Şimdi Ara

SuperOnline İzmir Ping Sorunu (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
828
Cevap
8
Favori
36.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

    Evet televizyonlar gecikme ekliyor ama 240hz monitöre bağladım ondada arkadaşın bahsettiği gecikme olmuştu ama kesin internet kaynaklı mi başka bir sorun mu bilmiyorum. İşte arkadaş denesin bakalım bende onu merak ediyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur0785 -- 5 Aralık 2020; 14:13:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzer sorunu Xbox kullananlar yaşıyor mu acaba? PS kaynaklı bir sorun olabileceğine dair ciddi şüphelerim var. Oğlanda PS4 var ancak detaylı bir inceleme yapma şansım olmadı bu konuda. Ankara'da yaşıyor ve SoL kullanıyor. Daha önce Kablonet ile ciddi sorun yaşıyordu. Su anda iyi diyor. Plazma TV kullandığından lag süresi çok düşük. yazın bana geldiğinde Sony XF9005'de ciddi lag yaşayınca pek oynamadı. Internet kaynaklı mı yoksa TV kaynaklı mı diye araştırmaya vakşt ayıramadım :)... PS4 ile ilgili Discord'da paylaşılan çözümler neye yönelikti acaba?




  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaq999 -- 9 Aralık 2020; 12:47:46 >




  • zaq999 kullanıcısına yanıt

    Bu Vodafone kendi altyapısı galiba. Güzel değerler gercekten




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur0785 -- 9 Aralık 2020; 13:23:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

    Ben mesajı yeni gördüm ya. Keşke PM den sorsaydin abi kaçırmışım :) Sana özelden yazarim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 212'li IP bandında bir süredir GTT.NET ile güzelce geçiniyordum ki bugün Google'ın çökmesi ile galiba yedek taşıyıcıya aktarma yaptılar bunu da ilk defa gördüm HE.NET diye bir taşıyıcı, sitesi 90'lardan kalma; ama nedense güzel geliyor TATA dışında her şey.

  • MaximillianFoe kullanıcısına yanıt

    Tüm IP bloklarında HE mevcut. GTT devre dışı kaldıysa HE üzerinden taşınmıştır. Finlandiya ve Polonya emniyeti tarafından Finlandiya'da bir Darknet Bitcoin sitesi çökertilmiş. Google'ın çökmesi veya geçici kapatılması bu konuyla alakalı olabilir.

  • Kullandığım sabit IP'deki taşıyıclar önceden DTAG, Seabone, HE ve çok az peering collector ile TATA vardı. Simdi kontrol ettiğimde TATA kaldırılmış yerine GTT koymuşlar. Sanırım tüm IP'lerden TATA'lar kaldırılıyor. Veya sadece sabit IP'lerden de olabilir. TATA'ları sadece Dinamik ve CGN IP'lerde kullanmayı da planlamış olabilirler. Bir süre sonra belli olur ne yaptıkları.

  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

    Kira süreleri doluyor olabilir daha ucuza kapatmışlardır GTT'yi, GTT'de HE'ye belki yönlendiriyordur yedek backbone olarak.

  • MaximillianFoe kullanıcısına yanıt

    Ankara veri merkezini TATA yaptı SoL için diye biliyorum. TATA'yı devreden tamamen çıkarmaları mümkün değil gibi. Düzgün taşıyıcıları sabit IP'lere yönlendirip, TATA'yı CGN ve Dinamiklerde kullanacaklar büyük ihtimalle.

