Şimdi Ara

Suan altin almak-almamak (yatirim amacli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yatirim amacli altin almak istiyorum, suan altin 89 seviyelerinde..

bende de guzel bi miktar var, suan mi alsam daha mi beklesem, yoksa baska bi yatirim araci mi bulsam

fikir dusuncelerinizi paylasirmisiniz.. tavsiye de olabilir

• takip
  • up arkadaslar..
  • Altın uzun vadede kazandırıyor.Birde iyi bir parayla iyi bir zamanda alırsanız kar ediyorsunuz çok bilgim yok ama bilen kişilere danışıp uygun zaman olduğuna kanaat getirirseniz alınabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapacagim yatirim uzun vadeli olcak evet.,

Altini takip ediyorum e suanki durumu oncelerden cok daha dusuk. BENCE tam zamani

Acaba altindan baska yatirim araclari varmi
    ., hani doviZ mi daha seri kazandirir (ayni zaman icersinde)

• bu aralar altının birazcık da olsa düştüğü duymuştum.
  • Altın konusu vardı sanırım konu dışı özelde bir ara bakalım bilgili arkadaşlar vardı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scarlet.

Altın konusu vardı sanırım konu dışı özelde bir ara bakalım bilgili arkadaşlar vardı.

Var olan bi konunun oldugunu bilmiyordum bununla ilgili, geride falan kaldi galiba.... Ozur dilerim simdiden

O kisilerle gorusmek isterim tabi... Acaba sende konu linki varsa alabilirmiyim ..

• sene 2010 biraz birikmişim vardı ve ata lira almaya karar verdim tanesi 360 tl den 147 tane aldım. tam bir yıl sonra 720 lirayı gördü. hala bekletiyorum. hiç bir yatırım aracı 1 yılda ikiye katlamaz. uzun vadede bekleyen altında kesinlikle kazanır.
  • sabah bloomberg tv de gördüm altın fiyatı yaza kadar düşücekmiş.Bu 10 senelik bi periyotmuş ve şuan fiyatı düşüşe geçmiş yaza doğru düğün mevsimi açılacağı için çeyrek altın 125-140 civarına gelicekmiş.
    Kısacası bence bekleyin derim
  • Guzel bilgiler bunlar, cok tesekkur ederim

Aslinda icimdende biraz daha bekliyim diyorum ama soyle de dusunuyorum suan alayim. İlerleyen zamanda gene param olur ve duserse tekrar alirim, sorun olmaz sanki.. Sonra zamani gelince bodurmaya hepsini bir bozdururum

Ayrica o diger arkadas iyi biriktirmissin yaa, okadar birikmisligim olsa yeter zaten. Bizimki suan ogrenci isi kendi cabamizla...

• düşünme hemen al
  • bende 2-3 ay önce aldım düştü bu işler pek belli olmuyor ama altın çıkarsa tam çıkıyor ama bankalar habire altın hesabı açıyorlar yastık altında kalmıyor altın banka altın alıyom diye nakit para çeviriyor bu yüzden biraz daha düşebilir.Ama sonra patlayacak birden ben öyle düşünüyom
    özetle şu an yastık altında altın azalıyor piyasada altın çok olunca fiyatı düşüyor yaza doğru artcak bence millet düğün için alınca piyasada azalır bu benim kendi görüşüm düğün sezonu altın artacak
    Not ben de öğrenciyim 10 yıllık birikimim var çok bişey olmadığı için çok önemli olmaz senin de öyledir ama az parayı sakın dövize yatırma hiç bişey kazanmazsın ben yaptım o hatayı eğer altında değerlendirsem köşeydim şu an

• 1 hafta kadar önce param bir kısmıyla az bir miktar altın aldım (altın hesabı açtım) ben almadan önce baktım son zamanların en düşük seviyesindeydi aldıktan sonra düşmeye devam etti.. Daha da düşse biraz daha mı alsam diyorum, yoksa aldığım altın değer kaybetmese mi diyorum bilemiyorum yani.

Büyük balıklar altından kazanıyor küçükler (bizler) altının ne getireceğini bilemiyoruz.. Altın uzun vade de kazandırır diyorlar ama altın fiyatları yüksekken alanlar şu an düşüşte olduğu için zarar ediyor, belki bu düşüş yıl boyunca devam edecek ve ilk aldıkları zirvedeki değere 1-2 yıl hiç ulaşmayacak bilinmez ki? 2005-2006 yıllarında liseye giderken altın mı alsam diye düşünmüştüm, altının gramı 23 lira civarındaydı, cesaret edemedim belki alışık olmadığımdan almadım sonrasında artışını çok takip etmedim ama son 2-3 yıldır 90 liralarının hep üzerinde seyretti. 110 liraları gördü sanırım. Nasıl oldu da bu kadar yükseldi anlamıyorum.

Ayrıca petrol fiyatları gibi evrensel bir piyasası yok mu altının? Türkiye'deki yastık altındaki altınların çıkması için bu kadar yükseldiğini, yükselmişken bozduranların olduğunu ve şu an yastık altında o eskisi kadar altın kalmadığını söylüyorlar, altın sadece bundan dolayı yükselmiş olamaz! Ayrıca hükümetler de her fırsatta her fiyattan altın alarak rezervlerini artırıyormuş. Bir şeyler dönüyor ama ben anlamıyorum.

Altının ons fiyatında 1550 doların bir kırılma noktası olacağı söyleniyor (tabi bu söylentiler bizleri yanıltmaya yönelikte olabilir) ve şu an 1560 dolarlara kadar düşmüş durumda.. Sürekli düşüyor, 1550'nin altına inip düşmeye devam edecek mi merak ediyorum. Niye 1550 kırılma noktası onu da bilmiyorum, öyle söylüyorlar..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.