Şimdi Ara

su kaplumbağası bakımı hakkında resimli (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
104
Cevap
0
Favori
61.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Teoman69

ARKADAŞLAR AMCIDA CAM KESTİRSEM KENDİM AKVARYM YAPABİLİRMİYİM YAPARSAM SİLİKONLAMI YANLARINI TUTUTURİYİM?

Nerde kestirdin anlamadım
  • Bende zamanında beslemiştim. Evet çok sevimli bir hayvan değil fakat bakımıyla uğraşmak çok güzel bir hobi.
  • hızlı yazı yazarken bazı tuşlara basamıyom ondan camcı kelimesi öyle çıkmış
  • arkadaşımda kaplumbağa almış besliyemezsin dedim yine almışş resimdeki gibi fanus almış ama normal fanus şeklinde.. kalpli diğil işte neyse arkadaşa dedim o onda yaşamaz akvaryum lazım dedim 1 gün sonra arkadaşa gittim fanusunu %75 ini suyla doldurmuş bide içine kuru alan yapmış akvaryuma gerek yok diyo bende merak ettim kaplumbağa o fanusde yaşarmı?

su kaplumbağası bakımı hakkında resimli
  • bide bişeyi sormayı unuttum benim kaplumbağalara yemek veriyom hayla yemek istiyolar veriyimmi?vermiyimmi?
  • quote:

arkadaşımda kaplumbağa almış besliyemezsin dedim yine almışş resimdeki gibi fanus almış ama normal fanus şeklinde.. kalpli diğil işte neyse arkadaşa dedim o onda yaşamaz akvaryum lazım dedim 1 gün sonra arkadaşa gittim fanusunu %75 ini suyla doldurmuş bide içine kuru alan yapmış akvaryuma gerek yok diyo bende merak ettim kaplumbağa o fanusde yaşarmı?

Valla bende 5-6 aydır yaşıyor.

bir de neredeyse yemek yemeyeli 2 ay filan oluyor, suyunuda 2 haftada bir anca değiştiriyorum, hayvanın yaşamsal faaliyeti kalmadı 3-5 günde bir uyanıyor 2 dk da hemen geri uyuyor.

• Bende uzunca zaman kaplumbağa besledim ve nerdeyse 3akvaryum aldım. size tavsiyem alabildiğiniz en büyük akvaryumu alın ilerde sorun yaşarsınız çok çabuk büyüyorlar. Sakın şu küçük plastik kaplarından almayın bu hayvanlar su kaplumbağası suda öyle durup yaşamıyorlar yüzmeleri gerek sağlıklı kalabilmeleri için.

Ama herkese söylediğim gibi hiç almasanız daha iyi olur uygun değil akvaryum ortamı çok büyüyorlar havuzlu ve bahçeli bir eviniz varsa düşünün. Benimkilere son dönemlerde artık yem yetmiyordu tavuk,et ve balık ile besmeye başlamıştım ve 2-3 günde bir akvaryum filtre temizliği yapmam gerekiyordu. Şimdi bir gölde 3 arkadaş mutlu ve huzurlu şekilde yaşıyorlar:)
  • ulan yorumlara koptum. hayvancağıza yapmadığınız eziyet kalmamış
  • Bendede su kaplumbağası var o plastik kapların içinde. 2 Yıldır onun içinde güzelce yaşıyor fakat artık tutunup dışarı kaçıyor ordan. Dışını örttüm streçle
    Bu akvaryum fiyatları falan ne kadardır hiçbir bilgim yok akvaryum en az kaç cm olmalı bilgi verirseniz sevinirim.
  • ForYouKill-ben akvaryum fiyatlarına baktım küçük akvaryumlar 80 tl,orta boylar 120, büyük olanlar 230 tl kadar tabi çok büyük olsun diyosan 700-800 tl ye kadar çıkıyo fiyatları he bide bunların içinde uv lambaları var hediye gibi bişey tabi bu söylediğim fiyatlar net fiyat diğil bazı yerlerde kdv yüksekliği filan oluyo...
    ama en iyisi kendin camcıda yaptır kendin ölçüsünu belirle kestir yaptır ben bitane yaptırdım
  • @Teoman69
    Camcıda yaptırdığınız ölçüler nedir ve ne kadar ödediniz hocam ayıp olmassa söyleyebilirmisiniz ?
  • işde uzunluğuna 65 santim,genişliğine 35 santim fiyatı sorarsan ben yaptırdığım akvaryumun parasını babama ödettirdim onun için bilmiyorum...ama akvaryumun ölçüleri sana kalmış sen kendin belirle akvaryum çok küçük olmasın yani bunun ileriside var büyürler akvaryuma sığmazlar akvaryum fiyatı çok olaçağını zannetmem yanına 80tl al tabi paranın hepsini harcamazsın para üstü artar

