< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 11 Ağustos 2021; 19:51:39 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Şükürler olsun DPFmizi çıkma olarak aldık sonunda

-
-
Sanayide her denilene inanmamak lazım detaylı araştırmak lazim. Hele yazılım işi tümden sakat bence geçmiş olsun Allah beterinden saklasın
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen öyle hocam beterinden saklasın. Arabayı aldık 1 ay sonra otobanın ortasında gümledi araba. Öyle oluncada ne doğru düzgün usta tanıyor biliyoruz ne arabanın parçasını nede nerden nere sökülüyor takılıyor bunu bilmiyorduk. Aracı aldıktan 1 sene sonra başımıza gelse mesela çok daha az zararla atlatıcaktım çünkü neyin nerde olduğunu ve nerden çıktığını biliyor olcaktımquote:
Orijinalden alıntı: babapars
Sanayide her denilene inanmamak lazım detaylı araştırmak lazim. Hele yazılım işi tümden sakat bence geçmiş olsun Allah beterinden saklasın
Turbodan sonra motoru toplayan ustada çok kalbur üstü kötü işçilikle toplamış. Hızlı topladı ama onun yarattığı tahribatlarıda tetkik edip bütçemin yettiğine kadar onarmaya çalıştım (davlumbazın klipsi yok diye bana sormadan davlumbaz podyaya tam otursun diye podyaya akıllı vida atmak falan, yarattığı tahribatları minimuma indirmeye çalışıp orjinaline çevirttim 1 sene boyunca. Daha devam edicek bu)
Arıza lambam gitsin, sensörler düzgün çalışsın, egrler kurumdan arınsın ve düzgün çalışsın başka bişey istemem. Şimdi görün 1 depoyla daha fazla menzil ve daha akıcı bir sürüşü
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yaptığın her işin kaydını tut, hatta fotoğrafla. Sonra başın ağrıyabilir. Özellikle başka biri bu aracı satın alacağında.
-
pahalı bir tecrübe olmuş ama tecrübenin ucuz pahalısı olmaz derler. sonuca bakarsak isabetli karar vermişsiniz. her türlü temizlenir %100 tıkalı olan filtreyi %90 civarında temizleyen cihazlar var artık.
sizden bağımsız dizel alan adam masrafını da bilerek alsın belli bir km sonra enjektör bakımı, turbo bakımı, dpf ve katalizör temizliği, egr manifold temizliği yaptırsın zahmet olmazsa.
İşte son yazdığınız cümleleride yaptırıcaz dpf takılacakken hazır. Bi yaptıralım arabayı gene yatırıcam soğutma suyunu komple değiştirmem lazım. Ondan sonra ayda 2-3 defa ver elini otobanda tapagazla gitme keyfiquote:
Orijinalden alıntı: emir.ksk
pahalı bir tecrübe olmuş ama tecrübenin ucuz pahalısı olmaz derler. sonuca bakarsak isabetli karar vermişsiniz. her türlü temizlenir %100 tıkalı olan filtreyi %90 civarında temizleyen cihazlar var artık.
sizden bağımsız dizel alan adam masrafını da bilerek alsın belli bir km sonra enjektör bakımı, turbo bakımı, dpf ve katalizör temizliği, egr manifold temizliği yaptırsın zahmet olmazsa.
Hocam başkası alana kadar dünya kalacak mı merak konusu. 2021 deyiz 2027 2028 den önce satmayız bu aracıquote:
Orijinalden alıntı: Huan8Yaptığın her işin kaydını tut, hatta fotoğrafla. Sonra başın ağrıyabilir. Özellikle başka biri bu aracı satın alacağında.
Arada 23 bindeki 1.6 corollayı satıp dizel mi alsam diye düşünüyorum, sonra böyle konuları görüp şabanlı tik tok videosu tadında aydınlanıyorum.
daha dün ayvalığa doğru gömeç çıkışındaki ışıklarda bi c5 kalkamadı, iki metre gidip o trafikte yolun ortasında kaldı, ortalığı siyah dumana boyadı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: sancar10Arada 23 bindeki 1.6 corollayı satıp dizel mi alsam diye düşünüyorum, sonra böyle konuları görüp şabanlı tik tok videosu tadında aydınlanıyorum.
daha dün ayvalığa doğru gömeç çıkışındaki ışıklarda bi c5 kalkamadı, iki metre gidip o trafikte yolun ortasında kaldı, ortalığı siyah dumana boyadı.
Dizel kullanılacaksa bilinçli ve yerine göre kullanılmalı. Dizel şehir içi kısa mesafe için kullanılacak bir motor tipi değil, az yaksın diye bu amaçla alıp kullananlarda böyle sorunlar olması normal. En azından günde 15-20 dk 80 üstü hızla yolculuk yapanlar için veya sık sık uzun yol yapanlar için hem ekonomik hem de performanslı bir motor türü. Şehir içinde sıkışık trafikte ise hem çevre kirliliği hem de gereksiz baş ağrısı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
yanlış bilgiyi düzeltelim, dpf aracın gücünü arttırmaz. aksine egzoz gazının çıkışına direnç yarattığı için güçten çalar.
