Şimdi Ara

Subaru forester kullananlar.. (62. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.716
Cevap
67
Favori
415.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tgezer


    quote:

    Orijinalden alıntı: uguroz76

    7" starlink sistemle ilgili daha öncede birkaç video paylaşmıştım. Aşağıdaki linkde de servis menüsü ile ilgili videoyu izleyebilirsiniz. Gerçi kullanıcıyı doğrudan ilgilendiren birşey göremedim ama belki bir işine yarayan olur.

    https://youtu.be/6phJNDs8lTU

    Xv konusunda paylaştığım mesajı sistemin aynı olması nedeniyle burada da paylaşıyorum.

    Şu video izlemeyi araç hareket halinde iken halledebilsen küçük kızım sana çok dua edecek.
    Servislere sordum yapamayız dediler.
    Off the record yapın dedim yine kabul etmediler.

    Ben de zaten uzun yolda çocuklar için istiyorum. Bu servis menüsü muhabbetini de o yüzden araştırdım ama bir sonuç çıkmadı. Hyundai lerde el freninden gelen kabloyu ses sisteminin arkasından çıkararak sanırım konuyu çözüyorlar ama ben sistemi sökmeye cesaret edemem. Benim xv garanti kapsamında olduğu için dışarıda da elletmek istemedim. Çok ihtiyaç hissediyorsanız biraz işten anlayan bir ses sistemi montajcısı veya elektrikci halleder sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bakın beyler bir resimde ben göndereyim.
     Subaru forester kullananlar..

    Buradan kamera ayarları yapılıyor. Görüntü üzerindeki mesafe çizgileri ileri geri saga sola kaydırılabiliyor. Bikaç birşey daha var ancak fazla incalameye vaktim olmadı. Bu menü info tuşuna basılı tutup tune tuşuna 5 kere basınca çıkıyor. Bu menüden nasıl çıkıldığını bulamadım ancak araç elektriği kesilip tekrar verildiğinde normal başlıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afsinsubaru -- 17 Kasım 2016; 18:30:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kış lastiği konusunda karasızlığımdan dolayı biraz geç kaldım. Michelin Pilot Alpin PA4 ile Nokian 225/55 R18 102H XL WR SUV 3 arasında karasız kaldım. Bu lastikleri kullanan bilgi sahibi olan kış için hangi lastiği önerir . Saygılarımla...
  • ayancıklı A kullanıcısına yanıt
    2014 yilindan beri WR SUV 3 kullanıyorum gayet memnunum. Michelin kullanmmadigim icin bilemiyorum. Fakat almadan once cok arastirmistim, simdi ise fazla kafa yormusum diyorum. Yorumlara bakinca herkes aldigi lastikten memnun cunki. Demek ki pek fark etmiyor, cok siradisi yollarda kullanmayacaksaniz.
  • 2004-2006 forester almayı düşünüyorum uzun süredir aklımda japon arabası almak vardı bütçem 40 bin TL bu paraya Türkiye şartlarında alınabilcek en iyi araç olarak forester'ı gördüm. Forumda eski kasayı kullananlar var mı ? Neler söyleyebilir ? Benzin tüketimi sınırım en fazla 10-12 litre, aracın tüketimi, kronik sorunlarının olup olmadığı, yedek parça fiyatları vs... genel bilgiler verebilcek kullanıcısı varsa sevinirim
  • Herkese merhaba.

    Arkadaşlar; Yeni ötv den subaru etkilendiğimi acaba? Etkilendiyse hangi modeller nekadar etkilendi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Subarunun tüm modellerinde fiyatlar değişmiş.
  • afsinsubaru A kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ben sorun olusmasin diye bu is için özel satılan silikon conta lastik spreyleri ile bakim yapıyorum. Tavsiye ederim. Wurth ya da sonax vb. gibi markaların var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • taner1976 T kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, en kısa zamanda deneyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • afsinsubaru A kullanıcısına yanıt
    Cam silecekleri değilde, kapı contalarında vazelin kullanabilirsiniz. Contaları besler diri tutar, kaportaya yapışmasını da önler. Bir sünger yardımıyla uygulayabilirsiniz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekostros

