Statik ip alırsanız eğer bildiğim kadarıyla 212 ile başlayanlardan veriyordu. En son aldığımda tabi siz deneyerek bir alın zaten günlük ücretlendirme olacağından dolayı verim alamazsanız iptal edebilirsiniz. |
Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi (24. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
nasıl oluyor anlamadım aylık ücret 99tl diyor. nasıl iptal ediliyor denedikten sonra ?
satın aldım 91.93.xxx ip blok attı hiçbir değişiklik olmadı hatta 6ms fazla almaya başladım iptal ettirdim sonra
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quarlack -- 28 Şubat 2024; 20:20:33 > -
Çağrı merkezi üzerinden iptal ettirebilirsiniz hocam. Aylık olarak ücretlendirmesi var yani direkt sizden ücreti alınmaz sadece kullandığınız gün olarak ödeme yaparsınız. 99 TL Bölü 30 çıkan sonucu kullandığınız gün ile çarptığınızda sabit ip"nin faturaya yansıtılan ücreti bulursunuz hocam.
-
genel internet hızında bir sorun olmasa da, akşam 20:00den sonra twitter ve instagrama girmek zulüm haline geliyor. herkeste böyle mi?
-
Aynı sorun bende de var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutkara742 -- 2 Mart 2024; 9:28:26 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çözüm VPN. Türkiye'de internet kullanıyorsanız VPN kullanmamak bile bile kendinize işkence etmektir.
-
vds'im var aslında comnet data centerda. modem üzerinden de telefonu vds'ten internete çıkacak şekilde ayarlıyorum o zaman pek sorun olmuyor ama canım da sıkılıyor bu işten.
-
-
geçtin mi hocam goodbyedpi kullanıyorum sayfalar yine engelli oluyor.
-
Bende goodbyedpi kullanmayı denedim, neredeyse kullandığım uygulamarın yarısı ya problem yaşadı yada direkt işe yaramadı. Çözümü zaten kullandığım VPN'i tüm ağa dağıtmak oldu, tabi bağlanmayı başarınca. Genelde bağlanmak için 5 dakika veya 10 kere denemek gerekiyor, teşekkürler BTK.
Eski bir cihaza kuruyorsun linux, birkaç büyü ile bütün ağı tünelliyorsun bitiyor. Bazı modemler bunu zaten yapabiliyor ama bendekiler eski yada SOL'e ait. Yenisini alacak param kalmadı
Para bulunca zaten pfsense ile denerim.
Şaka maka dün gece 2 civarı bende internet öldü bi ara, google,discord steam falan komple gitti. Problem ne zaman çözüldü bilmiyorum ama 1-2 saat VPN kullanmam gerekti.
-
Hocam muhtemelen tüm parayı altyapı yerine huawei den son teknoloji ağ donanımı almaya harcıyorlar. Sol ile huawei uzun süredir çalışıyor ve huawei ağ teknolojileri konusunda günümüzün Tesla'sı gibi. Abd ile boşuna papaz olmadılar, abd bile ağ trafiğinin izlendiğini çok sonra anladı, orda da kullanılan ağ donanımlarının çoğu huawei idi zamanında. Ayrıca huwei çindeki katı internet yasaklamaları konusunda hükümetle birlikte uzun zamandır çalışıyor burdan bize know-how transferi de olmuştur muhtemelen, bu işi nasıl yapacakları konusunda.
Şu an günümüzde kullanılan tls ve ssl şifreleme yöntemlerinin huwei tarafında çözümlendiğini ve veri içeriğnini raw şekilde gözlemlenebildiğini düşünüyorum. Konuyu açan arkadaşın da belirttiği gibi custom vpn ler hatta kendi serverınızı kursanız bile bir süre sonra filtreye yakalanıyor çok büyük ihtimalle. Şu an kısıtlamalar izin verdikleri ölçüde aşılabiliyor. Ülkedeki düzen değişmedikte Sol daki bu durumun da iyileşeceğini zanetmiyorum, anayasayı mahkemesinin bile kararlarının uygulanmadığı yerde , vf unda kimlerin yönettiği belli olmayan bir şirkete karşı hukuk savaşı vermenin bence çok anlamı yok.
-
Bu tip bir savaşta galibiyet ya da mağlubiyet pek önem arz etmez hocam. Bazı tespitler yapılır, bu teknik tespitler içerisinde örnek olarak sizin düşünceleriniz ya da farklı düşünceler ortaya konulur ve delillendirilme imkanı bulur. Netice olarak dava kaybedilse bile kazanılan şey, gerçekten konuştuğumuz konuların var olduğunu ispat etmek olur.
Bence çok suskun kaldığımız için atı alan Üsküdarı rahatlıkla geçiyor.
