Şimdi Ara

Superonline Fiber Ankara PING Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sizde benim gibi Ankara'da iseniz ve yaklaşık 45 dk'dır PING sorunu yaşıyorsanız sorun kullanmış olduğunuz IP bloğundan kaynaklanmakta...

Şuan ben Ankara/Demetevler'deyim ve 176.43.165.xxx bloğu da sizlere ömür... PING'i site yanıtlarında 600-1200 arası dönüyor ve bazı siteler açılmıyor. Bu bloğu değişmeye bakın... Forumda TEKNİK yetkili varsa lütfen konuyla ilgilensin, bloklarınız ardı ardına patlamaya başladı 20 gündür... Müşteri hizmetlerinin konuyla ilgili zerre bilgisi yok.

Bilginiz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 12 Kasım 2025; 20:30:32 >

İstersen kendini yırt ister Ahmet e anlatır gibi anlat istersen profesyonel olarak anlat sonuç sıfır bilgi tecrübe ve sıfır yardım

Vdsl den Sansüronline a geçtim 2 yıl kullandım sonra tekrar vdsl e geçtim
    Daha bir şey demeye gerek
    Evdeki fiber kablolarını bile söküp attım görmeye tahammülüm yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 12 Kasım 2025; 21:24:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sonuç: Fare kemirmiş ağabey oluyor... Defalarca telefon görüşmesi, kavga v.s.

Dolayısıyla TTNET tecrubem de var yıllara dayanan... 2005'te bağlattım ilk internetimi eve... Hatta hatırlıyorum, 128 KBPS idi, kampanya var diye 256 KBPS demişler, sonra 512 KBPS vermişlerdi. :) SNR Margin, Mesafe Değeri, HEC hataları v.s. uzmanı olduk artık...

Kötünün iyisi deyip kullanıyoruz. Kızdığım durum aksiyon alınmaması... Daha 15-20 gün önce 176.33.177.xxx bloğu ve bir diğer 176 bloğunda sorun vardı.Yazmıştım yine bu forumda... BİLİYORUM, FİRMA YETKİLİLERİ DE SESSİZ SEDASIZ DOLANIP FİRMA ÖVÜYORLAR. Yine de bu durumlar görmezden geliniyor. Ortada bir sorun varsa hemen bilet müşterinin kablosuna cihazına kesiliyor...

Lanet olsun, zaten havalar serin, modem de sıcak ortamda değil, ısınmıyor diye kapatmıyorum sorun yaşamayayım, işlerim yarım kalmasın diye... Adamlar şimdi 176.33.177.xxx bloğunu düzeltmiş, en sağlam ve gitmez dediğim blok olan 176.43.165.xxx bloğu gümledi. Dolayısıyla alıştım artık, başta aradım. Aynen yukarıda yazdığın gibi oldu. Dedi arıza kaydı açayım, yok açma dedim. Biliyorum, çünkü daha da bozacaklar... Forumda başına gelmeyen kalmamış insanlar var. Dedim bloğu değişeyim bari... Bloğu da değişene kadar kanser oluyorsun, belli ki yoğunluk ve sorun var. IP alana kadar da uzun uzun bekliyor (ki buradan da zaten santralden sorun olduğu belli... yoğunluk var belli ki ve altyapı yatırımı buna rağmen yapılmıyor...), sonunda bloğu değiştim de internet rahatladı. Superonline sayesinde de tecrube sahibi olduk.

O bloktaki sorun çözülür de, artık canına tak diyen abonelerden aramalar çoğalır, ondan sonra HAAA... TAMAM, SORUN BİZDEYMİŞ... deyip düzeltirler... O da yine bir 15-20 günü bulur... Hayırlısı...