-
Simdi burada dpf yi kotuleyecegim ama taşlanmak istemiyorum o yuzden en sorunsuz dizel euro4 normuna kadar olan dizeldir
Ufak bi not:euro4 olup dpf olanlar basli basina sorunlu araclardir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Güçten falan çalmaz siz bu koskoca gelişmiş son nesil turbo şarjlı dizel araçlarda ve benzinli araçlarda "back pressure" denen teknoloji yok mu sanıyorsunuz ? Siz vantilatörün 50 birim üflediği havayı bi bira bardağındamı daha hızlı ve basınçlı bir şekilde sirkülasyon ettirebilirsiniz yoksa türk kahvesi fincanında mı ? Egzoz gazı ne kadar rahat çıkarsa turbolu araçlarda o kadar boşluk olur ve ölü olur. Rahat çıkarmaktan kastım egzoz gazlarının önünü kesmek değil, sıkı ve dar yollardan geçirerek basıncını arttırmak.quote:
Orijinalden alıntı: diatta1903yanlış bilgiyi düzeltelim, dpf aracın gücünü arttırmaz. aksine egzoz gazının çıkışına direnç yarattığı için güçten çalar.
Sizin dediğiniz gibi olsa dpfsiz dizeller şuanki dizellerden daha fazla güç verirdi. Ama ne hikmetse dpf meretine rağmen adamlar her sene aynı hacimden daha fazla güç alabiliyor ?
Bu videoyu izlemenizi tavsiye ederim. 6:35 den itibaren izleyin baştan başlamanıza gerek yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 11 Ağustos 2021; 23:42:27 >
-
DPF'nin artan motor gücü ile doğrudan bir bağlantısı yok. temizken belki çok etkilemiyordur ama doldukça güçten çalmaya başlayacaktır.
bir miktar back pressure her motor için gerekli ancak turbolularda egzoz hattına koyulan her kısıtlama güçten kayıp demek.
-
Bence özellikle EGR'nin ne işe yaradığını anlatan videoları izlemenizi tavsiye ederim. olay sadece egsoz gazından ibaret değil.
-
araçlardaki egzoz gazlarına takıntılı arkadaşların şu power point sunumuna bir göz atmalarını tavsiye ediyorum.
https://www.trouwnutrition.com.tr/tr-tr/bize-ulasin/
"Diğer bir deyişle; 1 kg sığır eti, ortalama bir otomobilin her 250 km’ye yaydığı CO₂’ye eşdeğer CO₂ salınımına neden olur. Bu miktar 100 Watt ampulün 20 gün boyunca yanması için yeterlidir."
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 12 Ağustos 2021; 10:32:22 > -
Not aldım güzel içerikquote:
Orijinalden alıntı: mahmut_emmiaraçlardaki egzoz gazlarına takıntılı arkadaşların şu power point sunumuna bir göz atmalarını tavsiye ediyorum.
https://www.trouwnutrition.com.tr/tr-tr/bize-ulasin/
"Diğer bir deyişle; 1 kg sığır eti, ortalama bir otomobilin her 250 km’ye yaydığı CO₂’ye eşdeğer CO₂ salınımına neden olur. Bu miktar 100 Watt ampulün 20 gün boyunca yanması için yeterlidir."
-
quote:
Orijinalden alıntı: MeGaDave06
Not aldım güzel içerik
Alıntıları Gösterhayvanları çok severim ama sığır türü büyükbaş hayvanların geğirmeleri sonucu çıkardıkları metan gazı, küresel ısınmanın en büyük nedenlerinden biri. otomobiller ineklerden daha masum maalesef.
-
Güzel konu..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: mahmut_emmihayvanları çok severim ama sığır türü büyükbaş hayvanların geğirmeleri sonucu çıkardıkları metan gazı, küresel ısınmanın en büyük nedenlerinden biri. otomobiller ineklerden daha masum maalesef.
Alıntıları Gösterİnsanları daha azı ile yetinilmesini öğretmek için uydurulmuş bir hikaye.
Böylece "Bakın domuz yerseniz Dünya' yı da korursunuz" düşüncesi empoze ediliyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Cem_Alimİnsanları daha azı ile yetinilmesini öğretmek için uydurulmuş bir hikaye.
Böylece "Bakın domuz yerseniz Dünya' yı da korursunuz" düşüncesi empoze ediliyor.
Alıntıları Gösteralgıda seçicilik. oradan bula bula domuzu mu buldun? ineklerin çıkardığı metan gazının zararları yalan mı yani?
fototurkyoutube
Bu yapılan bir tedavidir bir çok büyük baş hayvanın midesindeki gaz hayvan tarafından doğal yollarla boşaltılamazsa (ki genelde yediği şeylerden kaynaklanır) abimizin yaptığı gibi müdahele edilir aksi takdirde hayvanın ölümüne dahi sebep olabilir. Ama yakması tamamen şov amaçlı.https://www.youtube.com/watch?v=5nEEYoIHdrgbence sen; düz dünyaya ve aşı karşıtlarına da inanıyorsundur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 12 Ağustos 2021; 11:36:10 >
Benzer içerikler
- honda civic en tutulan modeli
- motor yağ çubuğunda köpük
- kör nokta aynası nereye takılır
- emniyet kemeri tamiri
- debriyaj bilyası sesi
- google haritalar radar
- 8 yerli otomobil
- byd satış rakamları
- hyundai 2025 fiyat listesi
- 2. el araba piyasası son durum 2025
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X