Şimdi Ara

subwooferdan gelen hum/buzz sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    tüm sistemimi belkin 6lı korumalı priz ile kullanıyorum
    ev sinema sistemime yeni bir subwoofer ekledim,
    sinema amfisine subwoofer,media player,uydu alıcısı ve tv bağlı,
    subwooferdan sürekli şekilde vınlama sesi geliyor,bu ses çok belirgin olmasa da özellikle çok sessiz olan gece yarısında farkediliyor,
    media playerı açınca ise subwooferdan kesik kesik rüzgar sesi gibi bir ses geliyor,

bunu önlemek için subwoofer güç kablosunun ucunun bantlanması gerektiğini duydum,
    bende en uç kısımları boşta kalacak şekilde güç kablosunun 2 ucunun etrafını bantla sardım ve prize taktım,şalter attı.
    bu bantlama nasıl yapılıyor,bir zararı var mı?

ya da subwooferdan gelen bu gürültüyü önlemenin başka bir yolu var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi live2lift -- 26 Haziran 2011; 14:04:00 >

• Bantlamak neymiş ilk defa sizden duydum. Topraklama hattınız sağlam mı ayrıca ses sistemini mp3 çalar radyo ile falan ile deneyin pc kapalı iken.
  • bir arkadaş güç kablosunun fisindeki toprak uclari bantla dedi,
    elektik hattının toprak durumu nasıl bilmiyorum,sistemin pc ile bir bağlantısı yok,
    dediğim gibi amfiye subwoofer,popcorn hour a110 ve uydu alıcısı bağlı
  • toprak kısımlarını bantlayacağım yere o sivri 2 ucu bantlamıştım,tabi topraktan prizden anlamayınca
    toprak kısımlarını bantladım güç kablosunun,ayrıca belkin çoklu prizin yuvasındaki toprak kısımları ile temas edecek çıkıntılarını da bantladım ve güç kablosunu taktım,ses kayboldu

yalnız bunun elektrik kaçağı gibi durumlarda bir zarar olur mu,yine de elektrikçi çağırıp elektrik tesisatının toprak durumuna baktırmalı mı?
  • hocam benim de subwoofer bızz diye ses geliyordu, sizin yöntemden yola çıkarak 3lü prizdeki yerini değiştirdim ses azaldı..
  • anakartın cıkış girişlerinin oldugu kasa kapagı var ya teneke onu söktüm bende sorun çözüldü. deneyebilir misiniz ?
  • Binada toprak hattında kesiklik falan varsa toprak hattı üzerinden subwoofer, diğer hatta bağlı cihazların kaçaklarından gürültüsünden gürültü kaptığı için böyle sesler duyuyormuşsunuz büyük ihtimal.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amfiden gelen düzensiz cızırtı
    10 yıl önce açıldı
    Amfiye gelen fan sesini kesme
    5 yıl önce açıldı
    Hoparlörden Gelen Fıs Sesi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ses dosyalarından da olabilir. daha kaliteli ses dosyası falan kullan 320kbps olsun yada wav uzantılı dosyalardan bir dinle.düzelmezse anfiden kaynaklanıyor olabilr.
    ANFİ alçak frekanslı sesleri iyi veremiyor olabilir yani basslar.veya anfinin gaini çok açılmissa sinyalde bozulma yapabilir.kablonun kalitesi bile etkiliyor olabilir sinyal kaçırıyordur.ama muhtemelen elektriksel gürültülerden kaynaklanıyo gibi.

Elektrik bağlantısı iyi değilse dikkat et çarpılma!!!
  • Kullandığınız prizde ki toprak hattı gerçek değerde olmadığından bunu yapıyor. Ülkemizde malum elektrik işlerini bilen de yapıyor bilmeyen de. Normalde bina arazisi içinde uygun bir yere kazı yapılarak kablo ile bağlanmış bakır levha gömülür üzeri kapatılır hortum ile sulanır bu kablo başka hiçbir kabloya değmeyecek şekilde binadki bütün prizlere dağıtılır. Olması gereken aslında budur sizde de bu olsaydı o dip sesi duymazdınız. Ama ülkem binalarının %80 inde toprak hattı çekmem yerine notr den atlama yapılıyor kolaya kaçılıyor. Notr deki bütün kirli elektrik de sizin sub, buzdolabı,çamaşır mak, vs vs tüm cihazlarınızın gövdelerine veriliyor. Haa kaçakdan korumazmı korur sigortayı attırır. Çoğu kullanıcı için büyük sorun teşkil etmez. ( 10 yılı aşkın elektrikçilik yapmış biri olarak yazıyorum.)

Edit: Sizin sub da olası bir kaçak durumlarında arkasındaki metal plaket elektrik kaçırabilir bunu unutmayın çünkü toprak ile ilişkisini kestiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feritergin -- 5 Ocak 2015; 7:51:44 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.