Bu arada müşteri hizmetlerine boşuna para ödemeseler bari artık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 12 Kasım 2025; 21:44:54 >

• fiber 100/20 kullanıyordum
    vdsl 55-60 indirme 13-15 yükleme çok kaybım yok aslında en azından sansür engelleme bant daraltması yok :)
    Mesela 5 gb lık dosyayı 5 dk da indireceğime 15 dk da indiririm kafam rahat
    Fiyat olarakta hemen hemen aynı
    Benim açımdan veya şansımdan vdsl alt yapım iyi olduğu için iyi diyor olabilirim
    Ama böyle imkan fırsat varsa düşünülmeli değerlendirilmeli

Bu Arada Tarık yapancı diyenlere hatta x firmayi bilerek kötülüyor başka x firmada çalışıyor diyenler/diyecekler için görsel atıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sahilli S kullanıcısına yanıt

Yanlış anlama, tabii ki alternatif varsa değerlendirilmeli, gel gelelim bizim binadaki telefon kutusu çöp haline geldi ve bunu da bu hale getirenler TTNET çalışanları... Adamlar her geldiğinde kutuya kerpetenle asıla asıla kapağı p... etmişler. Devreler zaten g... başı dağıtmış halde... Sokaktaki kablolamayı da zırt pırt fare kemirdiğinden hatta parazit, kopma, hız sorunları v.s. yüzünden kullanan da kalmadı artık. Ki 2026'ya girecek ülkede daha telefon kutuları binaların dışından sarkıyor çoğu yerde, direkteki kabloları ise hiç sormayın... Zaten sokağa 8 üzeri de hız veremiyorlardı hatırladığım kadarıyla... Sadece binasında fiber altyapı olmayan mecburiyetten TTNET kullanıyor artık.

Maalesef Superonline da muhitte bunun şımarıklığını yaşıyor. "Nasıl olsa TTNET kullanmaktan kaçınacak ve bize mecbur kalacak..." zihniyetiyle bunları yapıyor. Bugün olan ve 20 gün önce olan sorun da muhtemelen o IP bloklarına ait cihazlardan an itibariyle bir yerlere yüksek çıkış verilmesi... Ki sorunun anlık gelişmesi de bunu ispatlıyor. 1200 MS nedir abicim? Google hizmetleri ve birkaç Türkiye lokasyon site harici her siteye çıkış PING'lerde 600-1200 MS arası görüyor ya da loss yiyor. Buna rağmen sorun yok demeleri cidden saç baş yolduruyor, kafayı duvara vurduyor...

Muhtemelen bağlı bulunan santralden bu IP aralığını kullananlar telefon yağdırmaya başlamıştır. 10-20 gün arası düzeltiler artık "Haaa... bizdenmiş. Kusura bakmayın..." deyip... Bu arada başka IP aralıkları da bu sorunu yaşıyor mu bilemiyorum. Aynı cihaz ya da cihazlara bağlı bloklar varsa muhtemelen onlar da anlık bu sorunu yaşıyorlar...

Ne diyim. Şimdiden geçmiş olsun herkese...

• Geçen sene sokağın ortasından geçen ana fiber kabloyu fareler kemirdi ve 2-3 gün sorunu çözmelerini bekledik Superonline'ın. Sonra yeni kablo çekmek yerine etkilenen bölgeye baz istasyonu için ayrılmış kablodan sinyal verdiler ve gittiler. Bunu yapmak yasakmış ancak bir yerlerle telefon görüşmeleri yaptılar ve sonrasında karşı taraf biz duymadık görmedik, siz sorunu giderin deyince işlemi bu şekilde yaptılar :))). Fiber interneti hala baz istasyonu hattından kullanıyoruz bütün sokak :). Yani fare kemirince fiber veya bakır kablo diye ayırt etmiyor. Özellikle büyük şehirlerin altında fare kolonileri yaşıyor. Yer üstünde bulunan kedi ve köpeklerin frekansı mümkün olduğunca yeraltında kalmalarını sağlıyor. Onlar olmasa Paris ve NewYork gibi sokaklarda farelerle yürüyeceğiz.

Sonuç olarak kablo kablodur ve fare kemirir. hatta fiber kablolarda elektrik akımı olmadığından daha çok tercih ediyorlar demişti gelen kablo altyapı ekibi.

