Şimdi Ara

Şu Led Mevzusuna Açıklık Getirebilecek Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce de konu açmıştım lakin sonuca ulaşamadım. Hem sizlerin görüşlerini hem farcıların hem de aynı aracı kullananların yorumlarını değerlendirdim. Hepsi bambaşka yorumlar. Kafam şu an çok karışık.

Aslında benim sorum çok açık;

Arabamın kısa farı mercekli ve fabrika çıkışı 55w H7 Halojen ampül ile geliyor. 

Ek bilgi olarak aynı aracın üst paketi d2s Xenon ile geliyor. Farlar dışarıdan aynı gibi fakat Xenon olanın merceğinin odak noktası ve arka çanağı vs. farklı oluyor diye biliyorum.

Farlarım yeni sıfır aldım, mercekleri tertemiz.

X, Y Ledler merceği karartıyor vs. diyorlar. Geceleri çok kullanmadıgım ve farlar yeni oldugu için bana sorun teşkil etmiyor.

Bu bilgiler doğrultusunda EN UZAĞI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE AYDINLATMA İÇİN;

200 lira civarına satılan Osram Night Breaker veya Philips Racing Vision vb halojen ampülleri mi tercih etmeliyim,

400-500 lira civarına satılan Photon vb ledleri mi tercih etmeliyim,

Csp led, 360 led, ıvır zıvır bilmem ne ledleri mi tercih etmeliyim?

Satılan 360 ledlerde özellikle mercekli farlara uygun olduğuna dair ibareler görüyorum.

Ayrıca tüm ürünlerin lümen değerlerine bakınca, halojenler çok düşük gözüküyor.

Yardımcı olmaya çalısan arkadaslara simdiden teşekkürler.

• Philips led alınız:
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=148582778

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoorMan -- 12 Nisan 2021; 23:17:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoorMan

Philips led alınız:
    Teşekkürler bakayım bi hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

özetleyecek olursak projector yani mercekli farda led'in ışık şiddeti açısından avantajı yok. sadece görünüm avantajı var.

h4 yani merceksiz farda büyük fark yaratıyor, orada da çok iyi, halojen ampulle birebir aynı ışık dağılımına sahip bir ampul olması lazım.

bundan sonrası benim araştırmam:

canbus olayı marka modele göre değişiyor, osramın sitesine göre 308'de direkt çalışan ampul diğer pek çok modelde regülatöre ihtiyaç duyuyor.

her h7 aynı değil, oturma yerlerinde farklılıklar olabiliyor, bunun için de ayrıca adaptöre ihtiyaç duyulabiliyor.

ısındıkça ışık performanslarının düşmesi söz konusu. soğutma sistemi farın içine sığmazsa far kapağını delmek gerekiyor falan filan.

bariz tek faydaları uzun ömürlü olmaları görünüyor.

piyasada alınacak mantıklı mal narva long range. philips essential ile aynı üreticin aynı malı ama yarı paraya satılıyor

• Far konusunda uzman bir kuruluşun yaptığı bir test vardı. Halojen merceklere led takılırsa sonuç çok kötü oluyor. Uygulamalı olarak gösteriyordu. Led takacaksan led merceği takmanız lazım. Aksi taktirde sonuç kötü oluyor. Görünüş tam ama aydınlatma rezalet olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Onur Uyaroğluyoutube
    PHİLİPS HL H7 LED FAR KUTU AÇILIMI MONTAJI VE TESTİ (2016 fiesta)
    https://www.youtube.com/watch?v=XwxhhIxTLLM&feature=youtu.be

• 19can84 1 kullanıcısına yanıt

Yola çıkışı yasal dediğiniz OSRAM'ın ürettiği "far" için geçerli, ampuller için değil.

