Şimdi Ara

Superonline fiber 5gz bas agrisi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eski saglayicimiz Lanet vodafondu bugun superonline 200mb fiber e gectik. Gercekten cok hizli ama benim oda modeme 7-8 metre vardir.


    Eski modemde 5ghz kanali actigimizda benim basimi agritiyordu. Bugun de 5ghz de baglaninca 10-15 dakika sonra basimda agri olustu.evdeki kimselerde agri yok.


    sadece ben de oluyor bu olay. Bizde 2.4 ghz kullaniyoruz o da en fazla 50mb goruyormus.


    acaba bu bas agrisi olayi normal mi? 5ghz bandi bas agrisi neden yapiyor anlamis degilim. Boyle birsey yasayan var mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Modemi uzaklaştırmayı denediniz mi ?

  • Tamamen psikolojik. İnanmıyorsanız eğer evdeki birisinden haberiniz olmadığı zamanlarda açmasını söyleyin. Bakalım kapalı zannettiğinizde baş ağrınız olacakmı  

  • Kablosuz sinyalleri her insanda aynı etkiyi yapmayabiliyor. Etkileri yok etmek için en etkili yöntem evde tamamen kablolu ağ kullanmak. Cep telefonlarını mümkün olduğunca uzak bir yere bırakıp ev içerisinde kullanmamak. Bu çözüm örnekleri artırılabilir. Googgle'da biraz araştırma yaparsanız daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. Ev içinde iyonlaştırıcı kullanmak da çözüm olabiliyor. Her insanın yapısı aynı ailede bile çok farklı olabiliyor. Bu tür durumların zararı bazı insanlarda kısa sürede çıkarken bazı insanlarda uzun vadeye yayılabiliyor. Ya da uzun vadede fark edebiliyorlar diyelim. Kimisini kanser yaparken kimisinde anlamsız baş ağrılarını tetikleyebiliyor vs. Sağlık açısından 2,4 veya 5 GHz fark etmiyor, hepsinde sorun var. Hatta önümüzdeki esas büyük sorun mobil 5G sinyallerinin yayılmaya başlamasıyla ortaya çıkacak diye bahsediliyor. Tabi ki resmi olarak tüm dünyada olduğu gibi bizde de bu sinyallerin verdiği zararlar konusunda bir açıklama yapılmasını beklemeyin. Bu konuda ciddiye almayan, hatta dalga geçen insanlar da var ancak "bize bişi olmaz!" kültürüne sahip bir toplum olduğumuzu dikkate alarak bu insanlara yaklaşmakta fayda var. Kendisinde bir sorun yaratmadığını düşünen insanlar başkalarının yaşadığı sorunu maalesef çok kolay "Tİ"ye alabiliyor. Klimalarda ve hatta hava nemlendirici ve sonunda vantilatörlere kadar konulmaya başlayan iyonlaştırıcının ne olduğunu ve ne işe yaradığını bilmiyorken, bu tür cihazları alım aşamasında "la bu iyonlaştırıcılı olana bu kadar fark verilmez!" diyerek bu özelliği olmayan cihazları almış olan birisi olarak yazıyorum bunları. Ne işe yaradığını öğrendikten sonra yaptığım hataları anladım. Neyse konuyu uzatmayalım :), bence bir sağlık merkezine uğrayarak bir hekime danışın ve gerekli tahlil ve kontrollerden sonra hala sebebini bulamazlarsa kendi bulduğunuz yöntemle devam edin.





  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

    İsviçreli bilimadamlarımı o zararlı diyen hekimler?  bakıyorum taktik değişmiş artık "Tİ"ye alınmakta işe yaramasın diye önceden belirtme gereği duyulur olmuş.. Size göre 5G korona yapıyordu değilmi vallahi kulaktan dolma bilgileri ezberlediğiniz kadar gerçek bilgileri ezberleseydiniz dünya çok daha güzel bir yer olabilirdi.