    2004-2006 forester almayı düşünüyorum uzun süredir aklımda japon arabası almak vardı bütçem 40 bin TL bu paraya Türkiye şartlarında alınabilcek en iyi araç olarak forester'ı gördüm. Forumda eski kasayı kullananlar var mı ? Neler söyleyebilir ? Benzin tüketimi sınırım en fazla 10-12 litre, aracın tüketimi, kronik sorunlarının olup olmadığı, yedek parça fiyatları vs... genel bilgiler verebilcek kullanıcısı varsa sevinirim

    40000 civarlarına 2007 modelleri zorlayabilirsiniz bence. Yaklaşık 1 hafta önce 2007 Forester 145000km de, yetkili servis bakımlı aracı 40000Tl ye alarak 3.Forester ım a merhaba dedim..
    Kronik sorun, bakımlı her araç gibi bakımları yapılırsa olmaz..
    Servis konusunda küçük yerleşim yerlerinde biraz sıkıntılı ama parça kolay bulabilirsiniz.. Ben Fethiye de yaşıyorum. Önceki Subarularım gibi bununda bakımları için Antalya ya gideceğim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gareysar kullanıcısına yanıt
    Çok iyi fikir teşekkürler. Yarın ilk işim uygukamak olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2010 yılında kötü bir Sportage tecrübem olmuştu. Yeni kasa gelmişti sıfır almıştım. Ancak 5600 km zor dayandım araca. Araç ful dolu idi. Geri görüş kamerasından tutun, yokuş kalkış desteği vs cam tavana kadar vardı. Lakin 3 ay dayanabildim. Motor turbosuz benzinli GDI motordu. Yokuşlarda bayıldıkça bayılırdı. Daha 3000 km de ön torpitodan bilimum çıtırtı pıtırtı sesleri gelmeye başlamıştı. Birde benzin tüketimi vardı ki evlere şenlik. Hem gitmiyor, hem yakıyordu. Hele o şoför koltuğu yokmu. 150 km kullandıktan sonra bel ağrısından duramazdım. En sonunda sattım.

    Ondan 10 gün sonra halen kullandığım Citroen C4 ü aldım. 1.6 HDI 92 bg. yukarıda saydığım tüm olumsuzluklar bir anda kayboldu bu araçla. 92 bg araç bana 200 gb gibi gelmeye başladı bu GDI motordan sonra.

    Velhasılı artık C4 de 5 yaşını dolduruyor. Ailemizde kalabalıklaştı. Her yıl 15-20 gün gidiş geliş 2500 km yol yaparım köye giderken. Orada da yüksek araç olmazsa olmaz. Ama genel olarak Antalya'da kullanacağım aracı. Ne dersiniz dizel 2016 model Forester uygun mudur bana?

    Gidiyorum, başka araçlara bakıyorum. Yine AWD nin cazibesi beni Forester a döndürüyor. Henüz foresterın koltuğuna dahi oturmuş değilim.




  • Başka bir forumda şunları paylşatım size özetleyecek olursam subaru çok farklı karakterde bir araç ve gerçekten kullanıcıları düşünerek tasarlanmış olduğunu anlayabiliyorsunuz. Benim gözümde kia hyundai makyajlı mankenlerdir. Deneyimim şu şekilde


    Bende bugün hem outback hemde forester dizel test sürüşü yaptım. Genel olarak araçlardan memnun kaldım fakat hangisini seçmem konusunda kafam karıştı. İlk olarak sürüş izlenimlerimi söyleyeyim; bi kere araçların ikisininde muhteşem dönüş kapasitesi var bu sınıfta ne mercedes nede bmw subarunun tek seferde döndüğü yerlerden dönemez. İki araçtada içeri gelen motor sesi aynı seviyelerde ve motor sesi oldukça tatminkar ben suv olarak uzunca süre compass dizel kullanmıştım compasa göre her anlamda forester daha sessiz. Foresterda 70den sonra yan rüzgar sesleri gelmeye başlıyor. Outbackda rüzgar sesi 120 ye kadar çıktım çok makul seviyede. Outbackin iç dizaynı kalitesi premium seviyede ama multimedyası o araca yakışmamış. Eyesıght sistemini tam olarak kullanamadım uyarılarından ve adaptif hız sabitliyiciden güven kazandım. Outbackin koltukları foresterdan daha geniş ve rahat ayrıca bel desteği var ve vites kolu daha sağlam yerleştirilmiş. İki aracın motoru aynı olduğu için sürüşüde aynı. Motor dizel olmasına karşın gaz pedalı tepkisine hemen cevap veriyor hatta aragaz yapabiliyorsunuz. Şanzımanı cvt olduğunu bilmesem kesinlikle çift kavramalı derdim yani o derece hisli ve aktif açıkçası hiç beklemiyordum. Sanırım diğer cvtler gibi düşündüğüm için böyle şaşırdım. Frenleri daha yukarda tutacak şekilde yapsalarmış iyi olurdu çünkü fren yaparken biraz geç tutuyor gibi geldi. Gelelim kafa karışıklığıma; foresterda adaptif far var ve gelişmiş yol bilgisayarı var ayrıca istetmede var. Outbackda far led ama adaptif değil ve seşlektör yapınca halojen lambayla yapıyor. Bu far ve bilgisayar yüzünden foresteri düşünüyorum ama outbackdaki premium hava ve eyesıghtıda bi tarafa koyamıyorum. Ne yapacam bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • canibeyaz C kullanıcısına yanıt
    Outback e ben bir türlü isinamadim.

