Şimdi Ara

su kaplumbağası bakımı hakkında resimli (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
104
Cevap
0
Favori
61.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • suyu çok soğuk diğil ılık,burnundan bişey akmıyo ağzınıda az aralıkla 2-3 deha acıyo kapatıyo oda nadiren işde
  • ÖNEMLİ: Aşağıda anlatılan uygulamaların hepsi %100 gereklidir. Eğer bu uygulamaları yapmazsanız ; zamanla kaplumbağanız hareketsizleşir, yem yemez, hasta olur ve sonrada ne yazık ki ÖLÜR!

su kaplumbağası bakımı hakkında resimli

NOT: Sıcak ve güneşli mevsimlerde; kaplumbağaların direkt olarak gerçek güneş ışınları altında güneşlendirilmesini doğru bulduğum için UVB lambayı katagori dışı bıraktım.

Alıntıdır:www.turtleturk.com

Ekleme: Kaplumbağalar sadece çok soğukta kalırlarsa kış uykusuna yatarlar bir nevi hayatta kalabilmek için kış uykusu yararlı birşey değildir ölümle sonuçlanabilir.. (kendi vücut ısıları yoktur sadece dışarı sıcaksa ısınırlar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BehzatÇ. -- 28 Ocak 2011; 22:41:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HeartQuake

quote:

Orijinalden alıntı: FatalxFrame

quote:

Orjinalden alıntı: webmaster-mt

quote:

Orjinalden alıntı: TheBaroN!

Kışın kış uykusuna yatar korkma öldü diye atma sakın..

ben bitane attım öyle :(

+1

+2

Oha ben gömmüştüm benimkini kışdı ama ölü gibiydi ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

quote:

Orjinalden alıntı: alikum

arkadaşlar bu kaplumbağları balıklarla aynı akvaryumda besleyebilirmiyiz?

O kadar sığ suda yaşayacak balık biliyorsan besle

Sakın denemmeyin balığı yiyecek olarak görüp saldırıyorlar yiyorlarda zaten.. sığ suda kaplumbağa yaşamaz sevmez bataklıkmı bu göl kaplumbağası bunlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: quickly001

ÖNEMLİ: Aşağıda anlatılan uygulamaların hepsi %100 gereklidir. Eğer bu uygulamaları yapmazsanız ; zamanla kaplumbağanız hareketsizleşir, yem yemez, hasta olur ve sonrada ne yazık ki ÖLÜR!
    NOT: Sıcak ve güneşli mevsimlerde; kaplumbağaların direkt olarak gerçek güneş ışınları altında güneşlendirilmesini doğru bulduğum için UVB lambayı katagori dışı bıraktım.

Ekleme: Kaplumbağalar sadece çok soğukta kalırlarsa kış uykusuna yatarlar bir nevi hayatta kalabilmek için kış uykusu yararlı birşey değildir ölümle sonuçlanabilir.. (kendi vücut ısıları yoktur sadece dışarı sıcaksa ısınırlar)

Hocam bu şartlar ülkemizde çoğu insanda yok naptınız

• quote:

Orijinalden alıntı: TheDeSPoT

quote:

ÖNEMLİ: Aşağıda anlatılan uygulamaların hepsi %100 gereklidir. Eğer bu uygulamaları yapmazsanız ; zamanla kaplumbağanız hareketsizleşir, yem yemez, hasta olur ve sonrada ne yazık ki ÖLÜR!

Hocam bu şartlar ülkemizde çoğu insanda yok naptınız

Bende var bu şartların yarısını bile sağlayamıyorsanız boşuna eziyet çektirmeyin hayvana bence

•  su kaplumbağası bakımı hakkında resimli

Varmı daha ötesi?
  • quote:

Bende var bu şartların yarısını bile sağlayamıyorsanız boşuna eziyet çektirmeyin hayvana bence