    Böyle düşünenlere bir tavsiyem var:


    Tüm elektronik aletleri ama tamamen herşeyi pilli lamba bile olmayacak atacaksınız, dağın başına gidip tek başınıza yaşayacaksınız desem yine radyasyona maruz kalırsınız. İyisimi derin bir mağara veya derin bir kuyu kazıp içinde yaşamaya bakın ama yine dışarı çıktığınız an maruz kalacaksınız..

  • %100 psikolojiktir o... sıkıntı yok...

  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

    Yazığınız yazıdan cehalet akıyor resmen. 5 Ghz Bağlantısının insan üzerinde herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. Ayrıca evlerinizde kullandığınız 5 GHz bağlantısı ile GSM de kullanılan 5 GHz bağlantısı arasında bir fark bulunmamaktadır. O zaman bu cihazları madem kullanmıyorsunuz. Röntgen çektirmeyeceksiniz. Emar a girmeyeceksiniz V.B. Çünkü kat kat fazla sinyallerden bahsediyoruz. Şu an bu metini yazarken pc kullandınız veya telefon onun etkisi bile daha fazla bu sinyallerden. Saç kurutma makinası kullanmamalısınız çünkü elektrik alanı o kadar fazla ki 5 GHz değil 10 GHz yi mumla ararsınız. Ama bunların hiçbirinin insan yaşamına etkisi bulunmamaktadır.


    Sizi 5GHz korona yapıyor diyen ekibe alalım. 5 GHz için açıklama bekliyorsanız makalelerle sizi aydınlatabilirim. Veya kendi hazırladığım örneklerle.


    İyi günler dilerim.

  • Geçmişte izlediğim bi video vardı mahelleli muhtarla bir olmuş gidip çatıdaki baz istasyonunu taşla sopayla parçalıyorlardı.. Sonrada telefonumuz niye çekmiyor diye ağlarlar. İşin kötü yanı devletin başındaki yöneticilerde aynı asalak kafada olduğu için baz istasyonlarını avrupa birliğinden bile daha az güçte çalıştırılmasına izin veriyor. Bakın "avrupa birliği"nden bile diyorum çünkü sağlık konusunda adamlar bizden daha hassas. Ek olarak operatörler "hizmet" vermek için ek baz istasyonu dikemiyor izin alamıyor, izin aldığı yerde baz istasyonunu şekilden şekle sokup kamufle etmesi gerekiyorki mahalleli taşla sopayla saldırmasın, parçalamasın. Bıktım usandım yemin ediyorum böyle gerzek insanlardan yeter illallah yeter bi bitin üremeyin artık!

  • E hocam madem 5ghz ile alakası var; çevrenizde hiç mi 5ghz kullanan komşu yok?

  • Okuduğunu anlamayan gruba dahil ettim bende sizi :)))))))))))).


    Bu konularla ilgili iddiaları yazdım ve sorununu belirten kişide erken belirtilerin çıkma ihtimalinden bahsettim. Ayrıca önce bir hekime giderek muayene olmasını da önerdim. Kendim bu önlemleri alarak yaşıyorum diye bir şey de yazmadım. Sadece klimamı keşke iyonlaştırıcı modeli ile alsaydım diye yazdım.

    Diğer taraftan 5G bağlantı değil, 5G sinyali bahis konusu olan. 5G bağlantının ne olduğunu bilmiyorum, onu da cehaletime verin. :))))))))))

    Yazdığım konularla ilgilendiğiniz için ayrıcana da çok çok teşekkür ederim. Yazdığınız açıklamalar beni çok çok ama çok aydınlattı. Röntgen, BT için iyonlaştırıcı radyasyona maruz kalındığı doğrudur. Ancak MR'da iyonlaştırıcı radyasyon kullanılmaz. Evet, evimizde kullandığımız çoğu cihaz belirli seviyede radyasyon yayıyor o nedenle de mümkün olduğunca kaliteli ve sağlığa etkilerine yönelik belgeleri olan cihazları kullanmaya özen gösterin. Son hatanız da 5GHz sinyali ile mobil 5G sinyalinin aynı şey olduğunu iddia etmeniz. Siz gerçi 5G bağlantı diye yazmışsınız onlar aynı olabilir, bilmiyorum. En azından bir daha bir şeyleri iddia etmeden önce Googgle falan yapıp bilgilenmenizde fayda görüyorum. Sağlık açısından önemli.