• Aynı sorunu Eskişehirde Pazar günü yaşadım 217.130.xxx.xxx ip bloğunda modemi tüm gece kapatıp sabah açınca ip değişti sorun düzeldi. Sözleşme sonu ilk iş iptal ettirmek olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AFX26 -- 13 Kasım 2025; 12:43:46 >
    Daha Fazla Göster
  • AFX26 kullanıcısına yanıt

Çok enteresan ya... Bu sorun 20 gündür var. Birileri belli IP bloklarına bağlı santral cihazlarından bir yerlere yüksek seviye çıkış veriyor ve mevcut kullanıcının bundan etkilenip etkilenmemesini umursamıyor. Müşteri hizmetleri zaten konudan habersiz, haberdar olsa da ses etmemesi söylendi belki de...

Rezalet ötesi...

Aynı sorun benim 4 sokak üzerimdeki bir binada meydana geldi. Tesadüfen ekmek almaya çıktığımda gördüm. Fare kemirmiş diyip bakıyorlardı. :D Ya arkadaş bu adamlar önceden bağladıkları bina hatlarında demir boruyla yaparlardı bu işi... Şimdi ucuz plastik korumalıkla atıyorlar, çoğunlukla da ulu orta yerden çekiyorlar binaya kabloyu... Resmen gel beni kopar dercesine iş yapıyorlar. Hem minimum 600 TL ödüyorsunuz, hem de rezalet bir hizmetle karşı karşıya kalıyorsunuz. İnsan çalıştığı bayiliğe bu malzemeyi kullandırmaya ve bu işçiliği yaptırmaya utanır diyeceğim, ama nerdeeee?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 13 Kasım 2025; 15:54:15 >

Aynı sorun benim 4 sokak üzerimdeki bir binada meydana geldi. Tesadüfen ekmek almaya çıktığım gördüm. Fare kemirmiş diyip bakıyorlardı. :D Ya arkadaş bu adamlar önceden bağladıkları bina hatlarında demir boruyla yaparlardı bu işi... Şimdi ucuz plastik korumalıkla atıyorlar, çoğunlukla da ulu orta yerden çekiyorlar binaya kabloyu... Resmen gel beni kopar dercesine iş yapıyorlar. Hem minimum 600 TL ödüyorsunuz, hem de rezalet bir hizmetle karşı karşıya kalıyorsunuz. İnsan çalıştığı bayiliğe bu malzemeyi kullandırmaya ve bu işçiliği yaptırmaya utanır diyeceğim, ama nerdeeee?

Ayrıca şöyle de bir husus var, benim bağlı bulunduğum sokak ve daha önce çalıştığım sincan'daki iş yerime aynı mühendis ve ekibi fiber çekmişti. sokağıma altyapı çekilirken rastlayıp konu hakkında sohbet etmiştim. Bu tip kablolar özel alaşımdan yapılıyor ve fare kemirmesin diye bunları kullandıklarını söylemişti. Cidden de o gün bugündür böyle bir sorunla karşılaşmadım. Getirip d... birisi kepçeyle dağıtmazsa hiçbir şeyin olduğunu görmedim (Yine de olmaz demiyorum...). Sizin bulunduğunuz muhitte bu arkadaşlar işin kolay yolu deyip telekomdan izin alarak b..klu suyun yüzdüğü o tünellerden geçirdiyse kabloyu, yüz kere özel alaşımla kaplı korumalık içinden geçirin yine kar etmez. :D Toprağa gömmeleri gerekiyor. Ama dediğim gibi, bu adamlar kaliteyi iyice düşürdü. 7-8 yıl önceki gibi değil. Düşük kalite malzemeyle yerine altına sincabın girip kemirmediğine dua etmek lazım. Yoksa "elektrik akımı olmadığından daha çok tercih ediyorlar" lafzı bahane... Avrupa'da da bu kablolar hep yeraltından gidiyor. Fareler kafayı kırıp özellikle, "Ya bunlar Avrupalı, şimdi sıkıntı olur, gidip Türklerin kabloları kemirelim." mi diyorlar? :D Mesele işini düzgün yapacak adamda ve malzemede bitiyor. Yıllarca TTNET de kullandım. Bakır telefon kablolarından enerji geçmesine rağmen çatır çatır kemirdiler o kabloları kaç defa... :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 13 Kasım 2025; 16:26:5 >