  • Modem değiştirdiğim halde ping spike yaşıyorum. Asus modemle de denedin zte ile de denedim. Kabloluda sorun yokken kablosuzda abi ping artışları oluyor. Ne yapmalıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel gelişmeler çok fazla insan sıkıntı yaşıyor bu konudan umarım Superonline çözer bu sorunu. Birde Ankara ve İstanbul hariç diğer şehirler için şu reverse olayını cozseler süper olcak. Reverse e İstanbul'a gidip tekrar yaşadığımız şehire geri dönüp tekrar ordan aynı yolu takip etmek en büyük sorunlardan biri aslında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur0785 -- 16 Aralık 2020; 0:28:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaç gündür biraz iyileşme var ama halen tuhaf bir gecikme sorunu mevcut. Bu neden çözülemiyor anlamış değilim. Oyun oynarken bircok kişiye karşı direk dezavantaja sebep olan tuhaf birşey var. Bunu cozemeyecekler sanırım. Gerçekten bıktım bunlardan ya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur0785 -- 18 Aralık 2020; 14:25:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

    İzmir Balçova'da statik kullanıyorum zaten konudaki herkes biliyor artık, Karşıyakada dinamik olan bir arkadaşım bugün test yaptı onu da HE.NET'e vermişler, aramızdaki ping ise Balçova - Karşıyaka 5 ms. 176'lı IP onun, 212 benim.

  • MaximillianFoe kullanıcısına yanıt

    Bunların, özellikle network biriminin ne yaptığını anlamak çok zor. Sadece tahmin yürütüyoruz. Sıklıkla İzmir'den TATA kullanan IP'lerin ping sorunu yaşadığını MH ve Premimum Çözüm Birimi ile paylaştım. Ankara'da TATA iyi çalışıyor çünkü adamlar Ankara'ya kendi sistemlerini kurdular. Duyduğuma göre, eğer yanlış bilgi değilse İzmir-İstanbul arasına yapılan yeni fiber hattı da Seabone yapıyormuş.

    HE ise şu anda tüm IP gruplarında mevcut. Önemli olan en çok peer bağlantısı olan collector peering hangi taşıyıcı? SoL'da tüm IP'ler minimum 3 ve maksimum 5 collector peering bağlantısına sahip. HE yaklaşık 3-4 aydır görünmeye başladı. Ondan önce yoktu.

    SoL'daki diğer problemlerden biri de; Turkcel Mobil hat IP'lerinin doğrudan SoL ASN'ye bağlanması ve oradan SoL IP'si gibi çalışıp yurtdışına çıkması. Yani, SoL çıkışları sabit internet ve mobil interneti taşıyor.





  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Gördüğüm kadarıyla son zamanlarda TATA yönlendirmeleri pandemi yoğunluğuyla yetmemeye başladı (ne kadar bant var bilmiyorum). 2017'de Telia ile aralarına mesafe koymasalardı şu an bir nebze alternatif olurdu ama yine galiba SOL; TATA, NTT ve HE kullanılıyor sadece yönlendirmelerde artık, ki NTT globalde en pahalı firmalardan. Level 3, Telia ve Cogent (ki globalde herkes kaçarken Türkiye'de nedense iyi ping veriyor bkz: TürkNet) ortalıkta yok SOL için. TürkNet ile altyapı paylaşımı yaparsa SOL (şu an Telekom fiberi ile yapıyorlar) çok değişik yönlendirmeler görebiliriz ilerleyen zamanlarda. Bir de HE.NET ne kadar güzel IPv6 yönlendirmelerine sahip olsa da (SOL kullansa artık..) aslında şu an Türkiye için çok saçma, çünkü kara hattından çıkmıyor Bulgaristan üzerinden, Istanbul'dan taaa Atinaya gidiyor oradan Sofyaya falan. İzmir'deyim İstanbul'dan Atinaya bağlanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaximillianFoe -- 19 Aralık 2020; 13:31:9 >




  • MaximillianFoe kullanıcısına yanıt
    HE.net İstanbul'da pop kuruyor, Equinix IL2'de olacak, eğer trafik miktarı yeterli düzeyde olursa Sparkle'dan hat kiralayıp İstanbul-Atina bağlantısı kurabilir. Planları Dubai-İstanbul hattını kullanıp Avrupa ve Orta Doğu arasındaki gecikme sürelerini azaltmak çünkü Dubai, Avrupa'ya Marsilya üzerinden bağlanıyor haliyle gecikmeler oldukça yüksek.
  • GTT net bende çok ping yapıyor engellemenin yolu var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.