir şekilde ben o GPON cihazını gizleyeyim :D H3600'de de özellikle 2.4 ve 5 ghz Wifi 5 ağından çok şikayetçiyim.Wifi 6'da sorun yok kapsama alanının sonuna kadar iyi kullanabiliyorum ancak Wifi 5 ve Wifi 4 ağları cidden rezalet.Wifi 6'nında modeme has mı bilmiyorum kapsama alanı çok dar,2.4 üzerinden de iletim yapabilmesine rağmen 5 ghz olmadığı sürece wifi kesinlikle vasat kalıyor.Bu yüzden Huawei iyi gelebilir diye düşünüyordum ama değilmiş.Bizi böyle modemlere mecbur bırakan Superonline'a denecek şey çok aslında.
-
Evet var, siz interneti FTTB olarak alıyorsunuz. Binanızdaki kabinde fiber kablo bitiyor ve CAT6 ile dairenize geliyor. O yüzden ONT ye ihtiyacınız yok.
-
Teşekkür ederim bende araştırınca fttb olduğunu öğrendim bu modem yerine Superonline şifresini alırsam başkan modem kullanabilirim değil mi?
Cihazınız wifi6E yani wifi6 değil öncelikle onu söyleyeyim.wifi6 lar 6ghz bandında yayın yapmıyor. bunun için 6ghz bandı yok zaten modemlerde.wifi6e cihazları ise 6ghz bandında kullanabiliyorsunuz.
İkincisi wifi6e kartınızın sürücüsü çok eski. yeni sürümünü yükleyin bence. 22.210.0 var şu anda intel ax210 un sitesinde.
üçüncüsü aynı yerde başka bir cihazla hızınız kaç oluyor acaba baktınız mı? ayrıca sadece 5ghz bandını kullanın bağlanırken.5ghz bandı gözükmüyorsa modemin sinyal gücünü artıracak access point tarzı birşey kullanabilirsiniz.modem one mesh destekliyorsa bu access point de one mesh desteklerse ağ adıda aynı kalır...
-
Evet kullanabilirsiniz diye biliyorum ancak ben denemedim deneyenlere sorarsanız daha iyi olacaktır.
-
Merhabalar.
HG255s modem var bende. Pek bir şikayetim yok, çekim sıkıntısı ve wireless kopma çok oluyor. Superonline'ı arayınca daha önce yapılmış olan işlemleri yapıyorlar, modem değiştirmeye pek yanaşmıyorlar. WAN kablosundan bağlanıyor internet bende modeme.
Bunun yerine takabileceğim ne var? fiber kullanıcı adımı ve şifremi aldım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X