    Ben de size iyi günler dilerim...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 17 Mart 2021; 19:16:23 >




  • yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt

    5GHz sinyalinin zayıflama mesafesi kısa olduğundan komşunun kullandığı 5GHz etkilemeyebilir.

  • 5Ghz şu anda meteoroloji ve radar sistemleri tarafından kullanılıyor. Onlar başınızı ağrıtmıyo mu  

  • @zulu123 Google den araştırın demissiniz ama bu konuda tezlerim bulunuyor. Haberleşme mühendisi olduğumu bilmenizi isterim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E2D77F344

    @zulu123 Google den araştırın demissiniz ama bu konuda tezlerim bulunuyor. Haberleşme mühendisi olduğumu bilmenizi isterim.

    Siz sinir oluyorsunuzda bize buyuk eglence. Ayrica dunya da duz diyorlar, resmi olarak aciklamazlar ama google’dan bakabilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin yaşadığınızı yaşayan var, çok daha kötüsünü yaşayan da var. Buna elektromanyetik hassasiyet diyorlar. Psikolojik veya psikiyatrik bir durum değil, biyolojik, ancak ciddiye alınmayan bir konu. Doktorların bu konuda bildiği veya yaptığı bir şey yok. Gerçi kimseyi doktora gitmekten alıkoymak istemem. Sanılanın aksine iletişimde kullanılan elektromanyetik dalgaların canlılar üzerindeki etkileri üzerine çok az araştırma var ve o araştırmalarda da örneğin arılar üzerinde olumsuz etkiler gözlenmiş. O yüzden 2G, 3G, 4G, 5G ve WiFi'ın zararsız olduğu kanıtlanmış filan değil çünkü araştırılmıyor. Telekomünikasyon sektörü çok çok büyük, yıkılamayacak kadar. Bence elektromanyetik dalgalar tolere etmek zorunda kaldığımız bir şey ve bazı insanlar belki bilinmeyen başka bir rahatsızlıklarından ötürü bunları tolere edemiyorlar.

    5GHz WiFi yayınını kapatarak 200Mbps hızı alabilmek için odalara ethernet çekebilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bparker -- 18 Mart 2021; 20:13:7 >




  • bparker B kullanıcısına yanıt

    Kişisel düşüncelerinizi gerçek gibi yazmışsınız. Sadece wikipedia sayfasına bile baksanız hiç yok dediğiniz araştırmaların aslında ne kadar çok ve çeşitli olduğunu, bilimsel olarak ilişki çıkmadığını görürsünüz. Arılar üzerindeki etkide bulvar gazetelerinden, aynı mikrodalga fırından çıkan su ile sulanan bitkinin ölmesi gibi uydurmasyon.


    https://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_hypersensitivity


    EHS olduğunu düşünen varsa başkasının yardımı ile kendine kör test yapmalı, sorun olmadığını görüp kendini rahatlatmalı. Sorumsuzca zararlı vb. diye yanlış ispatlanmamış bilgiler vermek intihara kadar götürebiliyor bunu yapmayın.


    Dünya sağlık örgütünün arada bağlantı olmadığı, bu semptomlar varsa ne yapılabileceği (diğer sebepler için dr kontrolu, psikolojik kontrol, çevrel kontrol (ses, ışık, ergonomi vs.)) alttaki linkte var.


    https://www.who.int/teams/environment-climate-change-and-health/radiation-and-health/non-ionizing/el-hsensitivity




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 18 Mart 2021; 23:58:14 >




  • WiFi sinyali ile kafa ağrısının alakası yoktur. Sorunu başka yerde ara. 5ghz nin çekimi 2.4 ghz ye göre daha düşüktür 5ghz nşn çekmediği yerde 2.4 ghz çeker. Yani 5ghz daha etkisiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 20 Mart 2021; 12:39:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Kişisel düşüncelerinizi gerçek gibi yazmışsınız."