    Suv mu sw mı binek mi çözemedim.

    Ayrıca gereksiz pahalı.

    Son kullanıcı olursunuz

    Uzun yıllar binilecekse dusunulebilir.

    Forever Forester derim ben.

    Karar sizin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gareysar kullanıcısına yanıt
    C4 ten sonra Forester C4 ten sonra Atom bombası gibi gelir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • outback ve foresteri kullanınca outbackin lüks bir suv olduğunu anlıyorsunuz. Görüntü olayına gelirsek otbackin yüksekliği 160 cm evet lüks suvlara göre alçak ama tiguan olsun sportage tucson olsun insan inanamıyor ama aynı yükseklikteler ortada bi göz yanılgısı oluyor sw diye bunun sebebide aracın 4.80m gibi fazla uzun olmasından kaynaklanıyor. diğer tiguan sportage tucson olsun 4.50m uzunluğundalar. Kullanım açısından baktığımızda outback tam anlamıyla lüks suv dir. Ayrıca outbackin 2.el piyasasını tam 8 aydır hergün takip ediyorum ve yok satıyor şu anda girin malum siteye 2015 ve üstü sadece 7 tane araç var ve bunlar ya satılmış yada başka sıkıntıları var hep ilanda duran araçlar, yeni bir ilan gelsin 2 günde gidiyor araç. Yani hiçbirşey dışardan göründüğü gibi değilmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,
    2016 2.0 dizel sport forester sahibiyim. aracım 5000 km de , aracla giderken gaza bastığımda turbo sesini andıran çok hafif bir hırıltı duyuyorum. Sizce bu normalmidir? acaba bunun gibi bir ses duyan başka kimse varmı ? Teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar herkese merhaba;
    2 ay önce aile arabası olarak 2016 forester dizel sport aldık. Gerek oturuş şekli gerek görüş açısı gerekse güven duygusu olarak son derece memnunuz araçtan. Bundan önceki aracımız passat variant idi. Yakıt olarak elbette ondan fazla yakıyor zira 2.000 lik motoru doyurmak o kadar kolay degil ancak gene de can sıkıcı boyutlarda degil. Harman Kardon ses sistemini cok begendik, seyahatler cok eglenceli geciyor...

    Olup olmadıgından emin olamadıgım bir kac özellik konuda görüşünüze ihtiyacım var:
    - mevcut sistem ile navigasyon kullanılabiliyor mu? (mesela telefon üzerinden)
    - Arka camların tek basış ile otomatik açılma/kapanma özelligi var mı?
    - Aynalar otomatik olarak kontağa bağlı olarak açılıp kapanıyor mu yoksa illa tuşa basmak mı gerekiyor?
    - Kapılar aynı şekilde belli bir mesafe katettikten sonra otomatik olarak kilitleniyor mu?
    - Otomatik bagaj kapagının açılış hızını arttırmak mümkün mü?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: firatkurtoglu

    Merhabalar,
    2016 2.0 dizel sport forester sahibiyim. aracım 5000 km de , aracla giderken gaza bastığımda turbo sesini andıran çok hafif bir hırıltı duyuyorum. Sizce bu normalmidir? acaba bunun gibi bir ses duyan başka kimse varmı ? Teşekkür ederim.

    Bende 2015 dizel premium kullanıcısıyım. Aynı ses bendede var. Endişe etmene gerek yok turbonun sesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afsinsubaru -- 12 Aralık 2016; 19:28:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.