Ben eskiden beslerken o satılan mavi plastiğin içinde besliyordum suyunu hergün değiştiriyodum ama kabuğunun kenarları halı saçağı gibi olmuştu yemden yemde pet shop sahibinin söylediği kadar atıyodum ama yine kalıyodu suda sonra ters dönmeye başladı öldü galiba bir gün gömdüm
  • ARKADAŞLAR CAMCIDA CAM KESTİRSEM KENDİM AKVARYM YAPABİLİRMİYİM YAPARSAM SİLİKONLAMI YANLARINI TUTUTURİYİM?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teoman69 -- 30 Ocak 2011; 11:51:16 >
  • şimdikde su dayken başını kaldırıp ağzını acıp kapatıyo yeni başladı buda karadaykende aynısını yapıyo hemde 2 dakkada bir tekrarlıyo hastalıkmı bu
  • Mesajım bulunsun yukardaki resimlerde güzel bilgiler var.
  • resmi kendim çizdim çünkü cici kameradan kaçıyodu ve düzğün çekemiyodum resimdeki gibi ağzını acıyo 2 dakkada bir

• bide küçük 3 haftalık su kaplumbağası susuz kaç gün yada saat yaşar?
  • http://www.turtleturk.com/phpBB3/

@Teoman69
    camcıya git söyle adama şu ölçülerde akvaryum istiyorum diye o yapar. ayrıca normal silikon büyük ihtimal zehirler kaplumbağalarını ben akvaryum silikonu kullandırttım onun için.
    2. dediğin içinse kirli sudan dolayı nefes almakta zorlanıyor olabilir ama veteriner değilim
  • Rezerve.
  • HAYIR NORMAL NEFES ALIYO ZATEN AMA KARADADA KAFASINI KALDIRABİLDİĞİ KADAR KALDIRIP AĞZINI AÇIP KAPATIYO
  • Arkadaşlar çok yararlı bilgiler söylemiş hele resimli olanlara kesinlikle uy genelde su kağlumbağaları hep küçük oluyor dayım bir keresinde avuç kadar getirmişti. Elimden yem yiyordu ve kabından kaçıp sürekli kayboluyordu bir ara kuzenlerim kalmaya geldi kuzenlerin eziyetine dayanamayıp kaçmıştı 1 ay bulamadık kanepenin içine girmiş. Çıkarttık her yerinden örümcek ağı çıkıyordu temizledik koyduk suyun içine yemini yemeye başladı yine sonra anneannemlerde gene kaçtı 3 ay bulamadık artık yok oldu sanıyordukki gene çıktı bir yerden

En önemlileri

1. Fanus
    2. Karides
    3. Filtre
    4. Isıtıcı
    5. Kaya

Fanusu doldur içine kocaman kaya koy nefes almak için kayaya tırmanıp hava alabilsin kış uykusuna yatar birşey yemezler. Sanırım karada kalma süresi yok çünkü bizimki 1-2 ay kaybolmuştu hiçbir şey olmamıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teoman69

şimdikde su dayken başını kaldırıp ağzını acıp kapatıyo yeni başladı buda karadaykende aynısını yapıyo hemde 2 dakkada bir tekrarlıyo hastalıkmı bu

turtleturk.com adresini ziyaret et orda antibiyotik tedavisi var.

Fazla yaşamaz o hayvan
  • ohh bee başını sonuna kadar kaldırıp ağzını acması geçti sudada ardık o kadar yan durmuyo nerdeyse duzeldi bu gün ağzına bebe aspirini verdimnormal duruyo gibi ama hayla yem yemiyo kalorifer üstüne koydum ve yanlarını kaçmasın diye engel koydum 3 saat pcde oyalandım bide 5 dakka kaplumbağamı gözlemledim aryık öyle yapmıyodu demekki su ısısı yetmiyodu..
    bu arada bitane akvaryum yaptırmayı düşünuyorum filtreyide kendim yapabilirim aklıma bir süru şey geliyo mesela damacanlarda manuel su pompalama şeyleri var buna sünger ve elyaf geçirsem suyu temiz ve tasaruflu bir şekilde temizlerim bunu hiç kimse denememişdir belki
    ısıtıcıyıda alcaz artık 1 can gidiceğine 10bin tl gitsin!!!!dimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teoman69 -- 30 Ocak 2011; 1:02:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Teoman69

bide küçük 3 haftalık su kaplumbağası susuz kaç gün yada saat yaşar?

Susuz yaşaması iyi değil ama baya bir yaşayabilir diye biliyorum birde asla suyun dışında yem yemez dişleri olmadığı için yemi yumuşatacak tek şey sudur..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.