-
Alıntı
metni:Şu an günümüzde kullanılan tls ve ssl şifreleme yöntemlerinin huwei tarafında çözümlendiğini ve veri içeriğnini raw şekilde gözlemlenebildiğini düşünüyorum. Böyle bir şey teknik olarak mümkün değil. Yapabildikleri tek şey DPI ve bunun sayesinde re-routing ve throttling. İçerik şifrelemesini kırmak için man-in-the-middle attack yapmaları gerek (Zaten bu şifrelemeyi kırmak değildir). Bunu yapmaları için de sizin önceden bir sertifakaya güvenmeniz lazım. Windows, macOS, Linux ve bütün web tarayıcıları aşağı yukarı aynı yüklü SSL sertifikalarına sahip. Ha DPI ile zaten içerik hakkında yeterince bilgiye sahip oluyorlar (metadata), paketin nereden geldiği, nereye gittiği, büyüklüğü, SNI, port, protokol gibi bilgiler zaten DPI olmadan mevcut. Üstüne DPI olunca zaten güzel bir tablo çıkıyor. Matematiksel olarak mümkün değil şifreyi kırmak, ama zaten kırmalarına da gerek yok. Re-routing ve throttling ile amaçları abone sayısını arttırmak (Quarterly Revenue Growth). Diğer amaçları ise sansür ve propaganda. Hükümeti korumak. Zaten onların ellerinde.
Dediklerinizin diğerleri tamamıyla doğru. Zaten 2012 başlarında Huawei ile anlaşmaları güçlendikten sonra PPPoE username/password gibi kullanıcı özgürlüğünü kısıtlama hareketleri başladı.
Kurumsal şirketlerin kullandığı yerli VDS/VPS denedim, siz de deneyin. Orada mesela p*rn dışında filtre veya sansür, throttling, re-routing yok. Cloudflare 1.1.1.1 adresi Istanbul adresine bağlanıyor, 8-12ms ping. SuperOnline yalın IP ile Budapest veya Frankfurt bağlanıyor, 40-55ms ping.
-
Aynı sorunu yaşıyorum. twitter, twitch, kick veya bazı siteler sanki 5 6 mbps internet kullanıyormuşum gibi. Bunun çözümü VPN olmamalı... Böyle saçma sapan iş mi olur para veriyoruz bide rahat kullanabilmek için vpn mi kullanacağız nelerle uğraşıyoruz ya.
-
Burası Türkiye...
-
Netlen firmasının vds'ni kullanıyorum comnet datacerdan çıkış alıyorlar, tailscale ile tek tıkla vpn kurdum tüm cihazlarımdan sorunsuz kullanıyorum, ping ve hız olsun sorunsuz sanki kendi internetim gibi vpn olduğunu hissetmiyorum bile tüm sitelere giriyor.
-
Dün misafirliğe gittik, arkadaşımın evinde superonline eve kadar fiber 100mb var. Beın connectten ts fb maçını açtık, maç sürekli çamur gibiydi. Hız testi yapıyorduk 100mb çıkıyordu.
Aklıma forumda yazılanlar geldi, televizyonu kişisel erişimle telefona bağladım. Görüntü cam gibi hiç bulanıklaşmadı…
Sonuç superonline beine yavaşlatma ve daraltma yapıyor.
Tamamen çöp iss, hayatta kullanmam.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dün maç zamanı baya baya bant daraltma yaptılar.Bende hissettim.İşin ilginç yanı 100 mbitlik hızım maç zamanı 10-15 mbitlere düştü ping fırladı ya daraltma yaptılar yada yoğun saatlerde turkcell sunucuları patladı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rameowerr -- 19 Mart 2024; 0:59:11 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
GoodbyeDPI cidden güzel bir çözüm. Birkaç defa deneyimledim etkisini gördüm ancak gündelik kullanımda MacOS + Linux kullandığım için daha uyumlu crossplatform bir çözüm bulmam gerekiyor.
-
Bir önceki mesajımda belirttiğim gibi, her şey paradan ibaret, bir önceki çeyrekten daha fazla gelir elde etmekten ibaret. (Quarterly Revenue Growth). Bu zihniyet değişmediği sürece sansür ve yavaşlatma devam edecek.
https://www.donanimhaber.com/turkcell-2023-yili-finansal-ve-operasyonel-sonuclarini-acikladi--175570
Abone sayısını masrafları olabildiğince minimize ederek arttırmak. Zaten şikayet eden ve teknik bilgiye sahip kişileri de çok s*klemiyorlar. Büyük bir yüzdelik kesim memnun ve bu problemlerden haberdar bile değil, yeterki akşam eve gelince YouTube Müge Anlı klipleri, online bedava s*k*s izle ve CS2 PUBG LoL çalışsın.
Seni beni bu müşteri ile bir tutuyorlar ve çoğunluk onlar. Sen şimdi git derdini anlatmaya çalış niye ProtonVPN yasak diye legal olan ve para verdiğimiz ProtonMail'e ulaşamıyoruz, niye Cloudflare servislerini İstanbul serverları varken Frankfurt veya Budapest'e yönlendiriyorsunuz, niye de niye liste bitmez. Ama kimi kime şikayet ediyorsun...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 22 Mart 2024; 16:23:7 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X