Alıntı

metni:
    These products do not have ECE approval. This means they must not be used on public roads in any exterior application. Use on public roads leads to cancellation of operating license and loss of insurance coverage. Several countries do not allow sale and use of these products. Please contact your local distributor for information on the availability in your country.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoorMan

Philips led alınız:
    Philipsin xenon ampülleri türkiyede bulunuyor mu yav ? Vay arkadaş yemin ederim şu philipsin otomobil aydınlatmalarını satan ne adam akıllı bi distribütörü nede bi yetkili satıcısı var uyuz oluyorum

Arabama standart 4300k değerinde d3s tipi xenon ampül alacağım ama philipsi hiç bi yerde bulamıyorum

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTvWEsSeyEXl7Qvy1kdWUgUYL224WXXtsO7gQ&usqp=CAU

AMD Ryzen 7 5800X3D Msi RTX 3080 Suprim X 10G Msi B550 Tomahawk G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) DeepCool LS520 WH 240MM WD Black SN770 1Tb Gen4 WD Blue SN570 1Tb Gen3 Samsung 870 Evo 1Tb Samsung 860 Evo 500Gb Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS

• cormen kullanıcısına yanıt

Türkiye sitesi güncel değil.

Ampullerin Almanyada kullanımı yasal. Şu ana kadar 15-20 modelin farında denenip onaylanmış durumda.

"Erste NIGHT BREAKER LED Mit NIGHT BREAKER H7-LED kommt jetzt das erste in Deutschland zugelassene LED-Retrofit für Abblendlicht auf den Markt"

http://www.osram.de/ecat/NIGHT%20BREAKER%20H7-LED-LED%20Lampen%20(stra%C3%9Fenzugelassen)-Autobeleuchtung-Fahrzeugbeleuchtung/de/de/GPS01_3401765/ZMP_4062000/

• 19can84 1 kullanıcısına yanıt

• Philips ultinon essential g2 alın geçin. Odağı düzgün garantisi var. Eski versiyon ip soğutmalı olan Türkiye de 800 liralara satılıyor. Onun yerine g2 hem daha düzgün odaklı hem daha parlak. İllaki eski versiyonu isterseniz de narva alın. Aynı led sadece markası farklı olarak daha ucuza satılıyor.

Orijinalden alıntı: 38DS315

Philips ultinon essential g2 alın geçin. Odağı düzgün garantisi var. Eski versiyon ip soğutmalı olan Türkiye de 800 liralara satılıyor. Onun yerine g2 hem daha düzgün odaklı hem daha parlak. İllaki eski versiyonu isterseniz de narva alın. Aynı led sadece markası farklı olarak daha ucuza satılıyor.

Arıza ışığı yakma şansı var mı acaba philips'in?

Araca bağlı tamamen. Arıza ışığı yakma eşiği ledlerden yüksek olan araçlarda yakıyor. Yeni versiyon ultinonlar 19w güç kullanıyor. Genelde yakmadığını duydum.

En iyi aydınlatma için xenon kullanmanız gerek ama tasta kararma yapabilir. Balastı rölesi vb. uğraşmaya değmez bence.

Led önerim ise bütçeye göre extreme ultinon veya ultinon essential g2 olabilir. Eski pasif soğutmalı olan tip zayıf kalır. 360 vb olanlar ise halojenden beter. Yurtdışından alma şansınız varsa da şu siteyi inceleyerek seçebilirsiniz. Extreme ultinon genel olarak daha iyi değerler vermiş projektörlerde.

https://www.bulbfacts.com/led-kits/chart/projectors.html

Yurtiçinden almak yerine aliexpress üzerinden de daha uyguna çok daha kaliteli led alma şansınız var Türkiye piyasasına oranla. Philips dışında gördüğüm çoğu marka (stark photon vb.) fahiş fiyatlarla satılıyor. Philips pahalı gelirse de yüksek parlaklıklı halojen ampul kullanmanız da projektörde daha iyi sonuç verecektir piyasadaki birçok led modelinden. Night breaker unlimited veya Bosch gigalight plus120 deneyebilirsiniz. Bunların ömürleri daha kısa olacaktır ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 38DS315 -- 14 Nisan 2021; 1:51:22 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.