Şimdi Ara

sübap ayarı yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar sübap ayarı yapmalıyım tamircilerle bu konuda anlaşamıyoruz çok basit bi işten dünya kadar para talep ediyorlar o yüzden bende kendim yapmak istedim ve bir çok araştırma yaptım konuyla ilgili sormak istediğim şey ise rotor u tam olarak nereye getirmeliyim tek çizginin olduğu yerde var çift çizgili yerde var ayrıca F ve T harfleride mevcut

• vay be mekanik olarak kimsenin bilgisi yokmu bu forumdA
  • motorun ne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: captain89

motorun ne?

çözdüm gebiş araştırmalarımdan sonra olayı çözdüm yarın bu ayarı yapıp video ya çekip yayınlayacağım T harfi üzerinde üst ölü noktada oluyormuş
  • herkesin yapabileceği birşey değil yalnız büyük masraf açarsın başına söylemedi deme.
  • quote:

herkesin yapabileceği birşey değil yalnız büyük masraf açarsın başına söylemedi deme.

büyütmeyin gözünüzde bukadar ya herkesin yapabileceği bişey, ayar için sadece sentil çakısı lokma takımı ve sekizlik anahtar gerekiyor yarın yaptığımda video çekip buradada yayınlayacağım gidip 30 40 lira tamircilere bayılmaya gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: senolas

quote:

herkesin yapabileceği birşey değil yalnız büyük masraf açarsın başına söylemedi deme.

büyütmeyin gözünüzde bukadar ya herkesin yapabileceği bişey, ayar için sadece sentil çakısı lokma takımı ve sekizlik anahtar gerekiyor yarın yaptığımda video çekip buradada yayınlayacağım gidip 30 40 lira tamircilere bayılmaya gerek yok

Bekliyoruz. Ben sadece uyarmak istedim. Tercih senin, inşallah valfleri yamultmadan, yatakları aşındırmadan, gömleği çizdirmeden yaparsın da biz de tebrik ederiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain89 -- 11 Ağustos 2014; 3:14:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    balans ayarı hakkında ?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Bekliyoruz. Ben sadece uyarmak istedim. Tercih senin, inşallah valfleri yamultmadan, yatakları aşındırmadan, gömleği çizdirmeden yaparsın da biz de tebrik ederiz.

bu işle ilgili youtube ve dailymotion da sayısız video izledim hepsindede sistem aynı aşağıdan rotor ayarı yapıp t harfinin yanındaki çizgiyi hizalıyoruz sonrasında sübabları sentille ayarlayıp tekrar kontrol ediyoruz üst ölü noktaya geldiğinden emin olmak için ayarı yapılmış sübaba sentili sıkıştırıp tekrar rotoru çeviriyoruz, hiç olmadı buji yuvasından tornavidayla deneriz mantık çok basit

• quote:

bu işle ilgili youtube ve dailymotion da sayısız video izledim hepsindede sistem aynı aşağıdan rotor ayarı yapıp t harfinin yanındaki çizgiyi hizalıyoruz sonrasında sübabları sentille ayarlayıp tekrar kontrol ediyoruz üst ölü noktaya geldiğinden emin olmak için ayarı yapılmış sübaba sentili sıkıştırıp tekrar rotoru çeviriyoruz, hiç olmadı buji yuvasından tornavidayla deneriz mantık çok basit

Tamam o halde kolay gelsin videoyu bekliyoruz.
  • sübap klerensi kaç mm olacak? birde motor soğuken yapmak gerek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: figor44

sübap klerensi kaç mm olacak? birde motor soğuken yapmak gerek...

evet herşeyi halettim fakat elimdeki sentil çakısı pek detaylı değildi yani 0,05 ve 0,10ile katlanarak gidiyordu ayar ise 0,08 ve 0,10 istiyordu bu yüzden ayarı iyi yapamadım ses yapmaya başladı sonuç olarak motoru topladım ve tamircinin yolunu tuttum onun yaptığı ayarda beş kuruş etmezdi motordan hala ses geliyor sübap sesi. sorduğumda ise o ses mutlaka olur yanıtını aldım ,,, sanki çocuk kandırıyorlar işte sırf bu yüzden motor tamircilerine gitmek istemiyorum
  • sakalım da var ama olmuyor iste.

Video var mı?

Geçmiş olsun kardeş... motorsikletin modeli neydi bu arada?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain89 -- 12 Ağustos 2014; 3:35:27 >
  • quote:

sakalım da var ama olmuyor iste.

Video var mı?

Geçmiş olsun kardeş... motorsikletin modeli neydi bu arada?

geçecek bişey yok ayar yapamasamda tamirciye götürdüğümde oda çok iyi bir ayar yapamadı hiç ayar yapmasaydım ses yine aynıydı boşu boşuna para verdiğimle kaldım tamirciye sırf bu yüzden bu tamircilere gitmek istemiyorum işini hakkıyla yapanı çok az

ayrıca sübapları ayarladım fakat elimdeki sentil yeterli gelmedi o yüzden ses yaptı arkadaşım yoksa yapamadığımdan değil işlem çok basit neyse artk bi beş bin dokunmam ozamana kadarda satar yenisini alırım

• motorunun ne olduğunu da merak etmeden duramıyom hani.... 3. kez sorayım bi umut işte .....
  • quote:

motorunun ne olduğunu da merak etmeden duramıyom hani.... 3. kez sorayım bi umut işte .....

kuba xcg 150
  • Subap ayarı durumda?

Motoru 0' mı aldınız??
  • quote:

Orijinalden alıntı: expertadvisor

Subap ayarı durumda?

Motoru 0' mı aldınız??

motor 4500 de gecen yıl sıfır almıstım evt hiç ayar görmmişti
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.