    >> Kişisel olmayan bir düşünce mi var? Her düşünce bir kişiden çıkmıyor mu? Bence yanılıyorsunuz diyebilirdiniz. Gerçek, gerçeklikle en iyi örtüşen kişisel düşüncedir. Gerçeğe dair bende oluşan izlenim bu. Elbette bu benim düşüncem. Düşüncemin resmi görüşlerle çeliştiğinin farkındayım ama bir düşüncenin resmi olmasıyla doğru olması arasında bir nedensellik bağı da yok, hatırlatmak isterim.


    "Sadece wikipedia sayfasına bile baksanız hiç yok dediğiniz araştırmaların aslında ne kadar çok ve çeşitli olduğunu, bilimsel olarak ilişki çıkmadığını görürsünüz. "

    https://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_hypersensitivity

    >>Vikipedi'nin kaynak gösterdiği herhangi bir araştırmayı siz kendiniz okudunuz mu? Aşağı yukarı her makalenin özet ve sonuç kısmında EMF ile semptomlar arasında ilişki gözlenmemiştir yazmasına rağmen gövde kısmında tamamen başka bir hikaye var. İyi tasarlanmış araştırmalarda hassasiyet öyküsü olan deneklerde deneyde kullanılan sinyale maruziyet sonrası semptomların ortaya çıktığı gözleniyor. Yani ortada 2G,3G,4G,5G,WiFi'ın zararsız olduğunu kanıtlayan bir araştırma yok.


    "Arılar üzerindeki etkide bulvar gazetelerinden, aynı mikrodalga fırından çıkan su ile sulanan bitkinin ölmesi gibi uydurmasyon."

    >>Arıların, bulvar gazeteleriyle ilgisi yok. 2G sinyallerinin arılarda davranış değişikliğine yol açtığı, koloni içindeki görevlerini yerine getirmediklerini gösteren bir araştırma var.


    "EHS olduğunu düşünen varsa başkasının yardımı ile kendine kör test yapmalı, sorun olmadığını görüp kendini rahatlatmalı. Sorumsuzca zararlı vb. diye yanlış ispatlanmamış bilgiler vermek intihara kadar götürebiliyor bunu yapmayın."

    >>Yani bir çevresel etmen yakın çevrenizden başkalarını etkilemiyorsa etkilenen kişinin aklından zoru var, öyle mi? Esas insanların yaşadığı sorunları inkar edip onları yalnızlığa ve çaresizliğe mahkum etmek onları intihara sürükler bence, şu İngiliz çocuğun olayındaki gibi: https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/school-girl-found-hanged-after-suffering-from-allergy-to-wifi-a6755401.html


    "Dünya sağlık örgütünün arada bağlantı olmadığı, bu semptomlar varsa ne yapılabileceği (diğer sebepler için dr kontrolu, psikolojik kontrol, çevrel kontrol (ses, ışık, ergonomi vs.)) alttaki linkte var."

    https://www.who.int/teams/environment-climate-change-and-health/radiation-and-health/non-ionizing/el-hsensitivity

    >>Bu linkte faydalı hiçbir şey yazmıyor. Yalnızca olabilecek sağlık sorunlarını tarayın, semptomlar için başka sebepler arayın, bunlar yoksa kişi zırdelidir demeye getiriyor. Valla, bu konuyu açan ve başı ağrıyan arkadaşın zırdeli olmadığına inanıyorum.





  • bparker B kullanıcısına yanıt

    Konuyu açıp yardım isteyen arkadaş da verilen cevaplardan sonra konuya bir daha yazmamış zaten. Bence konuya artık bir yanıt yazmanın da anlamı kalmadığından buraya yazmamak daha sağlıklı oalcaktır. Arkadaşa eğer ulaşabilirseniz özelden yazarak yardımcı olabilirsiniz. Aksi takdirde burada olduğu gibi anlamsız ve hiçbir sonuca götürmeyen kısırdöngü tartışmalara girmek zorunda kalırsınız. Yazdıklarınızı kesinlikle anlamayacaklar. Çünkü, "Az bilen insan çok şey bildiğini, çok bilen insan ise ne kadar az şey bildiğini düşünür."




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 23 Mart 2021; 2:32:8 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.