• Camcıda yaptıracaksanız mutlaka akvaryum silikonu ile yaptırın yoksa ilerde sorun yaşarsınız. örnek resimler koyayım taşla kayayla uğraşmazsınız hem daha çok yüzme alanı olur.

favorim

çok güzel fikirler ama en fazla 1-2 yıl işe yarar sonra büyüyüp herşeyi parçalamaya başlayınca hiç hoş olmuyor.

• Saralonde--kardeş bunlar daha önçe paylaşıldı tekrarına luzum yok hem o gösterdiğin akvaryumlar şık ama kaplumbağalar büyümeden o akvaryumu perişan ederler
  • Hocam arkadaşların dediği gibi öyle küçük kapta beslenmez o kaplara ölüm kabı diyor akvaryumcular ya büyük güzel bir kap ayarlıyacaksın ki önermem plastik kapları ya da bir akvaryum alırsın o kadar fazla büyük olmasına da gerek yok 40 lt lik filan yeterli gelir herhalde su dolduracaksın içine bir bölümünü de sığ yapacaksın hayvan istediği zaman suya girecek istediğinde çıkacak ama sıcaklığını filan ayarlaman lazım ortamın bir de akvaryum suyunu dinlenmiş koyacaksın ısıtıcı olması gerekiyor akvaryumda motor gerekir mi bilemem pet shopa git ordan araştır biraz da internetten araştır güzel bi ortam yaratırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suprémacy -- 3 Şubat 2011; 1:34:21 >
  • bide arkadaşlar acil cevap almam lazım bu saatte kim varsa artık ısıtıcı alcam iyi bir ısıtıcının fiyatı ne kadardır
  • elimde 25tl var pet shopdan alcam
  • quote:

bide arkadaşlar acil cevap almam lazım bu saatte kim varsa artık ısıtıcı alcam iyi bir ısıtıcının fiyatı ne kadardır

Hocam bende akvaryum var ondan biliyorum onların akvaryum litresine göre güçleri var ama 100 watt olanları normal kalitede 25-30 liraya alırsın herhalde.Almışken iyi al derim.

Bu arada yem miktarını pet shoptan öğrenirsin yemek vermektense yemlerinden al onların yem ver bence ayrıca vitaminleri de oluyor onların kış uykusuna filan yatabiliyorlar vitaminleriyle bakımını da yaparsan iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suprémacy -- 3 Şubat 2011; 1:41:59 >
  • Daha iç dekorasyonu yapamadım ama en azından mutlu mesut yaşıyorlar Bu tip bir akvaryum yapacaksanız iyi bir dış filitre tercih etmeniz lazım kaplumbağalarınız büyüdüğünde akvaryumu temiz tutmak çok zor oluyor.
    Bu arada akvaryumun ölçüleri en:50Boy:50 Yükseklik:30

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hypnosis -- 3 Şubat 2011; 1:51:34 >

• 4 litrelik suya ne gibi bir ısıtıcı alınabilir
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.