Şimdi Ara

Subwooferdan gelen cızırtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sony dav-dz 340 model 5+1 aldım bunu creative x-fi surround 5.1 ses kartı ile optik kablo aracılığıyla bilgisayarıma bağladım. sorunum şu;

şarkılarda bass vururken wooferdan cızz cızz diye sesler geliyor sanki içindeki hareketli cizim yandaki beze çarpar gibi. önünden hava üflerken çıkan bir sese de benziyor nasıl tarif etsem bilemedim bazı yerlerde uydulardan da kulak tırmalayıcı bir cızırtı geliyor uydular duvara sabit ve duvara çarparak cızırtı yapmaması için hamur benzeri bir yapıştırıcı kullandım arkalarına

• arkadaşlar yardımcı olurmusunuz
  • cızrtının uydudan gelip gelmediğine emin ol.
    SW zaten pasif. SW dan gelmez bkn.z. uydular...
    çünkü cızırtı, cıtırtı ise ampli den yahut merkezi uniteden geliyor. yeni aldıysan servise kontrol ettir.
    SW içine bir şey kaşmış olmasın.
  • yok hocam ya direk subwooferdan geliyor bassları vururken sanki tırr tırr diye üflüyor cızırtı gibi
  • yenı aldıgım rw 12 d mı ılk denemede aynı sekılde sorun yasıordum.ilk 10 dk ksubdan oldugunu dusundum sonrasında baktımkı cevredekı esyalar kapıları pervazlarından gelıomus o sesler:D eger bas front firing ise on kanaldan cıkan hava sesı olabılır.hava yere carpıp garıp bı ses yapıo olabilir.onu engelleyemezsın.birde basını cok acıyo olabılırsın hıcbır zaman basın ustundekı sesı sonuna kadar acma...benım cevaplarım senın sorununu tahmın ettıgım uzerınedır.bilmeden ancak bu kadar yardım :P
  • quote:

Orijinalden alıntı: xaratos

yenı aldıgım rw 12 d mı ılk denemede aynı sekılde sorun yasıordum.ilk 10 dk ksubdan oldugunu dusundum sonrasında baktımkı cevredekı esyalar kapıları pervazlarından gelıomus o sesler:D eger bas front firing ise on kanaldan cıkan hava sesı olabılır.hava yere carpıp garıp bı ses yapıo olabilir.onu engelleyemezsın.birde basını cok acıyo olabılırsın hıcbır zaman basın ustundekı sesı sonuna kadar acma...benım cevaplarım senın sorununu tahmın ettıgım uzerınedır.bilmeden ancak bu kadar yardım :P

güzel yorum.

arkadaşlar kendi kafanızdan iş yapmayın. madem direk SW dan pırr pırr edip, sıkıntı olacağını dusunup cızırtı demeniz neyin nesidir anlamıyorum... hava sesi tabi. bas kazancını ve freg.sı daha çok açarsak tırr tarr eder. uydulardan cızırtı geliyor dendi birde. nreyse bilmiyoruz.

• hocam ses yalıtım işlerinden az çok anlarım home studiom var benim. odamdaki akustik düzeni oldukça iyi bassların hiçbir eşyayı titrettiğinden dolayı bi cızırtı yok. direk subdan geliyor cihaz çalışırken kucağıma koyup kulağımı dayadım daha nasıl emin olabilirim ki??? bu normal bir trr trr sesi değil bu arada bassdan tabi ki trr trr sesi gelir ama ses yüksekliği 5te iken de oluyor ve normalden fazla bir trrlama bu... ben müzisyenim hayatım wooferlarla büyük bass amfilerle geçiyor böyle bir tırlamanın normal olmadığını, cızırtıya yakın bir ses olduğunu ayırt edebilecek kadar birşeylerin farkındayım. lütfen bilip bilmeden "bilip bilmeden" demeyelim. uydulardan da cızırtı geliyor bu arada evet. dzzt dzzt oluyor şarkının bazı bölümlerinde. ki bu da ses titreşimi adım gibi eminim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o zaman en başa, ana üniteye döndük. şu durumda servis ilgilnirse daha doğru olur. bu sıkıntı müziktende olabilir, bir sorundan da olabilir.
    sanal ortam da yapabileceğimiz fazla bir şey yok.
  • ilginiz için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.