• uyemuyedegil U kullanıcısına yanıt

Sokağımdaki altyapı tamamen SuperOnline tarafından kazılarak kendi kanalları içine ve bahsettiğiniz özel kablolardan döşenmişti. Gelen ekip, fareler özel kablo falan dinlemiyor kemiriyor dedi. Bahsettiğim kablo binaya giriş kablosu değil, sokağın ortasından geçen ve binalara uç çıkılan ana kabloydu ve yaklaşık 9 yıl önceki kaliteli diye bahsettiğiniz dönemde çekilmişti. Bina girişlerinde çelik kanallar var ve bina kablosu onun içinden geçiyor ancak kemirilen kablo o değildi :).

Hocam dediğim gibi... İş tamamen malzemede ve işçilikte (Başında adam gibi durup işi kontrol eden mühendiste...) bitiyor. Avrupalı çözmüş. Adamlar çok çok cüzi ücretlere bu kalitede hizmet verebiliyorlarsa, valla Superonline, Telekom v.s. kusura bakmasın, bu fiyatlara ben o kalitenin çok çok üzeri hizmet beklerim. Yok fare seviyormuş da bilmemneymiş. :D Zaten gelsin de Superonline kablo çeksin diye bekliyor fare, tatlı tatlı kemireyim diye... :D Aylık 600-700 TL paraları da fareler mi kemiriyormuş? Siz yine iyi sabır etmişsiniz, ben lafı geçirirdim direk... Sizin yazdığınızı görünce bu verdiğimiz paralara bakarak ben ayar oldum...

Sıkıntımız da zaten bu ya, bu paralara o hizmetin yanından bile geçemiyoruz ülke olarak... Yakında 1000 TL aylık fiyatlara 1200 MS'li 3-5 megabit kullanmaya başlarız... Neyse, hayırlı forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 13 Kasım 2025; 17:22:33 >

O da yetmez sana şöle kuaz ayarı yapılabilen kaliteli, 5 rakamlı birde modem-rüter verdik mi; 10 numara 5 yıldız.

Verdikten sonra kuaz ayarını çeken abonede; yolunan kaz misali ayara geliyor. 

Tamamda kardeşim; suyun membaından musluğa gelen suyun tazyikinde sorun varsa neye yarar.  

O kısmı kullanıcıya ait değilki; musluk kullanıcıya ait.

Senin neyi yapman lazım; suyun tazyikini iyi vermek.

Versene tazyikli suyu kardeşim. 

• HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt

Hocam sorun da o ya...

Adama telefonda diyorum ki:

Müşteri: Aga akan suyunda tazyik birden düştü. Ne oldu birden bire? Bana pazarlarken böyle olacağını taahhüt etmemiştin?

Sağlayıcı suyu gönderdiği yerden bakar:

Hizmet Sağlayıcı: Benim taraftan tazyikli çıkıyor, hortumunu kontrol et. :D

Müşteri: Hortumda sorun yok, 20 dk evvel foşur foşur akıyordu, ne oldu birden de musluğa gelen tazyik düştü?

Hizmet Sağlayıcı: Valla bilmem hacı, burdan sorun yok...

Suyun pompa merkezine düzgün ulaşımını kontrolmüş, pompa merkezinde sorun var mıymış yok muymuş, birisi araya kaynayıp hakkını mı gasp ediyormuş, kısaca kontrol montrol yok!

Sorun kimde? Tabii ki de hizmeti alan sende birader...

Hortumunu kontrol et... :D

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 13 Kasım 2025; 18:54:59 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.